jkoukos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δεν πάει έτσι όπως το σκέφτεσαι. Το 23άρι το βρίσκεις σε μονόκλωνο και είναι ιδανικό για σταθερή καλωδίωση σε τερματική πρίζα ή patch panel. Το patch cord είναι πάντα πολύκλωνο, σε μικρότερες διαμέτρους και ιδανικό για τερματισμό σε βύσματα. ΔΕΝ έχει καμία απώλεια έναντι του μονόκλωνου, σε μικρά μήκη. Που έψαξες και δεν βρήκες 24άρι καλώδιο; Παντού υπάρχει (π.χ. εδώ κι εδώ) ακόμη και σε συνοικιακά καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Για τον ίδιο λόγο το καλώδιο του ρεύματος μέχρι τον πίνακα διανομής είναι πάντα χοντρό, από εκεί μέχρι τις τερματικές πρίζες με μικρότερη διατομή αλλά πάλι μονόκλωνο και μετά από αυτές λεπτότερο και πολύκλωνο.
ice25 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Τι θα σου προσφέρει αυτό το καλώδιο που πήρες?? στις περισσότερες περιπτώσεις απλό utp cat5 σε καλύπτει .. μου θυμίζει αυτό που είχαμε με τα ήχο συστήματα .... έπαιρνε ο άλλος επιχρυσωμένα βύσματα για τέλειο ήχο και καλά ... και άκουγε mp3 στα 128kb/s η και χαμηλότερα... σε σπίτι η μικρο και μεσαίο γραφείο κανένας σας δεν θα καταλάβει καμιά διάφορα ανάμεσα στο cat6 και το cat5
doctorized Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 16 λεπτά πριν, ice25 είπε Τι θα σου προσφέρει αυτό το καλώδιο που πήρες?? στις περισσότερες περιπτώσεις απλό utp cat5 σε καλύπτει .. μου θυμίζει αυτό που είχαμε με τα ήχο συστήματα .... έπαιρνε ο άλλος επιχρυσωμένα βύσματα για τέλειο ήχο και καλά ... και άκουγε mp3 στα 128kb/s η και χαμηλότερα... σε σπίτι η μικρο και μεσαίο γραφείο κανένας σας δεν θα καταλάβει καμιά διάφορα ανάμεσα στο cat6 και το cat5 Το καλοκαίρι που λήγει το πρόγραμμα μου θα πάω στα 100mbps. Έχει 100αρα γραμμή γείτονας και πιάνει 92. Σε 5 ή 10 χρόνια μπορεί να έχω κάτι πολύ ανώτερο. Θέλω να είμαι έτοιμος. Βέβαια θα μου πεις, σε 10 χρόνια αλλάζω καλώδιο. Το υπάρχον cat5 το έχω 11 χρόνια. Αν ήταν cat5e δεν θα το άλλαζα. Και για να σας προλάβω, είναι σκέτο 5, όχι 5e, γιατί έχει 2 ζεύγη καλωδίων, γι αυτό το αλλάζω.
ice25 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Αν εννοείς το καλώδιο από τον κατανεμητή στο router... τζάμπα το πήρες σου κάνει και αυτό που έχεις αν δεν έχει γειωματα , αν εννοείς το καλώδιο απο το ρουτερ στο pc και πάλι άδικα παιδεύεσαι με αυτό το καλώδιο .. απλό utp σε κάλυπτε και για το μέλλον για την 100 σύνδεση πάντως άνετα ... για να μην παιδεύεσαι στο λέω. Σε 10 χρόνια θα σου φέρουν οπτική ινα όποτε πάλι τζάμπα παιδεύεσαι (έχουν αρχίσει και σου την παρέχουν από τώρα )
doctorized Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 10 λεπτά πριν, ice25 είπε απλό utp σε κάλυπτε και για το μέλλον για την 100 σύνδεση πάντως άνετα ... για να μην παιδεύεσαι στο λέω. Στη μισή διαδρομή θα πάει παρέα με καλώδια ρεύματος οπότε γι αυτό πήρα ftp.
dimkas Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 Δημοσ. 3 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Έκανα μια νέα εγκατάσταση σε πελάτη που του πέρασα καλώδιο sftp cat 7 το καλύτερο που υπάρχει στην ελληνική αγορά σήμερα. για να τερματιστεί αυτό όπως και το το utp cat6A και το utp cat7, ftp και sftp, αντίστοιχα των 2 αυτών κατηγόριων, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. πήρα πάνω από 20 τηλέφωνα σε όλα τα μαγαζιά με δικτυακό εξοπλισμό δεν είχε κανείς και όλη μου έλεγαν, σιγά γιατί να πάρεις κατηγορία 7. Ο πελάτης είχε γραμμή Cosmote 200Mbps σε μεζονέτα 4 επιπέδων με 4 ubiquiti access point 2 nas, 2 streammers, 2 smart tv που έβλεπε περιεχόμενο. Η λύση που βρήκα ήταν παραγγελία από αμαζον, ήρθε με dhl σε 4 εργάσιμες. με κόστος 10 ευρό τα 10 φις και 5 τα μεταφορικά. Το δίκτυο από cat5e έτρεχε με 70-90Mb/s ανά συσκευή, μόλις έτρεχαν 2-3 πράγματα έπεφτε στο 10 με 15 Mb/s. Με το νεο καλώδιο ήμασταν σταθερά στα 150-190 σε πλήρης χρήση με 4 συσκευές να κάνουν χρήση, και ανά μια συσκευή η μεταφορά αρχείων έφτανε τα 500-700Μb/s , Υ.γ και το cat7 rj45 φις μπαίνει ζόρικα, έχει και έξτρα ένα οδηγό να σε βοηθάει στο στρώσιμο. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τα πρεσαρίσματα θα ταλαιπωρηθείς. Link για τα φις https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B07HNQP624/ref=dp_olp_new_mbc?ie=UTF8&condition=new Επεξ/σία 3 Απριλίου 2020 από dimkas add link of product
poulinos Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 On 27/03/2020 at 10:36, doctorized said: Patch cord 6-6Α βρίσκω μόνο 25 με 27 awg, αν θυμάμαι καλά. Ούτε καν 24αρι. Δηλαδή πήρα 23αρι μέχρι την πρίζα για να συνεχίσει 26αρι; Αν είναι έτσι, να πετάξω το 23αρι και να πάρω στη θέση του 24αρι που θα μπαίνει μια χαρά στα βύσματα που έχω. οκ τοτε παραγγελια modular rj45 clips. On 27/03/2020 at 22:06, doctorized said: Το καλοκαίρι που λήγει το πρόγραμμα μου θα πάω στα 100mbps. Έχει 100αρα γραμμή γείτονας και πιάνει 92. Σε 5 ή 10 χρόνια μπορεί να έχω κάτι πολύ ανώτερο. Θέλω να είμαι έτοιμος. Βέβαια θα μου πεις, σε 10 χρόνια αλλάζω καλώδιο. Το υπάρχον cat5 το έχω 11 χρόνια. Αν ήταν cat5e δεν θα το άλλαζα. Και για να σας προλάβω, είναι σκέτο 5, όχι 5e, γιατί έχει 2 ζεύγη καλωδίων, γι αυτό το αλλάζω. το cat5e παιζει και gigabit δηλαδη μιλαμε για ftth συνδεση πχ 1000/1000.επισης το patch cord μπορει να ειναι 1 μετρο. On 28/03/2020 at 18:43, doctorized said: Στη μισή διαδρομή θα πάει παρέα με καλώδια ρεύματος οπότε γι αυτό πήρα ftp. πως δεν πηρες f/ftp. 13 hours ago, dimkas said: Καλημέρα, Έκανα μια νέα εγκατάσταση σε πελάτη που του πέρασα καλώδιο sftp cat 7 το καλύτερο που υπάρχει στην ελληνική αγορά σήμερα. για να τερματιστεί αυτό όπως και το το utp cat6A και το utp cat7, ftp και sftp, αντίστοιχα των 2 αυτών κατηγόριων, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. πήρα πάνω από 20 τηλέφωνα σε όλα τα μαγαζιά με δικτυακό εξοπλισμό δεν είχε κανείς και όλη μου έλεγαν, σιγά γιατί να πάρεις κατηγορία 7. Ο πελάτης είχε γραμμή Cosmote 200Mbps σε μεζονέτα 4 επιπέδων με 4 ubiquiti access point 2 nas, 2 streammers, 2 smart tv που έβλεπε περιεχόμενο. Η λύση που βρήκα ήταν παραγγελία από αμαζον, ήρθε με dhl σε 4 εργάσιμες. με κόστος 10 ευρό τα 10 φις και 5 τα μεταφορικά. Το δίκτυο από cat5e έτρεχε με 70-90Mb/s ανά συσκευή, μόλις έτρεχαν 2-3 πράγματα έπεφτε στο 10 με 15 Mb/s. Με το νεο καλώδιο ήμασταν σταθερά στα 150-190 σε πλήρης χρήση με 4 συσκευές να κάνουν χρήση, και ανά μια συσκευή η μεταφορά αρχείων έφτανε τα 500-700Μb/s , Υ.γ και το cat7 rj45 φις μπαίνει ζόρικα, έχει και έξτρα ένα οδηγό να σε βοηθάει στο στρώσιμο. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τα πρεσαρίσματα θα ταλαιπωρηθείς. Link για τα φις https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B07HNQP624/ref=dp_olp_new_mbc?ie=UTF8&condition=new μπορει να μην ηταν και θεμα καλωδιου αλλα και θεμα παρεμβολων κιολας .επισης μιλας για mbit οχι γιa Μb που ειναι τα megabyte. μου φαινονται πολυ λιγα το 70-90 mbit εκτος αν ηταν φτιαγμενα οπως να νε που το εχω δει και αυτο ή τα περναγανε διπλα απο ρευματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα