Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Είχα διαβάσει ότι όταν θες να επανακαταθέσεις χρήματα «στρώματος» μπορείς να το κάνεις χωρίς να θεωρηθούν μάυρο χρήμα, αν η ποσότητα που καταθέσεις είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που είχες σήκωσει το 2015.  

Αυτό που περιέγραψες δεν ισχύει, το ότι τα είχες παλιά σε λογαριασμό δεν τα κάνει αυτόματα νόμιμα και φορολογημένα, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μπορείς να το αποδείξεις.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτό που περιέγραψες δεν ισχύει, το ότι τα είχες παλιά σε λογαριασμό δεν τα κάνει αυτόματα νόμιμα και φορολογημένα, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μπορείς να το αποδείξεις.

Απόδειξη είναι η κίνηση ανάληψης που είχες κάνει πριν χρόνια. Τελοσπάντων δεν επιμένω, γιατί γράφω μόνο ότι είχα διαβάσει με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, ifaist είπε

Εχω καποια λεφτα κρατημενα, κατω απο το στρωμα, που λενε... Υπαρχει καποιο προβλημα να τα καταθεσω στην Τραπεζα ? Μου ανεφεραν κατι τετοιο και η αληθεια μου φανηκε και λογικο να συμβαινει. Ισχυει ομως ? Μπορω να παω αυριο στην τραπεζα και να καταθεσω 5-10-15 χιλ. χωρις προβλημα ?

Αν δηλωνεις εισοδημα.. Βαζε λιγα-λιγα καθε μηνα και εισαι οκ.

Ειχε βγει στη δημοσιοτητα για καποιον που πηγε να καταθεσει 35000ευρω και βρηκε τον μπελά του! Μετα απο ελεγχο του κρατους δεν δεχτηκαν την αιτιολογια του capila condrol και του βγηκε προστιμο 25000ευρω!!! Το συνεχισε δικαστικως..

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Απόδειξη είναι η κίνηση ανάληψης που είχες κάνει πριν χρόνια. Τελοσπάντων δεν επιμένω, γιατί γράφω μόνο ότι είχα διαβάσει με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα.

Μην μπερδεύεσαι, η κίνηση ανάληψης αποτελεί απόδειξη για το ότι τα χρήματα αυτά υπήρχαν στο λογαριασμό σου, δεν αποτελεί απόδειξη ότι τα χρήματα αυτά ήταν νόμιμα και φορολογημένα.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα, μια χαρά μπορείς να τα δικαιολογήσεις.

Ναι υπάρχει, αλλά δεν υπολογίζεται με τον τρόπο που νομίζεις.

Σε κάθε φορολογική σου δήλωση αφαιρείς από το δηλωθέν εισόδημα τα τεκμήρια σου, και αυτό που μένει είναι τα "τόσα" που μπορείς να καταθέσεις.

Μια ακομα ερωτηση, αν εχεις χρονο...

Δηλ. Εστω οτι εγω απο το 2015 ως σημερα, τα τελευταια 5 χρονια, εχω κανει αναληψεις του ποσου 5 x 10,000 =50,000 με τεκμηριο 8,000 το χρονο. Το παραπανω σημαινει  οτι περισσεύουν 2,000 και μπορω τωρα να κανω μια καταθεση των 5 x 2,000 = 10,000 και να ειναι δικαιολογημενη ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ifaist είπε

Μια ακομα ερωτηση, αν εχεις χρονο...

Δηλ. Εστω οτι εγω απο το 2015 ως σημερα, τα τελευταια 5 χρονια, εχω κανει αναληψεις του ποσου 5 x 10,000 =50,000 με τεκμηριο 8,000 το χρονο. Το παραπανω σημαινει  οτι περισσεύουν 2,000 και μπορω τωρα να κανω μια καταθεση των 5 x 2,000 = 10,000 και να ειναι δικαιολογημενη ?

Χρόνο έχω, όμως δεν πολυκαταλαβαίνω την ερώτηση σου, αυτό στα bold με μπερδεύει, αν θέλεις επαναδιατύπωσε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Χρόνο έχω, όμως δεν πολυκαταλαβαίνω την ερώτηση σου, αυτό στα bold με μπερδεύει, αν θέλεις επαναδιατύπωσε.

Αστο... Θα ρωτησω απο εβδομαδα τον λογιστη μου ετσι κ αλλιως... 

Ευχαριστω

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ifaist είπε

Αστο... Θα ρωτησω απο εβδομαδα τον λογιστη μου ετσι κ αλλιως... 

Ευχαριστω

Όπως θέλεις, να σαι καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.ανα χ χρονια στην κριση σου ελεγαν φερε λεφτα ή δηλωσε τα απο εξωτερικο ή απο στρωμα με φορο 5-8%... βεβαια καπου εκει(7/2018) εβγαλαν το 1000ε σαν υποπτη μεταφορα   😛

2.https://www.e-nomothesia.gr/law-news/demosieutheke-nomos-4557-2018.html

η γνωμη μου ειναι η ελλαδα δεν υιοθετήσει φορολογια/τραπεζικο κυπρου δεν προκειτε να αλλαξει κατι..

απ οσο ξερω το αν θα δηλωθει υποπτη καταθεση μεταφορα κτλ.ηταν στην κριση του τραπεζικου(οσον αφορα εταιριες),στα atm δεν ξερω τι γινοταν

θα σου προτεινα μην αφηνεις λεφτα στο σπιτι αν το ποσο ειναι μεγαλο ,αν σε κλεψουν θα κλαις...νοικιασε θυριδα ~100ε χρονο

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kage είπε

1.ανα χ χρονια στην κριση σου ελεγαν φερε λεφτα ή δηλωσε τα απο εξωτερικο ή απο στρωμα με φορο 5-8%... βεβαια καπου εκει(7/2018) εβγαλαν το 1000ε σαν υποπτη μεταφορα   😛

2.https://www.e-nomothesia.gr/law-news/demosieutheke-nomos-4557-2018.html

η γνωμη μου ειναι η ελλαδα δεν υιοθετήσει φορολογια/τραπεζικο κυπρου δεν προκειτε να αλλαξει κατι..

απ οσο ξερω το αν θα δηλωθει υποπτη καταθεση μεταφορα κτλ.ηταν στην κριση του τραπεζικου(οσον αφορα εταιριες),στα atm δεν ξερω τι γινοταν

θα σου προτεινα μην αφηνεις λεφτα στο σπιτι αν το ποσο ειναι μεγαλο ,αν σε κλεψουν θα κλαις...νοικιασε θυριδα ~100ε χρονο

εχω θυριδα, και εκει αρχισαν τις περιεργες ερωτησεις......και φερε ε1 και ε2 κλπ...και γιατι δηλωνεις τοσα λιγα ενω εχεις θυριδα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βρες αλλη τραπεζα ή κυριως εκει που εχεις μισθοδοσια...

ειναι στην κριση των υπαλληλων-διευθυντων το στορυ αυτο,οπως και οι τιμες..λογικα δεν σε θελουν και προσπαθουν να σε διωξουν

Επεξ/σία από kage
Επισκέπτης
Δημοσ.

Απο ποτε κανουν ερωτησεις για τις θυριδες? Βασικα απο ποτε βλεπει καποιος τι εχεις βαλει στη θυριδα? Ετσι στα τυφλα σου ζητανε χαρτουρα χωρις λογο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Απο ποτε κανουν ερωτησεις για τις θυριδες? Βασικα απο ποτε βλεπει καποιος τι εχεις βαλει στη θυριδα? Ετσι στα τυφλα σου ζητανε χαρτουρα χωρις λογο?

δεν ξερουν τι εχει η θυριδα ουτε ρωτανε. Ζητανε ομως οτι ζητανε και για εχεις λογαριασμο στην τραπεζα, δηλαση φορολογικη δηλωση, λογαριασμο δεη κλπ Τα οποια θελουν καθε 1-2 χρονια ανανεωση.

Επεξ/σία από Lumini
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Και αν γίνει κάτι με την θυριδα; Επίσης γνωρίζουν τι έχουν οι θυρίδες 

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ τι ειχε μια θυριδα. Οταν στην ανοιγουν βγαινουν εκτος δωματιου και εισαι μονος σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...