Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο την ατιγμη που δεν χτιζεις αφορολογητο ειναι δωρο αδωρο. Ειναι ο,τι καλυτερο η revolut αλλα για ελλαδα δεν αξιζει οπως μας τα χουν κανει..

• Like 1
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να υποθέσω δηλαδή τότε πώς στους κωδικούς 049 και 050 (δαπάνες από αγορές αγαθών αν δε κάνω λάθος) δε φαίνεται τίποτα στην εφορία και στη δήλωση αν γίνει μέσω Revolut με οποιοδήποτε τρόπο. Ε; Ε;

Μ αρέσει κατα βάθος..

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα εγώ π έχω το αντίθετο πρόβλημα, το παράκανα λίγο με το αφορολόγητο και είμαι φοιτητής είναι καλός τρόπος να πληρώνω με revolut από δω και πέρα; 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ισως και να αλλαξε αυτο που ξεραμε γιατι βλεπω στην απόφαση Α.1163/2020 του Υπ. Οικ. για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν τις δαπάνες που αποδεικνύονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής https://www.taxheaven.gr/news/50042/dapanes-poy-apodeiknyontai-me-hlektronika-mesa-plhrwmhs-kathgories-dapanwn-forologoymenoi-poy-apallassontai

οτι πλεον μετρανε σχεδον ολα τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ακομα και paypal (τα bold δικα μου).

Αναφορά σε κείμενο

Με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 15 και της παρ. 4 του άρθρου 40 του ν. 4172/2013, οι οποίες προστέθηκαν με το άρθρο 7 του ν. 4646/2019, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 66 του ν. 4646/2019, ορίζεται ότι, από το φορολογικό έτος 2020 και εφεξής, οι δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι, πρέπει να καταβάλλονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης. Ως ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ενδεικτικά μεταξύ άλλων νοούνται οι κάρτες και μέσα πληρωμής με κάρτες [χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards)], η πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 4537/2018 (μεταφορά πίστωσης, εντολές άμεσης χρέωσης, πάγιες εντολές, τραπεζικές ή ταχυδρομικές επιταγές), μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), ηλεκτρονικού πορτοφολιού (e-wallet), paypal κ.λπ., καθώς και η καταβολή μετρητών προς Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 4537/2018 (σε γκισέ ή σε μηχάνημα easy-pay).

Προσοχη δεν ειμαι λογιστης ή εφοριακος για να αξιολογισω το αν ειναι η revolut (ή η Ν26) εντος του πεδιου εφαρμογης, αλλα το παραπανω μοιαζει να ειναι διαφορετικο απο οτι ξεραμε εως τωρα.

Δημοσ.

Εάν κάνω top-up μέσω κάρτας στη Revolut (ελληνικής τράπεζας) δεν θα μου πάρει καθόλου προμήθεια η ελληνική τράπεζα ανεξαρτήτως ποσού; (Ξέρω ότι είναι λίγο άσχετο αλλά θα ήθελα να μου λύσετε την απορία).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/3/2020 στις 9:40 ΜΜ, jmirko15 είπε

Εγώ πάντως για πληρωμές σε ΔΕΗ/ΟΤΕ/κτλ μπουρδίτσες μέσα από την τράπεζα χάνω ~70eu το χρόνο σε προμήθειες..

Τα πληρώνεις μεσα από τα site τους με οποιαδήποτε Ελληνική χρεωστική/πιστωτική χωρις καμμια προμήθεια

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, prometheas είπε

Τα πληρώνεις μεσα από τα site τουq με οποιαδήποτε Ελληνική χρεωστική/πιστωτική χωρις καμμια προμήθεια

ΔΕΗ προσπαθώ να πληρώσω και όλο κολλάει,ζητάει την επιβεβαίωση απο την εφαρμογή την δίνω και μετά παπαλα.Λεει η ΔΕΗ επικοινωνήστε με την τραπεζα σας ως απάντηση.

Εκανα μια virtual σε visa και πέρασε,ελπίζω και την επόμενη φορά να περάσει.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω μια ερώτηση, γιατί δεν εχω καταλάβει ακριβώς....

Τα λεφτά που βάζω από τη Πειραιώς στη revolut φορολογούνται;

Top up κάνω, όχι έμβασμα και από ότι βλέπω το βλέπει ως αγορά μέσω κάρτας το top up...

Εγώ προσωπικά κάνω μηδενική δήλωση ακόμα

Επεξ/σία από Ribakos13
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 30/7/2020 στις 10:33 ΠΜ, aggelow είπε

Εάν κάνω top-up μέσω κάρτας στη Revolut (ελληνικής τράπεζας) δεν θα μου πάρει καθόλου προμήθεια η ελληνική τράπεζα ανεξαρτήτως ποσού; (Ξέρω ότι είναι λίγο άσχετο αλλά θα ήθελα να μου λύσετε την απορία).

h revolut δεν εχει προμηθεια απο eurobank και εθνικη. γενικα δεν εχω δει καμια προμηθεια προς πουθενα

Επισης δεν μετραει στο αφορολογητο.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, conkal είπε

h revolut δεν εχει προμηθεια απο eurobank και εθνικη. γενικα δεν εχω δει καμια προμηθεια προς πουθενα

Επισης δεν μετραει στο αφορολογητο.

Στο top up δεν έχει έξοδα,στο έμβασμα έχει απο την Ελληνική τράπεζα.

Το top up είναι και  άμεσο οπότε  το προτιμούμε .

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Στο top up δεν έχει έξοδα,στο έμβασμα έχει απο την Ελληνική τράπεζα.

Το top up είναι και  άμεσο οπότε  το προτιμούμε .

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε εμβασμα , μονο top-up . επισης δεν εχω παρατηρησει χρεωση για εμβασμα απο revolut σε αλλη τραπεζα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, conkal είπε

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε εμβασμα , μονο top-up . επισης δεν εχω παρατηρησει χρεωση για εμβασμα απο revolut σε αλλη τραπεζα.

Σε τι ποσά;Αν είναι πολύ χαμηλα τότε δεν έχει έξοδα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Σε τι ποσά;Αν είναι πολύ χαμηλα τότε δεν έχει έξοδα.

Δυσκολο να εχω κανει topup ή εμβασμα προς αλλη τραπεζα πανω απο 200-250 ευρω τη φορα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, conkal είπε

Δυσκολο να εχω κανει topup ή εμβασμα προς αλλη τραπεζα πανω απο 200-250 ευρω τη φορα. 

Εισερχόμενο έμβασμα σε ελληνική τράπεζα έχει έξοδα ,στα κρατάει η ελληνική τράπεζα.Το όριο πανω απο το οποίο χρεώνουν είναι απο 5 εως 15 € αν θυμάμαι καλά ,ανάλογα την τράπεζα.Πχ αν στείλεις 5€ δεν έχεις έξοδα,αν στείλεις 25 €  έχεις.

1 ώρα πριν, malmsteen1984 είπε

Ακομα δεν καταλαβα τι το ιδιαιτερο εχει η revolut... Τι παραπανω κανει απο τις καρτες ελληνικων τραπεζων

Τοτε δεν την χρειάζεσαι.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...