Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια, θα ήθελα γνωμες (θετικες & αρνητικες) απο τη χρηση της υπηρεσιας VDSL της Wind (περιοχη Κερατσινι με ενδιαφερει), μιας και σκεφτομαι να κανω για οικιακη χρηση 24μηνο συμβολαιο. Ειδικοτερα με ενδιαφερει να δω τις ταχυτητες που παιζουν. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

(Αυτη τη στιγμη παιζω με 35αρα VDSL της Vodafone - πρωην CYTA...)

Επεξ/σία από kostis76
Δημοσ.

Kαλησπερα φιλε μου, κατοχος της Wind 5 χρονια περιπου, οι ταχυτητες που αναφερουν, εννοειται οτι δν υπαρχουν, στα ιδια λεφτα θα σου προτεινα να κοιταξεις σε οπτικη ίνα ή ακομα και σε ασυρματο δικτυο. Υπαρχουν πολλες εταιρειες "αγνωστες" προς εμας. Δεν θα αναφερω ονοματα, δν θελω να κανω διαφημιση, με μια ερευνα στο google θα βρεις αρκετες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, dimkechras7 είπε

Kαλησπερα φιλε μου, κατοχος της Wind 5 χρονια περιπου, οι ταχυτητες που αναφερουν, εννοειται οτι δν υπαρχουν, στα ιδια λεφτα θα σου προτεινα να κοιταξεις σε οπτικη ίνα ή ακομα και σε ασυρματο δικτυο. Υπαρχουν πολλες εταιρειες "αγνωστες" προς εμας. Δεν θα αναφερω ονοματα, δν θελω να κανω διαφημιση, με μια ερευνα στο google θα βρεις αρκετες.

Όταν λες δεν υπάρχουν αυτές οι ταχύτητες τι ακριβώς εννοείς; Πχ πιάνεις κάτω από 40Mbps ενώ έχεις 50ρα; Έχεις αποσυνδέσεις συχνά; Επίσης μιλάμε για την περιοχή που είπα;

Η γνώμη σου ως χρήστης 5 ετών μου είναι πολύ χρήσιμη. Στείλε μου αν θες και μήνυμα για αποφυγή διαφήμισης...

Επεξ/σία από kostis76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι οκ. Λεει 50 πιανει 50. Ειμαι κεντρο Αθηνα βεβαια.. το προβλημα ειναι με το μοντεμ το οποιο θα ειναι οχι μονο VDSL αλλα και Voip. Οποτε το κλασικο σταθερο τηλεφωνο δεν θα λειτουργει πλεον. Κοπηκε ρευμα εκλεισε μοντεμ εκλεισε τηλεφωνο. Δεν το ηξερα δυστυχως με χαλασε για πολλους λογους ενας εκ των οποιων ειναι οτι δεν μπορω να δουλεψω το μοντεμ adsl/vdsl που ειχα παρει ενα καρο χρηματα. Μπορει να ηταν δικη μου αγνοια αλλα απο την αλλη δεν με ειδοποιησαν οτι θα γινοταν τετοια μετατροπη. 

Δευτερο θεμα η ποιοτητα του μοντεμ. Αυτη ειναι σοβαρα ....δεν εχω ιδεα. Αυτο που ξερω ειναι οτι κανει διαφορα ηδη στο 5 μηνο που εχω την συνδεση.Και αυτο ξεκινησε προ 5 ημερου περιπου. Αποσυνδεει μονο του μια την τηλεοραση μια το τηλεφωνο μια το λαπτοπ...κανει δικα του...Σημερα εστρωσε και θα δω για ποσο...αλλιως θα πεσει τηλεφωνο να μου φερπυν αλλο...Α και ειναι και υπερκλειδωμενο. Δεν εχεις σε τιποτα προσβαση. Εχει ενα USB πανω για να συνδεεται κανονικα με εκτυπωτη ή σκληρο το οποιο η wind το εχει απενεργοποιησει.Οποτε ειναι αχρηστο τοUSB. Οπως και parental controls και κατι αλλα. Δεν εχω τις γνωσεις να το ξεκλειδωσω.

Παντως απο εμειρια VDSL....θα το γυρναγα ευκολα σε adsl...παλι. φτηνοτερο με χαμηλοτερες ταχυτητες... αλλα για μενα αρκει. εξαρταται τι χρηση θες να κανεις...

τι διαφημιση εδω ολοι γραφουν οτι θελουν αφου κανουν και συγκριτικα...πες την γνωμη σου :)

Επεξ/σία από adventurer
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το Voip δεν με πειραζει, και τωρα ετσι ειμαι (αλλωστε εχω ασυρματο τηλ., οποτε σε διακοπη ρευματος δεν δουλευει ετσι κι αλλιως...), οσο για το bandwidth που πιανει το voip στα 50Mbps σιγα το πραγμα 🙂 . Ουτε σκοπευω να σκαλισω router, οτι μου δωσουν, το κουμπωνω και δουλευω, δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις, αρκει βεβαια να ανταποκρινεται στην ταχυτητα που πληρωνω (οκ, με το λογικες απωλειες λογω αποστασης, κτλ) και να μην εχω θεματα με αποσυνδεσεις.

Λεω να το δοκιμασω (ετσι κι αλλιως ιδια λεφτα πληρωνω περιπου και τωρα, +4 ευρω/μηνα μου βγαινει), αλλα φοβαμαι μην μου αλλαξουν καμπινα (εχει μια της Wind στα 50 μετρα απο το σπιτι μου) και μεινω κατω για μεγαλο διαστημα... Μου κανει εντυπωση ωστοσο οτι κανεις απο τους γνωστους ISPs δεν δινει VDSL 50Mbps στην περιοχη μου, γι'αυτο ρωτησα για εμπειριες απο την συγκεκριμενη υπηρεσια...

Δημοσ.

Έχω wind VDSL 50mbps εδώ και 3 μήνες περίπου. Ενώ συνδέομαι στα 50mbps, όσο αφορά τη γραμμή, οι πραγματικές ταχύτητες που κατεβάζω έχουν μεγάλες διακυμάνσεις, άλλοτε θα πιάσω και 35mbps αλλά συνήθως είμαι +/-20mbps. Περιοχή Θεσσαλονίκη ανατολικά. Πιστεύω δεν επαρκεί το bandwidth της wind και όταν δεν έχει κίνηση στο δίκτυο αυξάνεται και η ταχύτητα.

Γενικά κράτα μικρό καλάθι, μην περιμένεις να πιάνεις τα μέγιστα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά ενεργοποιήθηκε το κύκλωμα την Παρασκευή και ως τώρα είναι οκ,  πάντως από ταχύτητα και σταθερότητα πάει καλά ως τώρα,  μακάρι να διατηρηθεί έτσι... 

Screenshot_20200330-082209.png.23d43ca16b85e5500e6974b5ba049374.pngScreenshot_20200329-090659.png.fcb144dc8fbe7d33419c36351931c773.png

Επεξ/σία από kostis76
Δημοσ.

Το ποσο ιντερνετ θα εχεις δεν εξαρταται κυριως απο το πιο παροχο θα βαλεις οσο απο τη ποιοτητα των καλωδιων που ερχοντε μεχρι τη πριζα του σπιτιου σου, οποτε η ερωτηση σου ειναι λιγο ακυρη.

Δημοσ.

Σωστός ο logvphys, αν και επειδή στη Wind δουλευω και βλεπω τι γίνεται, αυτό το διαστημα τις ώρες αιχμης μέχρι και 100αρες συνδεσεις το παίρνουν (σε πανελλαδική κλίμακα) ανεβάζουν ping προς οπουδήποτε στο θεό και δεν μπορεις να κάνεις τίποτα,. Δεν έχω εικόνα για άλλες εταιρίες τι γίνεται, μονο απ την δικιά μου την nova (forthnet) 24αρα που κρατα καλα ολες τις ωρες

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα ,  σύνδεση σε καφαο 70 μ από το σπίτι , μέτρηση ΟΤΕ στον κατανεμητή πολυκατοικίας  50mbps ,  απευθείας καλώδιο από κατανεμητή  στο σπίτι σε μια και μοναδική μπριζα , μέτρηση τεχνικού Wind στο σπίτι με δικο του του router 50-55 mbps,  το απαράδεκτο technikolor συγχρονιζει απο 30 εως 40  το πολυ. Μου 'στειλαν μετα απο απαιτηση το ZTE Η288Α και εδω αρχιζουν τα ωραια , το ZTE Η288Α ΔΕΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ .

Θα τρελαθώ , καταλαβαίνει καείς τίποτα ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...