Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω την asus prime x470 pro  ,mobo οταν την συνδεω με spdif τον πολυκαναλο ενισχυτη.εχω μονο στερεφωνικο ηχο.

επισης το λειτουργικο ειναι windows  10.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να υποθέσουμε ότι δοκίμασες να αναπαράγεις κάποιο κομμάτι, π.χ. ταινία,  το οποίο ήταν κωδικοποιημένο με πολυκάναλο ήχο και διαμέσου προγράμματος αναπαραγωγής που υποστηρίζει την εν λόγο λειτουργία ;;;

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι  .οταν ομως πηγαινα στις ρυθμισεις ηχου,δεν ειχα πουθενα ρυθμιση για πολυκαναλο ηχο αφου η mobo υποστιρηζει .

ειτε αναλογικα ειτε ψηφιακα.

ερωτηση εαν συνδεσω μεσω spdif τον ενισχυτης, αυτος δεν αναλαμβανει να εξαγει εστω και ψευδο πολυκαναλο ηχο?

Επεξ/σία από ege1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρεπει η πηγη να ειναι πολυκαναλη.

Απο κει και περα μπορεις να παιζεις dolby surround ωστε να παιζουν ολα τα ηχεια.

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ.
18 ώρες πριν, ege1 είπε

οχι  .οταν ομως πηγαινα στις ρυθμισεις ηχου,δεν ειχα πουθενα ρυθμιση για πολυκαναλο ηχο αφου η mobo υποστιρηζει .

ειτε αναλογικα ειτε ψηφιακα.

ερωτηση εαν συνδεσω μεσω spdif τον ενισχυτης, αυτος δεν αναλαμβανει να εξαγει εστω και ψευδο πολυκαναλο ηχο?

Όχι δεν αναλαμβάνει. Πρέπει η πηγή σου να στέλνει dolby digital ή dts και όχι απλά να παίζει κάτι με πολυκάναλο ήχο. Ψάξου για dolby digital live και dts connect.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, ege1 είπε

Όχι, ο ενισχυτής αναλαμβάνει να μετατρέψει το 2.0 σήμα που λαμβάνει από την πηγή σε ψευδοπολυκάναλο ήχο είτε με το Dolby Prologic II είτε με το αντίστοιχο DTS Neo forma.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να εχει κανεις πολυκαναλο ηχο πρεπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

1. Παιρνει 8 τηλεορασεις.

2. Βαζει τη μια στο κεντρο και τις αλλες γυρω γυρω σε καταλληλες θεσεις.

3. Σε καθε τηλεοραση παιζει διαφορετικο καναλι TV

Enjoy πολυκάναλο :D :D :P :P

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.
Στις 8/3/2020 στις 6:56 ΜΜ, ege1 είπε

εχω την asus prime x470 pro  ,mobo οταν την συνδεω με spdif τον πολυκαναλο ενισχυτη.εχω μονο στερεφωνικο ηχο.

επισης το λειτουργικο ειναι windows  10.

λογικό απο το SPDIF μπορείς να παίξεις 

5.1 Dolby Digital
5.1 DTS
2.0 PCM

εσύ λογικά το έχεις σε ασυμπίεστο PCM που ειναι καλό αλλά δεν το σηκώνει η έξοδος άλλαξε στις ρυθμίσεις του ήχο να βγαίνει dolby digital και θα παίξει εναλλακτικά αν έχεις υποδοχή HDMI στο home cinema σου σύνδεσε το έτσι. 

• Like 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...