Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 437
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Να αναφέρω ότι δεν θεωρώ ανέφικτο το να υλοποιηθεί ένα τέτοιο project, από μια ομάδα ταλαντούχων μηχανικών με την κατάλληλη υποδομή και πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Αλλά όλα παραγωγή in house δεν γίνεται, δεν είναι εφικτό στην Ελλάδα να παράγεις διπλού συμπλέκτη σασμάν, διαφορικά, αποσβεστήρες και όλα τα εκατοντάδες υποσυστήματα που απαιτεί ένα όχημα πόσο μάλλον ένα hypercar...Βέβαια να πω ακόμα, ότι το να παράγεις hypercar είναι πιο εφικτό απ'το να παράγεις με επιτυχία αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, καθώς απευθύνεσαι σε κοινό που μπορεί να πληρώσει ότι θέλεις ενσωματώνοντας στα μετρημένα οχήματα που θα βγουν το οποιοδήποτε κόστος ανάπτυξης, ενώ δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις κανονισμούς ασφαλείας, ρύπων κλπ που απαιτούνται για την κυκλοφορία των οχημάτων. Τέλος το ακραίο της κατασκευής μπορεί να απορροφήσει το ακριβό κόστος παραγωγής στην Ελλάδα ως χειροποίητο... Έναντι ενός συμβατικού που θέλει τεράστιες επενδύσεις για πλήρως οργανωμένες γραμμές παραγωγής, οικονομίες κλίμακας, τήρηση κανόνων ρύπων, ασφαλείας κλπ και ανταγωνισμό σε επίπεδο κόστους και ποιότητας σε ακραίο επίπεδο.

Αλλά ναι θα είναι τεράστια έκπληξη να αποκαλυφθεί και να πωληθεί έστω κι ένα τέτοιο όχημα!

Αν θέλετε να δείτε ελληνικό θαύμα των τεσσάρων τροχών, δείτε του Κορρέ, που δεν βγήκε ποτέ να το διαφημίσει με τέτοιου επικοινωνιακού τύπου βιντεάκια.

Εάν θέλεις το όχημα να κυκλοφορεί στο δρόμο νόμιμα, μια χαρά πρέπει να υπακούς στους τοπικούς κανόνες ασφαλείας και ρύπων. Ακόμη και οχήματα που σε νορμάλ καταστάσεις δεν βλέπουν άσφαλτο (π.χ. βαρέα οχήματα κατασκευών).

Αγορές όπως π.χ. οι ΗΠΑ δεν αφήνουν μη homologated οχήματα να εισάγονται στην χώρα.

Το τελευταίο ο J. Leno το αναφέρει πάρα πολλές φορές στην εκπομπή του και πάντα λέει πως διάφοροι τυχαίοι προσπαθούν να του πουλήσουν super/hyper car που δεν έχουν περάσει τα κραστ τεστ και τους νόμους ρύπων της Καλιφόρνια.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, LongTom είπε

Εάν θέλεις το όχημα να κυκλοφορεί στο δρόμο νόμιμα, μια χαρά πρέπει να υπακούς στους τοπικούς κανόνες ασφαλείας και ρύπων. Ακόμη και οχήματα που σε νορμάλ καταστάσεις δεν βλέπουν άσφαλτο (π.χ. βαρέα οχήματα κατασκευών).

Αγορές όπως π.χ. οι ΗΠΑ δεν αφήνουν μη homologated οχήματα να εισάγονται στην χώρα.

Το τελευταίο ο J. Leno το αναφέρει πάρα πολλές φορές στην εκπομπή του και πάντα λέει πως διάφοροι τυχαίοι προσπαθούν να του πουλήσουν super/hyper car που δεν έχουν περάσει τα κραστ τεστ και τους νόμους ρύπων της Καλιφόρνια.

Ασφαλώς...δεν μιλώ για όχημα που θα κυκλοφορήσει, παρά μόνο σε πίστα ή θα παραμένει στο γκαράζ ενός πλούσιου συλλέκτη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε

Και αν με τα μεγαλα λογια πιασει τους κρατικους αχρηστους και τον επιδοτησουν απο που θα παρουν τα λεφτα?

Αν ειναι τα λεφτα μας να πανε στην αυτοκινηση ας πανε σε καποιο σοβαρο ρεαλιστικο προτζεκτ. Πολλοι νεοι μηχανικοι πειραματιζονται με ηλεκτροκινηση που ειναι το μελλον και εμεις επικροτουμε και αναδεικνύουμε τον ψευτη?

Μην φοβασε. Οι άχρηστοι που λες ξέρουν που τα δίνουν. Σε κάτι μκο για την διάσωση του ασβού η στο σινεμά σε ταινίες που δεν πατάει κανένας. Δεν έχει χρήμα να βγάλουν για να επενδύσουν στον Πανόπουλο η’ στα παιδιά των πανεπιστημίων που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση.Το μόνο σίγουρο είναι κρατική επιδότηση δεν παίζει με τίποτα να πάρει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mp123 είπε

Μην φοβασε. Οι άχρηστοι που λες ξέρουν που τα δίνουν. Σε κάτι μκο για την διάσωση του ασβού η στο σινεμά σε ταινίες που δεν πατάει κανένας. Δεν έχει χρήμα να βγάλουν για να επενδύσουν στον Πανόπουλο η’ στα παιδιά των πανεπιστημίων που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση.Το μόνο σίγουρο είναι κρατική επιδότηση δεν παίζει με τίποτα να πάρει.

με το συμπαθιο αλλα αμα ηξερες εσυ ή εγω απο ποιες λαμογιες βγαινει χρημα τοτε θα ημασταν πολιτικοι :P

μιας και τα εχω δει απο κοντα κατι τετοια που λες, ολα αυτα ειναι χρηματα της ευρωπης. οποτε κριμα τα λεφτα, αλλα στη τελικη καρφι δε μ καιγεται τι κανουν με τα χρηματα τους οι ευρωπαιοι. η ευρωπη ομως δε θα τ δωσει ουτε ευρω αυτουνου, οποτε αν παρει χορηγηση θα βγει 100% απ τις τσεπες μας.

και δεν ειναι παντα θεμα κερδους, αν δουν οτι ειναι μεγαλος παπατζης και μπορουν να τον αξιοποιησουν πολιτικα, τοτε ετοιμασου να δεις να "βρεχει" αρκετα χιλιαρικα στο κατωφλι του

υγ. τα παιδια των πανεπιστημιων που εχουν μυαλο μια χαρα βρισκουν επενδυσεις.. σ αλλες χωρες / εταιρειες εκτος ελλαδας. και μετα ολοι κλαιγονται οτι φευγουν τα παιδια εξω. οχι μαλακες ειναι να κατσουν να πεινασουν εδω μεσα, οταν τους εχουν στρωσει κοκκινο χαλι εξω

Δημοσ.

Άσχετο αλλά είδα το βίντεο που ποσταριστικε εδώ για την koninsberg και είδα σε μια φάση ότι έπιασε φωτιά . Λες να κάνανε λαμόγια να πάρουν την ασφάλεια ; 
Κάτι μυρίζει εδώ.........

Δημοσ.

Αν ρωτήσετε κάποιους ειδικούς θα σας πούνε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να φτιαχτεί ένα super car στην Ελλάδα παρά ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής.

Βέβαια εδώ ο πήχης έχει ανέβει πολύ:

1) Hyper Car - με τον τρόπο που το εννοεί. Μιλάμε δηλαδή για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο.

2) Όλα τα υλικά από την Ελλάδα!!!

3) Σχεδίαση και κατασκευή όλων των υλικών - ακόμη και του κινητήρα - στην Ελλάδα !!!!!!!!!!!!!

4) Σχεδίαση και κατασκευή άλλων βοηθητικών συσκευών - όπως ο 3D printer που μας αναφέρει - στην Ελλάδα.

Τι να πω? Σίγουρα δε θα πω ότι είναι απατεώνας όπως κάποιοι από εσάς. Απλά είναι κάτι που είναι τόσο μπροστά για τα ελληνικά δεδομένα που λογικά μας κάνει δύσπιστους.

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να τα καταφέρει και να γράψει ιστορία

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nikS είπε

Αν ρωτήσετε κάποιους ειδικούς θα σας πούνε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να φτιαχτεί ένα super car στην Ελλάδα παρά ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής.

1) Hyper Car - με τον τρόπο που το εννοεί. Μιλάμε δηλαδή για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον κόσμο.

3) Σχεδίαση και κατασκευή όλων των υλικών - ακόμη και του κινητήρα - στην Ελλάδα !!!!!!!!!!!!!

4) Σχεδίαση και κατασκευή άλλων βοηθητικών συσκευών - όπως ο 3D printer που μας αναφέρει - στην Ελλάδα.

Τι να πω? Σίγουρα δε θα πω ότι είναι απατεώνας όπως κάποιοι από εσάς. Απλά είναι κάτι που είναι τόσο μπροστά για τα ελληνικά δεδομένα που λογικά μας κάνει δύσπιστους.

Καλά 3d printer φτιάχνεις για πλάκα με οδηγίες από το internet και λίγη τεχνική κατάρτιση, δεν είναι τίποτα. 

Εγώ κολλάω στον κινητήρα, σασμάν διπλού συμπλέκτη...Στο ΟΛΑ γενικά κατασκευής δικής του...δεν...

• Like 2
Δημοσ.

Απο το γρηγορα που το ειδα στο βιντεο καταλαβα οτι δεν θα ειναι δικης του κατασκευης, εννοω στο εργοστασιο-συνεργειο του. Απλα οτι συνεργαζεται με αλλους απο την ελλαδα που μπορουν να τα κανουν γι αυτον.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, nikS είπε

εγω ευχομαι να μη το καταφερει, διοτι ξερω ηδη οτι δε γινεται αρα θα χει παιχτει φουστια και ψεμα.

δε θα μ ενοιαζε αν ελεγε "ειμαι μαο ταο, θα παραγγειλω απ τα καλυτερα εργοστασια της ευρωπης/αμερικης υλικα με δικα μου προτυπα και οταν θα ερθουν ελλαδα θα κανω τα μαγικα μου και θα φτιαξουμε ενα hyper car" και ας εννοουσε το πιο βασικο/"αργο" hyper car. αλλα οχι επρεπε να αρχισει τα παπατζιλικια για να τσιμπησει φημη/χορηγιες. ε εγω αυτον δεν τον στηριζω και αδερφος μου να ηταν

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Καλά 3d printer φτιάχνεις για πλάκα με οδηγίες από το internet και λίγη τεχνική κατάρτιση, δεν είναι τίποτα. 

Εγώ κολλάω στον κινητήρα, σασμάν διπλού συμπλέκτη...Στο ΟΛΑ γενικά κατασκευής δικής του...δεν...

Συμφωνώ. Γι' αυτό και τα τόσα θαυμαστικά που έβαλα.

• Like 1
Δημοσ.

ε καλά μη μαλώνετε.

κάποια στιγμή θα ανακοινώσει ότι το προτζεκτ πέθανε λόγω έλλειψης €€€

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω φάει πολύ βρίσιμο από εθνικιστές, αλλά το λέω κι εδώ.

Μου "μυρίζει" τεράστια μουφα. Όλες οι φωτογραφίες φαίνονται να είναι σε πρόγραμμα 3D design στον υπολογιστή. Όλα τα νούμερα που λέει είναι στα χαρτιά και ακατόρθωτα. Δεν έχω πρόβλημα να τον πιστέψω, αρκεί να το αποδείξει σε μια πίστα... 

Επιπλέον, ο Πανοπουλος επέδειξε πολύ εθνικισμό και αλαζονεία. Είπε ότι 9 Έλληνες κάνουν για 90 ξένους (και 900! αργότερα) και αρνήθηκε να συγκρίνει το Chaos με τα υπάρχοντα Koenigsegg και Bugatti, γιατί το θεωρεί πολύ ανώτερο! 😂 Όλος ο πλανήτης γελάει με τα εκτυπωμένα εξαρτήματα σε 3D εκτυπωτή (τους κράζουν στη σελίδα της εταιρίας του στο FB) και οι Έλληνες πανηγυρίζουν, νομίζοντας ότι θα βγει αυτοκίνητο, χωρίς να παραλειψουν φυσικά να πουν το πόσο φοβεροί και έξυπνοι είμαστε σαν λαός. 🤣

Δεν ξέρω τι προσπαθεί να πετύχει. Μάλλον διαφήμιση της εταιρίας του. Και υπερβάλει για την Ελλαδαρα, για να του κάνουν (έξτρα) δωρεάν διαφήμιση οι εθνικιστές... 

Επεξ/σία από MitsosDaBest13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον εθνικισμό, όποιος θέλει είναι ελεύθερος να πιστεύει τα δικά του. Σιγά.
Κι αν κάποιος από όλα οσα αφορούν τον Πανόπουλο (φίρμα btw έγινε σε πολύ περισσότερο κόσμο μ' αυτά και μ' αυτά)
στέκεται σε αυτό μόνο με τον εθνικισμό, μάλλον δείχνει ότι είναι του αντίπαλου στρατοπέδου (λέγε με εθνομηδενισμός κλπ).
Δε νομίζω ότι το σωστό είναι να ξεκινάμε από εκεί λοιπόν.
Παρ'όλο που ανακατεύομαι όταν ακούω τα «9 Έλληνες ίσον τόσοι άλλοι από το εξωτερικό».

.
Το πρόβλημα με τον Πανόπουλο είναι οι σαχλαμάρες που λέει και αισθάνεσαι ότι υποτιμά τη νοημοσύνη όλων.
Αν ο Πανόπουλος έλεγε αντί για «Έλληνες» «υπάλληλοι Σπυ.Πα.» στο στυλ

«9 υπάλληλοι δικοί μου ίσον τόσοι υπάλληλοι από το εξωτερικό»

το μέγεθος της σαχλαμάρας δε θα διέφερε.
Ε πάει και επικαλείται και την λέξη «Έλληνας»
και εκεί καταλαβαίνεις ότι απογειώνεται η σαχλαμάρα κατάμουτρα όταν πάει να σε παρασύρει στο θυμικό.

Και είναι κρίμα δηλαδή να περιφέρεται η έννοια της ελληνοφροσύνης ανάλογα με το αν πιστεύουμε ή όχι τον Πανόπουλο.

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...