loginos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Κάνοντας ψηφιοποίηση παλαιών vhs κασετών με PINNACLE MOVIEBOX DV η με PINNACLE DAZZLE DVC 100 ( Με έχει βολέψει το pinnacle σαν πρόγραμμα) μου αλλοιώνει την εικόνα στο επάνω αριστερό σημείο πράγμα που δεν συμβαίνει όταν το ίδιο βίντεο από την ίδια κασέτα ψηφιοποιείται μέσω ενός sony vrd mc5 dvd recorder που έχω.Μπορεί κανείς να βοηθήσει να λύσω το προβλημά μου. Υ.Γ. το πρόβλημα υπάρχει σε όποια έκδοση του Pinnacle και αν δοκίμασα.
micos000 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Γιατί τότε δεν τα ψηφιοποιείς από το sony; Αυτό που δείχνεις είναι ένα κλασσικό θέμα των vcr και μπορεί να διορθωνόταν με καλιμπράρισμα τουtracking (όλα τα vcr είχαν ένα τέτοιο κομβίο διόρθωσης, συνήθως στο μπροστινό μέρος τους).
loginos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Ο λόγος είναι οτι για μια 3ωρη χρειάζομαι περίπου 4 dvd και μετά ανάλογα με τα θέματα αφού βάζω καθε θέμα σε ξεχωριστό dvd. Θα ψάξω και τα 3 βίντεο που έχω για το κουμπι του tracking ευχαριστώ για την βοήθειά
CheOnWeb Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 2 hours ago, micos000 said: Γιατί τότε δεν τα ψηφιοποιείς από το sony; Αυτό που δείχνεις είναι ένα κλασσικό θέμα των vcr και μπορεί να διορθωνόταν με καλιμπράρισμα τουtracking (όλα τα vcr είχαν ένα τέτοιο κομβίο διόρθωσης, συνήθως στο μπροστινό μέρος τους). Αν έχω καταλάβει καλά (αν όχι, sorry 😋), το VHS player είναι 1 και ταΐζει το pinnacle ή το Sony. Αν είναι έτσι, τότε δεν πρέπει να είναι θέμα tracking της κασέτας (αφού μέσω sony παίζει καλά). Ίσως κάποιο πρόβλημα συγχρονισμού του pinnacle. Επίσης κάποια vcr (τα τελευταία κυρίως) είχαν μόνο auto tracking, χωρίς ροδάκι. @loginos Ψάξε τις ρυθμίσεις του pinnacle και δοκίμασε άλλα καλώδια.
loginos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Tα VCR είναι 3 : FUNAI 29A-650 HITACHI VT-F550EMK και HITACHI VT-M768EM (Από ότι κοίταξα κανένα τους δεν εχει ροδάκι η βίδα για tracking αρα πρέπει να έχουν auto tracking ) θα δοκιμάσω και με άλλα καλώδια θα ψάξω και το pinnacle ευχαριστώ.
micos000 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Κοίτα. Αφού θα το περάσεις στο pinnacle, μπορείς να κροπάρεις λίγο το frame ώστε να μην φαίνεται αυτή η παραμόρφωση.
loginos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 πως μπορώ να κροπάρω live η μετά το πέρασμα στο pinnacle το βίντεο που θα βγεί, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ?
micos000 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Αφού είπες ότι έχεις το pinnacle. Δεν περιλαμβάνει κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας; Αν όχι μπορείς και με το δωρεάν avidemux2. Θα επιλέξεις Έξοδος Βίντεο->Mpeg4 AVC και μετά θα πατήσεις Μεταφορτωτές. Από εκεί θα επιλέξεις με διπλό κλικ το Περιτομή 😜 και θα κροπάρεις το βίντεο ώστε να καθαρίσει η παραμόρφωση. Μετά αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και το swΑλλαγήΜεγέθους ώστε να κάνεις resize σε κάποιο στάνταρ μέγεθος, αν π.χ. θέλεις να το μεταφέρεις σε dvd. Αν θα το κρατήσεις σε μορφή για υπολογιστή εν χρειάζεται. Μετά αποθηκεύεις και περιμένεις να κάνει επανασυπίεση γιατί δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες αλλαγές έτσι απλά. Αν όμως σου επιτρέπει το pinnacle να κροπάρεις μπορείς να το κάνεις on the fly και να γλυτώσεις την επανασυμπίεση.
CheOnWeb Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 12 hours ago, loginos said: Tα VCR είναι 3 : FUNAI 29A-650 HITACHI VT-F550EMK και HITACHI VT-M768EM (Από ότι κοίταξα κανένα τους δεν εχει ροδάκι η βίδα για tracking αρα πρέπει να έχουν auto tracking ) θα δοκιμάσω και με άλλα καλώδια θα ψάξω και το pinnacle ευχαριστώ. Κάποια vcr είχαν το tracking σε κάποιον συνδυασμό κουμπιών στο remote. Όπως αυτό https://www.manualslib.com/manual/68277/Hitachi-Vt-Mx431a.html?page=41 Δες το manual (αν έχεις), αν και το πρόβλημά σου δεν μοιάζει για "out of tracking".
snbblp Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Στις 9/3/2020 στις 11:06 ΜΜ, loginos είπε Κάνοντας ψηφιοποίηση παλαιών vhs κασετών με PINNACLE MOVIEBOX DV η με PINNACLE DAZZLE DVC 100 ( Με έχει βολέψει το pinnacle σαν πρόγραμμα) μου αλλοιώνει την εικόνα στο επάνω αριστερό σημείο πράγμα που δεν συμβαίνει όταν το ίδιο βίντεο από την ίδια κασέτα ψηφιοποιείται μέσω ενός sony vrd mc5 dvd recorder που έχω.Μπορεί κανείς να βοηθήσει να λύσω το προβλημά μου. Υ.Γ. το πρόβλημα υπάρχει σε όποια έκδοση του Pinnacle και αν δοκίμασα. Επειδή τα σήματα συγχρονισμού βγαίνουν από το composite, η ταχύτητα με την οποία επιτυγχάνεται φάση και συχνότητα εξαρτάται από το hardware. Προφανώς, το pinnacle είτε το κάνει αναλογικά και δεν προλαβαίνει, είτε ψηφιακά μετά τον διαχωρισμό, αλλά με αργό codec. Το sony είναι απείρως καλύτερο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα