agnostos13 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Αναλογικά βγαίνει 780 μικτά. Αν δηλώνονται ως εργάσιμες όλες οι ώρες μιλάμε για περίπου 800 μικτά (συνυπολογίζοντας τη νόμιμη υπερεργασία).
BrocasHelm Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Σύμφωνα με τον νέο εργασιακό νόμο που θα έρθει μέσα στον μήνα για δημόσια διαβούλευση στη Βουλή, 6ημερο 8ωρο θα πληρώνεται όσο το 5ημερο 8ωρο (ή το 6ημερο 6μισάωρο). Κοινώς οι υπερωρίες δεν θα πληρώνονται. Επίσης θα μπορείς να βαράς 10+ ώρες δουλειά την μέρα χωρίς να πληρώνεσαι παραπάνω. Θα παίρνεις επιπλέον άδεια ή ρεπό βέβαια κάποια στιγμή που δεν θα υπάρχει δουλειά. Ή μπορεί απλά κάποιες μέρες να δουλεύεις 2-3 ώρες για να βγαίνουν τα συνολικά νούμερα. Έρχεται η ανάπτυξη Ελλάδα. Αν είσαι ακόμα εξωτερικό θα σου έλεγα να μείνεις εκεί που τουλάχιστον θα υπάρχει μια σχετική εργασιακή νομοθεσία που δεν θα έχει σκλάβους. 1
LouCi4er Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Τι διαφορα εχει το να παρεις τις υπερωριες σε ρεπο απο το να τις πληρωθεις?Απο περιεργια ρωταω μιας και στην δικη μου δουλεια ετσι ειναι,για 2 μηνες βαραμε 7 μερες την εβδομαδα ασταματητα(8ωρο ομως,οχι παραπανω) και δεν παιρνω ουτε ευρω παραπανω.Καθομαι ομως 2 μηνες τον χειμωνα και πληρωνομαι κανονικα.Επισης,αν κανω υπερωριες(αν χρειαστει δλδ)οταν συμπληρωσω 8 ωρες παιρνω ενα ρεπο.Βεβαια αυτα μαζευονται και τα παιρνουμε ολοι απο τελος Νοεμβρη μεχρι αρχες Φεβρουαριου που ειναι κλειστη η επιχειρηση.
tsioulak Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Τι διαφορα εχει το να παρεις τις υπερωριες σε ρεπο απο το να τις πληρωθεις?Απο περιεργια ρωταω μιας και στην δικη μου δουλεια ετσι ειναι,για 2 μηνες βαραμε 7 μερες την εβδομαδα ασταματητα(8ωρο ομως,οχι παραπανω) και δεν παιρνω ουτε ευρω παραπανω.Καθομαι ομως 2 μηνες τον χειμωνα και πληρωνομαι κανονικα.Επισης,αν κανω υπερωριες(αν χρειαστει δλδ)οταν συμπληρωσω 8 ωρες παιρνω ενα ρεπο.Βεβαια αυτα μαζευονται και τα παιρνουμε ολοι απο τελος Νοεμβρη μεχρι αρχες Φεβρουαριου που ειναι κλειστη η επιχειρηση. Υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν επιτρέπεται (στην δικιά σου δουλειά, η οποία υποθέτω είναι εποχιακή, δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει), ο λόγος που είναι χάλια να παίρνεις τις υπερωρίες σε ρεπό είναι ότι αργά ή γρήγορα καταλήγει η δουλειά να είναι πολύ πιο δύσκολη επειδή λιγότερα άτομα δουλεύουν. Παράδειγμα αν υπάρχουν 5 υπάλληλοι και για να βγει η δουλειά πρέπει να δουλεύουν 9 ώρες και 40 λεπτά ο καθένας, το οποίο σημαίνει ότι μετά από μια εβδομάδα δουλειάς ο καθένας τους δικαιούται μια μέρα παραπάνω ρεπό, οπότε την επόμενη εβδομάδα ο καθένας τους θα πρέπει να δουλέψει 4 μέρες άρα κάθε μέρα θα πρέπει να βγει η ίδια δουλειά με 4 άτομα (αντί για 5), το οποίο με την σειρά του σημαίνει είτε ότι θα πρέπει να "στάζουν" οι εργαζόμενοι είτε να δουλεύουν όλοι οι εργαζόμενοι 12 ώρες για να βγει η δουλειά (μιας και θα είναι στην πράξη 4 άτομα κάθε μέρα), το οποίο με την σειρά του θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερο στάξιμο ή ακόμη παραπάνω ρεπό κλπ.... και κάπως έτσι καταλήγουμε στις υπερωρίες που δεν δηλώνονται πουθενά και δεν πληρώνονται ούτε με λεφτά ούτε με ρεπό. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 550Ε κατώτερος για καθημερινό 8ώρο? Για κάποιο λόγο νόμιζα το κατώτερο είναι κάπου στα 700-800? και αυτά στο χέρι.... 6 μέρες 8ώρο για 550ε το μήνα είναι χοντρός πόνος εκτός αν υπάρχει κάποια σοβαρή προοπτική μέσα από αυτό.
AntiCambeR Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, LouCi4er είπε Τι διαφορα εχει το να παρεις τις υπερωριες σε ρεπο απο το να τις πληρωθεις?Απο περιεργια ρωταω μιας και στην δικη μου δουλεια ετσι ειναι,για 2 μηνες βαραμε 7 μερες την εβδομαδα ασταματητα(8ωρο ομως,οχι παραπανω) και δεν παιρνω ουτε ευρω παραπανω.Καθομαι ομως 2 μηνες τον χειμωνα και πληρωνομαι κανονικα.Επισης,αν κανω υπερωριες(αν χρειαστει δλδ)οταν συμπληρωσω 8 ωρες παιρνω ενα ρεπο.Βεβαια αυτα μαζευονται και τα παιρνουμε ολοι απο τελος Νοεμβρη μεχρι αρχες Φεβρουαριου που ειναι κλειστη η επιχειρηση. Σε ρεπό δεν τις πληρώνεσαι.Εσένα όπως γράφεις, μαζεύονται οι ώρες και όταν κάθεσαι μαζεμένα 2 μήνες στις πληρώνει, πιθανόν βέβαια χωρίς προσαύξηση αλλά έστω ως κανονικές ώρες. Εδώ μιλάμε πως με τον νέο νόμο θα σου δίνει ρεπό= χωρίς αμοιβή και οι ώρες υπερωρίας όχι μόνο δεν θα πληρώνονται με προσαύξηση, δεν θα πληρώνονται καθόλου. Οπότε μια χαρά είμαι με 40 ώρες την εβδομάδα 8ωρο, με ρώτησε ο προϊστάμενος αν θέλω extra ώρες σε διάφορα σημεία τρέχα γύρευε σε κάποια μακριά και του είπα πως δεν ενδιαφέρομαι, θέλω να ξεκουράζομαι.Αν μου έλεγε για παραπάνω ώρες εκεί που είμαι θα το σκεφτόμουν, δυστυχώς όμως ανεβαίνουν οι κρατήσεις.Τώρα με τον καινούριο νόμο ούτε καν. Το αρνητικό είναι πως η εταιρεία μετράει την εβδομάδα απο Κυριακή έως και Δευτέρα να κάνουμε 5 οχτάωρα με 2 ρεπό, αλλά στην ουσία κάνουμε τις 3 απο τις 4 εβδομάδες 7 οχτάωρα μαζεμένα σε κυλιόμενο ωράριο γιατί μεσολαβούν και οι βάρδιες της προηγούμενης εβδομάδας.Δεν βγαίνει αλλιώς 24 ωρο 4 άτομα, για να έβγαινε 5ήμερο και 2 ημέρες ρεπό θα έπρεπε να πληρώσει και 5ο άτομο.Βγαίνουν 20-22 βάρδιες τον μήνα και οι υπόλοιπες ημέρες ρεπό, ανάλογα πως θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του καθένα.Τουλάχιστον ξέρω πως πάει το πρόγραμμα και πληρωνόμαστε Κυριακές και επίσημες αργίες +75%, βράδια +25%, επίδομα αδείας, δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.Δηλαδή θεωρούμαστε προνομιούχοι εν έτη 2020.Αλλά με τον βασικό μισθό με όλα αυτά παίρνουμε καθαρά 700€.Χωρίς τις νόμιμες προσαυξήσεις θα παίρναμε κάπου 600-620€.
LouCi4er Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 23 ώρες πριν, tsioulak είπε Υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν επιτρέπεται (στην δικιά σου δουλειά, η οποία υποθέτω είναι εποχιακή, δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει), ο λόγος που είναι χάλια να παίρνεις τις υπερωρίες σε ρεπό είναι ότι αργά ή γρήγορα καταλήγει η δουλειά να είναι πολύ πιο δύσκολη επειδή λιγότερα άτομα δουλεύουν. Παράδειγμα αν υπάρχουν 5 υπάλληλοι και για να βγει η δουλειά πρέπει να δουλεύουν 9 ώρες και 40 λεπτά ο καθένας, το οποίο σημαίνει ότι μετά από μια εβδομάδα δουλειάς ο καθένας τους δικαιούται μια μέρα παραπάνω ρεπό, οπότε την επόμενη εβδομάδα ο καθένας τους θα πρέπει να δουλέψει 4 μέρες άρα κάθε μέρα θα πρέπει να βγει η ίδια δουλειά με 4 άτομα (αντί για 5), το οποίο με την σειρά του σημαίνει είτε ότι θα πρέπει να "στάζουν" οι εργαζόμενοι είτε να δουλεύουν όλοι οι εργαζόμενοι 12 ώρες για να βγει η δουλειά (μιας και θα είναι στην πράξη 4 άτομα κάθε μέρα), το οποίο με την σειρά του θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερο στάξιμο ή ακόμη παραπάνω ρεπό κλπ.... και κάπως έτσι καταλήγουμε στις υπερωρίες που δεν δηλώνονται πουθενά και δεν πληρώνονται ούτε με λεφτά ούτε με ρεπό. Εγω ειμαι ηλεκτρολογος σε εκκοκιστηριο,μονιμος.Απο Φεβρουαριο μεχρι αρχες Σεπτεμβριου ειμαι 5μερο 8ωρο αυστηροτατο,κανουμε συντηρηση.Απο 20 Σεπτεμβριου και μετα που αρχιζουν και συλλεγουν το βαμβακι ξεκιναει η σεζον που λεμε και το εργοστασιο δουλευει 24/7 ασταματητα για 42-45 μερες,ισως και λιγο παραπανω.Παλι 8ωρο,3 βαρδιες.Απλα επειδη ειμαι υπευθυνος στο συγκεκριμενο εργοστασιο,αν τυχει βλαβη καθομαι οσο με παρει.Σημερα πχ ειχαμε φωτια και με πηρε 16:30 ενω η βαρδια μου ειναι 07:00-15:00. Καθε Σαββατοκυριακο που δουλευω,μαζευω περιπου 3 ρεπο.Ετσι,μολις τελειωσει η σεζον αρχες Νοεμβριου περιπου,ξεκιναμε καθαριοτητα στο εργοστασιο και μετα τις 20 Νοεμβριου κλεινει και ανοιγει ξανα αρχες Φεβρουαριου και ουτω καθεξης.Ολο αυτο τον καιρο,πληρωνομαι κανονικα.Τον Δεκεμβριο ειδικα,καθε 4-5 μερες ερχεται ειδοποιηση απο το ibank.Αν εχω λιγοτερα ρεπο απο τις εργασιμες αυτους τους 2 και κατι μηνες,μου τρωει απο την κανονικη αδεια.Αν το καλοκαιρι που κλεινει 1 μηνα εμενα μου μεινουν πχ 12 ημερες κανονικη αδεια και οι εργασιμες στον μηνα ειναι 20,τοτε μας βαζει και υπογραφουμε ανευ αποδοχων.Αν γκρινιαξω και δεν θελω να υπογραψω ανευ,μπαινω φυλακας που εχει βραδυνα και +200 ευρω περιπου.Τεσπα,τι απο ολα αυτα που εγραψα ειναι νομιμα και τι οχι δεν ξερω. 19 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Σε ρεπό δεν τις πληρώνεσαι.Εσένα όπως γράφεις, μαζεύονται οι ώρες και όταν κάθεσαι μαζεμένα 2 μήνες στις πληρώνει, πιθανόν βέβαια χωρίς προσαύξηση αλλά έστω ως κανονικές ώρες. Εδώ μιλάμε πως με τον νέο νόμο θα σου δίνει ρεπό= χωρίς αμοιβή και οι ώρες υπερωρίας όχι μόνο δεν θα πληρώνονται με προσαύξηση, δεν θα πληρώνονται καθόλου. Οπότε μια χαρά είμαι με 40 ώρες την εβδομάδα 8ωρο, με ρώτησε ο προϊστάμενος αν θέλω extra ώρες σε διάφορα σημεία τρέχα γύρευε σε κάποια μακριά και του είπα πως δεν ενδιαφέρομαι, θέλω να ξεκουράζομαι.Αν μου έλεγε για παραπάνω ώρες εκεί που είμαι θα το σκεφτόμουν, δυστυχώς όμως ανεβαίνουν οι κρατήσεις.Τώρα με τον καινούριο νόμο ούτε καν. Το αρνητικό είναι πως η εταιρεία μετράει την εβδομάδα απο Κυριακή έως και Δευτέρα να κάνουμε 5 οχτάωρα με 2 ρεπό, αλλά στην ουσία κάνουμε τις 3 απο τις 4 εβδομάδες 7 οχτάωρα μαζεμένα σε κυλιόμενο ωράριο γιατί μεσολαβούν και οι βάρδιες της προηγούμενης εβδομάδας.Δεν βγαίνει αλλιώς 24 ωρο 4 άτομα, για να έβγαινε 5ήμερο και 2 ημέρες ρεπό θα έπρεπε να πληρώσει και 5ο άτομο.Βγαίνουν 20-22 βάρδιες τον μήνα και οι υπόλοιπες ημέρες ρεπό, ανάλογα πως θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του καθένα.Τουλάχιστον ξέρω πως πάει το πρόγραμμα και πληρωνόμαστε Κυριακές και επίσημες αργίες +75%, βράδια +25%, επίδομα αδείας, δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.Δηλαδή θεωρούμαστε προνομιούχοι εν έτη 2020.Αλλά με τον βασικό μισθό με όλα αυτά παίρνουμε καθαρά 700€.Χωρίς τις νόμιμες προσαυξήσεις θα παίρναμε κάπου 600-620€. Χωρις προσαυξηση,οπως τα λες.Οτι παιρνω καθε μηνα παιρνω και τοτε.Οπως τα λες φιλος,συμφωνω και εγω.Εχω δουλεψει και 6ημερο και δεν παλευεται.Μην κουνιεσαι απο το 5ημερο.Με το 5ημερο δεν κουραζεσαι καθολου,δεν την καταλαβαινεις πως περναει η εβδομαδα.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 21 ώρες πριν, LouCi4er είπε Εγω ειμαι ηλεκτρολογος σε εκκοκιστηριο,μονιμος.Απο Φεβρουαριο μεχρι αρχες Σεπτεμβριου ειμαι 5μερο 8ωρο αυστηροτατο,κανουμε συντηρηση.Απο 20 Σεπτεμβριου και μετα που αρχιζουν και συλλεγουν το βαμβακι ξεκιναει η σεζον που λεμε και το εργοστασιο δουλευει 24/7 ασταματητα για 42-45 μερες,ισως και λιγο παραπανω.Παλι 8ωρο,3 βαρδιες.Απλα επειδη ειμαι υπευθυνος στο συγκεκριμενο εργοστασιο,αν τυχει βλαβη καθομαι οσο με παρει.Σημερα πχ ειχαμε φωτια και με πηρε 16:30 ενω η βαρδια μου ειναι 07:00-15:00. Καθε Σαββατοκυριακο που δουλευω,μαζευω περιπου 3 ρεπο.Ετσι,μολις τελειωσει η σεζον αρχες Νοεμβριου περιπου,ξεκιναμε καθαριοτητα στο εργοστασιο και μετα τις 20 Νοεμβριου κλεινει και ανοιγει ξανα αρχες Φεβρουαριου και ουτω καθεξης.Ολο αυτο τον καιρο,πληρωνομαι κανονικα.Τον Δεκεμβριο ειδικα,καθε 4-5 μερες ερχεται ειδοποιηση απο το ibank.Αν εχω λιγοτερα ρεπο απο τις εργασιμες αυτους τους 2 και κατι μηνες,μου τρωει απο την κανονικη αδεια.Αν το καλοκαιρι που κλεινει 1 μηνα εμενα μου μεινουν πχ 12 ημερες κανονικη αδεια και οι εργασιμες στον μηνα ειναι 20,τοτε μας βαζει και υπογραφουμε ανευ αποδοχων.Αν γκρινιαξω και δεν θελω να υπογραψω ανευ,μπαινω φυλακας που εχει βραδυνα και +200 ευρω περιπου.Τεσπα,τι απο ολα αυτα που εγραψα ειναι νομιμα και τι οχι δεν ξερω. Χωρις προσαυξηση,οπως τα λες.Οτι παιρνω καθε μηνα παιρνω και τοτε.Οπως τα λες φιλος,συμφωνω και εγω.Εχω δουλεψει και 6ημερο και δεν παλευεται.Μην κουνιεσαι απο το 5ημερο.Με το 5ημερο δεν κουραζεσαι καθολου,δεν την καταλαβαινεις πως περναει η εβδομαδα. Πολύ σκόνη φίλε!!!Πολύ σκόνη και μαλλιά.
LouCi4er Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Αστα να πανε.Οι ινες που περιφερονται παντου στον αερα δεν παλευονται με τπτ.Απο σκονη στο προηγουμενο εργοστασιο που ημουν δεν ειχε τπτ κατα την διαρκεια της εκκοκισης.Σε αυτο που ειμαι τωρα ψοφας απο την σκονη.Αλλα αυτα δεν ειναι τπτ.Να δεις χθες που πηρε μπετοβεργα η ταινια και πηραμε φωτια.Εκει σε θελω,να παλευουμε 4 ωρες με καμμενο βαμβακι.Ασε,δραμα.Τεσπα,στο τσακ ημουν να φυγω για Γερμανια χθες,χαχαχαχα.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 32 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Αστα να πανε.Οι ινες που περιφερονται παντου στον αερα δεν παλευονται με τπτ.Απο σκονη στο προηγουμενο εργοστασιο που ημουν δεν ειχε τπτ κατα την διαρκεια της εκκοκισης.Σε αυτο που ειμαι τωρα ψοφας απο την σκονη.Αλλα αυτα δεν ειναι τπτ.Να δεις χθες που πηρε μπετοβεργα η ταινια και πηραμε φωτια.Εκει σε θελω,να παλευουμε 4 ωρες με καμμενο βαμβακι.Ασε,δραμα.Τεσπα,στο τσακ ημουν να φυγω για Γερμανια χθες,χαχαχαχα. Εχω σακιάσει κάποιες εκατοντάδες συρόμενα με σπόρο για ζωοτροφή.Οπότε ξέρω τι παλιοδουλειά είναι. 1
LouCi4er Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Ελα ρε,σοβαρα?Πω πω,πικρα.Εγω δεν κανω τετοια,βασικα τπτ δεν κανω.Εχω 3 ηλεκτρολογους στους οποιους λεω τι να κανουν και εγω απλα ελεγχω μην κανουν καμια μλκια και τρεχουμε και επειδη το αφεντικο εχει καμια 20αρια εργοστασια,αν υπαρξει βλαβη σε καποιο απο αυτα,πηγαινω για να τη φτιαξω,ηλεκτρολογικη βλαβη.Τεσπα,ας μην βγουμε κι' αλλο εκτος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα