talibanakos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 ΚΑλημερα αυπνα αλανια,προσπαθω να συνδεθω στο workgroup ( windows 7 ) για να στριμαρω ταινιες στη smartTv. Βρισκω το workgroup,αλλα οταν παω να μπω στους κοινοχρηστους φακελους μου βγαζει "SMB authentication required". Απο κατω ζηταει username και password,αλλα δε μπορω να καταλαβω τι παιζει απο εκει και επειτα. Ξερω οτι υποτιθεται οτι ειναι απλο,αλλα εχω μπερδευτει,με ψαξιμο στο google βρηκα οτι θελει να βαλω τα credentials που χρησιμοποιω για να συνδεθω στα windows,αλλα δε δουλευει. Δοκιμασα και το DOMAIN;username αλλα παπαλα. Καμια ιδεα;;;
spectaculator Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Ρίξε μια ματιά εδώ: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-networking/vlc-android-app-requires-smb-authentication-how-do/a011d464-1cb3-48ff-8ad5-f7d5eb961d73 Το username δεν είναι το όνομα χρήστη αλλά το ID#. Άλλος ένας τρόπος είναι: Network and Sharing Centre / Advanced sharing settings / All Networks (tab) / password-protected sharing / Turn off password-protected sharing Βέβαια, δεν συστήνεται να απενεργοποιήσεις το password protected sharing, αλλά αυτό θα το κρίνεις εσύ.
talibanakos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) @spectaculator Τα εχω δοκιμασει αυτα,εχω απενεργοποιησει και το pswd protected αλλα συνεχιζει το ιδιο βιολι. Στον υπολογιστη δεν εχω κωδικο για εισοδο στα windows,δοκιμασα να το αφησω κενο αλλα τιποτα. Δοκιμασα να βαλω και κωδικο,ο οποιος ειναι ιδιος με τον κωδικο του workgroup,για να δουλεψει οπως και να εχει,αλλα τιποτα. Με μπερδευει αυτο το DOMAIN;user ,το εχω δοκιμασει με καθε τροπο αλλα δεν γινεται τιποτε. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2020 από talibanakos
spectaculator Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 @talibanakos Είναι ενεργοποιημένο το SMB Share; Τώρα πρόσεξα στο screenshot το SMB. Αν όχι θα πρέπει να το ενεργοποιήσεις. Αν τελικά δεν σου βγαίνει, δοκίμασε το Universal Media Server. Είναι απλό και το VLC το βλέπει χωρίς προβλήματα.
talibanakos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε @talibanakos Είναι ενεργοποιημένο το SMB Share; Τώρα πρόσεξα στο screenshot το SMB. Αν όχι θα πρέπει να το ενεργοποιήσεις. Αν τελικά δεν σου βγαίνει, δοκίμασε το Universal Media Server. Είναι απλό και το VLC το βλέπει χωρίς προβλήματα. Για βοηθα λιγο.
spectaculator Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 14 λεπτά πριν, talibanakos είπε Για βοηθα λιγο. Στο Search Bar γράψε Windows Features. Άνοιξε το Turn Windows Features on or off Πήγαινε στο SMB 1.0/CIFS File Sharing Support και τσεκάρισέ τα όλα (είναι τρία). Κάνε επανεκκίνηση και δοκίμασε να συνδεθείς ξανά. Αν δεν δουλέψει, κατέβασε το Universal Media Server. Τρέξτο και όρισε τους καταλόγους που θα φαίνονται. Είναι απλή λύση και αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις password, network masks κλπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα