kokklaki Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα ομάδα νέο μέλος εδώ. Είμαι 21 χρ μόλις έβγαλα το δίπλωμα μου και σκέφτομαι να αγοράσω ενα αμαξάκι, 1000cc - 1100cc σαν αρχάριος που είμαι, μικρό, και εύκολο. Είμαι ανάμεσα στο Citroen c1 999cc με 220χιλ στα 2999€, στο Toyota Augo 999cc στα ίδια χρήματα με 140χιλ., και στο Peugeot 107 999cc. Από αντιπρόσωπιες είναι και τα τρία . Να τονίσω ότι το C1 είναι αυτόματο. Ποιο θα προτείνατε εσείς σε αυτά που ανέφερα; Όπως επίσης αν γνωρίζετε κατανάλωση στα 100χλμ η αυτονομία, αξιοπιστία κλπ. Ευχαριστώ πολύ παιδιά 😊😊😊
agnostos13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 42 λεπτά πριν, kokklaki είπε Καλησπέρα ομάδα νέο μέλος εδώ. Είμαι 21 χρ μόλις έβγαλα το δίπλωμα μου και σκέφτομαι να αγοράσω ενα αμαξάκι, 1000cc - 1100cc σαν αρχάριος που είμαι, μικρό, και εύκολο. Είμαι ανάμεσα στο Citroen c1 999cc με 220χιλ στα 2999€, στο Toyota Augo 999cc στα ίδια χρήματα με 140χιλ., και στο Peugeot 107 999cc. Από αντιπρόσωπιες είναι και τα τρία . Να τονίσω ότι το C1 είναι αυτόματο. Ποιο θα προτείνατε εσείς σε αυτά που ανέφερα; Όπως επίσης αν γνωρίζετε κατανάλωση στα 100χλμ η αυτονομία, αξιοπιστία κλπ. Ευχαριστώ πολύ παιδιά 😊😊😊 Το ίδιο αμάξι είναι! Βρες αυτό με τα λιγότερα πραγματικά km και τσέκαρε το...
kokklaki Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Ξέρω φίλε μου. Απο κατανάλωση γνωρίζεις πάνω κάτω πόσο καίνε;
agnostos13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, kokklaki είπε Ξέρω φίλε μου. Απο κατανάλωση γνωρίζεις πάνω κάτω πόσο καίνε; Για ποιά χρονολογία μιλάμε;
Dark_Nightfall Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δεν είναι το ίδιο αμάξι ,έχουν τον ίδιο κινητήρα (1KR-FE Toyota),αδύναμος δεν τραβάει με αποτέλεσμα να ζητάει να δουλεύει σε υψηλές στροφές για να αποδώσει λίγο καλύτερο με συνέπεια να έχει πάνω κάτω την ίδια κατανάλωση με ένα 1300αρη περίπου,δεν το συνιστώ. 1
kokklaki Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 13 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Για ποιά χρονολογία μιλάμε; 2008 10 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν είναι το ίδιο αμάξι ,έχουν τον ίδιο κινητήρα (1KR-FE Toyota),αδύναμος δεν τραβάει με αποτέλεσμα να ζητάει να δουλεύει σε υψηλές στροφές για να αποδώσει λίγο καλύτερο με συνέπεια να έχει πάνω κάτω την ίδια κατανάλωση με ένα 1300αρη περίπου,δεν το συνιστώ. Αδερφέ, δεν το θέλω τα γούστα μου, ενα αμάξι θέλω να συνηθίσω δρόμους κλπ. Εξάλλου σε χωριό μένω, οπότε δεν έχω και μεγάλες αποστάσεις να φτιάχνω
agnostos13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν είναι το ίδιο αμάξι ,έχουν τον ίδιο κινητήρα (1KR-FE Toyota),αδύναμος δεν τραβάει με αποτέλεσμα να ζητάει να δουλεύει σε υψηλές στροφές για να αποδώσει λίγο καλύτερο με συνέπεια να έχει πάνω κάτω την ίδια κατανάλωση με ένα 1300αρη περίπου,δεν το συνιστώ. Υπολόγιζε γύρω στα 6 λίτρα... Πάντως όπως λέει και ο φίλος παραπάνω δεν είναι για πολλά. Μόνο για μικροαποστάσεις και χαμηλές ταχύτητες. Αν θες ταξίδια με φορτώματα και ταχύτητες πάνω από 100 πήγαινε σε κάτι άλλο! Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από agnostos13
ScooterSuzas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 5,5 lt/100 σε ανοικτό δρόμο με ταχύτητα έως 110 km/h από κει και πάνω 6,5 lt/100 Km , στη πόλη σε κίνηση 7,5 lt/100 km , σαν αυτόματο υπολόγισε 1 lt /km παραπάνω σε όλα ,από αξιοπιστία νομίζω το toyota έχει καλύτερο σασμάν και περιφερειακά .
kokklaki Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, ScooterSuzas είπε 5,5 lt/100 σε ανοικτό δρόμο με ταχύτητα έως 110 km/h από κει και πάνω 6,5 lt/100 Km , στη πόλη σε κίνηση 7,5 lt/100 km , σαν αυτόματο υπολόγισε 1 lt /km παραπάνω σε όλα ,από αξιοπιστία νομίζω το toyota έχει καλύτερο σασμάν και περιφερειακά . Είναι λίγο τσιμπημένη για 1000αρι η μου φαίνεται;
ScooterSuzas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 αυτές είναι πραγματικές καταναλώσεις του 1kr-fe του 2007-9, σε opel 1000 με κινητήρα z10xe είναι ακόμα παραπάνω
Krepalidis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Μην πάρεις αυτόματο για πρώτο αυτοκίνητο. Δεν θα μάθεις να οδηγάς, έχεις τον απόλυτο έλεγχο ποτέ. Το συγκεκριμένο αυτόματο ειδικά είναι ότι χειρότερο... Αργό, μπουκωνει, βουιζει χωρίς να ανεβάζει, κατεβάζει σωστά. Ότι χειρότερο όταν θα επιχειρήσεις προσπεραση ακομη και παππού με σκουριασμένο Cadette. Στα μικρά κυβικά και πολύ χαμηλής ιπποδύναμης αμάξια τα αυτόματα είναι λίγο της κακιάς ώρας. Η συγκεκριμένη υλοποίηση στα c1, 107/108, aygo είναι από τις χειρότερες , ιδίως στις πιο παλιές εκδοχές της. Το manual πάλι έχει αξιοπρεπή οδηγική συμπεριφορά για το κουβαδάκι που ναι. 6
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχει παρει λογω αυτοματο η κορη μου το C1 του 2011 Μονο αυτοματο δεν το λες.... Ιδιο σαν αμαξι με το Aygo με μηχανικο που ειχε. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2020 από Γιάννης Platano 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 7 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν είναι το ίδιο αμάξι ,έχουν τον ίδιο κινητήρα (1KR-FE Toyota),αδύναμος δεν τραβάει με αποτέλεσμα να ζητάει να δουλεύει σε υψηλές στροφές για να αποδώσει λίγο καλύτερο με συνέπεια να έχει πάνω κάτω την ίδια κατανάλωση με ένα 1300αρη περίπου,δεν το συνιστώ. Ποια ειναι η διαφορα τους ?
thanasisxask Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 7 ώρες πριν, Krepalidis είπε Μην πάρεις αυτόματο για πρώτο αυτοκίνητο. Δεν θα μάθεις να οδηγάς, έχεις τον απόλυτο έλεγχο ποτέ. Απο που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; είχες ποτέ αυτόματο; @kokklaki κοίτα μόνο αυτόματο, ειδικά για την χρήση που το θες, δεν θα ξανά οδηγήσεις ποτέ χειροκίνητο. 1
vamvakoolas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 η δικη μου γνωμη ειναι σιγουρα να πας για μηχανικο κιβωτιο εγω ειχα το σειτσεντο και πραγματικα με βολεψε και το εσκισα και ολα αυτα σε μιση τιμη και μισο κοστος για σερβις σε σχεση με τα μοντελα που αναφερεις Ολα αυτα τα μοντελα (και το φιατ μεσα) δεν ειναι για εθνικη: με αυγκο σε εθνικη παρακαλαγα να μη φυσαει και οταν ηταν να προσπερασω νταλικα εκανα το σταυρο και επαιρνα βαθια ανασα. Οταν ειχα κοσμο μεσα εκει να δεις αγωνιες.. Απο την αλλη στη πολη εισαι αρχοντας, παρκαρεις εκει που οι αλλοι δεν, και δε πολυνιαζεσαι για γρατζουνιες και φθορες μιας και το κοστος δεν ειναι μεγαλο καλη τυχη 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα