Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως και ο τίτλος και ακόμα αν βάλω στείλω φορτώσω χρήματα στην revolut από εθνική..πειραιώς,eurobank δεν κρατάει προμήθεια;

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

OXI

https://www.insomnia.gr/forums/topic/682622-revolut-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-part-2/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, RVgtr είπε

Ωραίος ισχύουν ακόμη έτσι επειδή είναι από το '15 γι αυτό

Μετά από ψάξιμο βρήκα ότι παλιά το κάνανε με έμβασμα και έπαιρνε €1,2. Τώρα τίποτα. καμία κάρτα δεν θα έχει προμήθεια πια!

Επεξ/σία από atrwtos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/3/2020 στις 7:15 ΜΜ, atrwtos είπε

Όπως και ο τίτλος και ακόμα αν βάλω στείλω φορτώσω χρήματα στην revolut από εθνική..πειραιώς,eurobank δεν κρατάει προμήθεια;

Αφορολόγητο (τίτλος) όλες οι πληρωμές με revolut (όπως και για καθε τετοια υπηρεσία που εχει εδρα το εξωτερικό) ΔΕΝ ισχυουν για αφορολόγητο. Δεν φαίνονται στην Ελλάδα οι δαπανες (αλλα φαινονται στην Ελλαδα οι μεταφορες προς τη Revolut, διαβασε πιο κάτω). Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται με κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό δεν προσμετρούνται στο χτίσιμο του αφορολόγητου. Οι δαπάνες θα πρέπει να πραγματοποιούνται από κάρτες οι οποίες έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα από Τράπεζες ή άλλους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών οι οποίοι κατέχουν σχετική άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος. Επιπλέον, εαν βαλεις λεφτα μέσω καρτας απο Ελληνικη τραπεζα ή απο Ελληνικο τραπεζικο λογαριασμό, φαίνονται στην Ελλαδα, το βλεπει η εφορία. Όσο για αναληψη απο ΑΤΜ δεν υπαρχει προμηθεια στη Revolut για ποσα μεχρι 200 ευρω. Υπαρχει όμως η προμηθεια της τραπεζας που εχει το ATM (ισχυει για καθε καρτα απο το εξωτερικό) . Για ποσά πάνω απο 200 ευρω, υπαρχει προμηθεια αναληψης και απο ΑΤΜ στη τραπεζα που πας και προμηθεια απο την revolut 2%. Για την προμηθεια απο αναληψη ΑΤΜ θα σου πω οτι διαφερει απο τραπεζα σε τραπεζα. Η Alpha κραταει 2.8 ευρω, η Πειραιώς 3 ευρω, η Εθνικη 2.6 ευρω. Εαν στειλεις χρηματα απο την Revolut στον τραπεζικο σου λογαριασμό στην Ελλαδα, θελει προσοχη. Τι ποσό, ποια αιτιολογία. Η κίνηση του Ελληνικου τραπεζικου λογαριασμου είναι πλεον online με την εφορία. 

Για φορτωση revolut απο Εθνική, Πειραιώς, Eurobank κλπ. Είναι πληρωμη SEPA. Υπαρχει τραπεζικη προμήθεια. 

Επεξ/σία από lolokas
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, lolokas είπε

Αφορολόγητο (τίτλος) όλες οι πληρωμές με revolut (όπως και για καθε τετοια υπηρεσία που εχει εδρα το εξωτερικό) ΔΕΝ ισχυουν για αφορολόγητο. Δεν φαίνονται στην Ελλάδα οι δαπανες (αλλα φαινονται στην Ελλαδα οι μεταφορες προς τη Revolut, διαβασε πιο κάτω). Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται με κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό δεν προσμετρούνται στο χτίσιμο του αφορολόγητου. Οι δαπάνες θα πρέπει να πραγματοποιούνται από κάρτες οι οποίες έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα από Τράπεζες ή άλλους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών οι οποίοι κατέχουν σχετική άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος. Επιπλέον, εαν βαλεις λεφτα μέσω καρτας απο Ελληνικη τραπεζα ή απο Ελληνικο τραπεζικο λογαριασμό, φαίνονται στην Ελλαδα, το βλεπει η εφορία. Όσο για αναληψη απο ΑΤΜ δεν υπαρχει προμηθεια στη Revolut για ποσα μεχρι 200 ευρω. Υπαρχει όμως η προμηθεια της τραπεζας που εχει το ATM (ισχυει για καθε καρτα απο το εξωτερικό) . Για ποσά πάνω απο 200 ευρω, υπαρχει προμηθεια αναληψης και απο ΑΤΜ στη τραπεζα που πας και προμηθεια απο την revolut 2%. Για την προμηθεια απο αναληψη ΑΤΜ θα σου πω οτι διαφερει απο τραπεζα σε τραπεζα. Η Alpha κραταει 2.8 ευρω, η Πειραιώς 3 ευρω, η Εθνικη 2.6 ευρω. Εαν στειλεις χρηματα απο την Revolut στον τραπεζικο σου λογαριασμό στην Ελλαδα, θελει προσοχη. Τι ποσό, ποια αιτιολογία. Η κίνηση του Ελληνικου τραπεζικου λογαριασμου είναι πλεον online με την εφορία. 

Για φορτωση revolut απο Εθνική, Πειραιώς, Eurobank κλπ. Είναι πληρωμη SEPA. Υπαρχει τραπεζικη προμήθεια. 

Συγνωμη για να καταλαβω...δηλαδη αν πληρωνω την ΔΕΗ μεσω revolut δεν πιανετε στο αφορολογητο?Εγω την καρτα της revolut την φορτωνω απο την καρτα της μισθοδοσιας μου(αλφα)...

Δημοσ.

Και γιατί ρε μάγκες μεταφέρετε τα χρήματα σας από ελληνική κάρτα στη revolut και μετά κάνετε αγορές στην Ελλάδα;

Σε μερικές πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις  υπάρχουν κάποια οφέλη αλλά γενικά πείτε μου το λόγο.

Η μαγκιά της revolut είναι στο συνάλλαγμα. Όχι να ψωνίζεις στην Ελλάδα

5 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Συγνωμη για να καταλαβω...δηλαδη αν πληρωνω την ΔΕΗ μεσω revolut δεν πιανετε στο αφορολογητο?Εγω την καρτα της revolut την φορτωνω απο την καρτα της μισθοδοσιας μου(αλφα)...

Ε πλήρωσε κατευθείαν από την άλφα και έληξε το θέμα

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Και γιατί το κάνεις αυτό;Να πάρουν αερα τα € απο τις μεταφορές;

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και γιατί το κάνεις αυτό;Να πάρουν αερα τα € απο τις μεταφορές;

Ειλικρινά θέλω να μου πει κάποιος που το κάνει το λόγο.

Γιατί οι περισσότεροι δε ξέρουν καν τι κάνουν και γιατί το κάνουν.

Ίσως το κάνουν επειδή είναι μόδα.

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

το συστημα δεν ειναι τοσο εξυπνο για να καταλαβει οτι η ρεβο ανηκει σε σενα. 

1 λεπτό πριν, Γιαούρτι είπε

Ειλικρινά θέλω να μου πει κάποιος που το κάνει το λόγο.

Γιατί οι περισσότεροι δε ξέρουν καν τι κάνουν και γιατί το κάνουν.

μαλλον εχουν βαλει την ρεβο στο κινητο και πληρωνουν με google pay/apple pay

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιαούρτι είπε

Εκεί καταλήγω και εγώ,ένας απο αγγλία έβαλε λιρες σε ρεβο,πήγε Ελλάδα και οταν ρωτησε το ΑΤΜ έβαλε την τράπεζα να κάνει την μετατροπή.

Τι να πεις!!

Δημοσ.

Υπάρχουν εξαιρέσεις που έχεις κάποιο όφελος.

Πχ εγώ έχει τύχει να μεταφέρω στη revolut και να πληρώσω στην Ελλάδα με τη revolut. Ο λόγος είναι ότι αν πλήρωνα κατευθείαν με την ελληνική κάρτα δε θα έπαιρνα ένα bonus που πήρα κάνοντας αυτή την πατέντα.

Έχασα το αφορολόγητο, αλλά είχα μεγαλύτερο κέρδος

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη πεσατε να με φατε να κανω μερικες διευκρινησεις. 1ον το κανω γιατι χρησιμοποιω καποιες υπηρεσιες τυπου Νετφλιξ  οι οποιες μου βγαινουν φθηνοτερα μεσω revolut. 2ον επειδη μπορω να χρησιμοποιω το κινητο για να πληρωσω μεσω Google Pay. Και 3ον οτι δεν εχω web banking στην ελληνικη καρτα μου(ειχα θεμα με το κινητο που ηταν δηλωμενο στην τραπεζα και δεν μπορουσα να παρω τους κωδικους για web banking.Μετα βολευτηκα με την ρεβο και το παρατησα.Τωρα πηγα να παρω τους κωδικους). Και τελος δεν πληρωνω προμηθεια. Ναι 30 λεπτα ειναι αλλα πληρωνω λογαριασμους 3 σπιτιων οποτε συμφερει. Απο οτι καταλαβα λοιπον δεν πιανεται στο αφορολογητο οποτε θα πρεπει να πληρωνω απο την Αλφα. Φιλικα παντως βρισκω καποιες ειρωνιες περιττες.

Επεξ/σία από LabrakisG1992
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...