Uberalles_gr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, γνωστός μου έχει εταιρεία για εγκατάσταση λέβητων θέρμανσης. Μία από τις υπηρεσίες που παρέχει είναι η εγκατάσταση μετρητών (Brunata) για την μέτρηση της κατανάλωσης, έτσι ώστε κάθε μήνα να βγαίνουν και τα κοινόχρηστα. Η διαδικασία είναι να πηγαίνει μια φορά τον μήνα και να καταγράφει τις μετρήσεις αυτές (με ένα άλλο μηχάνημα), όπου ουσιαστικά "τραβάει" αυτόματα τα δεδομένα που έχουν καταγράψει οι μετρητές στην μνήμη τους και αυτό το μηχάνημα όταν συνδεθεί στο internet, στέλνει τα δεδομένα στον server. Θα ήθελε λοιπόν να φτιάξει κάτι μόνος του και να απεμπλακεί από την εταιρεία που του παρέχει αυτή την υπηρεσία. Οι ερωτήσεις μου είναι: Εάν κάποιος έχει γνώσεις το πως μπορεί να γίνει αυτό; Πως θα μπορούσαμε να "αλλάξουμε" το που στέλνει τα δεδομένα το μηχάνημα αυτό έτσι ώστε να τα στέλνει στον δικό του server; Με ενδιαφέρει το κομμάτι της επικοινωνίας των μετρητών με τον server και την αποστολή των δεδομένων. Δεν έχει πρόβλημα, να αγοράσεις ένα άλλο μηχάνημα που να συλλέγει τα δεδομένα από τους μετρητές αυτούς έτσι ώστε να μπορεί να προγραμματιστεί να στέλνονται τα δεδομένα σε δικό του server. Όποιος ενδιαφέρεται, ας μου στείλει και pm ΥΓ1. Εννοείται ότι μιλάμε πάντα επί πληρωμή. ΥΓ2. οι μετρητές αυτοί είναι ασύρματοι και η συχνότητα εκπομπής τους είναι 433Mhz μου είπε Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2020 από Uberalles_gr
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Θες να φτιάξεις ένα mobile app που θα παίρνει τις τιμές από τους υποσταθμούς ;
Uberalles_gr Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Το θέμα είναι: Α) πως θα πάρω τα δεδομένα από αυτούς τους μετρητές (δεν με απασχολεί εάν θα είναι με mobile app ή με web εφαρμογή ή με οποιαδήποτε εφαρμογή) Β) εάν δεν μπορώ να κάνω το Α, τότε το μηχάνημα που ήδη κάνει αυτή την δουλειά να το προγραμματίσω με κάποιον τρόπο έτσι ώστε να μην στέλνει τα δεδομένα εκεί που τα στέλνει τώρα αλλά σε έναν δικό μου server.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Τα μηχανάκια που παίρνουν τις μετρήσεις ,για να πάρεις τιμή, πρέπει να πας κοντά στον πομπό. Αυτά λειτουργούν μέσα από ένα windows mobile περιβάλλον τα και βγάζουν ένα μικρό txt αρχείο που γράφει την μηνιαϊα κατανάλωση και τι συνολική κατανάλωση. Για να τα στείλεις πρέπει να τα περάσεις σε ένα csv και να τα στέλνεις στο δικό σου Server. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο. Δούλευα σε μια εταιρία με τη burnata και αυτά πρόλαβα να μάθω
Uberalles_gr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Πάντως, δεν μου είπε ο πελάτης κάτι τέτοιο όσον αφορά την διαδικασία που αναφέρεις (αρχεία, csv κτλπ). Αυτός πάει με ένα μηχάνημα (σαν μεγάλο woki toki) και ανοίγοντας το, αυτό συλλέγει τα δεδομένα (όπως σωστά λες από τα μηχανάκια που παίρνουν τις μετρήσεις) και τα στέλνει στον server Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από Uberalles_gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα