phanispal Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Το Nexus 5X που έχω δύο χρόνια τώρα (το είχα πάρει μεταχειρισμένο από εδώ) μ' έχει κουράσει πολύ. Είναι απελπιστικά αργό. Είχα πει και σε άλλο νήμα παλιότερα μιας και πριν από αυτό είχα το Nexus 5, ότι θεωρώ το 5X πιο αργό απ' το 5. Στη συσκευή είχε γίνει επισκευή (αλλαγή πλακέτας;) λόγω του γνωστού boot loop προβλήματος που είχε παρουσιάσει το 5X. Το είχα αγοράσει επισκευασμένο δηλαδή και με εγγύηση. Δεν ξέρω αν κατά την επισκευή κατέβασαν κανά ρολόι ή έκαναν κάτι άλλο, αν του πέφτει βαρύ το 8.1.0 ή δεν ξέρω 'γω τι, πάντως ποτέ δε μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι πιο γρήγορο απ' το 5. Πλέον όμως δεν το αντέχω άλλο. Μπορεί να έχω ανοιχτό το Google Maps και να πατάω τον κύκλο για να πάω στο τηλέφωνο και μπορεί να κάνει και 8 δευτερόλεπτα να ανοίξει. Αλλάζω tabs στον Chrome και τις περισσότερες φορές κάνει επαναφόρτωση σα να έχει μπουκώσει η RAM. Γενικότερα τρώει σκαλώματα, παρόλο που δεν το έχω γεμάτο, παρόλο που καθαρίζω την προσωρινή μνήμη απ' τις εφαρμογές και παρόλο που του κάνω αρκετά συχνά reboot. Δεν ξέρω αν επιδέχεται βελτίωσης, δε θα με χάλαγε να σας πω την αλήθεια γιατί: 1. Δεν είμαι enthusiast user. Κάνω λίγα και απλά πράγματα με το κινητό, ούτε και θέλω απαραίτητα να έχω ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί 2. Δε με συγκινούν τα καινούργια. Ούτε τα notch μ' αρέσουν, ούτε ότι έχουν γίνει τόσο μακρόστενα, ούτε οι πιο μικρές αναλύσεις της οθόνης, ούτε οι άκυρες αναλογίες, ούτε οι καμπύλες στις άκρες και δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Έχω πάρει στη γυναίκα το Xiaomi Redmi Note 5. Απλά meh. Αυτό που θέλω από ένα κινητό είναι: 1. Να έχει stock Android. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι νομίζω. 2. Να είναι σχετικά οικονομικό. Σκεφτείτε ότι είχα πάρει μεταχειρισμένο το Nexus 5 κάπου στα 100€ πριν πόσα χρόνια, και αναγκάστηκα να πάω στο 5Χ πάλι γύρω στα 100€ επειδή μου έσπασε η οθόνη και δεν έβρισκα καλό μεταχειρισμένο 5άρι. Εξάλλου δεν είμαι high end user. 3. Να έχει σοβαρή μπαταρία, γιατί καλά τα Nexus 5/5Χ αλλά με κούρασαν οι άθλιες μπαταρίες τους. 4. Να μην τρώει κολλήματα σε απλά πράγματα, π.χ. εναλλαγές μεταξύ εφαρμογών. Κάμερα δε με απασχολεί ιδιαίτερα, αν είναι σαν του 5X με καλύπτει. Αν είναι καλύτερη προφανώς δε θα με χαλάσει. Τι επιλογές έχω; Α, θα ήθελα να έχει και notification led. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από phanispal
chios Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 MI a3 με καθαρό Android one, τρομερή κάμερα, μπαταρία με βγάζει 3 μέρες με 8-9 ώρες οθόνη και απίστευτα smooth. Καθαρό Android φοράνε και τα Nokia. 1
phanispal Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Νταξ ναι, το κοιτούσα πιο πριν. Δε συγκινήθηκα να σου πω την αλήθεια, και τώρα που το κοιτάω, δε μου γεμίζει το μάτι κανένα από τα skroutzoμάγαζα που το έχουν. Άσε που πάμε στο 200άρι. Αλλά ΟΚ, αν καταλήξουμε στο ότι είναι η μοναδική σοβαρή επιλογή, το παραβλέπω. Για να σου δώσω να καταλάβεις τι ψάχνω περίπου, κοιτάω στις αγγελίες το Mi A1 στα ~80€. Προτιμώ αυτό το σουλούπι και ότι μάλλον είναι και μικρότερο. Αξίζει όμως το Mi A1; Αν είναι σαν το 5Χ, γνωρίζω ήδη την απάντηση.
chios Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Εγώ δεν θα πήγαινα, είναι παλιό με μπαταρία χώμα και αργή μνήμη mmc, αν είναι να πας σε άλλο τουλάχιστον να είναι πιο γρήγορο από το παλιό, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να δώσεις λεφτά, δες για a3 μεταχειρισμενο, είναι το μόνο που θα σε καλύψει σε αυτά που ζητάς.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Στο Α3 τι σε χαλάει? Το μέγεθος? Δυστυχώς όλα τα νέα κινητά έχουν αυτήν την τάση, και μπορώ να πω μάλιστα πως το Α3 είναι από τα λίγα κινητά με 6 ίντσες, όλα τα άλλα είναι πιο πάνω...
vargas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Mi a3 , για αυτά που θες είναι κορυφή . Χωρία ότι δεν κολλάει ποτέ κ πουθενά. Ότι του ζητήσεις κάνει χωρίς μα και μου . Το ειχα μέχρι πριν μια βδομάδα από τον Αύγουστο και απλά επειδή έχω αυτη την λοξά να αλλάζω κινητά το έδωσα . Γενικά είναι ότι καλύτερο σε οικονομικό stock android. Κάτι νοκια με soc 3 ετιας δεν τ.α βλέπει καν.
phanispal Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 7 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Στο Α3 τι σε χαλάει? Το μέγεθος? Δυστυχώς όλα τα νέα κινητά έχουν αυτήν την τάση, και μπορώ να πω μάλιστα πως το Α3 είναι από τα λίγα κινητά με 6 ίντσες, όλα τα άλλα είναι πιο πάνω... Είναι πολύ στενόμακρο για τα γούστα μου, και με χαλάνε οι στρογγυλεμένες άκρες της οθόνης και μετά τις συσκευής.
life is music Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Στις 9/3/2020 στις 9:17 ΜΜ, phanispal είπε Καλησπέρα σας. Το Nexus 5X που έχω δύο χρόνια τώρα (το είχα πάρει μεταχειρισμένο από εδώ) μ' έχει κουράσει πολύ. Είναι απελπιστικά αργό. Είχα πει και σε άλλο νήμα παλιότερα μιας και πριν από αυτό είχα το Nexus 5, ότι θεωρώ το 5X πιο αργό απ' το 5. Στη συσκευή είχε γίνει επισκευή (αλλαγή πλακέτας;) λόγω του γνωστού boot loop προβλήματος που είχε παρουσιάσει το 5X. Το είχα αγοράσει επισκευασμένο δηλαδή και με εγγύηση. Δεν ξέρω αν κατά την επισκευή κατέβασαν κανά ρολόι ή έκαναν κάτι άλλο, αν του πέφτει βαρύ το 8.1.0 ή δεν ξέρω 'γω τι, πάντως ποτέ δε μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι πιο γρήγορο απ' το 5. Πλέον όμως δεν το αντέχω άλλο. Μπορεί να έχω ανοιχτό το Google Maps και να πατάω τον κύκλο για να πάω στο τηλέφωνο και μπορεί να κάνει και 8 δευτερόλεπτα να ανοίξει. Αλλάζω tabs στον Chrome και τις περισσότερες φορές κάνει επαναφόρτωση σα να έχει μπουκώσει η RAM. Γενικότερα τρώει σκαλώματα, παρόλο που δεν το έχω γεμάτο, παρόλο που καθαρίζω την προσωρινή μνήμη απ' τις εφαρμογές και παρόλο που του κάνω αρκετά συχνά reboot. Δεν ξέρω αν επιδέχεται βελτίωσης, δε θα με χάλαγε να σας πω την αλήθεια γιατί: 1. Δεν είμαι enthusiast user. Κάνω λίγα και απλά πράγματα με το κινητό, ούτε και θέλω απαραίτητα να έχω ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί 2. Δε με συγκινούν τα καινούργια. Ούτε τα notch μ' αρέσουν, ούτε ότι έχουν γίνει τόσο μακρόστενα, ούτε οι πιο μικρές αναλύσεις της οθόνης, ούτε οι άκυρες αναλογίες, ούτε οι καμπύλες στις άκρες και δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Έχω πάρει στη γυναίκα το Xiaomi Redmi Note 5. Απλά meh. Αυτό που θέλω από ένα κινητό είναι: 1. Να έχει stock Android. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι νομίζω. 2. Να είναι σχετικά οικονομικό. Σκεφτείτε ότι είχα πάρει μεταχειρισμένο το Nexus 5 κάπου στα 100€ πριν πόσα χρόνια, και αναγκάστηκα να πάω στο 5Χ πάλι γύρω στα 100€ επειδή μου έσπασε η οθόνη και δεν έβρισκα καλό μεταχειρισμένο 5άρι. Εξάλλου δεν είμαι high end user. 3. Να έχει σοβαρή μπαταρία, γιατί καλά τα Nexus 5/5Χ αλλά με κούρασαν οι άθλιες μπαταρίες τους. 4. Να μην τρώει κολλήματα σε απλά πράγματα, π.χ. εναλλαγές μεταξύ εφαρμογών. Κάμερα δε με απασχολεί ιδιαίτερα, αν είναι σαν του 5X με καλύπτει. Αν είναι καλύτερη προφανώς δε θα με χαλάσει. Τι επιλογές έχω; Α, θα ήθελα να έχει και notification led. Αν θες να πας σε άλλο κινητό δες μεσα από της αγγελίες μπας και βρεις το motorola g5s plus dual !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα