doctorized Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Αγόρασα ένα καλώδιο ethernet cat 6A 23AWG. Το πήρα όχι γιατί πιάνω ταχύτητες που το χρειάζονται αυτή τη στιγμή αλλά για μελλοντική κάλυψη. Θα περάσει από σημεία όπου θα κολληθεί με σιλικόνη, θα περάσει μέσα από τοίχο και πολλά άλλα. Δηλαδή δεν είναι εύκολη η αντικατάστασή του. Το πήρα με το μετρό οπότε δεν έχει βύσματα. Έχω βύσματα για cat6, έχω τα εργαλεία που χρειάζονται αλλά όταν πήγα να τοποθετήσω το βύσμα που είχα, διαπίστωσα ότι το βύσμα κάνει για καλώδια 24 με 26 awg. Πολύ απλά, το καλώδιο είναι χοντρό και δεν χωράει. Το θέμα είναι πού βρίσκω τέτοια βύσματα; δεν θέλω πολλά, 3-4 βύσματα θέλω, δεν είμαι τεχνικός να φτιάξω άλλα καλώδια οπότε δεν σκέφτομαι αγορά από ebay κλπ. Υπάρχει κάποιο κατάστημα στην Αθήνα; Μια αναζήτηση στο Google μου βρήκε ένα κατάστημα στον Άλιμο και δεν είμαι 100% σίγουρος αν μου κάνουν. Μένω προς Πάρνηθα οπότε δεν θέλω να κάνω ένα ταξιδάκι για να διαπιστώσω ότι δεν κάνουν. Το κατάστημα δεν ξέρει να μου πει. Όποια βοήθεια καλοδεχόμενη!
jkoukos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δεν θα βρεις εύκολα τέτοια βύσματα. Αν βρεις, κάνουν μερικά από τα νέα, αλλά πρέπει να αναφέρεται στα χαρακτηριστικά τους, διότι υπάρχουν και για 24AWG. Τα καλώδια 23AWG (ειδικά αν είναι μονόκλωνα) χρησιμοποιούνται ως σταθερή υποδομή και τερματίζουν σε πρίζες ή patch panels. Ρώτα στην Central αν έχουν τέτοια διαφορετικά σου κάνουν και τα modular της ίδιας εταιρείας. 1
doctorized Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 10 λεπτά πριν, jkoukos είπε Δεν θα βρεις εύκολα τέτοια βύσματα. Αν βρεις, κάνουν μερικά από τα νέα, αλλά πρέπει να αναφέρεται στα χαρακτηριστικά τους, διότι υπάρχουν και για 24AWG. Τα καλώδια 23AWG (ειδικά αν είναι μονόκλωνα) χρησιμοποιούνται ως σταθερή υποδομή και τερματίζουν σε πρίζες ή patch panels. Ρώτα στην Central αν έχουν τέτοια διαφορετικά σου κάνουν και τα modular της ίδιας εταιρείας. Τα modular σίγουρα μου κάνουν. Πόσο κοστίζουν όμως; Δεν βλέπω τιμή.
jkoukos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Δεν έχει eshop η εταιρεία. Γι' αυτό σου είπα να επικοινωνήσεις μαζί τους που θα τα βρεις και πόσο κάνουν.
doctorized Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2020 17 λεπτά πριν, jkoukos είπε Δεν έχει eshop η εταιρεία. Γι' αυτό σου είπα να επικοινωνήσεις μαζί τους που θα τα βρεις και πόσο κάνουν. Καλώς. Ευχαριστώ πολύ!
poulinos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 On 13/03/2020 at 17:31, doctorized said: Καλώς. Ευχαριστώ πολύ! καυκας.,panduit keystone για cat6.και υπαρχει και η εξωτερικη αυτοκολλητη πριζα αν δεν θες να ειναι απλα ενα keystone και να φαινεται σαν πριζα.λιγο πιο ακριβη απο πριζακι central
doctorized Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 17 λεπτά πριν, poulinos είπε καυκας.,panduit keystone για cat6.και υπαρχει και η εξωτερικη αυτοκολλητη πριζα αν δεν θες να ειναι απλα ενα keystone και να φαινεται σαν πριζα.λιγο πιο ακριβη απο πριζακι central Αυτό είναι καλό για το άκρο που φτάνει στον υπολογιστή. Το άλλο άκρο που θα μπει στο ρουτερ; Εκεί αναγκαστηκά θέλω βύσμα εκτός κι αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου...
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 22 hours ago, doctorized said: Αυτό είναι καλό για το άκρο που φτάνει στον υπολογιστή. Το άλλο άκρο που θα μπει στο ρουτερ; Εκεί αναγκαστηκά θέλω βύσμα εκτός κι αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου... δεν θες βυσμα.βαζεις τετοιο και μετα απλα ενα patch cord
doctorized Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 20 ώρες πριν, poulinos είπε δεν θες βυσμα.βαζεις τετοιο και μετα απλα ενα patch cord Πήρα τέτοιο καλώδιο 6Α χοντρό για να πάρω και έξτρα patch cords? Αν ήθελα patch cord το έπαιρνα εξ αρχής.
jkoukos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Τα μονόκλωνα καλώδια δεν ενδείκνυνται για patch cords. Είναι κατάλληλα για σταθερή σύνδεση (πρίζα- πρίζα ή πρίζα-patch panel). Για patch cord κάνουμε χρήση πολύκλωνων καλωδίων.
doctorized Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 25 λεπτά πριν, jkoukos είπε Τα μονόκλωνα καλώδια δεν ενδείκνυνται για patch cords. Είναι κατάλληλα για σταθερή σύνδεση (πρίζα- πρίζα ή πρίζα-patch panel). Για patch cord κάνουμε χρήση πολύκλωνων καλωδίων. Τα ξέρω αυτά. Ένα καλώδιο είπα να περάσω που να μη χρειαστεί να το αλλάξω σε 4-5 χρόνια επειδή θα περάσει δια πυρός και σιδήρου. Το πήρα μονόκλωνο για δεν συμπαθώ τα πολυκλωνα. Άσε που δεν έβρισκα με τίποτα χοντρό πολύκλωνο οπότε πήρα μονόκλωνο για καλύτερες επιδόσεις.
jkoukos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Τα ξέρεις μεν, αλλά δεν έκανες έρευνα εκ των προτέρων αν υπάρχουν αντίστοιχα βύσματα και πόσο κοστίζουν. Θα είχες αποφύγει το παρόν πρόβλημα. Το πάχος του καλωδίου σε patch cord είναι αδιάφορο, αφού αυτά προορίζονται για μήκη έως 5 μέτρα και συνήθως πραγματικά χρειαζόμαστε μικρότερα μήκη. Εκεί που πήρες π.χ. 100 μέτρα μονόκλωνο AWG 23, θα μπορούσες να πάρεις 50 (ανάλογα πόσο είναι η σταθερή εγκατάσταση) για τερματισμό σε πρίζες και τα υπόλοιπα πολύκλωνα AWG 24 με τα αντίστοιχα βύσματα. Υπάρχει λόγος που σε σταθερές εγκαταστάσεις (είτε ηλεκτρικές είτε τηλεπικοινωνιακές) και σε πολλά μέτρα, γίνεται χρήση μονόκλωνων αγωγών, ενώ οι πολύκλωνοι μόνο σε μικρά μήκη και για σύνδεση των συσκευών με τις πρίζες ή μεταξύ των συσκευών. Και είναι απλός: Οι μονόκλωνοι αγωγοί έχουν καλύτερα διηλεκτρικά χαρακτηριστικά κατάλληλοι για μεγάλα μήκη ώστε η μικρότερη δυνατή απώλεια, αλλά με μειονέκτημα μεγάλη γωνία περιστροφής λόγω ακαμψίας, διαφορετικά τσακίζει ο αγωγός και κόβεται. Οι μονόκλωνοι αγωγοί είναι εύκαμπτοι, κατάλληλοι για μικρά μήκη (όπου η όποια απώλεια είναι αμελητέα) και μπορεί να διπλωθεί χωρίς πρόβλημα, αλλά με μειονέκτημα ότι αν προσπαθήσουμε να τους περάσουμε εντός των σωληνώσεων του τοίχου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κοπούν καθώς σε εφελκυσμό δεν αντέχουν πολύ.
doctorized Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Στις 25/3/2020 στις 7:14 ΜΜ, jkoukos είπε Τα ξέρεις μεν, αλλά δεν έκανες έρευνα εκ των προτέρων αν υπάρχουν αντίστοιχα βύσματα και πόσο κοστίζουν. Θα είχες αποφύγει το παρόν πρόβλημα. Το πάχος του καλωδίου σε patch cord είναι αδιάφορο, αφού αυτά προορίζονται για μήκη έως 5 μέτρα και συνήθως πραγματικά χρειαζόμαστε μικρότερα μήκη. Εκεί που πήρες π.χ. 100 μέτρα μονόκλωνο AWG 23, θα μπορούσες να πάρεις 50 (ανάλογα πόσο είναι η σταθερή εγκατάσταση) για τερματισμό σε πρίζες και τα υπόλοιπα πολύκλωνα AWG 24 με τα αντίστοιχα βύσματα. Υπάρχει λόγος που σε σταθερές εγκαταστάσεις (είτε ηλεκτρικές είτε τηλεπικοινωνιακές) και σε πολλά μέτρα, γίνεται χρήση μονόκλωνων αγωγών, ενώ οι πολύκλωνοι μόνο σε μικρά μήκη και για σύνδεση των συσκευών με τις πρίζες ή μεταξύ των συσκευών. Και είναι απλός: Οι μονόκλωνοι αγωγοί έχουν καλύτερα διηλεκτρικά χαρακτηριστικά κατάλληλοι για μεγάλα μήκη ώστε η μικρότερη δυνατή απώλεια, αλλά με μειονέκτημα μεγάλη γωνία περιστροφής λόγω ακαμψίας, διαφορετικά τσακίζει ο αγωγός και κόβεται. Οι μονόκλωνοι αγωγοί είναι εύκαμπτοι, κατάλληλοι για μικρά μήκη (όπου η όποια απώλεια είναι αμελητέα) και μπορεί να διπλωθεί χωρίς πρόβλημα, αλλά με μειονέκτημα ότι αν προσπαθήσουμε να τους περάσουμε εντός των σωληνώσεων του τοίχου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κοπούν καθώς σε εφελκυσμό δεν αντέχουν πολύ. Ένα καλώδιο 25 μέτρα θέλω να περάσω και κυριολεκτικά με σταυρώσατε! Αμάν πια! Δεν ζήτησα να μου πείτε πράγματα που τα γνωρίζω. Ένα ριμαδι καλώδιο 25 μέτρα, από το ρουτερ στον υπολογιστή. Αυτό θέλω να κάνω. Στο σπίτι, όχι σε επαγγελματικό χώρο. Επειδή, συν τοις άλλοις, θα περάσει γύρω από κασωμα πόρτας όπου θα κολληθεί, πήρα 6Α για να μη χρειαστεί να το αλλάξω μετά από μερικά χρόνια. Το πήρα χοντρό για καλύτερες επιδόσεις. Πήρα πολύκλωνο, γιατί όπως λέτε, τα μέτρα είναι μπόλικα, πάνω 5 της θεωρίας 5-90-5. Δηλαδή 5 πολύκλωνο - 90 μονόκλωνο - 5 πολύκλωνο. Είπα να το πάρω μια κι έξω μονόκλωνο να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Να μην εγκαθιστώ πρίζες χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Τόσο ο ρουτερ όσο και ο υπολογιστής έχουν σταθερές θέσεις πάνω από 10 χρόνια τώρα. Με κατηγορείς ότι δεν έψαξα το βύσμα εκ των προτέρων για να μην έχω πρόβλημα. Ποιος σου είπε φίλε μου ότι δεν το έψαξα; Έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο; ΌΧΙ! Πριν το πάρω ρώτησα. Αλλά απ ότι φαίνεται έπεσα σε μ@λ@κες γιατί μου είπαν ότι κάποια βύσματα που πουλούσαν έκαναν για την περίπτωσή μου. Ακόμη και στον Καυκα που το πήρα ο υπάλληλος μου πρότεινε κάποια βύσματα τα οποία μάντεψε. Δεν κάνουν. Όταν ξαναπήγα και του είπα ότι δεν κάνουν το μόνο που μου είπε ήταν ότι λυπάται, δεν έχουν κάποιο άλλο να μου δώσουν. Κοίταξε στη σελίδα τους και μου είπε ότι κανένα δεν θα μου κάνει. Σε άλλο κατάστημα που ρώτησα μου έδωσαν βύσματα που ενώ μου είπαν ότι έχουν βάλει οι ίδιοι σε 23αρι καλώδιο, τελικά κάνουν για 24-26 AWG. Τους πήγα το καλώδιο με τα βύσματα και μου είπαν: αχ ναι, έχεις δίκιο. Αλλά βύσματα είχαμε βάλει τα οποία δεν έχουμε τώρα. Γι αυτό ρωτάω εδώ στο φόρουμ αυτό, μπας και βρω βύσματα αφού οι "ειδικοί" με κρέμασαν.
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 On 25/03/2020 at 15:09, doctorized said: Πήρα τέτοιο καλώδιο 6Α χοντρό για να πάρω και έξτρα patch cords? Αν ήθελα patch cord το έπαιρνα εξ αρχής. το patch cord θα ειναι 6a αν θες.παντου σε ολες τις εταιρειες ετσι ειναι.ολα σε patch panel και μετα patch cord.δομημενη καλωδιωση δηλαδη.το oatch cord θα ειναι 1 μετρο απο το πριζακι στο pc σου και το κακο που ειναι να βαλεις patch cord?ανησυχεις οτι θα χασεις σε ταχυτητα?
doctorized Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 12 ώρες πριν, poulinos είπε και το κακο που ειναι να βαλεις patch cord?ανησυχεις οτι θα χασεις σε ταχυτητα? Patch cord 6-6Α βρίσκω μόνο 25 με 27 awg, αν θυμάμαι καλά. Ούτε καν 24αρι. Δηλαδή πήρα 23αρι μέχρι την πρίζα για να συνεχίσει 26αρι; Αν είναι έτσι, να πετάξω το 23αρι και να πάρω στη θέση του 24αρι που θα μπαίνει μια χαρά στα βύσματα που έχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα