xxatziva Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 τοτε γιατι το βγαλαν το 4ari pci ? για να βγαλουν και gpu να τρεχει εκει οπως πρεπει οχι με παραχωρηση επιδοσεων. αν εσυ παρεις κατι καλο και ακριβο θες να τρεχει και οχι να το φρεναρεις γιατι δεν μπορει η μητρικη. ειμαι της αποψης αφου ο TS εχει amd 3700x παει σε 5700xt με αναλογη μητρικη 500series. πχ x570. αυτα λιγα για να ειναι οσο καλυτερο το σεταρισμα και να τρεχει αψογα.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 1000 φορές το είπα. Η 5700ΧΤ δεν μαξαρει ούτε καν όλο το bandwidth του 3.0, πόσο μάλλον του 4.0. Έχουμε ξεφύγει από το θέμα. Η καλύτερη επιλογή για τον φίλο είναι η 5700ΧΤ αν θέλει να πάει στο 400αρι αλλιώς για πιο οικονομικά 5600ΧΤ ή 2060 (απλή), ίδιες είναι. Ένας mod παρακαλώ να επιβεβαιώσει το θέμα με το PCI 3.0 vs 4.0 και να διαγράψει τα μηνύματα μου αν χρειάζεται..
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, xxatziva είπε τοτε γιατι το βγαλαν το 4ari pci ? για να βγαλουν και gpu να τρεχει εκει οπως πρεπει οχι με παραχωρηση επιδοσεων. αν εσυ παρεις κατι καλο και ακριβο θες να τρεχει και οχι να το φρεναρεις γιατι δεν μπορει η μητρικη. ειμαι της αποψης αφου ο TS εχει amd 3700x παει σε 5700xt με αναλογη μητρικη 500series. πχ x570. αυτα λιγα για να ειναι οσο καλυτερο το σεταρισμα και να τρεχει αψογα. Οοοοοταν σε καμια 5-10 χρονια βγαλουν και gpu που να απαιτουν pci-e4 το ξανασυζηταμε, τωρα δεν εχει νοημα. Επισης οτι θες Χ570 για να τρεξεις εναν 3700x.. με τα μισα λεφτα μια msi b450-a pro max και τρεχει οτι και να του βαλεις πανω. Αντε το πολυ δωσε 20 euro παραπανω και παρε b450 tomahawk max να χεις και rgb Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 6 minutes ago, Lezantas26 said: Οοοοοταν σε καμια 5-10 χρονια βγαλουν και gpu που να απαιτουν pci-e4 το ξανασυζηταμε, τωρα δεν εχει νοημα. Μάλλον από ότι φαίνεται το 4.0 θα είναι τελείως "μεταβατικό" στάδιο, μιας και παίζει σε 1-2 χρόνια να δούμε στα ράφια το 5.0. Σημαντικά μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με το 3.0 προς 4.0. Η Intel παίζει να το skippάρει τελείως το 4.0. 1
ilos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το pcie gen 4 είναι ωφέλιμο μόνο για nvme storage, περισσότερα iops κλμ. Οι κάρτες γραφικών ούτε με την επόμενη γενιά δε θα κάνουν saturate τον δίαυλο (μη πω μεθεπόμενη). Αλλά ακόμα και αν βγουν κάρτες που θα το ξεπεράσουν για να δεις μεγάλες διαφορές θα πρέπει το workload να κάνει dump/swap data συνεχώς μεταξύ της gpu και του συστήματος που συνήθως δε λειτουργούν έτσι τα σύγχρονα games. Πχ αν τρέξεις στο 3dfart το ανάλογο benchmark που τεστάρει το bandwidth θα δεις μεγάλες διαφορές μεταξύ gen3 και 4 ακόμα και με μια 5600xt που θεωρητικά δε θα έπρεπε με τόσο αδύναμη gpu. Όσο για τον φίλο που ανησυχεί εκτός από το performance και για το stability του συστήματος σε gen 3, πιο πολύ το ανάποδο βλέπω στο reddit. Δηλαδή χρήστες με x570 να κάνουν force gen 3 στο bios για τα navi γιατί λένε έτσι έχουν λιγότερα black screens.😁 Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από ilos
ELMastas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Για μένα,αν είναι καλή η υλοποίηση της 1080 μια χαρά αξίζει το 300άρη και εγώ αν έβρισκα ανάλογη σε πολύ καλή κατάσταση,απο κάποιον αξιόπιστο άνθρωπο, που την προσέχει πχ έχει αλλάξει πάστες κατόπιν κάποιου χρόνου χρήσης κλπ και έβλεπα πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση θα την έπαιρνα,αλλά βέβαια,εξαρτάται και απο άλλα πράγματα,δηλ το υπόλειπο PC σου πώς είναι,τι παιχνίδια θα θέλεις να τρέχεις ? σε τι ανάλυση κλπ είναι και το βασικότερο για μένα,θέμα της εγγύησης λόγο της παλαιότητας,που δεν ξέρεις σε τι κατάσταση είναι και δεν ξέρεις τι γίνεται,γιατί εάν σου παρουσιάσει κάποιο "σημαντικό" πρόβλημα πάνε τα λεφτά,οπότε είναι ένα ρίσκο. Αν ήταν να πάρω καινούργια θα έπαιρνα 5700XT γιατί έχω και Freesync monitor αν δεν με ένoιαζε kai τόσο το οικονομικό και δεν είχα όρεξη να παίζω/ψάχνομαι με Drivers(παρόλο που έχουν φτιάξει αρκετά απο όταν βγήκε) και να έχω μεγαλύτερη αξιοπιστία σχετικά,θα πήγαινα σε 2070S Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από ELMastas 2
TopicStrarter Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Στις 9/3/2020 στις 7:56 ΠΜ, nikos5800 είπε Απλά να ξέρεις όταν το dlss και ρτ θα είναι διαθέσιμα σε αξιόλογο αριθμό παιχνιδιών η 2060 σούπερ θα στέλνει για καναρίνια την ρχ5700χτ και οι διαφορές τους δεν θα είναι μόνο 15% υπέρ της 2060σουπερ και τελος υποτίθεται ότι amd προϊόντα περνούμε επειδή είναι feature proof και δεν θα μπουν στο ράφι μεσα στον πρώτο χρόνο Στα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια το dlss και το RT είναι απλά για εφέ όσο αφορά την 2060 γιατί είναι η πιο αδύναμη εδώ με το ζόρι βαστάνε τα τέρατα (2080s και ti) σε gimmick εφαρμογές rt όταν (ΑΝ και είναι μεγάλο ΑΝ) μπει για τα καλά το RT στα games τότε θα κλάσει μάντρες η 2060 αν γίνει κατι θα γίνει με την επόμενη φουρνιά nvidia για να μην πω μεθεπόμενη.
GoMaR Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 9/3/2020 στις 10:51 ΠΜ, xxatziva είπε οτι και να σου πω δεν θα καταλαβεις στο τελος. θα τρεχει μεχρι ενα σημειο το pci express 3. αν το πρεσαρει παραπανω θα βαραει μπλε οθονες για πλακα ή θα δουλευει σε χαμηλοτερη αποδοση η καρτα. αν ειμαστε στην 5700. nvidia παντα σε pci express3 αφου δεν εχει pci express 4 gpu ακομα. Ουτε καν δε παιζει αυτο το σεναριο. Μετα το πρωτο τεστ δες που το τεσταρει στα παιχνιδια. Ουτε μπλε οθονες, ουτε μειωμενη αποδοση. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2020 από GoMaR 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 7 ώρες πριν, TopicStrarter είπε Στα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια το dlss και το RT είναι απλά για εφέ όσο αφορά την 2060 γιατί είναι η πιο αδύναμη εδώ με το ζόρι βαστάνε τα τέρατα (2080s και ti) σε gimmick εφαρμογές rt όταν (ΑΝ και είναι μεγάλο ΑΝ) μπει για τα καλά το RT στα games τότε θα κλάσει μάντρες η 2060 αν γίνει κατι θα γίνει με την επόμενη φουρνιά nvidia για να μην πω μεθεπόμενη. Ποια GPU έχεις;
TopicStrarter Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε Ποια GPU έχεις; έχω διάφορες γιατί;
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 31 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε έχω διάφορες γιατί; Είναι κάποια από αυτές η 2060;
TopicStrarter Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Είναι κάποια από αυτές η 2060; όχι
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε όχι Ε τότε πως ξέρεις την απόδοση της 2060 σε RT; Με DLSS στο Youngblood έχω περίπου 100 fps σε 1080p με τέλειο image quality. Το Exodus είναι 90% στα 60fps με DLSS όπως και το Tomb Raider. Γενικά οι τρομακτικές θεωρίες καταστροφής για slideshow και sub 30 fps δεν ισχύουν πάντως.. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
TopicStrarter Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 34 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Ε τότε πως ξέρεις την απόδοση της 2060 σε RT A θα πρέπει να έχω την κάρτα για να ξέρω... δεν μπορώ πχ να έχω παίξει σε σύστημα φίλου/internet καφέ ; Δεν γίνεται να έχω μια άλλη RTX κάρτα με περισσότερα RT cores και να υποθέσω πως θα ειναι χειρότερα με μια χαμηλότερη; Δεν έχω πρόσβαση στο youtube να δω benchmarks; 43 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Με DLSS Καταρχήν άλλο DLSS και άλλο RT To DLSS (Deep learning super sampling ) είναι τεχνολογία που μειώνει την ανάλυση του παιχνιδιού (πχ αν τρέχεις στις ρυθμίσεις 1080p με DLSS off με DLSS on θα είναι πχ 900p) και την θολούρα που προκύπτει την συμπληρώνει απο έτοιμα frames (που επεξεργάστηκαν σε deep learning newtork σε datacenter της Nvidia) και φυσικά κάποιες φορές πετυχαίνει κάποιες όχι. Με άλλα λόγια ένας λόγος που βάλανε DLSS είναι γιατί οι κάρτες ειναι αδύναμες και δεν μπορούν να σηκώσουν RT οπότε έπρεπε κάπως να το σώσουν. Και αυτό ειναι που λέγαμε RT= ray tracing... και τα λιγοστά RT cores που έχουν οι RTX κάρτες (ακόμη και η 2080 ti) δεν κάνουν μια για πραγματικό RT και στα περισσότερα παιχνίδια τρως τρομερό performance hit είναι gimmick στην ουσία προς το παρόν... λίγο RT που παράλληλα χαμηλώνει τα FPS γιατί ακόμη και αυτό το λίγο δεν το σηκώνουν οι κάρτες. 44 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Youngblood έχω περίπου 100 fps σε 1080p Ενω χωρίς DLSS έχεις 180 FPS... χάνεις 80 FPS ή με άλλα 40% κάτω σε απόδοση και διάλεξες τίτλο τώρα το wolfenstein ναι μεν έχει ωραία γραφικά αλλά είναι ελαφρύ παιχνίδι στα 120-150 FPS το τρέχει μια RX 570 για παράδειγμα.. Στο battlefield V χωρίς RTX 1080p έχεις ~120-140 FPS? για βάλε RTX να δεις ότι θα έχεις 60-70 και θα βλέπεις και 50άρια Στο Metro Exodus με RTX και dlss off 1080p το πιάνεις το 40άρι που και πού; Στο Shadow of the Tomb Raider με RTX και dlss off 1080p το πατάς το 50άρι ; 3
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Γιατί να έχω DLSS off από την στιγμή που πλέον το image quality είναι κομπλέ και όχι όπως στην αρχή που ήταν σάπιο; ΤΟ DLSS βοηθάει και τις αδύναμες κάρτες να έχουν RT με καλά fps..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα