Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνοντας ψηφιοποίηση παλαιών vhs κασετών με PINNACLE MOVIEBOX DV  η με PINNACLE DAZZLE  DVC 100 ( Με έχει βολέψει το pinnacle σαν πρόγραμμα) μου αλλοιώνει την εικόνα στο επάνω αριστερό σημείο πράγμα που δεν συμβαίνει όταν το ίδιο βίντεο από την ίδια κασέτα ψηφιοποιείται μέσω  ενός sony vrd mc5 dvd recorder που έχω.Μπορεί κανείς να βοηθήσει να λύσω το προβλημά μου.

Υ.Γ.

το πρόβλημα υπάρχει σε όποια έκδοση του Pinnacle και αν δοκίμασα. 

vlcsnap-2020-03-09-16h06m14s580.png

vlcsnap-2020-03-09-16h07m08s011.png

vlcsnap-2020-03-09-16h07m30s951.png

Δημοσ.

Γιατί τότε δεν τα ψηφιοποιείς από το sony; Αυτό που δείχνεις είναι ένα κλασσικό θέμα των vcr και μπορεί να διορθωνόταν με καλιμπράρισμα τουtracking (όλα τα vcr είχαν ένα τέτοιο κομβίο διόρθωσης, συνήθως στο μπροστινό μέρος τους).

Δημοσ.

Ο λόγος είναι οτι για μια 3ωρη χρειάζομαι περίπου 4 dvd και μετά ανάλογα με τα θέματα αφού βάζω καθε θέμα σε ξεχωριστό dvd. Θα ψάξω και τα 3 βίντεο που έχω για το κουμπι του tracking ευχαριστώ για την βοήθειά 

Δημοσ.
2 hours ago, micos000 said:

Γιατί τότε δεν τα ψηφιοποιείς από το sony; Αυτό που δείχνεις είναι ένα κλασσικό θέμα των vcr και μπορεί να διορθωνόταν με καλιμπράρισμα τουtracking (όλα τα vcr είχαν ένα τέτοιο κομβίο διόρθωσης, συνήθως στο μπροστινό μέρος τους).

Αν έχω καταλάβει καλά (αν όχι, sorry 😋), το VHS player είναι 1 και ταΐζει το pinnacle ή το Sony. Αν είναι έτσι, τότε δεν πρέπει να είναι θέμα tracking της κασέτας (αφού μέσω sony παίζει καλά). Ίσως κάποιο πρόβλημα συγχρονισμού του pinnacle. Επίσης κάποια vcr (τα τελευταία κυρίως) είχαν μόνο auto tracking, χωρίς ροδάκι.

@loginos

Ψάξε τις ρυθμίσεις του pinnacle και δοκίμασε άλλα καλώδια.

Δημοσ.

Tα VCR είναι 3 : FUNAI 29A-650     HITACHI VT-F550EMK  και  HITACHI VT-M768EM (Από ότι κοίταξα  κανένα τους  δεν εχει ροδάκι η βίδα για tracking αρα πρέπει να έχουν auto tracking ) θα δοκιμάσω και με άλλα καλώδια θα ψάξω και το pinnacle ευχαριστώ.

Δημοσ.

πως μπορώ να κροπάρω live η μετά το πέρασμα στο pinnacle το βίντεο που θα  βγεί, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ?

Δημοσ.

Αφού είπες ότι έχεις το pinnacle. Δεν περιλαμβάνει κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας; Αν όχι μπορείς και με το δωρεάν avidemux2.

Θα επιλέξεις Έξοδος Βίντεο->Mpeg4 AVC και μετά θα πατήσεις Μεταφορτωτές. Από εκεί θα επιλέξεις με διπλό κλικ το Περιτομή 😜 και θα κροπάρεις το βίντεο ώστε να καθαρίσει η παραμόρφωση.

Μετά αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και το swΑλλαγήΜεγέθους ώστε να κάνεις resize σε κάποιο στάνταρ μέγεθος, αν π.χ. θέλεις να το μεταφέρεις σε dvd. Αν θα το κρατήσεις σε μορφή για υπολογιστή εν χρειάζεται.

Μετά αποθηκεύεις και περιμένεις να κάνει επανασυπίεση γιατί δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες αλλαγές έτσι απλά.

Αν όμως σου επιτρέπει το pinnacle να κροπάρεις μπορείς να το κάνεις on the fly και να γλυτώσεις την επανασυμπίεση.

Δημοσ.
12 hours ago, loginos said:

Tα VCR είναι 3 : FUNAI 29A-650     HITACHI VT-F550EMK  και  HITACHI VT-M768EM (Από ότι κοίταξα  κανένα τους  δεν εχει ροδάκι η βίδα για tracking αρα πρέπει να έχουν auto tracking ) θα δοκιμάσω και με άλλα καλώδια θα ψάξω και το pinnacle ευχαριστώ.

Κάποια vcr είχαν το tracking σε κάποιον συνδυασμό κουμπιών στο remote. Όπως αυτό https://www.manualslib.com/manual/68277/Hitachi-Vt-Mx431a.html?page=41
Δες το manual (αν έχεις), αν και το πρόβλημά σου δεν μοιάζει για "out of tracking".

Δημοσ.
Στις 9/3/2020 στις 11:06 ΜΜ, loginos είπε

Κάνοντας ψηφιοποίηση παλαιών vhs κασετών με PINNACLE MOVIEBOX DV  η με PINNACLE DAZZLE  DVC 100 ( Με έχει βολέψει το pinnacle σαν πρόγραμμα) μου αλλοιώνει την εικόνα στο επάνω αριστερό σημείο πράγμα που δεν συμβαίνει όταν το ίδιο βίντεο από την ίδια κασέτα ψηφιοποιείται μέσω  ενός sony vrd mc5 dvd recorder που έχω.Μπορεί κανείς να βοηθήσει να λύσω το προβλημά μου.

Υ.Γ.

το πρόβλημα υπάρχει σε όποια έκδοση του Pinnacle και αν δοκίμασα. 

vlcsnap-2020-03-09-16h06m14s580.png

vlcsnap-2020-03-09-16h07m08s011.png

vlcsnap-2020-03-09-16h07m30s951.png

Επειδή τα σήματα συγχρονισμού βγαίνουν από το  composite, η ταχύτητα με την οποία επιτυγχάνεται φάση και συχνότητα εξαρτάται από το hardware. Προφανώς, το pinnacle είτε το κάνει αναλογικά και δεν προλαβαίνει, είτε ψηφιακά μετά τον διαχωρισμό, αλλά με αργό codec. Το sony είναι απείρως καλύτερο.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...