kaktos77 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, babisskg είπε Είστε βέβαιος ότι δεν ξελιγωνετε την μπαταρία ! Ακόμη καλύτερα , μήπως να σκεφθειτε πόσα ρεύματα τραβάτε με σβηστό κινητήρα , αλαρμ , μουσικές , φόρτιση κινητών ! Έτσι , για την επόμενη φορά ! Όπου ακόμη μια καινούργια μπαταρία θα παρουσιάσει τα ίδια συμπτώματα ! Να υποθέσω πως το αυτοκίνητο έχει τις δικές του λάμπες και δεν τις έχετε αλλάξει με άλλες ! Καλημέρα! Με σβηστό κινητήρα δεν φορτίζω κινητά κλπ. Αλάρμ αφήνω αναμμένα σε λογικά πλαίσια, αν πχ βάλω το αυτοκίνητο διπλή σειρά για 5-10 λεπτά, μουσική και πάλι παίζει το ραδιόφωνο όταν βρίσκομαι εν κινήσει...Γενικώς προσωπικά δεν έχω αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά μου ούτε με αυτό ούτε με το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα, συνεπώς θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο να ευθύνομαι εγώ τώρα...Όλα είναι εργοσταστιακά, μόνο λάδια έχω αλλάξει στο αυτοκίνητο.
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 48 λεπτά πριν, kaktos77 είπε Καλημέρα! Με σβηστό κινητήρα δεν φορτίζω κινητά κλπ. Αλάρμ αφήνω αναμμένα σε λογικά πλαίσια, αν πχ βάλω το αυτοκίνητο διπλή σειρά για 5-10 λεπτά, μουσική και πάλι παίζει το ραδιόφωνο όταν βρίσκομαι εν κινήσει...Γενικώς προσωπικά δεν έχω αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά μου ούτε με αυτό ούτε με το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα, συνεπώς θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο να ευθύνομαι εγώ τώρα...Όλα είναι εργοσταστιακά, μόνο λάδια έχω αλλάξει στο αυτοκίνητο. Φίλε μου τα αλάρμ για 5-10 λεπτά δεν είναι σε λογικά πλαίσια, πόσο μάλλον το να το αφήνεις με αλάρμ έως και δύο ώρες όπως έγραψες πριν. Οι μπαταρίες των αυτοκινήτων είναι εκκινήσεως και όχι βαθιάς εκφόρτισης, είναι φτιαγμένες να δίνουν πολύ ρεύμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόνο αν τις χρησιμοποιείς με το σωστό τρόπο (μόνο για εκκίνηση) έχουν μακροζωία. 1
gia_nnis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, kaktos77 είπε Καλημέρα! Με σβηστό κινητήρα δεν φορτίζω κινητά κλπ. Αλάρμ αφήνω αναμμένα σε λογικά πλαίσια, αν πχ βάλω το αυτοκίνητο διπλή σειρά για 5-10 λεπτά, μουσική και πάλι παίζει το ραδιόφωνο όταν βρίσκομαι εν κινήσει...Γενικώς προσωπικά δεν έχω αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά μου ούτε με αυτό ούτε με το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα, συνεπώς θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο να ευθύνομαι εγώ τώρα...Όλα είναι εργοσταστιακά, μόνο λάδια έχω αλλάξει στο αυτοκίνητο. Πηγαινε σ εναν ηλεκτρολογο και πες του πως εχουν τα πραγματα.. Θα σου μετρησει την μπαταρια και το αλτενειτορ.. Δεν θα σε χρεωσει.. 1 ώρα πριν, kaktos77 είπε Καλημέρα! Με σβηστό κινητήρα δεν φορτίζω κινητά κλπ. Αλάρμ αφήνω αναμμένα σε λογικά πλαίσια, αν πχ βάλω το αυτοκίνητο διπλή σειρά για 5-10 λεπτά, μουσική και πάλι παίζει το ραδιόφωνο όταν βρίσκομαι εν κινήσει...Γενικώς προσωπικά δεν έχω αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά μου ούτε με αυτό ούτε με το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα, συνεπώς θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο να ευθύνομαι εγώ τώρα...Όλα είναι εργοσταστιακά, μόνο λάδια έχω αλλάξει στο αυτοκίνητο. Να ξερεις απο κατι τετοια μειωνεις την δυναμη της μπαταριες και παραλληλα την αξιοπιστια της.. Ακομα και τον χειμωνα αν το αφηνεις για μερες χωρις να το κινησεις.. ή εισαι σε κλιμα με πολυ κρυο παραγοντες για μειωση διαρκειας ζωης! Για μενα αν εισαι αυτου του στιλ με τα αλαρμ παρε εναν φορτιση και τον χειμωνα βαζε την μπαταρια για φορτιση 1 φορα το διμηνο και πιο νωρις ακομα καλυτερα.. 1
kaktos77 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Φίλε μου τα αλάρμ για 5-10 λεπτά δεν είναι σε λογικά πλαίσια, πόσο μάλλον το να το αφήνεις με αλάρμ έως και δύο ώρες όπως έγραψες πριν. Οι μπαταρίες των αυτοκινήτων είναι εκκινήσεως και όχι βαθιάς εκφόρτισης, είναι φτιαγμένες να δίνουν πολύ ρεύμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόνο αν τις χρησιμοποιείς με το σωστό τρόπο (μόνο για εκκίνηση) έχουν μακροζωία. 55 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Πηγαινε σ εναν ηλεκτρολογο και πες του πως εχουν τα πραγματα.. Θα σου μετρησει την μπαταρια και το αλτενειτορ.. Δεν θα σε χρεωσει.. Να ξερεις απο κατι τετοια μειωνεις την δυναμη της μπαταριες και παραλληλα την αξιοπιστια της.. Ακομα και τον χειμωνα αν το αφηνεις για μερες χωρις να το κινησεις.. ή εισαι σε κλιμα με πολυ κρυο παραγοντες για μειωση διαρκειας ζωης! Για μενα αν εισαι αυτου του στιλ με τα αλαρμ παρε εναν φορτιση και τον χειμωνα βαζε την μπαταρια για φορτιση 1 φορα το διμηνο και πιο νωρις ακομα καλυτερα.. Παιδιά δεν διαφωνώ με όλα όσα λέτε, αλλά πραγματικά τώρα βγήκε αυτό το πρόβλημα; Εσείς δηλαδή δεν τυχαίνει να αφήνετε αλάρμ ανοικτά να πεταχτείτε 5-10 λεπτά κάπου; Αυτοκίνητο έχω τόσα χρόνια και πάντα έκανα έτσι χωρίς να έχω ποτέ θέμα. Απλώς μου κάνει εντύπωση... Μόλις εντωμεταξύ πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι πάλι δεν βρήκαν τίποτα...Η μπαταρία φορτίζει εντάξει, το δυναμό δίνει ρεύμα κανονικά...Και μου είπαν ότι θα το κρατήσουν μέχρι αύριο να κάνουν μερικά τεστάκια μπας και βρουν κάτι αλλιώς θα μου το δώσουν πάλι έτσι... Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2020 από kaktos77 1
KoreanW Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 εκτός από όσα αναφέρθηκαν, περίπτωση για διορροή δεν εξετάζεται;... 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, kaktos77 είπε Παιδιά δεν διαφωνώ με όλα όσα λέτε, αλλά πραγματικά τώρα βγήκε αυτό το πρόβλημα; Εσείς δηλαδή δεν τυχαίνει να αφήνετε αλάρμ ανοικτά να πεταχτείτε 5-10 λεπτά κάπου; Αυτοκίνητο έχω τόσα χρόνια και πάντα έκανα έτσι χωρίς να έχω ποτέ θέμα. Απλώς μου κάνει εντύπωση... Εγώ προσωπικά αποφεύγω να το αφήνω με αλάρμ ανοικτά για να πεταχτώ κάπου, μόνο όταν είναι απόλυτη ανάγκη το κάνω (δλδ σχεδόν ποτέ). Επίσης σου έχω ήδη εξηγήσει ότι κατά πάσα πιθανότητα η κακή χρήση που του κάνεις σε συνδυασμό με το πρόβλημα που υπήρχε στο δυναμό έχει γεράσει την μπαταρία πριν την ώρα της, αν όντως είναι έτσι τότε είναι λογικό να μην αντέχει ούτε 5' με αλάρμ. 1 ώρα πριν, kaktos77 είπε Μόλις εντωμεταξύ πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι πάλι δεν βρήκαν τίποτα...Η μπαταρία φορτίζει εντάξει, το δυναμό δίνει ρεύμα κανονικά...Και μου είπαν ότι θα το κρατήσουν μέχρι αύριο να κάνουν μερικά τεστάκια μπας και βρουν κάτι αλλιώς θα μου το δώσουν πάλι έτσι... Αν δεν τους πιστεύεις μπορείς να πας σε άλλον ηλεκτρολόγο να μετρήσει και το δυναμό αλλά και τη μπαταρία. Πάντως να έχεις υπόψιν ότι η εγγύηση δεν καλύπτει μειωμένη χωρητικότητα μπαταρίας, καλύπτει μόνο κομμένο ή βραχυκυκλωμένο στοιχείο. 1
Βαγγ3λης Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Να τους πεις να σου φορτίσουν πλήρως τη μπαταριά πριν το παραλαβεις. 2
bromiaris Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Σε μαμά μπαταρία Toyota έντεκα μηνών, ξεχνώ το βράδυ τα φώτα θέσεως ανοιχτά από τις 20:00 το βράδυ μέχρι της 13:00 της επομένης…!!!!!! Λέω πάει πέθανε… και όμως πήρε κανονικά μπροστά… και μετά από 4 ώρες ταξίδι στην εθνική πάω σε συνεργείο Toyota όπου της έκαναν έλεγχο… όλα τα τεστ που έκανε το δοκιμαστικό της Toyota έβγαζε υγεία μπαταρίας 99%...!!!
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Το μεσημέρι τα φώτα έκαιγαν ακόμα ή έκλεισαν μόνα τους;
babisskg Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, kaktos77 είπε Καλημέρα! Με σβηστό κινητήρα δεν φορτίζω κινητά κλπ. Αλάρμ αφήνω αναμμένα σε λογικά πλαίσια, αν πχ βάλω το αυτοκίνητο διπλή σειρά για 5-10 λεπτά, μουσική και πάλι παίζει το ραδιόφωνο όταν βρίσκομαι εν κινήσει...Γενικώς προσωπικά δεν έχω αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά μου ούτε με αυτό ούτε με το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα, συνεπώς θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο να ευθύνομαι εγώ τώρα...Όλα είναι εργοσταστιακά, μόνο λάδια έχω αλλάξει στο αυτοκίνητο. Σας υπενθυμίζουμε κάποια στοιχειώδη πράγματα , δεν σας περνάει κανείς από δικαστήριο , οπότε κανείς δεν λέει πως είστε εσείς υπεύθυνος για κάτι και φυσικά στον αντίποδα μπορεί να υπάρχει αστοχία υλικού . Τα χρόνια όπου οι μπαταρίες μπορούσαν να κρατήσουν έως και 8 χρόνια έχουν περάσει . Σήμερα οι απαιτήσεις σε ρεύμα είναι πολύ μεγαλύτερες . Σε κάθε περίπτωση μην περιμένετε διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 4 χρόνια . Μπορεί να αποδειχθεί πως έφταιγε το δυναμό η ήταν χαλαρός ο ιμάντας του , κάποια επόμενη φορά όμως αν προκύψει το ίδιο ζήτημα δεν θα φταίει πάλι το δυναμό ας πούμε . Οπότε με αυτή την λογική καλό είναι να επανεξετάσετε κάποιες λεπτομέρειες . 1
KoreanW Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 σε καμία περίπτωση 4 χρόνια διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν είναι η κανονικότητα, αλόίμονο, ειδικά οι εργοστασιακές αναφέρεται συχνά πως έχουν αυξημένα όρια αντοχής όπως επίσης σε καμία περίπτωση 5 λεπτά αλάρμ δεν είναι από μόνα τους ικανά να αδειάσουν μπαταρία μπορεί να μην ειναι βαθειάς εκφόρτισης οι μπαταρίες, αλλά έχουν μια α χωρητικότητα τουλάχιστον και αυτή η χωρητικότητα δεν εξαντλείται σε 5 λεπτά... πολλά μπορεί να συμβαίνουν, από διαρροή μέχρι κάποια ηλεκτρολογική σύνδεση που η επαφή δεν ήταν καθαρή-σφιχτή, από μικρό δυναμό μέχρι ελαττωματικό εξάρτημα από κακή χρήση μέχρι aftermarket αξεσουάρ... 1
bromiaris Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Το μεσημέρι τα φώτα έκαιγαν ακόμα ή έκλεισαν μόνα τους; Ήταν κανονικά αναμμένα... 2
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, bromiaris είπε Σε μαμά μπαταρία Toyota έντεκα μηνών, ξεχνώ το βράδυ τα φώτα θέσεως ανοιχτά από τις 20:00 το βράδυ μέχρι της 13:00 της επομένης…!!!!!! Λέω πάει πέθανε… και όμως πήρε κανονικά μπροστά… και μετά από 4 ώρες ταξίδι στην εθνική πάω σε συνεργείο Toyota όπου της έκαναν έλεγχο… όλα τα τεστ που έκανε το δοκιμαστικό της Toyota έβγαζε υγεία μπαταρίας 99%...!!! Τα φώτα θέσεως έχουν μικρή κατανάλωση, 4 λάμπες των 5w ή και λιγότερο έκαστη, σε αντίθεση με τα αλάρμ που έχουν 4 των 21w συν την κατανάλωση του ρελέ (φλασέρ). Επίσης άλλο εσύ που ξέχασες μια φορά τα φώτα θέσης, και άλλο ο ts που συστηματικά το παρατάει με αναμμένα αλάρμ για όσο χρειαστεί, η καταπόνηση της δικής σου μπαταρίας ήταν πολύ μικρότερη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα