Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την μπαταρία του αυτοκινήτου εδώ και ένα μήνα περίπου. Καταρχήν να πω ότι το αυτοκίνητο το αγόρασα καινούργιο τον Ιούλιο του 2018 και όλα τα service (αλλαγή λαδιών κλπ) έγιναν στην ώρα τους, ενώ το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ καθημερινά κάνοντας 20-30χλμ και έχει συνολικά 20800χλμ. Έτσι λοιπόν, πριν περίπου 3 εβδομάδες γυρίζω από τη δουλεία σπίτι, αφήνω το αυτοκίνητο 10 λεπτά και κατεβαίνω να το ξαναπάρω για να φύγω, δεν έπαιρνε μπροστά, πήρα οδική ήρθε και μου το έβαλε. Την επόμενη πάω στο  τοπικό service της γειτονιάς, μου λέει δεν φορτίζει καλά η μπαταρία σου, πήγαινε το στη  hyundai μιας και έχεις 5ετή εγγύηση. Έτσι και έκανα το πήγα, αρχικά ο υπεύθυνος εκεί πήγε να παραγγείλει μπαταρία, μέχρι που τον ενημέρωσαν ότι η μπαταρία είναι οκ και απλώς δεν φορτίζει για κάποιο λόγο σωστά. Το κράτησαν το αυτοκίνητο μέχρι το μεσημέρι και με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι είναι έτοιμο. Πάω να το πάρω, μου αναφέρουν ότι έκαναν έναν "καθαρισμό" στο δυναμό και ότι τώρα φορτίζει κανονικά (ήμουν σίγουρος ότι θα ξαναγινόταν). Το παίρνω και φεύγω. Χθες παρκάρω διπλή σειρά με αλαρμ αναμμένα για 5 λεπτά, πάω να βάλω μπροστά και πριν βάλω βλέπω ότι η οθόνη που δείχνει την ώρα έσβηνε όταν άναβε το φλας, ωχ λέω μπλέξαμε, όντως δεν έπαιρνε μπροστά, φώναξα και πάλι οδική και με έβαλε. Το πάω λοιπόν πάλι σήμερα και του λέω έτσι και έτσι και μου κάνει, εμείς θα το δούμε το αυτοκίνητο αλλά να ξέρετε ότι ακόμα και με 5 λεπτά αλάρμ μπορεί να ξεφορτιστεί η μπαταρία...Πραγματικά τρελάθηκα εκείνη τη στιγμή γιατί έχει τύχει να αφήσω τα αλαρμ ανοικτά εως και 2 ώρες και σε αυτό αλλά και σε προηγούμενο αυτοκίνητο και να μην υπάρχει κανένα θέμα, όχι τώρα για 5 λεπτά...

Έχω εκνευριστεί με αυτή την κατάσταση δεδομένου του ότι είναι η 2η φορά και ευτυχώς και τις 2 ήμουν μέσα στην Αθήνα, αλλά δεν ξέρω που θα είναι η επόμενη...Δεν ξέρω τι να πω και ακούω τις απόψεις σας...

Δημοσ.

Καταρχάς αν το πας στον αντιπρόσωπο της Συγγρού να το πας αλλού. Ο χειρότερος.

Το πρόβλημά σου είναι στο δυναμό ξεκάθαρα και όχι στη μπαταρία. Να ζητήσεις να βάλουν στο διαγνωστικό το αυτοκίνητο να δουν τι διαβάζει σε τάσεις ενώ το αμάξι είναι στο ρελαντί αναμμένο με αναμμένα φώτα αλαρμ και ηχοσύστημα.

Βάζω στοίχημα οτι η ένδειξη δεν θα είναι η σωστή (που δείχνει οτι το δυναμό κάνει σωστά τη δουλειά του)

Καλά ξεμπερδέματα.

Σου προτείνω τον αντιπρόσωπο στο Ρέντη-Κηφισσό και τον άλλο στη Βουλιαγμένης στον Άλιμο.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

Καταρχάς αν το πας στον αντιπρόσωπο της Συγγρού να το πας αλλού. Ο χειρότερος.

Το πρόβλημά σου είναι στο δυναμό ξεκάθαρα και όχι στη μπαταρία. Να ζητήσεις να βάλουν στο διαγνωστικό το αυτοκίνητο να δουν τι διαβάζει σε τάσεις ενώ το αμάξι είναι στο ρελαντί αναμμένο με αναμμένα φώτα αλαρμ και ηχοσύστημα.

Βάζω στοίχημα οτι η ένδειξη δεν θα είναι η σωστή (που δείχνει οτι το δυναμό κάνει σωστά τη δουλειά του)

Καλά ξεμπερδέματα.

Σου προτείνω τον αντιπρόσωπο στο Ρέντη-Κηφισσό και τον άλλο στη Βουλιαγμένης στον Άλιμο.

Ναι στη Συγγρού το έχω πάει και τις 2 φορές. 

Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες! 

Δημοσ.

Μου ειχε μεινει με σβηστη μηχανη αλλα οθονη 2din αναμενη και να μλαω με το bluetooth 15 λεπτα .

Φυσικα δεν αντεξε και σε Honda μου αλλαξαν μπαταρια σε Civic του 2008 επειδη ηταν στην 3ετη εγγυηση .

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kaktos77 είπε

Το πάω λοιπόν πάλι σήμερα και του λέω έτσι και έτσι και μου κάνει, εμείς θα το δούμε το αυτοκίνητο αλλά να ξέρετε ότι ακόμα και με 5 λεπτά αλάρμ μπορεί να ξεφορτιστεί η μπαταρία...Πραγματικά τρελάθηκα εκείνη τη στιγμή γιατί έχει τύχει να αφήσω τα αλαρμ ανοικτά εως και 2 ώρες και σε αυτό αλλά και σε προηγούμενο αυτοκίνητο και να μην υπάρχει κανένα θέμα, όχι τώρα για 5 λεπτά...

Έχω εκνευριστεί με αυτή την κατάσταση δεδομένου του ότι είναι η 2η φορά και ευτυχώς και τις 2 ήμουν μέσα στην Αθήνα, αλλά δεν ξέρω που θα είναι η επόμενη...Δεν ξέρω τι να πω και ακούω τις απόψεις σας...

Αυτό στα bold κυριολεκτικά καταστρέφει τη μπαταρία, κάθε φορά που το κάνεις της αφαιρείς μήνες ζωής. Ε σε συνδυασμό με το - αποδεδειγμένο όπως περιγράφεις - πρόβλημα στο δυναμό δεν είναι απίθανο να την έχει ακούσει η μπαταρία, δλδ να έχει μειωθεί κατά πολύ η χωρητικότητα της και έτσι να μην αντέχει ούτε 5 λεπτά με τα αλάρμ.

• Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kaktos77 είπε

Καλημέρα παιδιά,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την μπαταρία του αυτοκινήτου εδώ και ένα μήνα περίπου. Καταρχήν να πω ότι το αυτοκίνητο το αγόρασα καινούργιο τον Ιούλιο του 2018 και όλα τα service (αλλαγή λαδιών κλπ) έγιναν στην ώρα τους, ενώ το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ καθημερινά κάνοντας 20-30χλμ και έχει συνολικά 20800χλμ. Έτσι λοιπόν, πριν περίπου 3 εβδομάδες γυρίζω από τη δουλεία σπίτι, αφήνω το αυτοκίνητο 10 λεπτά και κατεβαίνω να το ξαναπάρω για να φύγω, δεν έπαιρνε μπροστά, πήρα οδική ήρθε και μου το έβαλε. Την επόμενη πάω στο  τοπικό service της γειτονιάς, μου λέει δεν φορτίζει καλά η μπαταρία σου, πήγαινε το στη  hyundai μιας και έχεις 5ετή εγγύηση. Έτσι και έκανα το πήγα, αρχικά ο υπεύθυνος εκεί πήγε να παραγγείλει μπαταρία, μέχρι που τον ενημέρωσαν ότι η μπαταρία είναι οκ και απλώς δεν φορτίζει για κάποιο λόγο σωστά. Το κράτησαν το αυτοκίνητο μέχρι το μεσημέρι και με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι είναι έτοιμο. Πάω να το πάρω, μου αναφέρουν ότι έκαναν έναν "καθαρισμό" στο δυναμό και ότι τώρα φορτίζει κανονικά (ήμουν σίγουρος ότι θα ξαναγινόταν). Το παίρνω και φεύγω. Χθες παρκάρω διπλή σειρά με αλαρμ αναμμένα για 5 λεπτά, πάω να βάλω μπροστά και πριν βάλω βλέπω ότι η οθόνη που δείχνει την ώρα έσβηνε όταν άναβε το φλας, ωχ λέω μπλέξαμε, όντως δεν έπαιρνε μπροστά, φώναξα και πάλι οδική και με έβαλε. Το πάω λοιπόν πάλι σήμερα και του λέω έτσι και έτσι και μου κάνει, εμείς θα το δούμε το αυτοκίνητο αλλά να ξέρετε ότι ακόμα και με 5 λεπτά αλάρμ μπορεί να ξεφορτιστεί η μπαταρία...Πραγματικά τρελάθηκα εκείνη τη στιγμή γιατί έχει τύχει να αφήσω τα αλαρμ ανοικτά εως και 2 ώρες και σε αυτό αλλά και σε προηγούμενο αυτοκίνητο και να μην υπάρχει κανένα θέμα, όχι τώρα για 5 λεπτά...

Υποτιθεται καινουργιο αυτοκινητο με εγγυηση!!! Καλα λεω εγω τα καινουργια μονο οικονομια δεν κανουν!!! Μερες πριν σε αφησει δεν παρατηρουσες το βραδυ στα φωτα πτωση τασης?

Δημοσ.

Ακριβώς...Λες θα πάρω καινούργιο να μην έχω θέματα και πάλι δεν τα γλιτώνεις...Όχι τίποτα, το αυτοκίνητο όταν είναι μπροστά δουλεύει κανονικά.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια μεγάλη βόλτα 60 χιλιόμετρα.

Όταν κάνεις μια απόσταση 20 και ξανά μιζαρεις καταναλώνεις ότι έχει μαζέψει.

Η άλλη λύση γιατί δεν βγάζεις τη μπαταρία να τη πας για αργή φόρτιση σε μηχάνημα πριν τη αλλάξεις ; Αφού δεις ότι όντως δεν έχει θέμα το δυναμο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kaktos77 είπε

Ακριβώς...Λες θα πάρω καινούργιο να μην έχω θέματα και πάλι δεν τα γλιτώνεις...Όχι τίποτα, το αυτοκίνητο όταν είναι μπροστά δουλεύει κανονικά.

Το βραδυ ανοιξε τα φωτα σου και βαλε να δουλευουν τα αλαρμ. Κατασταση ρελαντι.. αν παρατηρησεις οτι τα πορειας εχουν μια ελαφριά πτωση τασης.. παιζουν την ωρα που ανοιγοκλεινουν τα αλαρμ αλλα οταν πατησεις γκαζι σταματαει αυτο το φαινομενο τοτε ξερεις οτι εχεις ακομα θεμα με το δυναμο!

Και γω σου προτεινω μετα το φτιαξιμο του δυναμου να φορτισεις την μπαταρια..!  Εκτος αν κανεις μεγαλο ταξιδι πχ απο 4ωρες και πανω!

Το 1.0 εχεις?Χειροκινητο? Ποσο σε παει εντος?

• Like 1
Δημοσ.

Ολα τα αμάξια στο ρελαντί και με φώτα και αλάρμ πέφτει η ένταση όταν αναβοσβήνουν.

Υπάρχει κάτι που λέγεται ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων,θα πας εκεί και με τα μηχανήματα που έχει θα μετρήσει μπαταρία και δυναμό.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gia_nnis είπε

Το βραδυ ανοιξε τα φωτα σου και βαλε να δουλευουν τα αλαρμ. Κατασταση ρελαντι.. αν παρατηρησεις οτι τα πορειας εχουν μια ελαφριά πτωση τασης.. παιζουν την ωρα που ανοιγοκλεινουν τα αλαρμ αλλα οταν πατησεις γκαζι σταματαει αυτο το φαινομενο τοτε ξερεις οτι εχεις ακομα θεμα με το δυναμο!

Και γω σου προτεινω μετα το φτιαξιμο του δυναμου να φορτισεις την μπαταρια..!  Εκτος αν κανεις μεγαλο ταξιδι πχ απο 4ωρες και πανω!

Το 1.0 εχεις?Χειροκινητο? Ποσο σε παει εντος?

Θα το δοκιμάσω μόλις το πάρω. Ναι το έχω στο μυαλό μου ότι θα χρειαστεί φόρτισμα μετά. 

Έχω το 1.0 ναι, χειροκίνητο! Εντός πόλης 7.5 λίτρα μετρημένο, εκτός 5.5 .

36 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ολα τα αμάξια στο ρελαντί και με φώτα και αλάρμ πέφτει η ένταση όταν αναβοσβήνουν.

Υπάρχει κάτι που λέγεται ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων,θα πας εκεί και με τα μηχανήματα που έχει θα μετρήσει μπαταρία και δυναμό.

Εγώ το πήγα στην αντιπροσωπεία δεδομένου του ότι έχει εγγύηση, από το να τρέχω δεξιά και αριστερά να βρω άκρη.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Θα το δοκιμάσω μόλις το πάρω. Ναι το έχω στο μυαλό μου ότι θα χρειαστεί φόρτισμα μετά. 

Έχω το 1.0 ναι, χειροκίνητο! Εντός πόλης 7.5 λίτρα μετρημένο, εκτός 5.5 .

Εγώ το πήγα στην αντιπροσωπεία δεδομένου του ότι έχει εγγύηση, από το να τρέχω δεξιά και αριστερά να βρω άκρη.

Πολυ δεν ειναι? Μελος μας με celerio καπου στα 6.5λ!

Στο λεω γιατι καπου εκει  στα 7.5λ καινε κατι παλια ιαπωνικα χιλιαρια!

53 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οχι μονο αν ανοιξεις και αλλες καταναλωσεις...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gia_nnis είπε

Πολυ δεν ειναι? Μελος μας με celerio καπου στα 6.5λ!

Στο λεω γιατι καπου εκει  στα 7.5λ καινε κατι παλια ιαπωνικα χιλιαρια!

Οχι μονο αν ανοιξεις και αλλες καταναλωσεις...

Όταν έψαχνα για να πάρω, τα είχα δει όλα στα 1000cc. Πάνω κάτω τα ίδια καίνε, οπότε κοίταξα μετά την εμφάνιση και πήρα αυτό, γιατί μου αρεσε περισσότερο και έδειχνε πιο αυτοκίνητο. Βέβαια παίζει ρόλο και που οδηγείς και πως οδηγείς. Έχω καταφέρει να το πάω και 6.8 σε ελάχιστη και 8.1 σε μέγιστη το καλοκαίρι με air condition. Το 7.5 είναι ο μέσος όρος εντός για εμένα με βάση τις μετρήσεις. 

Πριν είχα ένα fiesta 1255cc του 2005, ότι και να έκανα δεν έπεφτε κάτω από 10λτ οπότε το 7.5 μου φαίνεται οκ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2020 στις 9:22 ΠΜ, kaktos77 είπε

Καλημέρα παιδιά,

Είστε βέβαιος ότι δεν ξελιγωνετε την μπαταρία ! Ακόμη καλύτερα , μήπως να σκεφθειτε πόσα ρεύματα τραβάτε με σβηστό κινητήρα , αλαρμ , μουσικές , φόρτιση κινητών ! Έτσι , για την επόμενη φορά ! Όπου ακόμη μια καινούργια μπαταρία θα παρουσιάσει τα ίδια συμπτώματα ! Να υποθέσω πως το αυτοκίνητο έχει τις δικές του λάμπες και δεν τις έχετε αλλάξει με άλλες !

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...