golden33 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα έγινε η αναβάθμιση της γραμμής vodafone που έχω στο σπίτι σε 100Mbps. Αφενός το τηλέφωνο δεν λειτουργεί, αφετέρου το download είναι περίπου 45 αντί για 100 ενώ το upload είναι 9 και κάτι, δηλαδή σωστό. Μίλησα με την τεχνική υποστήριξη και θα με πάρουν τηλέφωνο για ραντεβού με τεχνικό. Επειδή όμως δεν το κατέχω και πολύ το θέμα, είπα να ποστάρω εδώ την εικόνα του router μήπως βλέπετε κάτι. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2020 από golden33
golden33 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Λοιπόν σημερινό update. Ήρθε τεχνικός και μέτρησε ότι η ταχύτητα που φτάνει στην πολυκατοικία είναι 84Mbps ενώ στο σπίτι 45Mbps. Οπότε το πρόβλημα είναι από το διανεμητή στο διαμέρισμα. Το θέμα είναι ότι σε επικοινωνία μου με το τεχνικό τμήμα μου είπανε ότι το 84 δεν αλλάζει γιατί σε 100αρες για να δηλωθεί βλάβη στον ΟΤΕ πρέπει να είναι κάτω από 80. Άρα οι επιλογές που έχω είναι είτε να τραβήξω καλώδιο από το διανεμητή στο διαμέρισμα με μάξιμουμ ταχύτητα τα 84, είτε να κάνω downgrade της γραμμής σε 50αρα. Υπάρχει κάποιος έστω σε pm να με ενημερώσει με ποιο τρόπο τραβάμε καλώδιο από το διανεμητή και την ακριβή συνδεσμολογία? Είμαι άσχετος και θέλω να πληροφορηθώ πριν φέρω ηλεκτρολόγο.
sstratos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 το να τραβηξεις καλωδιο απο την εισοδο της πολυκατοικιας μέχρι την μπρίζα σου ειναι κομματακι δυσκολο , θελει ηλεκτρολογο... παρε τηλ. και ρωτα τιμες
afm Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Πριν αρχίσεις να περνάς καλώδια έλεγξε πρώτα την εσωτερική σου καλωδίωση για bridge taps. Στον παρακάτω οδηγό της Cyta θα βρεις πως πρέπει να είναι η καλωδίωση σου ώστε να μην έχεις πρόβλημα: https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf 1
golden33 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τα bridge taps, οι παράλληλες συνδέσεις δεν είναι αν κατάλαβα καλά? Ο ηλεκτρολόγος δεν θα το τσεκάρει αυτό? Επίσης αυτό που με μπερδεύει στον συγκεκριμένο οδηγό μιας και τον διάβασα, είναι ότι ενώ όλοι λένε από ότι έχω διαβάσει να συνδέουμε το router στη Master πρίζα, o οδηγός μας προτρέπει να μετατρέψουμε τη master σε secondary. Συγγνώμη αν οι απορίες είναι χαζές αλλά είμαι γκασμάς σε τέτοια θέματα. Οπότε για να συνοψίσω, πρώτα του λέω να τσεκάρει για παράλληλες συνδέσεις και μετά για καλώδιο έτσι? Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2020 από golden33
ice25 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Και downgrade να κάνεις πάλι θα έχεις απώλειες... οπότε δεν είναι λύση .βρες την κεντρική πρίζα και από εκεί κράτα μόνο το καλώδιο που έρχεται από κάτω ...και αποσύνδεσε τις υπόλοιπες μπριζες
afm Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, golden33 είπε Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τα bridge taps, οι παράλληλες συνδέσεις δεν είναι αν κατάλαβα καλά? Ο ηλεκτρολόγος δεν θα το τσεκάρει αυτό? Επίσης αυτό που με μπερδεύει στον συγκεκριμένο οδηγό μιας και τον διάβασα, είναι ότι ενώ όλοι λένε από ότι έχω διαβάσει να συνδέουμε το router στη Master πρίζα, o οδηγός μας προτρέπει να μετατρέψουμε τη master σε secondary. Συγγνώμη αν οι απορίες είναι χαζές αλλά είμαι γκασμάς σε τέτοια θέματα. Οπότε για να συνοψίσω, πρώτα του λέω να τσεκάρει για παράλληλες συνδέσεις και μετά για καλώδιο έτσι? Ναι τα bridge taps είναι οι παράλληλες συνδέσεις. Αν λοιπόν έχεις παράλληλες συνδέσεις είναι πολύ φυσικό να έχεις πτώση της ταχύτητας. Ο σωστός τρόπος αν έχεις voip (το πιο πιθανό) και θέλεις να συνδέσεις μόνο μία τηλεφωνική συσκευή (δίπλα στο router) είναι να συνδέσεις απ' ευθείας (χωρίς spliter) με ένα καλώδιο την master πρίζα με το router και να συνδέσεις το τηλέφωνο σε μία από τις υποδοχές phone του router. Ιδανικά πρέπει να ανοίξεις την πρίζα και να ξεσυνδέσεις όλα τα καλώδια που συνδέονται οι άλλες πρίζες αφήνοντας μόνο τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή (αυτό φυσικά μόνο αν δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς κάποιο άλλο τηλέφωνο σε κάποια άλλη πρίζα - έστω και μελλοντικά). Αν θέλεις να έχεις τηλεφωνική συσκευή δίπλα στο router αλλά και σε άλλες πρίζες τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις την μονή master πρίζα με μία διπλή. Μετά: α. Συνδέεις τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή σου με την μία πρίζα (της διπλής) και τα καλώδια που φεύγουν προς τις άλλες πρίζες με την άλλη. β. Συνδέεις το router στην πρίζα που έρχονται τα καλώδια από τον κατανεμητή. γ. Συνδέεις στην μία από τις δύο υποδοχές phone του router την τηλεφωνική συσκευή. Στην άλλη υποδοχή phone του router συνδέεις με ένα καλώδιο την δεύτερη πρίζα (της διπλής) ώστε να έχεις τηλέφωνο και στις άλλες πρίζες. Εναλλακτικά αν δεν έχεις voip πρέπει να χρησιμοποιήσεις την συνδεσμολογία της εικόνας 4 με την υποσημείωση ότι μάλλον από λάθος η master διπλή πρίζα αναφέρεται σαν secondary διπλή πρίζα στο κάτω μέρος της εικόνας (γι' αυτό μπερδεύτηκες). Αν θέλεις να έχεις τηλεφωνική συσκευή και δίπλα στο router θα χρειαστείς ένα τηλεφωνικό ταυ (Τ) που θα συνδέσεις στην υποδοχή phone του spliter. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από afm 1 1
golden33 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Οπότε πρώτα πρέπει να κάνω αυτήν την διαδικασία και αν δεν διορθωθεί να πάω σε αλλαγή καλωδίου. Δικαιολογείται τόσο μεγάλη απόκλιση μόνο από την συνδεσμολογία? 84 φτάνει στον κατανεμητή και 43 στην μαστερ πρίζα, καλά για τη secondary που έχω τώρα το router δεν το συζητάω, 35 πιάνει. Την διαδικασία που μου ανέλυσες παραπάνω μπορώ να την κάνω αφού μετατρέψω μία secondary σε master έτσι? Γιατί βολεύει να έχω το router σε άλλο δωμάτιο και όχι στο σαλόνι που είναι η Master πρίζα.
afm Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Το σωστό είναι να συνδέσεις (έστω προσωρινά) το router στην κεντρική (master) πρίζα ώστε να δεις πόση είναι πραγματικά η ταχύτητα που φθάνει στο σπίτι. Φυσικά πριν θα πρέπει να έχεις ανοίξει την πρίζα και να έχεις ξεσυνδέσει τα καλώδια που πάνε στις άλλες πρίζες. Αν η ταχύτητα συνεχίζει να είναι χαμηλή τότε το πρόβλημα είναι στο καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή στο σπίτι. Αν η ταχύτητα ανέβει το πρόβλημα είναι στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού σου. Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την 2η ή την 3η πρίζα σαν master αλλά φυσικά θα έχεις απώλειες. Μόνος σου λες ότι αντί για 43 Mbps που έχεις στην master στην άλλη έχεις 35. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην συνδέσεις τίποτα στις προηγούμενες πρίζες. Επίσης άνοιξε τις πρίζες και δες αν έχουν μία πλακετίτσα με πυκνωτάκια κλπ για αντικεραυνική προστασία. Αν έχεις τέτοιες πρίζες τις πετάς χθες και τις αντικαθιστάς με απλές. Αν οι απώλειες (βάζοντας το router στην 2η ή την 3η πρίζα) είναι μεγάλες ξεσύνδεσε τα καλώδια από τις προηγούμενες πρίζες και συνέδεσε τα μεταξύ τους καλά, ώστε να δημιουργήσεις ένα "ενιαίο" καλώδιο. Φυσικά το ιδανικό θα ήταν απ΄ευθείας καλώδιο από τον κατανεμητή στην συγκεκριμένη πρίζα. Ναι, είναι απόλυτα λογικό να έχεις τέτοια πτώση ταχύτητας εάν έχεις πρόβλημα στην καλωδίωση και ειδικά αν οι πρίζες σου έχουν αντικεραυνική προστασία. Όσο πιο μεγάλη είναι η ταχύτητα τόσο περισσότερο επηρεάζεται από προβλήματα στην καλωδίωση. Υ.Γ. Μην σου φανεί περίεργο αν λύνοντας το θέμα της καλωδίωσης αυξηθεί και η max ταχύτητα αν και το πιθανότερο γι' αυτό είναι να φταίει το εισερχόμενο. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2020 από afm
golden33 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2020 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, είσουν κατατοπιστικότατος. Θα κάνω τις διαδικασίες και αν έχω κάποια έξτρα απορία θα ξαναγράψω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα