jimmisk1974 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Γεια σας , εχω ενα Dell XPS 13 9360 , διαβασα οτι καλο ειναι στο συγκεκριμενο να αλλαχτει η παστουλα που εχει η Dell , γιατι εχει μεγαλη ποσοτητα και κανει περισσοτερο κακο παρα καλο . ( καταρχην να πω οτι το λαπτοπ τωρα ειναι μια χαρα , απλα περασα μια περιπετια με την αλλαγη και θελω την γνωμη σας ) Αφου εβγαλα την ψυχτρα και οντος ηταν λιγο πολυ η παστα απο Dell ( φωτο 1 και 2 ) , εβαλα μια παστα που την εχω δουλεψει αρκετα χρονια , την ceramique 2 ( φωτο 3 ) , και οταν εκλεισα το λαπτοπ και πανω να το ανοιξω , παταω το ΟΝ ... αναψε και εσβησε .. βαζω το τροφοδοτικο μηπως ειχε τελειωσει η μπαταρια , τιποτα... αναβε και εσβηνε , και μαλιστα μετα απο λιγο αρχισε alarm να αναβοσμηνει το led φορτισης μια λευκο και δυο κιτρινο , ειδα οτι ειναι βλαβη CPU .... λεω παει ... την στρουμφισαμε ! ! Μετα σκεφτομαι , λες να φταιει η παστα και να μην την δεχετε ? δεν ειχα αλλη μαρκα , παρα μονο κατι thermal pad , εκοψα με το ψαλιδι αναλογα το τσιπ του cpu και εβαλα αυτα, ( φωτο 4 ) και το λαπτοπ μια χαρα μετα, καλυτερα και απο πριν ... και καλυτερες θερμοκρασιες . και ρωταω , την κεραμικη παστα παιζει περιπτωση να μην την δεχετε ? ( απλα η συγκεκριμενη ειναι λιγο πιο ρευστη ) γιατι οπως εγιναν τα πραγματα του προκαλουσε βλαβη !! να αφησω τα thermal pad η λετε να παρω καμια αλλη μαρκα παστα σε γκρι οπως ειχε και η Dell ? αν ναι πια ειναι η καλυτερη ? Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Γνωμη μου , βγαλε τα thermal pads. Οχι οτι δεν κανουν γενικοτερα δουλεια , αλλα στους επεξεργαστες δεν βαζουμε pads. Αν ειχε παστα , βαζεις παστα.Εχουν υπολογισει στο εργοστασιο , που θα πατησει η ψυκτρα , ποσο κενο θα αφησει η παστα , ποσο θα βιδωθει κλπ.Επειδη τα pads δεν εχουν την ελαστικοτητα της παστας , που οταν πατηθει απο την ψυκτρα , θα κατσει , και ενδεχεται να δημιουργησει κενο ( ή υψος ας πουμε στην ψυκτρα) που δεν πρεπει. Στην φωτο 3 , και παλι , οπως εχεις βαλει την παστα , δεν το λες και σωστο τροπο Εχεις βαλει υπερβολικη.Θελει λεπτη στρωση.Στην ουσια βαζεις μια ποσοτητα στο κεντρο του τσιπ και με καποιο αντικειμενο στυλ πιστωτικης καρτας , το απλωνεις προς ολες τις κατευθυνσεις , ωστε να απλωθει ομοιομορφα παντου , και να μην ειναι χοντραδι οπως στην φωτο 3.Μετα ακουμπας την ψυκτρα ομορφα και με αγαπη απο πανω και βιδωνεις.Οχι ψυχωτικες κινησεις με την ψυκτρα απο την στιγμη που θα ακουμπησει την απλωμενη παστα και γινει κωλος η δουλεια Εχω βαλει απειρες φορες παστα σε επεξεργαστες με τον τροπο που σου περιεγραψα και ποτε δεν υπηρξε περιπτωση να μην μπουταρει το μηχανημα. Στην περιπτωση σου μπορει να ηταν συμπτωματικο ή να μην βιδωσες την ψυκτρα καλα ή να μην πατουσε καλα λογω της ποσοτητας ή να βγηκε προς τα εξω η παστα παλι λογω ποσοτητας οπως στις φωτος 1 & 2. Αυτα Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2020 από mphxths 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sstratos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δεν υπάρχει περίπτωση να έφταιγε η πάστα, κανένας υπολογιστής / επεξεργαστής δεν μπορεί να αναγνωρίσει τι του έχεις βάλει πάνω... Προφανώς ήταν σύμπτωση που δεν αναβε. Μπορεί να έχεις ξεχάσει να συνδέσεις κάποια καλωδιοταινια ή φισάκι... Και γνώμη μου, βγάλε τα Thermal pads, άσε σκέτη πάστα και ελάχιστη... Έχεις βάλει αρκετή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmisk1974 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) To θεμα παιδια ειναι οτι οταν εβαλα την ceramique την πρωτη φορα και μου εκανε το προβλημα , μετα εκανα την διακασια παλι τρεις φορες ! ! ! ! ! καθαρισα καλα cpu και ψυχτρα , και παλι ξαναεβαλα παστα ( για να δοκιμασω ολες τις περιπτωσεις ) , εβαλα λιγη την δευτερη φορα στο κεντρο των τσιπ κουμπωσα ψυχτρα , τιποτα το λαπτοπ παλι τα ιδια ... αναβε και εσβηνε αμεσως ... και μετα παλι alarm με το led . Μετα ξανα καθαρισμα και λιγο περισσοτερη , τιποτα ... παλι τα ιδια ... και ΟΛΑ σωστα τα εκανα , μια χαρα καθησε η ψυχτρα οπως πριν ... αλλωστε δεν μπορει να παει και αλλιως , ουτε πειραξα κατι αλλο στο λαπτοπ... Μετα παλι καθαρισα την ceramique και εβαλα τα pads , και κουμπωσα ψυχτρα και το λαπτοπ πηρε τσακμακι ! ! καλυτερα και απο πριν ! ! Αψογο ! ! Πως μπορουμε να το εξηγησουμε αυτο , γιατι παρα ειναι κουφο ! ! Δεν γινεται 4 φορες εβαλα την ceramique απο την αρχη με διαφορετικους τροπους και ποσοτητες και υπηρχε βλαβη , με τα pads τουμπανο ! ! Παντως το δουλευω συνεχεια απο τοτε τωρα με τα pads παει αψογα, οπως ηταν και με μαμα και ακομα καλυτερες θερμοκρασιες ! ! Τοτε αν ειναι να παω να παρω μια Arctic MX4 η μια Thermal G Kryonaut ( αλλωστε μου τελειωνει η ceramique ) που εχω δει και βιντεο youtube που βαζουν την MX4 , γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι και παλι να του βαλω ceramique θα υπαρχει παλι προβλημα ☹️ Λογω που αναγκαστηκα θα αγορασω παστα, πια προτεινετε ? Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2020 από jimmisk1974 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsalbos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Έχω και εγώ την Arctic MX-4 (την παλιά βέβαια) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τη χρησιμοποιώ εδώ και καιρό στο desktop. Είναι μια πολύ καλή επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sstratos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 MX-4 και απο εμένα +1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 https://www.priveshop.gr/product/11007263/EKSARTHMATA/SYSTHMATA-PSYKSHS/ARCTIC-MX-2-THERMAL-PASTE-2019-EDITION-8G-ACTCP00004B https://www.skroutz.gr/s/17362129/Arctic-MX-2-2019-Edition-8gr.html Για τη Ceramique, οσο κι αν φαινεται παραδοξο, σε πιστευω: θυμαμαι αμυδρα, να μου ειχε συμβει το ιδιο μια φορα, και δεν επεμεινα.. Απλως πηγα στην επομενη, δεν εψαξα εξηγηση του στυλ: "θα μπορουσε να εχει χαλασει-αλλοιωθει", αν κατι δεν τους αρεσει δεν τα...forceαρεω, ειδικα laptop! 😊 Το οτι εχεις καλυτερες θερμοκρασιες με pad, παρα thermal paste..? Αν αυτο παραμεινει ετσι και μετα απο MX2-4, θα εχει πιθανη εξηγηση: κακη επαφη-αποσταση ψυκτρας, απο τον επεξεργαστη 🧐 [Τωρα που το σκεφτομαι θα μπορουσε ισως την τελευταια φορα που καθαρισες τη Ceramique, να αφαιρεσες αυτη, απο καπου που "ενοχλουσε" (σ)τον επεξεργαστη, αλλα ειναι μονο υποθεση] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmisk1974 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 θα δοκιμασα και με την MX4 , θα την παραγγειλω . Παντως μου ειπε και πριν λιγο φιλος τεχνικος οτι οντος μπορει να προκαλει βλαβη η συγκεκριμενη γιατι ειναι πολυ ρευστη , και τα dell τυχαινει να το κανουν αυτο. Μου ειπε για καποια χρυσή ( θα κοιταξει να μου πει πια ειναι ) , αλλιως θα παρω τελικα την MX4 .... παντως το λαπτοπ ειναι πενα τωρα ... δεν εχω το παραμικρο θεμα .... καλυτερα παει και απο πριν με την μαμα Dell παστα..... πολυ καλυτερα ! ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Μην παρεις παντως Arctic Silver! Επισης και η ΜΧ-2, ειναι ok. Η Ceramique δεν ειναι ιδιαιτερως ρευστη -οι ομοιες/παραπλησιες/κινεζαπομιμισεις της ομως, μπορεις να πεις πως ειναι- αλλα με τα..χρονια, θα την δεις καπως να "νερουλιαζει" και με το ματι -> ειδικα αν εχεις το μεγαλο σωληναριο της των 25γρ 🙃 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmisk1974 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Το μεγάλο σωληνάριο έχω των 25. Βέβαια τελείωσε τώρα , δεν έχει, γι'αυτό θα πάρω καινούργια ...νταξει αφού θα την πάρω που θα την παρω ας πάρω την mx4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Εμ, ειδες που σου το εντοπισα, χαχα!! Βουλωμενο γραμμα διαβαζω λεμεεε, χεχε! 🤣 Και φανταζομαι, επι χρονια, την ιδια. Αποθηκευμενη μεν, μα δεν ειναι το καλυτερο, λογω του νερουλιασματος-αλλοιωσης, οχι πως τους κανω αναλυση χημικη, χιχι! 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmisk1974 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) οχι βρε συ καινουργια ειναι , κανα μηνα την εχω ... ( κανα μηνα + κανα τριαρι χρονια ) , καινουργια ειναι 😄 απλα θελω να παρω οτι καλυτερη γιατι το XPS 9360 δεν ειναι κανα μηχάνημα της πλακας , μη ρισκαρω ... αρκετα ειδα με την ceramique Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2020 από jimmisk1974 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Εγω δεν τη πολυεμπιστευομαι τοσο σε μακροχρονια παραμονη εκτος λειτουργιας, εννοω οχι επανω σε επεξεργαστη, καρτα γραφικων, κλπ, εκει δεν ανησυχω, χο! 😃 Παντως στο Dell εχουν κανει καποιο λαθος, επιμενω: αν βλεπεις τις καλυτερες θερμοκρασιες με...pad! Στον επεξεργαστη ειναι απολυτως ισοϋψή και τα δυο? Αριστερο με δεξιο, δε θυμαμαι να εχω προσεξει: http://www.cpuprocessorchip.com/photo/pl20542215-i5_7200u_sr342_laptop_cpu_processors_core_i5_series_3mb_cache_up_to_3_1ghz.jpg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmisk1974 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 τον ι5 7200 εχω και γω στο XPS , τωρα αυτο που λες για ισοϋψή , δεν το προσεξα να πω την αληθεια ... αλλα μια χαρα καθετε η ψυχτρα , δεν ειναι θεμα ψυχτρας ... Τελος παντων , τωρα δεν το πειραζω μεχρι να μου ερθει η MX4 θα εχω τα pad , τουμπανο παει το XPS , και θα βαλω την mx4 , οχι μεγαλη ποσοτητα... οσο πρεπει.. και βλεπουμε ... λογικα δεν θα χω θεμα... ! ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Τον εχω και εγω τον επεξεργαστη, σε ενα Acer εν προκειμενω, απλως δεν θυμαμαι σε ποιον απο ολους τους λαπτοπικους -ειναι και παρα πολλοι παναθεμα τους- ειχα παρατηρησει μια ελαχιστη 'διαφορα' σε υψος, που ετσι δικαιολογουσε το γιατι pad ισως ηταν αποδοτικοτερο σε εφαρμογη.. 🤓 Δεν πιστευω οτι ηταν ο i5-7200u, και δεν το ξανανοιγω τωρα μονο για να το ξανατσεκαρω, χοχο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα