Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... Υπάρχει κάποιος εδώ που να κάνει import προϊόντων σε eshop μέσω csv file? Αν ναι, ποιος είναι ο μέσος αριθμός προϊόντων που ανεβάζει σε μια μέρα, πόσο τον πληρώνουν για το καθένα?

Δημοσ.

Η εργασια ποια ακριβως ειναι; Data entry ωστε να γεμισει το csv, import του csv στο site ή ελεγχος οτι ολα ανεβηκαν σωστα; Επειδη το "import προιοντων σε eshop μεσω csv file" ειναι ενα κλικ δουλεια αν το csv εχει σωστες στηλες και το eshop υποστηριζει το import μεσω csv, ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος...

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν θες απλά να τα "πετάξεις" μέσα στο σαιτ είναι σχεδόν ένα κλικ με το κατάλληλο plugin και μπορείς να εισάγεις πάρα πολλά προϊόντα την ώρα (λογικά θα εξαρτάται και από τον σερβερ)

εμένα μου κράσαρε που λένε όταν πήγαινα να περάσω π.χ 100 προιόντα μαζί .

Αλλά αν θες να περάσεις προίόντα ανα κατηγορία ,να επιλέξεις ποιά κατηγορία από το csv (να τα απομονώσεις δηλαδή) θα μπεί στην δικιά σου κατηγορία και ποια στοιχεία θα πάρεις από το csv και θα μπουν σε ποια πεδία του σαιτ και πολλά άλλα ... θέλει δουλειά!

Είναι μια δουλεία που την έκανα μόνος μου στο σαιτ μου με πολύ κόπο και ακόμα κάνω .. με κάποια λάθη που έκανα και τώρα σβήνω(όπως π.χ αφού είχα την μάρκα του κατασκευαστή ..την πέρασα και σαν tag που δεν είναι καλό για το seo) Με βοήθησε και ένας προγραμματιστής σε σημεία που κόλλησα και ήθελα βοήθεια!

Το δύσκολο είναι να δηλώσεις τι θα πάει που , να πάρει τις φωτογραφίες κτλ κτλ ...μετά είναι 1 κλικ !

Εμένα με δυσκόλεψε γιατί τότε είχα βασικές γνώσεις και επίσης είχα πολλά ανομοιόμορφα προϊόντα και δεν γινόταν με ένα "κανόνα" να γίνουν όλα.

Διάλεξε έναν καλό επαγγελματία του είδους και της πλατφόρμας που έχεις να σου δώσει και σωστές συμβουλές όχι μόνο για τώρα αλλά και για το μέλλον. ( ποιός είναι αυτός θα πρέπει να αποφασίσεις και να βρείς μάλλον εσύ )

Καλή επιτυχία με το σάιτ σου

Δημοσ.

Εννοείς να υπάρξει μια λειτουργία στο site που να δέχεται ένα csv και να το βάζει στο κατάστημα...δηλαδή στη βάση; Η απλά την διαδικασία γενικά;

Αν εννοείς το πρώτο, το είχα υλοποιήσει πριν μερικούς μήνες για μια εταιρία που μας έστελνε αρχεία csv και ήθελε να μπαίνουν στην βάση δεδομένων. Τα αρχεία CSV είναι αρχεία τα οποία σχεδόν όλες οι βάσεις δεδομένων υποστηρίζουν. Επομένως απλά η είσοδος στο σύστημα είναι εύκολη άμα κάποιος ξέρει πως να επεξεργαστεί τη βάση του.  Επειδή λοιπόν έχει έτοιμες λειτουργίες η κάθε βάση για αυτό τον σκοπό, δεν είναι και πολύ δύσκολο να γίνει η εισαγωγή των δεδομένων csv από μια γλώσσα προγραμματισμού(άρα και κατ'επέκταση στο site).

Τώρα όσο αφορά τον φόρτο θυμάμαι πως στη λειτουργία το είχα ελέγξει για 100 γραμμές, αλλά γενικά(σε άλλα πρότζεκτ δλδ) αν βάλω κάτι στη βάση συνήθως χρησιμοποιώ csv των 1000 γραμμών. 

Χρησιμοποίησα php σε laravel και για τη βάση, mysql.

Δημοσ.

To WP All Import μπορεί να κάνει import χιλιάδες προϊόντα στο woocommerce από CSV, XLS κλπ. Αντίστοιχα plugin υπάρχουν και για άλλα CMS.

Αν το site σου είναι custom τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ajax ώστε να γίνονται import ανά 100 τα προϊόντα στην PHP για να μην έχεις timeout.

Εναλλακτικά βάλε πολύ ψηλά όρια στην PHP ώστε να μην έχει πρόβλημα το import script σου και να μπορέσει να το κάνει με τη μία. Αν ο server δεν είναι dedicated και δεν έχεις admin access τότε κάνε ένα clone το site στο dev μηχάνημα σου, τρέξε εκεί το import script σου και μετά αντικατέστησε την βάση στο server.

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν υποθέσουμε ότι παίρνεις το αρχείο έτοιμο από τον πελάτη, έχει πολλές παραμέτρους το όλο εγχείρημα:
1) Την απόδοση του server. Όπως είναι ευνόητο άλλο να μιλάμε για shared κι άλλο για dedicated.
2) Δυνατότητα φιλτραρίσματος (αν θέλεις μια συγκεκριμένη κατηγορία απ το αρχείο). Κι αν δεν υπάρχει αυτό θα γίνει χειροκίνητα με το ανάλογο κόστος βέβαια (εφόσον απαιτηθεί).
3) Αν οι τιμές θα μπαίνουν καρφωτές ή θα γίνεται κάποιος υπολογισμός
4) Αν με το πέρας της εισαγωγής μιας παρτίδας θα εξάγεται κάποιο αρχείο (σε φάση ότι τόσα περάστηκαν επιτυχώς).
5) Αν το αρχείο περιέχει πάνω από μια γλώσσα αν θα τις περνάει όλες.
6) Συνδυασμοί (πχ χρώματα, μεγέθη)
7) Αν βρίσκει το προϊόν (μέσω SKU) αν θα το ενημερώνει ή θα το αγνοεί
😎 Αν οι φώτο θα περαστούν (που μάλλον θα γίνει κάποιο crop μέσω php και δημιουργία σχετικών εγγραφών σε κάποιον πίνακα).

Είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν το πόσο μπορεί να περάσει ο server. Γενικά όσο πιο πολλές εργασίες κάνει τόσο λιγότερα θα μπορεί να περάσει. Πάντως η ajax θα σε χρειαστεί για να μην σκάσει. Το κάνεις πχ ανά 10 000 αν δεις ότι σκάει το κάνει 5000. Και το χαμηλώνεις όσο για να μην σκάει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...