Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το πως λειτουργεί η πιστωτική κάρτα... 

Ας παρω για παραδειγμα την Alpha bank bonus mastercard η οποια λεει

Χωρίς συνδρομή, για το πρώτο έτος

Παγκόσμια αποδοχή, σε εκατομμύρια επιχειρήσεις

Άτοκες δόσεις σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα

Δυνατότητα Ανάληψης Μετρητών (Cash Advance)

Χρήση της κάρτας, για το «κτίσιμο» του αφορολογήτου σας

Δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών μέσω πάγιων εντολών.

Εστω τωρα οτι εγω αγοράζω με τη συγκεκρημένη κάρτα συσκευες απο κοτσοβολο αξιας 1000 ευρώ σε 12 ατοκες δοσεις... Τι σημαινει αυτο ? Οτι θα δινω 84 ευρω το μηνα ? Αυτο το 17.75% ποτε το χρεώνομαι ? Οταν δεν αναφερει το καταστημα για ατοκες δοσεις ?

Ετήσια Συνδρομή Κύριας Κάρτας
30€
Ετήσια Συνδρομή Πρόσθετης Κάρτας
Χωρίς συνδρομή
Επιτόκιο Αγορών
17,75%

Εστω τωρα οτι εγω αγοράζω με τη συγκεκριμένη κάρτα συσκευές απο κοτσοβολο αξιας 1000 ευρώ σε 12 ατοκες δοσεις... Τι σημαινει αυτο ? Οτι θα δινω 84 ευρω το μηνα ? Αυτο το 17.75% ποτε το χρεώνομαι ? Οταν δεν αναφερει το καταστημα για ατοκες δοσεις ?
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Legolas είπε

Αρα στη περιπτωση που το μαγαζι λεει 12 ατοκες δοσεις , εγω θα πληρωσω το ποσό δια 12?

Το καταστημα θα παρει ολο το ποσο, εσυ στην τραπεζα μετα πληρωνεις το ιδιο ποσο/12.

Εστω οτι ο μηνας ξεκιναει 1η και εσυ κανεις αγορα στις 15 Μαρτιου, θα σου ερθει ειδοποιηση πληρωμης της δοσης στην 1η Απριλιου και εχεις μεχρι τις 30 να την πληρωσεις. Απο 1η Μαιου το ποσο θα αυξηθει κατα 17.75%

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, overpower είπε

Το καταστημα θα παρει ολο το ποσο, εσυ στην τραπεζα μετα πληρωνεις το ιδιο ποσο/12.

Εστω οτι ο μηνας ξεκιναει 1η και εσυ κανεις αγορα στις 15 Μαρτιου, θα σου ερθει ειδοποιηση πληρωμης της δοσης στην 1η Απριλιου και εχεις μεχρι τις 30 να την πληρωσεις. Απο 1η Μαιου το ποσο θα αυξηθει κατα 17.75%

Αρα ετσι οπως τα λες δεν θα πληρωσω το ιδιο ποσο/12 αφου 1η Μαιου θα αυξηθει...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Legolas είπε

Αρα ετσι οπως τα λες δεν θα πληρωσω το ιδιο ποσο/12 αφου 1η Μαιου θα αυξηθει...

Μα σου ειπα για αγορα που θα κανεις τον Μαρτιο. 1η Μαιου θα αυξηθει κατα 17.75% η δοση του Απριλιου. Το ποσο που οφειλεις πρεπει να το πληρωσεις εντος του επομενου μηνα για να μεινει η δοση πραγματικα ατοκη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Legolas είπε

Οποτε μου λες οτι ΑΝ δεν πληρωσω στην ωρα της την ατοκη δοση , θα τοκιστεί τον επομενο μηνα ?

Ναι αυτο σου ειπα και στα 2 μηνυματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, overpower είπε

Ναι αυτο σου ειπα και στα 2 μηνυματα

Εστω οτι ο μηνας ξεκιναει 1η και εσυ κανεις αγορα στις 15 Μαρτιου, θα σου ερθει ειδοποιηση πληρωμης της δοσης στην 1η Απριλιου και εχεις μεχρι τις 30 να την πληρωσεις. Απο 1η Μαιου το ποσο θα αυξηθει κατα 17.75% ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΟΥ (ελειπε μια προταση για να γινεις κατανοητός)

Αρα οσο τα σκαω στην ωρα τους, ειναι το ποσό /12.

Μια χαρουλα 

Επεξ/σία από Legolas
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Legolas είπε

Εστω οτι ο μηνας ξεκιναει 1η και εσυ κανεις αγορα στις 15 Μαρτιου, θα σου ερθει ειδοποιηση πληρωμης της δοσης στην 1η Απριλιου και εχεις μεχρι τις 30 να την πληρωσεις. Απο 1η Μαιου το ποσο θα αυξηθει κατα 17.75% ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΟΥ (ελειπε μια προταση για να γινεις κατανοητός)

Μια χαρα ηταν ολα στην προταση μου

Δημοσ.

αγοραζω 1000 ευρω ψυγειο... 1 απριλη ερχεται ο λογαριασμος και μου λεει δωσε 84 ευρω... πληρωνω αμεσως στις 2 απριλη... 

Πες μου ποσο θα ειναι η επομενη δοση που θα ερθει 1η Μαιου...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Legolas είπε

αγοραζω 1000 ευρω ψυγειο... 1 απριλη ερχεται ο λογαριασμος και μου λεει δωσε 84 ευρω... πληρωνω αμεσως στις 2 απριλη... 

Πες μου ποσο θα ειναι η επομενη δοση που θα ερθει 1η Μαιου...

Εχεις μεχρι τις 30 Απριλιου να πληρωσεις τα 84. Αν δεν τα πληρωσεις, 1η Μαιου θα παει 84 + 84*0.1775 + 84 (η δοση Μαιου). Αν πληρωσεις μεχρι 30 Απριλιου, θα εχεις μεχρι 30 Μαιου να πληρωσεις παλι 84 κοκ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε ξανά:

• Όταν το κατάστημα δίνει άτοκες, τότε δεν πληρώνεις τόκους για τις δόσεις. Μόνη προϋπόθεση, να πληρώνεις το λογαριασμό εντός προθεσμίας 
  • Αν βγεις εκτός προθεσμίας, τότε μπαίνει ο τοκος
  • Αν πληρώνεις εντός προθεσμίας, τότε ποτέ δεν έχεις τόκους
  • Πολλές κάρτες, αν ξεπερνάς τα 2000€ αγορών το χρόνο, δεν έχουν συνδρομή

Για εμένα οι πιστωτικές έχουν μόνο οφέλη, για όσους ξέρουν πραγματικά να ελέγχουν τα οικονομικά τους. Τι σημαίνει αυτό? Ότι αν ήταν να ξοδέψεις 100€ μετρητά , τόσα να ξοδέψεις και με κάρτα. 

*Σαφώς οι τράπεζες δεν στοχεύουν σε αυτούς τους κατόχους, γιατί μόνο χάνουν. Στοχευουν μόνο σε όσους επειδή έχουν κάρτα, νομίζουν ότι τα λεφτά βγαίνουν απο δέντρα

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...