Hamurabi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδια καλησπερα. εχω δυο ερωτησεις. 1)εχω ηδη ενα 8port switch και εχω γεμισει και τις θυρες LAN του ρουτερ μου. η ερωτηση ειναι η εξης. μπορω να συνδεσω 2 διαφορετικα switch στο router μου?μηπως επερνα αλλο ενα μικρο να καλυφτω. η πρεπει αναγκαστικα να παρω ενα μεγαλο? 2)η ταχυτητα μεταγωγης στα switch τι ειναι; το δικό μου ας πούμε είναι 8πορτο με ταχύτητα 16gbps Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από Hamurabi
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 1) Μπορείς να συνδέσεις διαφορετικά switches. Πρακτικά κι αυτό που γίνεται τώρα κάτι τέτοιο είναι (τα LAN ports του router + switch) 2) Η ταχύτητα μεταγωγής είναι ο όγκος που μπορεί να κινήσει το switch, συνολικά, ανά δευτερόλεπτο. Αν ας πούμε έχεις 8 Gigabit συνδέσεις και το switch σου έχει ταχύτητα μεταγωγής 2Gbps, προφανώς δεν θα καταφέρεις ποτέ να τρέξεις σε κανονική Gigabit ταχύτητα, γιατί δεν προλαβαίνει το switch
Hamurabi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Orestis_G είπε 1) Μπορείς να συνδέσεις διαφορετικά switches. Πρακτικά κι αυτό που γίνεται τώρα κάτι τέτοιο είναι (τα LAN ports του router + switch) 2) Η ταχύτητα μεταγωγής είναι ο όγκος που μπορεί να κινήσει το switch, συνολικά, ανά δευτερόλεπτο. Αν ας πούμε έχεις 8 Gigabit συνδέσεις και το switch σου έχει ταχύτητα μεταγωγής 2Gbps, προφανώς δεν θα καταφέρεις ποτέ να τρέξεις σε κανονική Gigabit ταχύτητα, γιατί δεν προλαβαίνει το switch Όσον αφορά το 2) α ρα με 8 πορτς αν το switch είχε 8gbps ταχύτητα μετάγωγης θα μπορούσαν όλα τα πορτ να έχουν 1gbit σωστά; άρα τι νόημα έχει κάποια που έχουν διπλάσια η τριπλάσια ταχύτητα μετάγωγης; δηλαδή 32 η και 48ggbps ενώ έχουν 8 ή έστω και 12 ports Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από Hamurabi
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Καλή ερώτηση: Λοιπόν, (χονδρικά) υπάρχουν 3 διαφορετικοί τρόποι επικοινωνίας: 1) Simplex: Το δίκτυο στέλνει μόνο προς τη μία κατεύθυνση (δεν χρησιμοποιείται) 2) Half Duplex: Πακέτα πάνε και προς τις δύο κατευθύνσεις, αλλά πότε μιλάει ο ένας και πότε ο άλλος. 3) Full Duplex: Μετάδοση και προς τις δύο κατευθύνσεις (το πιο σύνηθες). Σε αυτήν την περίπτωση, το effective bandwidth του Gigabit δεν είναι 1 άλλα 2Gbps (1 ανά κατεύθυνση). Επίσης, πολλά switches έχουν και θύρες για συνδέσεις κορμού, με μεγαλύτερη ταχύτητα (π.χ. 24x1Gbps + 2x10Gbps )
Hamurabi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Eυχαριστω για το χρόνο σου. Μία τελευταία ερώτηση, όταν λες κορμού τι εννοείς;
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Εννοώ πιο πολύ υποδομή. Θα σου δώσω 2 πιθανά παραδείγματα: 1) σύνδεση με router (όχι VDSL) ο οποίος χειρίζεται μεγάλο όγκο δεδομένων. 2) Stacking: Πολλά switches "δεμένα" μεταξύ τους, ώστε να αντιμετωπίζονται σαν ένα μεγάλο (πρέπει να υποστηρίζεται κι από το switch). Τη λέξη "κορμός" την χρησιμοποίησα λίγο ελεύθερα, η αλήθεια είναι, αλλά αναφέρομαι στο κυρίως (κεντρικό) δίκτυο.
physvlog Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Ο ορος κορμος που χρησιμοποιησες μια χαρα δοκιμος ειναι απο το "tree" που ισχυει κανονικα. Απλα τον εθεσες με λιγο sideload στη συζητηση.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Χωρίς να είμαι ειδικός, θα πρότεινα ένα μεγάλο switch αντί για δύο μικρά. Επίσης να προτιμήσεις αυτά με eco mode κλπ που ουσιαστικά μειώνει την κατανάλωση ρεύματος κλείνοντας την τροφοδοσία της θύρας όταν δεν υπάρχει κίνηση δικτύου στο συγκεκριμένο ethernet. Αν δε κάνω λάθος , πρέπει να είναι της tp-link που έχουν αυτή τη λειτουργία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα