Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

1. Έχω βρει ένα σπίτι που με ενδιαφέρει, μου ζήτησε μία εγγύηση(1 ενοίκιο) ο άνθρωπος και όλα τα υπόλοιπα τα κανονίζει αυτός. Πως εγώ εξασφαλίζω ότι δεν θα μου τη φέρει με κάποιο τρόπο ή ότι δεν είναι απάτη όλο αυτό? Ρωτάω γιατί ακούω συνέχεια ιστορίες για διάφορους που παίρνουν ενοίκια αλλά μετά δημιουργούν προβλήματα. Παίζουν διάφορες απάτες γενικά και δεν έχω καμία εμπειρία με ενοικιάσεις σπιτιών. Φαντάζομαι τα μεσιτικά είναι πιο έμπιστα αλλά θέλω να το αποφύγω για να γλιτώσω λεφτά.

2. Αν θέλω να μετακομίσω σε άλλο νομό, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνω? πάω ξέρω εγω σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής που είναι το σπίτι ώστε να το δω και να πληρώσω και την επόμενη επιστρέφω για να πάρω τα πράγματα μου?

Δημοσ.

Στο 1, υπογράφετε και οι δύο ένα συμβόλαιο στο οποίο αναφέρονται όλοι οι όροι. Επίσης αναφέρεται και το ποσό που εισέπραξε για εγγύηση. Το υπογράφετε και οι δύο και είστε οκ.

• Like 2
Δημοσ.

Εγγύηση δίνεις με την υπογραφή συμβολαίου, όπου ορίζονται τα πάντα και παραλαμβάνεις και τα κλειδιά.

Μετά κάνει ο ιδιοκτήτης δήλωση στο taxis, την αποδέχεσαι και πληρώνεις και το ενοίκιο

• Like 1
Δημοσ.

Απ' όσο ξέρω, νέα συμβόλαια ενοικίασης σπιτιού ή ανανέωσης, γίνονται πλέον, μόνο μέσω ίντερνετ. Ρωτήστε έναν λογιστή για περισσότερες πληροφορίες.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 14/3/2020 στις 5:56 ΠΜ, romalight είπε

Απ' όσο ξέρω, νέα συμβόλαια ενοικίασης σπιτιού ή ανανέωσης, γίνονται πλέον, μόνο μέσω ίντερνετ. Ρωτήστε έναν λογιστή για περισσότερες πληροφορίες.

Δηλαδή μπορείς να κλείσεις σπίτι μέσω ίντερνετ πλέον και να σου στείλει ταχυδρομικός ο άλλος τα κλειδιά? Άμα γίνει κάτι μπορείς να καλέσεις την αστυνομία και με το συμβολαίο να βρεις το δίκιο σου? γενικά τα ηλεκτρονικά συμβολαία πάντα είχανε ένα πρόβλημα στην επιβολή τους. 

Δημοσ.

Προσωπικά εγώ είχα υπογράψει ότι δωθηκε εγγύηση και πήρε ο καθένας 1 αντίγραφο. Επιπλέον το έγραψε και στις παρατηρήσεις του συμβολαίου στη εφορία - μισθωτηριο 

Δημοσ.
Στις 14/3/2020 στις 5:56 ΠΜ, romalight είπε

Λάθος το έχεις καταλάβει, αυτό που γίνεται μέσω ίντερνετ είναι η δήλωση της μίσθωσης στην εφορία, όχι το συμβόλαιο.

Η συμφωνία της μίσθωσης πρέπει να γίνεται γραπτά (ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης), μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί ο ένας απέναντι στον άλλον, μόνο έτσι προστατεύονται και τα δύο μέρη από παρανοήσεις ως προς τους όρους της μίσθωσης.

Στις 8/3/2020 στις 3:53 ΜΜ, aizensama24 είπε

1. Έχω βρει ένα σπίτι που με ενδιαφέρει, μου ζήτησε μία εγγύηση(1 ενοίκιο) ο άνθρωπος και όλα τα υπόλοιπα τα κανονίζει αυτός. Πως εγώ εξασφαλίζω ότι δεν θα μου τη φέρει με κάποιο τρόπο ή ότι δεν είναι απάτη όλο αυτό? Ρωτάω γιατί ακούω συνέχεια ιστορίες για διάφορους που παίρνουν ενοίκια αλλά μετά δημιουργούν προβλήματα. Παίζουν διάφορες απάτες γενικά και δεν έχω καμία εμπειρία με ενοικιάσεις σπιτιών. Φαντάζομαι τα μεσιτικά είναι πιο έμπιστα αλλά θέλω να το αποφύγω για να γλιτώσω λεφτά.

2. Αν θέλω να μετακομίσω σε άλλο νομό, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνω? πάω ξέρω εγω σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής που είναι το σπίτι ώστε να το δω και να πληρώσω και την επόμενη επιστρέφω για να πάρω τα πράγματα μου?

1. Οπωσδήποτε να υπογράψετε μισθωτήριο, επίσης - αν και λίγο τραβηγμένο - μπορείς να του ζητήσεις τους τίτλους ιδιοκτησίας ώστε να διαπιστώσεις ότι όντως έχει δικαίωμα να νοικιάζει το συγκεκριμένο σπίτι. 100% εξασφάλιση δεν πρόκειται να έχεις, απλά κάνοντας τα παραπάνω μειώνεις τις πιθανότητες απάτης.

2. Ο καλύτερος τρόπος είναι να πας να το δεις, και ενδεχομένως να το ενοικιάσεις, και την ίδια ημέρα να γυρίσεις πίσω.

• 3 μήνες μετά...
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συμφωνιτικό μίσθωσης το κάναμε όλο ηλεκτρονικά μέσω του taxisnet. Μου έστειλε το συμβόλαιο στο taxisnet και εγώ το αποδέχτηκα, είχε τέτοια επιλογή η πλατφόρμα. Η διαδικασία ήταν πολύ γρήγορη και έυκολη, μπορούσες να δεις εύκολα τους όρους αλλά και όπως το κόβω είναι ασφαλές γιατί αυτό μένει μέσα στη πλατφόρμα ως καθαρό αποδεικτικό. Επίσης μπορείς να βάλεις και ΔΕΗ ηλεκτρονικά τώρα και τα περισσότερα σπίτια έχουν έτοιμα ρολόγια και σύνδεση με ΑΔΗΕ οπότε ούτε αυτό χρειάζεται. Πολύ εντυπωσιακή η ηλεκτρονική εξέλιξη.

Θεωρητικά όλα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά και να πάρεις το σπίτι χωρίς καν να παρεβρεθείς ο ίδιος εκεί. Αλλά οκ για προληπτικούς λόγους καλό είναι να είσαι εκεί και να πάρεις τα κλειδιά στο χέρι και να δεις καλύτερα το σπίτι. Είχα πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσω σε αυτή τη μετακόμιση, αν τύχει να ξανααλλάξω σπίτι τώρα που ξέρω θα τα κάνω όλα ηλεκτρονικά μέσω κάποιου έμπιστου μεσιτικού.

Επεξ/σία από aizensama24

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...