Προς το περιεχόμενο

LG GL850 Hardware Calibration

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μόλις αγόρασα τη συγκεκριμένη οθόνη. Οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές γενικά. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι έχει να δώσει περισσότερα με ένα σωστό hardware calibration. Υπάρχει κάποιος με εξοπλισμό στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που μπορεί να το αναλάβει;

Δημοσ.

Κατάλαβα περίπου τι λες. Προφανώς την πήρα για παιχνίδια. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν πράγματα να διορθωθούν κρατώντας τα τωρινά επίπεδα saturation;

Επίσης, γιατί δεν κάνει για photo editing;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτησω κ εγω κατι γιατι με απασχολει το ιδιο θεμα?

Αν γινει calibrate στην οθονη γινεται μονο σε srgb? Δλδ δε γινεται να γινει calibrate σε dci-p3 που ειναι η οθονη για να δειχνει με ακριβεια στο colorspace που ειναι η οθονη??

Εγω προς το παρον εχω περασει απ το site της LG τα driver της οθονης τα οποια περασανε και ενα color profile. Σε lightroom photoshop κλπ που ειναι color managed φαινονται νομιζω οκ οι φωτο. Το photo viewer που χρησιμοποιω ειναι επισης color managed κ φαινονται κ εκει οκ. Βλεπω οτι οταν απενεργοποιω το color management του viewer τα κοκκινα γινονται υπερβολικα saturated. Επισης εχω ενεργοποιησει το color management και στον firefox οπου στις φωτο ειναι οκ τα πραγματα αλλα στα βιντεο μεσω του firefox παλι δεν ειναι color managed, οποτε σ αυτη τη περιπτωση πολλες φορες γυρναω την οθονη σε srgb mode. 

Το desktop φαινεται επισης πολυ saturated μιας και δεν ειναι color managed. 

Αυτο που καταλαβα ειναι οι οταν ειμαι σε color managed περιβαλλον ειναι λαθος η οθονη να γυρισει σε srgb mode γιατι φαινονται λαθος τα χρωματα.

Επεξ/σία από jimskeet2002
Δημοσ.

@bebius Συγνώμη δεν τα περιέγραψα σωστά στο προηγούμενο σχόλιο μου ούτε είμαι σε θέση να εκτιμήσω το αποτέλεσμα που θα έχεις μετά το calibration με τη συγκεκριμένη οθόνη. Εγώ εμπειρικά πριν από χρόνια είχα παρατηρήσει ότι η wide gamut οθόνη μου μετά το calibration είχε χάσει τα saturated χρώματα της όμως αυτό μάλλον δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Θεωρητικά το μόνο που συμβαίνει όταν κάνεις calibrate την οθόνη είναι ότι όσο περισσότερο την μεταβάλεις από την αρχική της κατάσταση τόσο περισσότερο μειώνεται ο αριθμός των χρωμάτων και των σκιών που μπορεί να δείξει, σε μία οθόνη με 10bpc panel όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για photo editing αυτή η μείωση είναι ανεπαίσθητη, στην οθόνη σου που είναι 8+2 δεν γνωρίζω πόσο μεγάλη θα είναι. Ο λόγος που έγραψα ότι αυτή οθόνη δεν είναι ότι καλύτερο για photo editing είναι γιατί σε αντίθεση πχ με την U2719D το sRGB mode της δεν είναι καλά ρυθμισμένο.

@jimskeet2002 Όπως έγραψα ήταν λάθος το παραπάνω σχόλιο μου. Η οθόνη δεν γίνεται calibrate σε κάποιο color space αλλά σε ένα profile αποτυπώνονται οι δυνατότητες της. Από την στιγμή που η οθόνη έχει wide gamut είναι λογικό να βλέπεις over saturated χρώματα σε εφαρμογές που δεν είναι color managed. Ίσως αν πας στο color managment -> advanced -> change system defaults -> advanced και τικάρεις το use windows calibration να γίνουν color managed διάφορα πράγματα όπως το desktop. Αν θέλεις να ενεργοποιήσεις το sRGB mode θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το color profile της από τα windows.

Δημοσ.

Καταλαβα. Απο οταν εβαλα το color profile της LG που δινει μαζι με τα drivers παρατηρησα οτι αν πας να κανεις calibrate μεσα απο το color management των windows σου βγαζει μηνυμα οτι το προφιλ που υπαρχει ηδη ειναι wide gamut και οτι το display calibration των windows θα δημιουργησει προφιλ το οποιο θα ειναι σε conventional gamut. Σαν προειδοποιηση.

Αρα μπορει να γινει κανονικα calibrate σε wide gamut χρωματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, jimskeet2002 είπε

Καταλαβα. Απο οταν εβαλα το color profile της LG που δινει μαζι με τα drivers παρατηρησα οτι αν πας να κανεις calibrate μεσα απο το color management των windows σου βγαζει μηνυμα οτι το προφιλ που υπαρχει ηδη ειναι wide gamut και οτι το display calibration των windows θα δημιουργησει προφιλ το οποιο θα ειναι σε conventional gamut. Σαν προειδοποιηση.

Αρα μπορει να γινει κανονικα calibrate σε wide gamut χρωματα.

Δοκίμασε με το profile της LG ενεργοποιημένο να πας στο color managment -> advanced -> change system defaults -> advanced και να τικάρεις το use windows calibration, χωρίς να κάνεις windows calibration, απλά να το τικάρεις.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.

Αυτο ειναι ηδη τικαρισμενο ;)

Δεν με πειραζει τωρα που δειχνει over saturated αυτα που δεν ειναι color managed. Αυτο που με απασχολουσε ειναι τι θα γινει σε περιπτωση calibrate. Γι αυτο μπηκα στο θεμα κ εγω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...