iSAD Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Καλησπερα παρεα! Τελος πλεον σαν φοιτητης ηρθε η ωρα μου και εμενα για ενα αμαξι. Θα ηθελα καποιες γνωμες αν γινεται ωστε να παρω κατι οσο το δυνατον καλυτερο γινεται. Αρχικα , το μπατζετ που διαθετω ειναι μαξ στα 8,500. Το αμαξι θελω να εχει: Να ειναι σχετικα ομορφο , 4πορτο , Diesel (εχω ταξιδι 1 φορα την βδομαδα 450 χιλιομετρα) , και μεσα να εχει οθονιτσες και κολπα! Τα αυτοκινητα που κοιταω ειναι: Renault Clio 14 και μετα , μου αρεσει αφανταστα το αμαξι αυτο αλλα μεσα με τις οθονες Parktronic κλπ. Opel corsa 15 και μετα , και τελος VW Polo 13 και μετα. Για το Clio που με καιει πιο πολυ , μεχρι ποσα χιλιομετρα (απο οσα γραφουν τουλαχιστον) ειναι οκ ενας ντιζελ κινητηρας? Γενικα δεν εχω γνωσεις πανω στα αυτοκινητα και ψαχνομαι!
petaw-se-oneiro Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Corsaki πάρε. Είναι πιο σοβαρο αυτοκίνητο και πιο ποιοτικό. Τα χιλιόμετρα είναι σχετικά. Ανάλογα την χρήση και την συντήρηση. 2
xphobus Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Πως να χασεις 8,5 χιλιαρικα Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από xphobus 2 1
iSAD Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 11 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε Corsaki πάρε. Είναι πιο σοβαρο αυτοκίνητο και πιο ποιοτικό. Τα χιλιόμετρα είναι σχετικά. Ανάλογα την χρήση και την συντήρηση. Λες καλυτερα απο Clio? 9 λεπτά πριν, xphobus είπε Πως να χασεις 8,5 χιλιαρικα Γιατι φιλε?
agnostos13 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, petaw-se-oneiro είπε Corsaki πάρε. Είναι πιο σοβαρο αυτοκίνητο και πιο ποιοτικό. Τα χιλιόμετρα είναι σχετικά. Ανάλογα την χρήση και την συντήρηση. Corsa πιο ποιοτικό από clio και polo...δεν νομίζω!
giorgos_di Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Ρίξε μια ματιά και στο Fiesta από 13 και μετά.
emperor4her Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 προσωπικα δεν θα πηγαινα σε vw.. παθων με πολλα προβληματα.. αλλα απ την αλλη ειναι λαχειο, γιατι καποιος αλλος θα πει μακρυα απο ford, αλλος μακρυα απο pegeut, αλλος μακρυα απο seat κλπ κλπ.. οποτε, αποψη μου, παρε οτι σου αρεσει εμφανισιακά περισσοτερο και παρακαλα να ειναι τυχερος 4
petaw-se-oneiro Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 9 ώρες πριν, iSAD είπε Λες καλυτερα απο Clio? Δεν εχω ακούσει τίποτα απο ζημιές για το corsaki. Εκτός ότι τα κλέβουν περισσότερο. 8 ώρες πριν, agnostos13 είπε Corsa πιο ποιοτικό από clio και polo...δεν νομίζω! Κακώς δεν το νομίζεις.
terry308 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εστιάζω στο ταξιδακι 450χλμ / εβδομάδα και θα προτείνω να δεις και τα Fiat punto / grande punto, με φθηνά ανταλλακτικά κτλ. κινητήρα diesel ή cng (φυσικού αερίου - τρομερή οικονομία ) αν σε εξυπηρετεί κάποιο πρατήριο. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από terry308
agnostos13 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε Δεν εχω ακούσει τίποτα απο ζημιές για το corsaki. Εκτός ότι τα κλέβουν περισσότερο. Κακώς δεν το νομίζεις. Corsa και Clio από όσο ξέρω είναι στο ίδιο επίπεδο ποιοτικά. Polo ένα κλικ πάνω... Για Clio και Polo έχεις ακούσει για ζημιές ας πούμε; Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από agnostos13
tutuyo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Μια ψηφος παραπάνω στο Corsaκι και από εμένα. Ειχα το μοντελο του '15, βενζίνη βεβαία αλλά είναι πολυ ποιοτικό. Έχει κύλιση μεγαλυτερο αμαξιου και μεγάλη σταθερότητα στο ταξίδι. Εχει καλους χωρους και καλο κιβωτιο. Μειονέκτημα το ελαφρυ τιμόνι αλλα ειναι κατι που το συνηθιζεις. Δεν εχει βγάλει ιδιαίτερες ζημιες Το Clio ειναι παραπλησιο σε πολλα, απο εκει και περα ειναι θεμα αισθητικης, το Corsa ειναι πιο σφηνοειδες, πιο επιθετικο, το Clio πιο στρογγυλο. Οταν ηταν να ψωνισω και εγω ημουν αναμεσα στα 2, επελεξα Corsa γιατι θεωρησα οτι ειχε καλύτερη γερμανικη κατασκευη/ποιοτητα και απερριψα Clio για τις γνωστες αδυναμιες των γαλλικων στα ηλεκτρικα - που ναι ακομη και εν ετη 2020 δεν εχουν διορθωθει πληρως
iSAD Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Από τους περισσότερους κατάλαβα να κοιτάξω για corsa....από Hyundai i20 τι λέτε? 32 λεπτά πριν, tutuyo είπε Μια ψηφος παραπάνω στο Corsaκι και από εμένα. Ειχα το μοντελο του '15, βενζίνη βεβαία αλλά είναι πολυ ποιοτικό. Έχει κύλιση μεγαλυτερο αμαξιου και μεγάλη σταθερότητα στο ταξίδι. Εχει καλους χωρους και καλο κιβωτιο. Μειονέκτημα το ελαφρυ τιμόνι αλλα ειναι κατι που το συνηθιζεις. Δεν εχει βγάλει ιδιαίτερες ζημιες Το Clio ειναι παραπλησιο σε πολλα, απο εκει και περα ειναι θεμα αισθητικης, το Corsa ειναι πιο σφηνοειδες, πιο επιθετικο, το Clio πιο στρογγυλο. Οταν ηταν να ψωνισω και εγω ημουν αναμεσα στα 2, επελεξα Corsa γιατι θεωρησα οτι ειχε καλύτερη γερμανικη κατασκευη/ποιοτητα και απερριψα Clio για τις γνωστες αδυναμιες των γαλλικων στα ηλεκτρικα - που ναι ακομη και εν ετη 2020 δεν εχουν διορθωθει πληρως Δηλαδη και εσυ με πας στο Corsa? Το clio απλα οσο το ειδα τρελαθηκα πραγματικα! Επισης με ενδιαφερει το αμαξι να ειναι σχετικα μικρο , δεν θελω κατι μεγαλο τοσα χρονια με του πατερα μου το τζιπ δεν εβρισκα πουθενα παρκινγκ!! 3 ώρες πριν, giorgos_di είπε Ρίξε μια ματιά και στο Fiesta από 13 και μετά. Το μονο μπου με χαλαει ειναι το μεσα λιγο 😕 1 ώρα πριν, terry308 είπε Εστιάζω στο ταξιδακι 450χλμ / εβδομάδα και θα προτείνω να δεις και τα Fiat punto / grande punto, με φθηνά ανταλλακτικά κτλ. κινητήρα diesel ή cng (φυσικού αερίου - τρομερή οικονομία ) αν σε εξυπηρετεί κάποιο πρατήριο. Απλα δεν μου φανηκαν "τοσο ομορφα" οσα τα αλλα , αλλα θα τα ριξω μια ματια. 2 ώρες πριν, emperor4her είπε προσωπικα δεν θα πηγαινα σε vw.. παθων με πολλα προβληματα.. αλλα απ την αλλη ειναι λαχειο, γιατι καποιος αλλος θα πει μακρυα απο ford, αλλος μακρυα απο pegeut, αλλος μακρυα απο seat κλπ κλπ.. οποτε, αποψη μου, παρε οτι σου αρεσει εμφανισιακά περισσοτερο και παρακαλα να ειναι τυχερος Παω στο Clio δηλαδη και οτι γινει? Επισης μεχρι 150.000 χιλιομετρα θεωρειται οκ για εναν ντιζελ απο οσο ξερω? Η κανω λαθος?
emperor4her Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 37 λεπτά πριν, iSAD είπε Παω στο Clio δηλαδη και οτι γινει? Επισης μεχρι 150.000 χιλιομετρα θεωρειται οκ για εναν ντιζελ απο οσο ξερω? Η κανω λαθος? να για παραδειγμα ο κολητος μου πηρε το κλιο το 1999, και το εχει ακομη.. 350 000 χιλιομετρα βενζινη! σκυλι! αλλα ξαναλεω, ολα ειναι τυχη! μια χαρα ειναι για ντιζελ τα 150000, κοιτα μονο pdf και τουρμπινα
agnostos13 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, iSAD είπε Από τους περισσότερους κατάλαβα να κοιτάξω για corsa....από Hyundai i20 τι λέτε? Δηλαδη και εσυ με πας στο Corsa? Το clio απλα οσο το ειδα τρελαθηκα πραγματικα! Επισης με ενδιαφερει το αμαξι να ειναι σχετικα μικρο , δεν θελω κατι μεγαλο τοσα χρονια με του πατερα μου το τζιπ δεν εβρισκα πουθενα παρκινγκ!! Το μονο μπου με χαλαει ειναι το μεσα λιγο 😕 Απλα δεν μου φανηκαν "τοσο ομορφα" οσα τα αλλα , αλλα θα τα ριξω μια ματια. Παω στο Clio δηλαδη και οτι γινει? Επισης μεχρι 150.000 χιλιομετρα θεωρειται οκ για εναν ντιζελ απο οσο ξερω? Η κανω λαθος? Όσο λιγότερα πραγματικά χιλιόμετρα τόσο καλύτερο είτε diesel είτε βενζίνη... Τα diesel αντέχουν σίγουρα παραπάνω χιλιόμετρα απλά τα dpf θέλουν καλή συντήρηση για να μην μπουκώνουν και έχεις θέματα (αν και renault τα πάει αρκετά καλά στο θέμα αυτοκαθαρισμού του dpf, κάτι στο οποίο η opel υστερεί από ότι διαβάζω). Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από agnostos13
tutuyo Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 18 λεπτά πριν, emperor4her είπε μια χαρα ειναι για ντιζελ τα 150000, κοιτα μονο pdf και τουρμπινα 😋 να δει και κανα .doc ομως για να κανει ευκολοτερα edit 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα