Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απεκτησα ενα αδεσποτο τριων μηνων. Εκανα εμβολια, τσιπ κτλ

Τωρα του δινω την ξηρη τροφη Ambrosia για κουταβια την οποια πηρα τυχαια.

Εχει κανεις να προτεινει καποια αλλη?

Επεξ/σία από GBorb
  • Super Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, GBorb said:

Κανενας φιλοζωος να πει την γνωμη του τι να προσεξω?

Εξαρτάται το budget που θες να δώσεις. Αρχικά καλό είναι να ρωτήσεις τον κτηνίατρο γιατί ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του κάθε ζώου υπάρχουν και οι αντίστοιχες τροφές (πχ puppy, adult, diet, senior, κλπ). Προσωπικά στην κορυφή έχω όλες τις Orijen αλλά είναι οι πιο ακριβές (πάνω από 25 ευρώ για κάθε 2.5 κιλα) και αν ο σκύλος είναι μεγαλόσωμος δεν συμφέρει καθόλου! 

Δημοσ.

Το σκυλι θα γινει maximum 12 κιλα. Τωρα του δινω την ambrosia for puppy. 19€ τα 2 κιλα :P

Αλλα τρωει 150 γραμ την ημερα οποτε το κοστος δεν ειναι πολυ

• Super Moderators
Δημοσ.
54 minutes ago, GBorb said:

Το σκυλι θα γινει maximum 12 κιλα. Τωρα του δινω την ambrosia for puppy. 19€ τα 2 κιλα :P

Αλλα τρωει 150 γραμ την ημερα οποτε το κοστος δεν ειναι πολυ

Μια χαρά! Τώρα που χτίζεται το σώμα του είναι καλό να έχεις μια καλή τροφή ώστε να μην έχεις προβλήματα όταν θα μεγαλώσει. :) 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billdanos είπε

Μια χαρά! Τώρα που χτίζεται το σώμα του είναι καλό να έχεις μια καλή τροφή ώστε να μην έχεις προβλήματα όταν θα μεγαλώσει. :) 

Αυτης της λογικης ειμαι και εγω

Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα να πας για barf. Ασυζητητί καλύτερη ποιότητα τροφής από οποιαδήποτε κροκέτα σε κόστος παρόμοιο με μιας οικονομικά μέτριας ξηρής (ενδεικτικά, η δικιά μου είναι 30 κιλά και θέλω κάτι λιγότερο από €45/μήνα). Στα μειονεκτήματα: 1) θες χώρο στην κατάψυξη, 2) χάνεις λίγη από την ευκολία της κροκέτας (εννοώντας ότι πρέπει να ξεπαγώνεις από την προηγούμενη αντί απλά να παίρνεις από το σακί). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/3/2020 στις 1:43 ΜΜ, GBorb είπε

Απεκτησα ενα αδεσποτο τριων μηνων. Εκανα εμβολια, τσιπ κτλ

Τωρα του δινω την ξηρη τροφη Ambrosia για κουταβια την οποια πηρα τυχαια.

Εχει κανεις να προτεινει καποια αλλη?

Καλό είναι να τρώει ως κουτάβι κάπου 3 φορές την ημέρα.Σχετικά με το χάπι αποπαρασίτωσης προληπτικά κάθε 3 μήνες.Οχι μπαχαρικά και σάλτσες.Ούτε οτιδήποτε περιέχει άμυλο, δεν το μεταβολίζει ο σκύλος.Οχι σταφύλι γιατί προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια.Οχι σοκολάτα γιατί περιέχει κάποια βλαβερή ουσία.Οχι γάλα γιατί δεν μεταβολίζει την λακτόζη.Ούτε ελαιόλαδο, είναι βαρύ, υπάρχει σολομέλαιο ειδικά για σκύλους που βοηθά στο τρίχωμα και γενικώς.Επίσης όχι κρεμμύδι η σκόρδο, το 2ο προκαλεί αιμολυτική αναιμία αν θυμάμαι σωστά.

Ποτέ κόκκαλα, ειδικά απο κοτόπουλο που είναι λεπτά και μυτερά, μπορεί 1 κομμάτι να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα τραυματίζοντας οισοφάγο η άλλο ζωτικό όργανο, αν ο σκύλος δεν το αποβάλλει μέσω των κοπράνων πάει για επέμβαση.

Καλή θεωρείται η Ambrosia.Οι μικρές συσκευασίες δεν συμφέρουν, εγώ παίρνω τσουβάλι 12 κιλών 58€ μάρκα Belcando.Πιο παλιά είχα δώσει Acana(Προκάλεσε πολύ μαλακά κόπρανα και διάρροια) και Nutram(Καναδέζικη, καλή).

Επίσης καλή είναι η Core σχετικά καινούρια με καλά συστατικά κάπου 65€ τα 10 κιλά.Orijen και Acana είναι γνωστές και πολύ καλές χρόνια αλλά σε πολλά σκυλιά προκαλούν διάρροια.

Γενικώς οι καλές τροφές δεν περιέχουν σιτηρά(Grain free), σόγια, καλαμπόκι που προκαλούν αλλεργίες κλπ.Ούτε πολλά πρόσθετα συντηρητικά, η χρώματα κλπ.Οι τροφές που είναι πολύ φθηνές είναι για πέταμα.

Αν δώσεις στον σκύλο πχ λίγο κοτόπουλο δεν θα του κάνει κακό, όμως μετά μπορεί να μην τρώει την ξηρά διότι είναι πιο φυσική τροφή και πιο γευστική.Εγώ ανακατεύω την ξηρά με λίγο κοτόπουλο η κόκκινο κρέας πχ αλλιώς δεν τρώει.Η του βάζω μισό αυγό βρασμένο γιατί είναι μικρόσωμος 7 κιλά.Εχω καβάτζα και 2 κονσέρβες των 400 γραμμαρίων και όταν σπίτι έχω φαγητό που δεν τρώει ο σκύλος πχ φακές η φασολάδα του βάζω στην ξηρά τροφή λίγο.

Καλό είναι να μην αλλάζεις συχνά μάρκα τροφής γιατί προκαλείς στον σκύλο προβλήματα, η αλλαγή όταν γίνεται πρέπει σταδιακά ανακατεύοντας την παλιά με την καινούργια σε ποσοστά, πχ τις πρώτες 3 ημέρες 75% παλιά 25% καινούρια, τις επόμενες 3 ημέρες 50-50,μετά 25-75 κλπ.Οι απότομες αλλαγές και κυρίως οι ακατάλληλες τροφές προκαλούν κολλίτιδα και μετά πρέπει να γίνει "νηστεία" στον σκύλο.

Να θυμάσαι πως ακόμα και η καλύτερη και ακριβότερη τροφή μπορεί να μην ταιριάξει σε κάποιον σκύλο, ενώ σε αλλον να ταιριάξει.Η καλή τροφή που ταιριάζει στον σκύλο φαίνεται κυρίως απο τα κόπρανα που πρέπει να είναι σχηματισμένα και όχι μαλακά, έπειτα απο το τρίχωμα και ίσως και απο την μυρωδιά του στόματος.

Οσο είναι κουτάβι κάπου μέχρι 12 μηνών καλό είναι να τρώει 2-3 φορές την ημέρα για να αναπτυχθεί και εφόσον τρέχει, ασκείται κλπ γιατί είναι στην ανάπτυξη.

Θεωρώ λάθος που κάποιοι ταίζουν τον σκύλο μόνο 1 φορά την ημέρα, τρώει μεγάλη ποσότητα και επυβαρύνεται. 

Να προσέχεις πολύ να μην τρώει τίποτα από κάτω, ειδικά κόκκαλα.Κατευθείαν ελαφρύ τράβηγμα και του λες μη!Η βρες κάποιον τρόπο που πιάνει.

Οσο είναι κουτάβι η κύστη του δεν αντέχει και θέλει τουλάχιστον 3 βόλτες την ημέρα έστω μικρές 15 λεπτά για την ανάγκη του.

Πρέπει να το μάθεις να μην τα κάνει σπίτι, υπάρχει κόλπο.Πχ βάζεις εφημερίδες η πάνες σε κάποια γωνία της αυλής η μπαλκονιού και τον πας εκεί, μετά εφόσον υπάρχει η μυρωδιά και το έχεις καθοδηγήσει εκεί θα πηγαίνει μετά μόνος του.

Μην το αφήνεις να μασουλάει πράγματα του σπιτιού η παπούτσια κλπ, το συνηθίζουν τα κουτάβια γιατί αλλάζουν δόντια.

Ο σκύλος σκέφτεται με "συνδυασμούς" πχ όταν θέλει κάτι συγκεκριμένο το ζητάει πχ με κλαψούρισμα, εφόσον του το δώσεις τότε την επόμενη φορά που θα θέλει το ίδιο θα σου το ζητήσει με τον ίδιο τρόπο.

Οι πρώτοι μήνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην συμπεριφορά του μετέπειτα.

Μπορεί να έχει και το λεγόμενο "άγχος αποχωρισμού" δηλαδή να κλαίει όταν λείπεις, αντιμετωπίζεται και αυτό.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...