Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Thanoskar1 είπε

Καλησπέρα είμαι νέος στο forum και θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση:θα ήθελα να κάνω μια αγορά ενός μότο το οποίο κοστίζει 2.800 και  τρόπος πληρωμής του μότο θα ήθελα να είναι με πιστωτική κάρτα γιατι με συμφέρει περισσότερο μου είπε ο μαγαζατορας.

1:μπορώ να βγάλω πιστωτική κάρτα με σταθερό μισθό 400 ευρώ το μήνα που περνω και αν ναι πως; επίσης είμαι 18

2:με αυτό τον μισθό μπορώ να βγάλω κάρτα η οποία να καλύπτει την αγορά του μηχανακιου;

Ενδεικτικά το μότο είναι το sym vf 185

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

θελω να σε ρωτησω, εστω το αγοραζεις πως θα πληρωσεις για

1. ασφαλεια

2. τελη

3. βενζινες

4. κτεο

5. σερβις

6. αναλωσιμα

7. επισκευες

8. ΚΡΑΝΟΣ - ΜΠΟΥΦΑΝ - ΓΑΝΤΙΑ - ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ - ΜΠΟΤΕΣ

δε στα λεω να σε κακοκαρδισω, αλλα ρε παιδι μου λεφτα δεν υπαρχουν, θα κανεις το σκατο σου παξιμαδι για να παρεις καινουργιο μηχανακι και θα το εχεις να πιανει αραχνες? ή θα αποφυγεις τα "περιτα εξοδα" και θα κυκλοφορας παρανομος και επικινδυνος?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

θελω να σε ρωτησω, εστω το αγοραζεις πως θα πληρωσεις για

1. ασφαλεια

2. τελη

3. βενζινες

4. κτεο

5. σερβις

6. αναλωσιμα

7. επισκευες

8. ΚΡΑΝΟΣ - ΜΠΟΥΦΑΝ - ΓΑΝΤΙΑ - ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ - ΜΠΟΤΕΣ

δε στα λεω να σε κακοκαρδισω, αλλα ρε παιδι μου λεφτα δεν υπαρχουν, θα κανεις το σκατο σου παξιμαδι για να παρεις καινουργιο μηχανακι και θα το εχεις να πιανει αραχνες? ή θα αποφυγεις τα "περιτα εξοδα" και θα κυκλοφορας παρανομος και επικινδυνος?

Ξεχασες το κράνος και τον εξοπλισμό του συνεπιβάτη, τις ταβέρνες και τους καφεδες όταν βγαίνει με την μοτο, κλησεις της τροχαίας κλπ

Αυτο που καθε φορά κάποιος ρωτάει για αγορά μοτο και καποιος άλλος βγαίνει να του πει για τα κρανη κλπ, ανεκτίμητο.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, RVgtr είπε

Ξεχασες το κράνος και τον εξοπλισμό του συνεπιβάτη, τις ταβέρνες και τους καφεδες όταν βγαίνει με την μοτο, κλησεις της τροχαίας κλπ

Αυτο που καθε φορά κάποιος ρωτάει για αγορά μοτο και καποιος άλλος βγαίνει να του πει για τα κρανη κλπ, ανεκτίμητο.

μαλλον εισαι απ αυτους που τα θεωρουν περιττα

το παληκαρι ειναι με 400 ευρω μισθο και δε μπορει να μαζεψει στην ακρη να παρει ενα παπι, πως στο καλο θα μαζεψει για ολες τις υπολοιπες υποχρεωσεις που το συνοδευουν?

στη τελικη που βρισκεις το κακο να προειδοποιησουμε καποιον για τα εξοδα ενος οχηματος? οι περισσοτεροι 18χρονοι συνηθιζουν να μην τα υπολογιζουν/γνωριζουν, οποτε μονο καλο τους κανει να τους το επισημανει καποιος.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

μαλλον εισαι απ αυτους που τα θεωρουν περιττα

το παληκαρι ειναι με 400 ευρω μισθο και δε μπορει να μαζεψει στην ακρη να παρει ενα παπι, πως στο καλο θα μαζεψει για ολες τις υπολοιπες υποχρεωσεις που το συνοδευουν?

στη τελικη που βρισκεις το κακο να προειδοποιησουμε καποιον για τα εξοδα ενος οχηματος? οι περισσοτεροι 18χρονοι συνηθιζουν να μην τα υπολογιζουν/γνωριζουν, οποτε μονο καλο τους κανει να τους το επισημανει καποιος.

Ναι τα θεωρώ περιττά και off topic,

Άνοιξε ενα άλλο θεμα και πες μας για την ασφάλεια στην μοτοσυκλέτα

Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, RVgtr είπε

Ναι τα θεωρώ περιττά και off topic,

Άνοιξε ενα άλλο θεμα και πες μας για την ασφάλεια στην μοτοσυκλέτα

οφφ τοπικ τα εξοδα ενος μοτο οταν καποιος ρωταει πως να βγαλει πιστωτικη γιατι δεν εχει να αγορασει το μοτορι.. μαϊστα

δεν εισαι μοντερατορας να αποφασιζεις που θα ποσταρουμε, κανε αναφορα στο ποστ και αστους να κανουν τη δουλεια τους αντι να ποσταρεις οφφ τοπικ

Επισκέπτης
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Thanoskar1 είπε

Καλησπέρα είμαι νέος στο forum και θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση:θα ήθελα να κάνω μια αγορά ενός μότο το οποίο κοστίζει 2.800 και  τρόπος πληρωμής του μότο θα ήθελα να είναι με πιστωτική κάρτα γιατι με συμφέρει περισσότερο μου είπε ο μαγαζατορας.

1:μπορώ να βγάλω πιστωτική κάρτα με σταθερό μισθό 400 ευρώ το μήνα που περνω και αν ναι πως; επίσης είμαι 18

2:με αυτό τον μισθό μπορώ να βγάλω κάρτα η οποία να καλύπτει την αγορά του μηχανακιου;

Ενδεικτικά το μότο είναι το sym vf 185

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Μπορείς να βγάλεις πρόσθετη κάρτα, με κύρια του πατέρα σου, ενός φίλου σου κλπ

Τα έξοδα θα φαίνονται στο δικό σου ΑΦΜ αλλά αν εσύ δεν πληρώσεις, κυνηγάνε τον βασικό κάτοχο

Δημοσ.

Είσαι 18χρ και θες να σου βγάλει τράπεζα δάνειο 3,000€ όταν δεν αμείβεσαι ούτε με τον κατώτατο. Και αντί έστω να ρωτήσεις σε μια τράπεζα (για να φτιάξεις τη μέρα ενός υπαλλήλου που θα γελάσει με την ψυχή του), ρωτάς σε ένα φόρουμ.

Σε τι κόσμο ζείτε μερικοί; Δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα; Πέρα απο το πολύ χαμηλό εισόδημα σου, θες κάρτα με 7 φορές το καθαρό σου εισόδημα, χωρις ιστορικό, χωρίς σταθερή εργασία, χωρίς εγγυητή. Είναι σαν ένας υπάλληλος των 1,500 ευρώ να ζητάει κάρτα με πανω απο 10,000 πιστωτικό όριο. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς να πάρουμε το θέμα από την αρχή ούτε φοιτητής είμαι ουτε συντιρουμε από τους γονείς μ εργάζομαι επίσημα από τα 17 μ μηχανικός αυτοκινήτων και το ότι γράφω ότι περνω 400 ευρώ το μήνα δεν σημενει ότι είναι τα μοναδικά που περνώ κάνω και άλλες δουλειές πέρα από αυτη και ναι μπορώ να το συντηρήσω μόνος μ.

Ευχαριστώ

Επίσης εχω σταθερή εργασία και δεν ζω στον κόσμο μ απλώς αναγράφει κάποιος από πάνω η ερώτηση μου ήταν η αρχική που άνοιξα την συζήτηση αν μπορείτε να μου πείτε καλός αλλά σχολια δεν με ενδιαφέρουν και ναι μπορώ να το συντηρήσω.

Επεξ/σία από Thanoskar1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Thanoskar1 είπε

Καταρχάς να πάρουμε το θέμα από την αρχή ούτε φοιτητής είμαι ουτε συντιρουμε από τους γονείς μ εργάζομαι επίσημα από τα 17 μ μηχανικός αυτοκινήτων και το ότι γράφω ότι περνω 400 ευρώ το μήνα δεν σημενει ότι είναι τα μοναδικά που περνώ κάνω και άλλες δουλειές πέρα από αυτη και ναι μπορώ να το συντηρήσω μόνος μ.

Ευχαριστώ

Επίσης εχω σταθερή εργασία και δεν ζω στον κόσμο μ απλώς αναγράφει κάποιος από πάνω η ερώτηση μου ήταν η αρχική που άνοιξα την συζήτηση αν μπορείτε να μου πείτε καλός αλλά σχολια δεν με ενδιαφέρουν και ναι μπορώ να το συντηρήσω.

Τα άλλα που παίρνεις από τις άλλες δουλειές τα δηλώνεις στην εφορία? Αν ναι τότε μετράνε και αυτά για την τράπεζα, αν όχι τότε δεν κάνουν καμία διαφορά.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Thanoskar1 είπε

Ευχαριστώ

Αυτό που τα 18χρονα όταν ακούν κάτι που δε τους αρέσει να σηκώνουν σημαία επανάστασης οτι μπορούν και μόνοι τους και γράφουμε μλκιες είναι πλέον η συνηθισμένη περίπτωση

Συνήθως σε όσους γράφουν τέτοια τσάμπα γράφουμε.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Thanoskar1 είπε

Ευχαριστώ

Αν θελεις να το παρουμε απο την αρχη, κακως θελεις να αποκτησεις κατι που δεν μπορεις.  Επισης εσυ ο ιδιος γραφεις πως εισαι 18 χρονων, εμεις σαν μεγαλυτεροι οφειλουμε να σε συμβουλεψουμε με το σωστο οπως θα εχουν κανει λογικα και οι γονεις σου.
Αλλα αφου απο τα 18 εχεις πιασει την ζωη και την εχεις στυψει και εισαι ανεξαρτητος, κανε αυτο που πιστευεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχας το γεγονος οτι ο μαγαζατορας "σου ειπε" οτι σε συμφερει καλυτερα η αγορα της μοτοσυκλετας με πιστωτικη καρτα, ειναι το πρωτο που θα επρεπε να ρωτησεις αν ισχυει, αλλα τελοσπαντων.

Πριν ξεκινησω απο τα βασικα, να σου πω εδω, οπως εκαναν και αλλοι στο post οτι δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο η τραπεζα να σου εγκρινει καρτα με οριο 2.800€, νομιζω ουτε καν με 800€. Τωρα για δανειο, ισως να στο εγκρινει, αν μπει καποιος απο πισω εγγυητης. 

Να παμε τωρα στα βασικα. Δεν εχεις διπλωμα για μοτοσυκλετα 185κ.ε. και δεν προκειται να εχεις μεχρι να πας 20 ετων οπου θα μπορεις να βγαλεις το Α2 για μοτοσυκλετες ανω των 125κ.ε.

Με το Α1 οδηγεις μοτοσυκλετες εως 125κ.ε. και κατω απο 11kw. Και αυτο αν υποθεσουμε οτι κατεχεις εστω το Α1, τωρα στα 18 σου.

Οποτε το μηχανακι που κοιτας στα 2800€ το ξεχνας ετσι κ αλλιως γιατι θα εισαι παρανομος.

Ακουσε ομως μερικους πιο παλιους μηχανακιδες και:

α) Παρε κατι πιο μικρο σε κυβισμο που να σε καλυπτει νομικα το διπλωμα σου (αν εχεις)

β) Παρε κατι πιο οικονομικο που θα μπορεις να ανταπεξελθεις στις αναγκες του σε συντηρηση

γ) Υπολογισε στην τιμη αγορας τουλαχιστον την τιμη της ασφαλειας και του κρανους, τα απολυτως απαραιτητα δηλαδη για να εισαι νομιμος στους ελληνικους δρομους.

Για να εισαι και ασφαλης εκτος απο νομιμος, οφειλεις να υπολογισεις και αλλα, που δεν νομιζω οτι εχει κανενα νοημα να τα απαριθμησω, γιατι θεωρω πως θα χασω τα λογια μου, κρινοντας απο το γεγονος οτι ρωτας πως θα αγορασεις ενα μηχανακι για το οποιο δεν εχεις αυτη τη στιγμη ουτε τα χρηματα ουτε την νομιμοτητα να οδηγεις.

Ο,τι και αν κανεις, ελπιζω να το κανεις με ωριμοτητα και λογικη, για να μην γινεις αλλη μια στατιστικη.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 7
  • Thanks 5
Δημοσ.

αυτό το πράγμα πάντως, με το που γίνει ο άλλος 18 να πρέπει να πάρει αμέσως μηχανή-αυτοκίνητο ποτέ δε το κατάλαβα.

ένας φίλος μου έπαιρνε για πόσο καιρό το λεωφορείο μια ώρα πριν, για να πάει στη δουλειά του ώστε να μαζέψει χρήματα και να αγοράσει αυτοκίνητο. Όπως και έκανε.

Και τώρα με το που γίνει ο άλλος 18, έχει δεν έχει χρήματα θα πάρει δάνειο για να πάρει μηχανή.

Δούλεψε και μάζεψε κανένα φράγκο και πάρε τη μηχανή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...