Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ! 

θέλω να αγοράσω ένα smartwatch για χρήση πυγμαχίας και κροσφιτ. Δεν είχα ποτέ smartwatch και για αυτό δεν γνωρίζω πολλά.

κάθε smartwatch απο ότι είδα έχει να επιλέξεις τι άθλημα θέλεις να κάνεις και να γίνει μέτρηση.(άλλα έχουν πολλά αθλήματα και κάποια όχι)

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βλέπω τους παλμούς και το σύνολο των θερμίδων που καίω σε κάθε προπόνηση.

Η απορία μου είναι η εξής.....πόσο σχετική είναι η επιλογή του αθλήματος από τα προφίλ ενός smartwatch στο να βγει το σωστό αποτέλεσμα θερμίδων?

πχ αν θέλω να κάνω πυγμαχία και επιλέξω running λόγω του ότι δεν έχει επιλογή boxing (πυγμαχία) θα μου δείξει σωστά τις θερμίδες που έκαψα ?

Ή πρέπει να αγοράσω smartwatch που να έχει στις επιλογές του τα αθλήματα που θέλω ?

Σκεφτόμουν για το Huawei Watch GT το οποίο δεν έχει τα αθλήματα που θέλω.

Δημοσ.

Καλησπερα, δεν εχει σημασια τι αθλημα θα διαλεξεις οσον αφορα τις θερμιδες. Οι θερμιδες βγαινουν με εναν αλγοριθμο οπου περνει σαν παραμετρους την ηλικια, υψος, βαρος, παλμους, συχνοτητα προπονησης και σου βγαζει ενα αποτελεσμα. Οποτε οτι αθλημα και να διαλεξεις δεν θα εχεις προβλημα με τις θερμιδες.

Η διαφορα σε ειναι στις υπολοιπες πληροφοριες που σου δινει. Για παραδειγμα εαν επιλεξεις ποδηλασια εξωτερικου χωρου θα σου βγαζει, μεσο ορο ταχυτητας, χλμ που διενυσες και διαφορα τετοια που μπορει εσενα να μην σε ενδιαφερουν. Οπως καταλαβες καθε αθλημα εχει τις δικες του πληροφοριες.

Τωρα για το Huawei gt που λες επειδη εγω εχω το 2 σου λεω απλα οτι σε καθε αθλημα σου δειχνει καποιες βασικες πληροφοριες αναλογα το αθλημα που θα επιλεξεις χωρις να μπορεις να παραμετροποιησεις την οθονη, κατι που στα garmin μπορεις.

Τωρα κατι αλλο, η καλυτερη μεθοδος για να μετρησεις τις θερμιδες σου ειναι με ζωνη παλμογραφου που φορας στο στηθος, τα καινουργια ρολογια που μετρανε απο τον καρπο ειναι ναι μεν αρκετα ακριβη αλλα ειναι ευκολο να χασουν σε καποιες στιγμες τον παλμο σου.

Δημοσ.
Στις 7/3/2020 στις 7:15 ΜΜ, billis-xania είπε

Καλησπερα, δεν εχει σημασια τι αθλημα θα διαλεξεις οσον αφορα τις θερμιδες. Οι θερμιδες βγαινουν με εναν αλγοριθμο οπου περνει σαν παραμετρους την ηλικια, υψος, βαρος, παλμους, συχνοτητα προπονησης και σου βγαζει ενα αποτελεσμα. Οποτε οτι αθλημα και να διαλεξεις δεν θα εχεις προβλημα με τις θερμιδες.

Η διαφορα σε ειναι στις υπολοιπες πληροφοριες που σου δινει. Για παραδειγμα εαν επιλεξεις ποδηλασια εξωτερικου χωρου θα σου βγαζει, μεσο ορο ταχυτητας, χλμ που διενυσες και διαφορα τετοια που μπορει εσενα να μην σε ενδιαφερουν. Οπως καταλαβες καθε αθλημα εχει τις δικες του πληροφοριες.

Τωρα για το Huawei gt που λες επειδη εγω εχω το 2 σου λεω απλα οτι σε καθε αθλημα σου δειχνει καποιες βασικες πληροφοριες αναλογα το αθλημα που θα επιλεξεις χωρις να μπορεις να παραμετροποιησεις την οθονη, κατι που στα garmin μπορεις.

Τωρα κατι αλλο, η καλυτερη μεθοδος για να μετρησεις τις θερμιδες σου ειναι με ζωνη παλμογραφου που φορας στο στηθος, τα καινουργια ρολογια που μετρανε απο τον καρπο ειναι ναι μεν αρκετα ακριβη αλλα ειναι ευκολο να χασουν σε καποιες στιγμες τον παλμο σου.

Σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σου στις απορίες μου !

Το σκέφτηκα και για ζώνη αλλά θα ήθελα κάτι σε ρολόι.

θέλω να δώσω απο 130 με 150 ταβανι....Ποιο θα πρότεινες ? Έχω μια βδομαδα και δουλέυω με το Suunto 9 ενος φιλου αλλα δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα

Δημοσ.

Αν θες να δωσεις εμφαση στην προπονηση σου και να το κανεις σωστα πας σε garmin με ζωνη παλμογραφου, τα μειονεκτηματα ειναι η υψηλη τιμη και η εξωτερικη εμφανιση γιατι ειναι αρκετα σπορ.

Αν θες απλες μετρησεις με μικρες πιθανοτητες να χασει καποιους παλμους αλλα να ειναι πιο ομορφο ρολοι πας σε Huawei, Xiaomi, Samsung  που ειναι και οικονομικα.

Πρεπει να ξερεις τι χρηση θελεις να του κανεις!

Ριξε μια ματια στο  Samsung Galaxy Watch Active (Black).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, billis-xania είπε

Αν θες να δωσεις εμφαση στην προπονηση σου και να το κανεις σωστα πας σε garmin με ζωνη παλμογραφου, τα μειονεκτηματα ειναι η υψηλη τιμη και η εξωτερικη εμφανιση γιατι ειναι αρκετα σπορ.

Αν θες απλες μετρησεις με μικρες πιθανοτητες να χασει καποιους παλμους αλλα να ειναι πιο ομορφο ρολοι πας σε Huawei, Xiaomi, Samsung  που ειναι και οικονομικα.

Πρεπει να ξερεις τι χρηση θελεις να του κανεις!

Ριξε μια ματια στο  Samsung Galaxy Watch Active (Black).

Είμαι ανάμεσα σε Garmin Vivoactive 3 ,Honor Watch Magic 2 46mm και Huawei Watch GT 2 Sport Edition (αν και κάπου διάβασα οτι έχει ελάχιστες διαφορές απο το 1ο watch gt)

Δημοσ.
14 ώρες πριν, billis-xania είπε

τα μειονεκτηματα ειναι η υψηλη τιμη

Ισχυεί οτι είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή αλλά σπάνια να χάσει παλμό. Ενώ το ρολόι χάνει πολύ συχνά και είναι εκνευριστικό. Νιώθεις οτι είσαι έτοιμος να πεθάνεις και το ρολόι σε έχει στους 110 και κατηγορια warming. 

Δες και αυτό. Έχω βολευτεί πολύ προσωπικά. 
https://www.skroutz.gr/s/19972405/Scosche-Rhythm-24-Μαύρο.html?from=catspan&keyphrase=rhythm+24

Δημοσ.
13 ώρες πριν, stefanos90_K είπε

Ισχυεί οτι είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή αλλά σπάνια να χάσει παλμό. Ενώ το ρολόι χάνει πολύ συχνά και είναι εκνευριστικό. Νιώθεις οτι είσαι έτοιμος να πεθάνεις και το ρολόι σε έχει στους 110 και κατηγορια warming. 

Δες και αυτό. Έχω βολευτεί πολύ προσωπικά. 
https://www.skroutz.gr/s/19972405/Scosche-Rhythm-24-Μαύρο.html?from=catspan&keyphrase=rhythm+24

Το είδα και αυτό αλλά έχω μια απορία ? Εκπέμπει live στο κινητό και μπορείς αν έχεις καπου το κινητό να βλέπεις πόσους παλμούς έχεις ? Ή μόνο αφού τελειώσεις την προπόνηση σου μπορείς να δεις τι έγινε ? 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, polonos1313 είπε

Το είδα και αυτό αλλά έχω μια απορία ? Εκπέμπει live στο κινητό και μπορείς αν έχεις καπου το κινητό να βλέπεις πόσους παλμούς έχεις ? Ή μόνο αφού τελειώσεις την προπόνηση σου μπορείς να δεις τι έγινε ? 

Για πυγμαχία χλωμό να σου δώσει ακρίβεια ένα smartwatch. Γενικά προτίμησε κάτι ελαφρύ στο χέρι, να μην κουνιέται πολύ κλπ. Οι ζώνες και τα armbands συνήθως είναι πιο ακριβή και αξιόπιστα. 
Αυτό που σου πρότεινε ο φίλος πιο πάνω αλλά και το παρακάτω, π.χ.

https://www.skroutz.gr/s/13851759/Wahoo-Tickr-Fit-Heart-Rate-Armband-Μαύρο.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/3/2020 στις 12:40 ΠΜ, polonos1313 είπε

Και τα δύο...
Μπορείς να το έχεις συνδεδεμένο στο κινητό και να βλέπεις live η αν δεν θέλεις να κουβαλάς συσκευή καταγραφής (ρολόι/κινητό) τα καταγράφει στην μνήμη του και μετά μεταφέρεις τα δεδομένα στο κινητό για να δεις τα δεδομένα απο εφαρμογή.
Έχω κάνει και πυγμαχία, το συγκεκριμένο δεν κουνιέται αλλά ενδέχεται να το χτυπήσεις προφανώς αν βγάλεις μπλοκ σε κροσέ (3-4)

Επεξ/σία από stefanos90_K
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...