Giannislo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Γεια σε ολους, θα ηθελα τη βοηθεια σας για ενα προβλημα στο desktop μου. Εχθες κατα τη διαρκεια παιχνδιου, το συστημα κολλησε. Δεν εδωσα σημασια και το εκλεισα απο το power button. Το ξανανοιξα, φορτωσα παλι το παιχνιδι αλλα εκανε freeze παλι στο ιδιο σημειο του παιχνδιου(!). Το εκλεισα, δοκιμασα να το ανοιξω ομως αυτη τη φορα δεν εκανε boot, με τα ανεμιστηρακια της GPU στο φουλ και με κανενα beep ή λαμπακι λειτουργιας των δισκων απο το mb. Το εκλεισα παλι, το εβγαλα απο την πριζα, εβγαλα την GPU, την μπαταρια για να κανει ρισετ και συνδεσα την οθονη στην εξοδο του mb μιας και ο cpu εχει ενσωματωμενα γραφικα. Κανενα αποτελεσμα. Το αφησα λοιπον εκτος πριζας ολο το βραδυ και σημερα το πρωι ξαναδοκιμασα και ανοιξε κανονικα. Ψαχνοντας να δω τι συμβαινει, δοκιμασα να φορτωσω ενα αλλο παιχνιδι και πριν καν προλαβει να ξεκινησει παγωσε παλι το συστημα και απο τοτε δεν κανει boot. Να σημειωσω οτι δεν παρατηρησα ουτε υψηλες θερμοκρασιες ουτε ανεμιστηρες σε ενταση πριν τα freeze, μετρησα τις τασεις στις εξοδους του τροφοδοτικου και ειναι ολες ενταξει, αλλαξα θεσεις στις μνημες και φαινονται επισης ενταξει, προσπαθησα να κανω εκκινηση με τα ελαχιστα συνδεδεμενα περιφερειακα χωρις αποτελεσμα. Κανενα overclock ή περιεργη ρυθμιση. Καποια ιδεα; Σας ευχαριστω. i5-4xxx ASUS 960ti ASUS GA-H97M-D3H 4x120mm fans
Klausx Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 9 λεπτά πριν, Giannislo είπε μετρησα τις τασεις στις εξοδους του τροφοδοτικου και ειναι ολες ενταξει Πως τις μέτρησες; Τι τροφοδοτικό έχεις; Δες Προβολή συμβάντων μήπως έχει καταγράψει κάτι.
Giannislo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, Klausx είπε Πως τις μέτρησες; Τι τροφοδοτικό έχεις; Δες Προβολή συμβάντων μήπως έχει καταγράψει κάτι. Με πολυμετρο, το 24pin του ΜΒ, to 8Pin του επεξεργαστη και το 6pin της GPU. Εχω ενα CORSAIR CX600M 80Plus Bronze. Δυστυχως πλεον δεν φορτωνουν τα win και δεν μπορω να δω τιποτα απο καταγραφες..
Giannislo Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Ξεκινουν ολα τα ανεμιστηρακια της καρτας γραφικων να λειτουργουν σε full στροφες, τα ανεμιστηρακια του κουτιου και του επεξεργαστη σε νορμαλ στροφες, και ακους να παιρνουν ρευμα οι δισκοι. Και μενει εκει.Να σημειωσω οτι η καρτα γραφικων εχει ενα ασπροled οταν η τροφοδοσια ρευματος ειναι η σωστη, που γινεται κοκκινο οταν δεν ειναι, πχ οταν βγαλεις το καλωδιο της και ειναι παντα ασπρο.
Klausx Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Μάλλον κάτι γίνεται με την μητρική, Βγάλε όλα τα εξαρτήματα από πάνω, καθάρισε όλες τις επαφές με αέρα και σπρέι επαφών(χωρίς λάδι) κάνε reset cmos, και βάλε πάνω μόνο cpu,hdd που έχει τα windows και δες αν ακούς κανένα beep χωρίς τις ram πάνω. Επίσης δες τους πυκνωτές της μητρικής αν έχει σκάσει κάποιος κτλ.
Giannislo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Και εγω πιστευω εχει θεμα η μητρικη. Σημερα το απογευμα το δοκιμασα και ανοιξε. Μπηκα windows εψαξα στα logs δεν βρηκα κατι και κατεβασα καποια bench για cpu, gpu, ram. Θερμοκρασιες μεχρι 65ο μαξ, ολα καλα. Εκανα ενα restart και εμεινε παλι στο boot lol. To φυσηξα με αερα, σπρει δεν εχω, εβγαλα τις ραμ και δεν ακουγεται κανενα beep.. Θα το δοκιμασω σε αλλο pc αλλιως θα παει στην ανακυκλωση. Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια 1
Klausx Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 19 λεπτά πριν, Giannislo είπε Και εγω πιστευω εχει θεμα η μητρικη. Σημερα το απογευμα το δοκιμασα και ανοιξε. Μπηκα windows εψαξα στα logs δεν βρηκα κατι και κατεβασα καποια bench για cpu, gpu, ram. Θερμοκρασιες μεχρι 65ο μαξ, ολα καλα. Εκανα ενα restart και εμεινε παλι στο boot lol. To φυσηξα με αερα, σπρει δεν εχω, εβγαλα τις ραμ και δεν ακουγεται κανενα beep.. Θα το δοκιμασω σε αλλο pc αλλιως θα παει στην ανακυκλωση. Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια Δοκίμασε και ένα τροφοδοτικό αν έχεις εύκαιρο χωρίς την gpu, μπορεί τα volt να είναι σωστά αλλά under-load να κάνει κάποια βύθιση και να κρασαρει, είχα παρόμοιο πρόβλημα πρόσφατα και ήταν το psu. Παρακαλώ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα