Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αποφάσισα να ψάξω μια καλύτερη εργασία μιας και δουλεύω εδώ και 1,5 χρόνο νυχτερινή βάρδια σε ξενοδοχείο.
Μου έχουν τύχει 2 καλές περιπτώσεις εκ τον οποίων η μία είναι υπάλληλος γραφείου κινήσεως 6ήμερο 8ωρο πρωινό. (Η άλλη πάλι νυχτερινό ωράριο σε ξενοδοχείο απλά λίγο καλύτερα τα χρήματα)
Όταν έγινε η συνέντευξη μου είπε ότι ορίζει ο νόμος και ότι θα γίνει εθνική συλλογική σύμβαση. Ως αδαής και δη κουρασμένη από την νυχτερινή εργασία μιας και πήγα για την συνέντευξη μετά την δουλεία, παρέλειψα να  ρωτήσω πόσο ακριβώς είναι αυτός ο μισθός. Κοίταξα online αλλά δεν έβγαλα και πολύ άκρη. Μπορεί κάποιος να μου λύσει το μυστήριο; 

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, panagiotis54 είπε

δεν μπορεις να δουλευεις πανω απο 40 ωρες τη βδομαδα.....6*8=48...κατι δεν παει καλα...

Κάπως το κάνουν οι λογιστές και βγαίνουν οι ώρες νόμιμα. Τ βάζουν υπερωρίες και υπερεργασίες. 

Δημοσ.

ακου , αν δουλευεις 6ημερο τοτε το ωραριο σου θα ειναι 6,40 ωρες την ημερα , το παραπανω την ημερα θα ειναι υπερεργασια .Εχει το δικαιωμα να το κανει αυτο απλα η υπεργασια παει +25%

Αυτα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Satanic είπε

Πιστευ

Πιστεύεις ότι θα σου δώσει περισσότερα και θα εργάζεσαι μόνο οχτάωρο σε μεταφορική

Αμφιβάλλω.

Πού ζείς και εργάζεσαι;

Δεν είναι σε μεταφορική αλλά σε αποθήκη τροφίμων. Γραφείο κίνησης έχουν σχεδόν τα πάντα τα νοσοκομεία, οι εταιρείες τροφίμων, τα σουπερμάρκετ , όχι μόνο οι μεταφορικές.

Δημοσ.

Και γιατι απλα δεν ρωτας να μαθεις τον μισθο σου? Νομιμα ειναι 5*8 ή σε καποιες επιχειρησεις (πχ σουπερ μαρκετ) βαζουν και 6*6.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, agiohorion είπε

ακου , αν δουλευεις 6ημερο τοτε το ωραριο σου θα ειναι 6,40 ωρες την ημερα , το παραπανω την ημερα θα ειναι υπερεργασια .Εχει το δικαιωμα να το κανει αυτο απλα η υπεργασια παει +25%

Αυτα

Τα ένσημά μου δηλαδή δεν θα είναι 8ώρου; θα είναι 6ώρου; και θα βγαίνει κοντά στα 721,04€ 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, overpower είπε

Και γιατι απλα δεν ρωτας να μαθεις τον μισθο σου? Νομιμα ειναι 5*8 ή σε καποιες επιχειρησεις (πχ σουπερ μαρκετ) βαζουν και 6*6.

Δεν ξαναρωτάω γιατί δεν θέλω να φανώ ανίδεη.. όσο να'ναι τον εντυπωσίασα στην συνέντευξη υποτίθεται.. μην τα κάνω μαντάρα τώρα.. 

Μόλις τώρα, Satanic είπε

25 ένσημα το μήνα θα έχεις

25 θα 'ναι. Αλλά θα είναι 6ώρου ή 8ώρου; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

δεν μπορεις να δουλευεις πανω απο 40 ωρες τη βδομαδα.....6*8=48...κατι δεν παει καλα...

μπορείς

αν είσαι 6ημερος φτάνεις τις 40 ώρες με 6 ώρες και 40 λεπτά τη μέρα, αλλά για τους εξαήμερους η υπερεργασία είναι 8 ώρες την εβδομάδα, άρα πρακτικά μπορείς να δουλεύεις διαρκώς για 48 ώρες και τις 8 να τις πληρώνεσαι ως υπεργασία που  σε αντίθεση με την υπερωρία δεν έχει περιορισμό 

Επεξ/σία από logistoulis
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

μπορείς

αν είσαι 6ημερος φτάνεις τις 40 ώρες με 6 ώρες και 40 λεπτά τη μέρα, αλλά για τους εξαήμερους η υπερεργασία είναι 8 ώρες την εβδομάδα, άρα πρακτικά μπορείς να δουλεύεις διαρκώς για 48 ώρες και τις 8 να τις πληρώνεσαι ως υπεργασία που  σε αντίθεση με την υπερωρία δεν έχει περιορισμό 

Το θεμα ειναι θα πληρωνουν την υπερεργασια ή..

Οποτε η μονη λυση ειναι να ρωτησει ποσα θα την πληρωνουν, διοτι ο καθενας δινει οτι θελει ασχετα αν ειναι νομιμο ή οχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Το θεμα ειναι θα πληρωνουν την υπερεργασια ή..

Οποτε η μονη λυση ειναι να ρωτησει ποσα θα την πληρωνουν, διοτι ο καθενας δινει οτι θελει ασχετα αν ειναι νομιμο ή οχι

μπορεί και όχι, μπορεί να βάζουν πχ ένα σπαστό ωράριο ή διάλειμμα ανάμεσα ώστε να  υπερκαλύπτουν τις ώρες και στις ενδιάμεσες που δεν θα πληρώνουν να λένε ότι είναι διάλειμμα.. χαζομάρες, αλλά έχω δει να το κάνουν ειδικα αυτό με το διάλειμμα να πετάνε ένα μονόωρο ώστε να είσαι στη δουλειά σου 9 ώρες 

ή στην περίπτωση της ts μπορεί να βάλουν 5 7ωρα για τις 35 και τα σάββατα που όντως μπορεί να παίζει λιγότερη δουλειά να βάλουν ένα 5ωρο για να γίνουν 40 , πρέπει να δει τι θα λέει το πρόγραμμά της 

η σύμβαση προφανώς θα γίνει επί του 40ωρου , η όποια υπερεργασία θα πρέπει να δηλώνεται κάθε βδομάδα 

Επεξ/σία από logistoulis
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, logistoulis είπε

μπορεί και όχι, μπορεί να βάζουν πχ ένα σπαστό ωράριο ή διάλειμμα ανάμεσα ώστε να  υπερκαλύπτουν τις ώρες και στις ενδιάμεσες που δεν θα πληρώνουν να λένε ότι είναι διάλειμμα.. χαζομάρες, αλλά έχω δει να το κάνουν 

Πολυ καλα τα λες, και δεν ειναι χαζομαρες ειναι πραγματικοτητα δυστυχως.. Η κοπελα μου σε προσφατη συνεντευξη της ειπαν θα καθεσαι παραπανω (και καλα λογο διαλειματος) ενω θα υπαρχουν και μερες με σπαστο. Ουτε υπερεργασιες ουτε τπτ.

Το εχουμε χασει το παιχνιδι, στο τελος θα θελουν να τους πληρώνουμε επειδη μας κανουν τη τιμη και δουλεύουμε 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Πολυ καλα τα λες, και δεν ειναι χαζομαρες ειναι πραγματικοτητα δυστυχως.. Η κοπελα μου σε προσφατη συνεντευξη της ειπαν θα καθεσαι παραπανω (και καλα λογο διαλειματος) ενω θα υπαρχουν και μερες με σπαστο. Ουτε υπερεργασιες ουτε τπτ.

Το εχουμε χασει το παιχνιδι, στο τελος θα θελουν να τους πληρώνουμε επειδη μας κανουν τη τιμη και δουλεύουμε 😂

λέω χαζομάρες γιατί δεν έχω γράψει ο ίδιος τέτοιες βλακείες όταν έκανα αυτή τη δουλειά 

αλλά το έχω δει σε άλλους (και στη δική μου κοπέλα... ) 

το να κάτσεις παραπάνω είναι άλλο πράγμα, αλλά το να το δικαιολογείς έτσι είναι αστείο, πες δουλεύουμε παραπάνω και τέλος 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...