bj24c005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Θελω να αγορασω ενα μηχανικο πληκτρολογιο απλα δεν γνωριζω με τι διακοπτες να αγορασω, blue η με καφε διακοπτες; σαν κυρια χρηση του θα ειναι για παιχνιδια και για πληκτρολογηση κειμενων για την δουλεια μου τι διαφορα εχουν οι καφε διακοπτες απο τους μπλε διακοπτες; Πιοι διακοπτες ειναι πιο ιδανικοι για gaming και, για πλητρολογηση κειμενων κτλ././ Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2020 από bj24c005
Fulgore Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Οι μπλε εχουν την καλυτερη αισθηση οσον αφορα τα κειμενα μεν(τους νιωθεις πιο πολυ σαν τις παλιες γραφομηχανες αν με καταλαβαινεις), αλλα ειναι γνωστοι γιατι ειναι οι πιο θορυβωδεις απο ολους. Οι καφε ειναι αυτο που λεμε All around σαν αισθηση και θορυβο,ιδανικοι για ολες τις χρησεις.
elpenor Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Οι μπλε (clicky) έχουν έντονο click και όταν φτάνεις στο σημείο που ενεργοποιείται ο διακόπτης νοιώθεις μία αντίσταση που μόλις ενεργοποιηθεί απελευθερώνεται. Ο καφέ έχει πολύ πιο σιγανό click και λίγο πιο ομαλή αντίσταση. Ο κόκκινος δεν έχει click και αντίσταση. Ο μαύρος είναι σαν τον κόκκινο αλλά θέλει περισσότερη δύναμη. Πολύ σημαντική κατηγορία είναι και οι half height (low profile) που είναι σαν των laptop, δηλαδή δεν πατιούνται τόσο βαθιά. Θεωρητικά ο κόκκινος είναι ο καλύτερος αν θέλεις να σπαμάρεις το click (mmorpg, moba κλπ), o καφέ για fps και ο μπλε για γράψιμο. Πρακτικά τον καθένα τον βολεύει κάτι άλλο, εγώ πχ χρησιμοποιώ half height μόνο και σαν δεύτερη επιλογή blue, καφέ και κόκκινους δεν τους συμπαθώ καθόλου. Ξέρω άλλους που θέλουν μόνο μαύρους. Από ότι διαβάζω οι πιο δημοφιλείς στο ευρύ κοινό είναι οι καφέ όμως στα forum των "φανατικών" των mechanical keyboard ίσως και να είναι οι λιγότερο. Ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής η εμπειρία από τον κάθε διακόπτη είναι πολύ διαφορετική. Αν μιλάμε για διακόπτες πιο φτηνούς από τους κλασσικούς Cherry MX τότε για το δικό μου γούστο οι kailh είναι πολύ καλοί ενώ οι gateron και οι outemu όχι τόσο, άλλοι έχουν την αντίθετη άποψη. *Οι μπλε κάνουν ασύλληπτο θόρυβο. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2020 από elpenor
papp0us Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, elpenor είπε *Οι μπλε κάνουν ασύλληπτο θόρυβο. Κυρίως αυτό. Δυο μέρες άντεξα και το έδωσα το πληκτρολόγιο, τρομερά ενοχλητικός ο θόρυβος αν έχεις άλλον άνθρωπο στο ιδιο οικοδομικό τετράγωνο.Τα άλλα είναι νομίζω θέμα γουστου, τράβα σε κανα Κωτσόβολο που να έχει 2-3 δειγματα ανοιχτά και γράψε λίγο να καταλάβεις τι βολεύει. Εγώ π.χ κατέληξα στους Romer-G του Logitech G413. Ελάχιστος θορυβος, καλή αίσθηση, για γράψιμο ότι πιο βολικό είχα εδώ και καιρό. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2020 από papp0us
bj24c005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, elpenor είπε Οι μπλε (clicky) έχουν έντονο click και όταν φτάνεις στο σημείο που ενεργοποιείται ο διακόπτης νοιώθεις μία αντίσταση που μόλις ενεργοποιηθεί απελευθερώνεται. Ο καφέ έχει πολύ πιο σιγανό click και λίγο πιο ομαλή αντίσταση. Ο κόκκινος δεν έχει click και αντίσταση. Ο μαύρος είναι σαν τον κόκκινο αλλά θέλει περισσότερη δύναμη. Πολύ σημαντική κατηγορία είναι και οι half height (low profile) που είναι σαν των laptop, δηλαδή δεν πατιούνται τόσο βαθιά. Θεωρητικά ο κόκκινος είναι ο καλύτερος αν θέλεις να σπαμάρεις το click (mmorpg, moba κλπ), o καφέ για fps και ο μπλε για γράψιμο. Πρακτικά τον καθένα τον βολεύει κάτι άλλο, εγώ πχ χρησιμοποιώ half height μόνο και σαν δεύτερη επιλογή blue, καφέ και κόκκινους δεν τους συμπαθώ καθόλου. Ξέρω άλλους που θέλουν μόνο μαύρους. Από ότι διαβάζω οι πιο δημοφιλείς στο ευρύ κοινό είναι οι καφέ όμως στα forum των "φανατικών" των mechanical keyboard ίσως και να είναι οι λιγότερο. Ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής η εμπειρία από τον κάθε διακόπτη είναι πολύ διαφορετική. Αν μιλάμε για διακόπτες πιο φτηνούς από τους κλασσικούς Cherry MX τότε για το δικό μου γούστο οι kailh είναι πολύ καλοί ενώ οι gateron και οι outemu όχι τόσο, άλλοι έχουν την αντίθετη άποψη. *Οι μπλε κάνουν ασύλληπτο θόρυβο. με τους μπλε διακοπτες δεν μπορω να παιζω ολα τα ειδη παιχνιδιων; πια; ειναι η γνωμη σου για τα μηχανικα πληκτρολογια της corsair/ razer / logiteck ΄; (KAFE και μπλε διακοπτες) οι διακοπτες που χρησιμοποιει η corsair καΙ η razer , logiteck στα μηχανικα πληκτρολογια τoυς ειναι καλοι? Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2020 από bj24c005
Zergoulini Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Εχω περασει απο ολους τους διακοπτες. Μπορεις να παιζεις και να γραφεις με οποιοδηποτε μηχανικο. Η διαφορα ειναι καθαρα υποκειμενικη στον καθεναν. Ειναι σαν να με ρωτας ποιο φαγητο ειναι καλυτερο. Τη απαντηση που θα σου εδινα θα ηταν συμφωνα με τις δικες μου προτιμησεις. Λοιπον, Η διαφορα μπλε με καφε ειναι τεραστια. Οπως γραφουν και ποιο πανω οι μπλε κανουν παρα πολυ θορυβο. Οι καφε μοιαζουν με τους μπλε λογο οτι στο σημειο που ενεργοποιείται το κουμπι νοιωθεις κατι σαν να γρατσουναει μεσα. Και ετσι καταλαβαινεις ποτε πατηθηκε το πληκτρο. Αυτο μαζι με το muscle memory σε κανουν γενικα να γραφεις με λιγοτερα λαθη. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να δεις καποιο μηχανικο απο κοντα. Ισως αν πας σε κανα μαγαζι να εχουν ανοιχτα μηχανικα. 1
bj24c005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, Zergoulini είπε Εχω περασει απο ολους τους διακοπτες. Μπορεις να παιζεις και να γραφεις με οποιοδηποτε μηχανικο. Η διαφορα ειναι καθαρα υποκειμενικη στον καθεναν. Ειναι σαν να με ρωτας ποιο φαγητο ειναι καλυτερο. Τη απαντηση που θα σου εδινα θα ηταν συμφωνα με τις δικες μου προτιμησεις. Λοιπον, Η διαφορα μπλε με καφε ειναι τεραστια. Οπως γραφουν και ποιο πανω οι μπλε κανουν παρα πολυ θορυβο. Οι καφε μοιαζουν με τους μπλε λογο οτι στο σημειο που ενεργοποιείται το κουμπι νοιωθεις κατι σαν να γρατσουναει μεσα. Και ετσι καταλαβαινεις ποτε πατηθηκε το πληκτρο. Αυτο μαζι με το muscle memory σε κανουν γενικα να γραφεις με λιγοτερα λαθη. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να δεις καποιο μηχανικο απο κοντα. Ισως αν πας σε κανα μαγαζι να εχουν ανοιχτα μηχανικα. πια; ειναι η γνωμη σου για τα μηχανικα πληκτρολογια της corsair/ razer / logiteck ΄;
TopicStrarter Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πρώτα τους διακόπτες σου πριν αγοράσεις κάτι γιατί πέρα ότι ειναι υποκειμενικό θέμα απο τότε που έληξε η πατέντα της cherry άλλες εταιρίες προχώρησαν στο θέμα και κατα κάποιους το εξέλιξαν καλύτερα. 1
Zergoulini Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, bj24c005 είπε πια; ειναι η γνωμη σου για τα μηχανικα πληκτρολογια της corsair/ razer / logiteck ΄; Πλεον λογο ανταγωνισμου καμια εταιρια δε τη παιρνει να κανει μαλακια βγαζοντας ελατωματικο προιον. Οποτε απο τις μαρκες που ανεφερες οτι και να διαλεξεις ειναι και οι 3 πολυ αξιολογες. Απλα πρεπει να δεις αν θελεις θορυβο η οχι.
tsofras Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Αν αποφασίσεις ότι θα πας σε μπλε σου προτείνω το hyper x alloy fps pro το οποίο είναι αρκετά πιο φτηνού από τα άλλα 3 που ανέφερες με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα