JoooJ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Με αφορμή τη φασαρία με τον ιο θέλω να ρωτήσω, πολλοί χρησιμοποιούν αντιβακτηριδιακά gel για τα χέρια τους, για απολύμανση. Έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω από το κλασικό οινόπνευμα (έχει 93% αλκ.); Από παλιά εγώ καθάριζα τα πληκτρολόγια/ποντίκια ανά κάποιες μέρες με οινόπνευμα κυρίως ή σπανιότερα με αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια. Αλλά και γενικά αν θες να απολυμάνεις κάποια επιφάνεια (πχ πληκτρολόγιο, γραφείο....) δεν είναι καλή λύση το οινόπνευμα;
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Για απολύμανση επιφανειών, σκέτο οινόπνευμα η μίγμα οινοπνευματος 70% και νερού 30%. Για τα χέρια δεν ξέρω, ότι νομίζεις. 2
christar Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Τα περισσοτερα αντιβακτηριδιακα ειναι αλκοολουχα, οποτε νομιζω οτι ειναι το ιδιο πραγμα. Μπορεις να βρεις και αλκοολουχο λοσιον με 95 βαθμους μιας και το καθαρο ειναι πανακριβο!
sstratos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, christar είπε ..... μιας και το καθαρο ειναι πανακριβο! Για να μην δημιουργούνται παρεξηγησεις, το πραγματικά καθαρό οινόπνευμα είναι ακριβό (12-13 € 200ml) γιατί είναι και πόσιμο Ενώ τα υπόλοιπα, έστω και 95βαθμων είναι λοσιον και είναι μόνο για αντισηψια Όσον αφορά το ερώτημα, το οινόπνευμα είναι καλύτερο αλλά η αλκοολη αφυδατωνει το δέρμα με συνέπεια η συχνή χρήση δημιουργεί σχισμες και λύση της συνέχειας του δέρματος (πηγή εισόδου μικροβιων/ιών) Τα gel συνήθως περιέχουν αλοη /γλυκερινη και άλλα, που βοηθάνε να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα αλλά είναι ακριβότερα αναλογικά 4
JoooJ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 βασικά φωτιστικό οινόπνευμα χρησιμοποιώ. Όχι για τα χέρια. για απολύμανση. γραφείο, πληκτρολόγιο. το φωτιστικό απ ότι ξέρω δε κάνει για επαφή με δέρμα
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 40 λεπτά πριν, sstratos είπε Για να μην δημιουργούνται παρεξηγησεις, το πραγματικά καθαρό οινόπνευμα είναι ακριβό (12-13 € 200ml) γιατί είναι και πόσιμο Ενώ τα υπόλοιπα, έστω και 95βαθμων είναι λοσιον και είναι μόνο για αντισηψια Όσον αφορά το ερώτημα, το οινόπνευμα είναι καλύτερο αλλά η αλκοολη αφυδατωνει το δέρμα με συνέπεια η συχνή χρήση δημιουργεί σχισμες και λύση της συνέχειας του δέρματος (πηγή εισόδου μικροβιων/ιών) Τα gel συνήθως περιέχουν αλοη /γλυκερινη και άλλα, που βοηθάνε να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα αλλά είναι ακριβότερα αναλογικά Τι εννοείς ειναι πόσιμο; Μπορεί να το καταναλώσει κάποιος έστω σε μικρή ποσότητα χωρίς παρενέργειες;
Mhlogiatros Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι το καθαρο λευκο οινοπνευμα μπορεις να το κανεις και κοκτειλ αμα θες . Το μπλε ξυλοπνευμα οχι . Μη πατε να πιειτε καμια λοσιον είναι μόνο για αντισηψια . Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από Mhlogiatros
sstratos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Το πραγματικά καθαρό είναι και πόσιμο, το χρησιμοποιούν για παραγωγή ποτών ( αν και τελευταία αντί για αυτό βάζουν βότκα για οικονομικούς λόγους) Απλώς ο καθένας δεν ξέρει να διακρίνει το καθαρό πόσιμο από το καθαρό μη πόσιμο... Ρωτήστε τον φαρμακοποιο σας. Το μπλε φωτιστικά οινόπνευμα δεν κάνει ούτε για αντισηψια είναι μόνο να αναβουμε τις ξυλοσομπες 2
mic2mic Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Και φυσικά, αν δεν το είχατε ήδη φανταστεί, ο αγαπημένος μας νταβατζής που ακούει στο όνομα "ελληνικό κράτος" έχει τον υψηλότερο φόρο οινοπνεύματος στην Ευρώπη σε σχέση με το κατά κεφαλήν εισόδημα.
Dark_son20 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 το καθαρό είναι ακριβό λόγο φορολογίας, στις λοσιόν μπαίνει το συστατικό το Bitrex, Βενζοϊκό Δενατόνιο που έχει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδιότητα να είναι η ουσία με την πιο ισχυρή πικρή γεύση μεταξύ των γνωστών χημικών ουσιών, και έτσι τις καθιστά άχρηστες για νόθευση ποτών. Στο μπλέ οινόπνευμα υπάρχει ανάμιξη με μικρές ποσότητες τερεβινθελαίου (νέφτι) και μεθανόλης, τα οποία πάλι το καθιστούν ακατάλληλη προς πόση και από το οποίο είναι αδύνατο να διαχωριστεί με φθηνές μεθόδους (εκχύλιση , απόσταξη κλπ). Για να ξεχωρίζει από την μη μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη, προστίθεται, επίσης, και η χρωστική κυανούν του μεθυλενίου, το οποίο της προσδίδει χρώμα. ένα τεράστιο plus με το Bittrex είναι ότι μαθαίνεις να μην φέρνεις τα χέρια στο στόμα μιας και δεν παλεύεται η γεύση ακόμα και μετά από πλύσιμο των χεριών, Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε 10e το μπουκαλάκι το καθαρό, μια 93 λοσιόν στο 1,5e κάνει μια χαρά δουλειά. 9 2
thant Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 5 ώρες πριν, sstratos είπε Το μπλε φωτιστικά οινόπνευμα δεν κάνει ούτε για αντισηψια είναι μόνο να αναβουμε τις ξυλοσομπες Μπορεί κάποιος να μην βρίσκει λοσιόν ή καθαρό. Δεν απολυμαίνει καθόλου το μπλε οινόπνευμα σαν έσχατη λύση; Αφού έχει 93 βαθμούς..
llldoomlll Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Για απολύμανση επιφανειών, σκέτο οινόπνευμα η μίγμα οινοπνευματος 70% και νερού 30%. Για τα χέρια δεν ξέρω, ότι νομίζεις. και για τα χερια μια χαρα ειναι το μιγμα 70-30 Δεν ειναι για οικονομια,τα αλλα ειναι πολυ ισχυρα για συνεχεια, θα μας γινουν τα χερια μη πω πως
mchrisober Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 27 λεπτά πριν, thant είπε Μπορεί κάποιος να μην βρίσκει λοσιόν ή καθαρό. Δεν απολυμαίνει καθόλου το μπλε οινόπνευμα σαν έσχατη λύση; Αφού έχει 93 βαθμούς.. οτιδηηποτε με οινοπνευμα 70% εχει απολυμαντικη δραση. οποτε και το μπλε μια χαρα κανει. δεν ειναι για αναμα σομπας μονο. απλα δεν θα το εβαζα στα χερια. για επιφανειες μια χαρα ειναι. 1
tsifotis Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Χωρις να ειμαι χημικος, το καθαρο οινοπνευμα δεν εχει σημασια να ειναι κατασκευασμενο απο τροφιμα για να καταναλωθει; πχ πατατα κλπ; Γιατι νομιζω και εντελως καθαρη μεθανολη που ειναι απο ξυλο αν πετυχουμε, χωρις δηλαδη προσθετα χημικα που αποτρεπουν τη νοθεια, ακομα και αριαωμενη με χυμο αν την πιουμε μπορει και να τυφλωθουμε σ' αντιθεση με αυτη που εχει δημιουργηθει ειδικα προς ποση πχ απο κριθαρι Εκτος αν το εχω ακουσει λαθος, απλα ρωταω επειδη δεν ειμαι σιγουρος.
JoooJ Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 δηλαδή ρε παιδιά εγώ που όπως έγραψα χρησιμοποιώ το φωτιστικό οινόπνευμα για απολύμανση επιφανειών κάνω γκάφα; Είδα ότι έχει και νέφτι μέσα. Να πάρω καμία λοσιον; κάτι τέτοιο. ΔΕ λέω για τα χέρια. Βασικά έχω δει σε αρκετές περιπτώσεις να βάζουν φωτιστικό στο σώμα και σε πληγές. Μάλλον δε κάνουν και τόσο καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις