phanispal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Πάω να το παίξω μάγκας όπως στο TDD και να μην χρησιμοποιήσω κανένα σπίρτο αλλά είδα ότι μάλλον δε με παίρνει.
7nisiotis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 https://www.metacritic.com/game/pc/amnesia-rebirth/critic-reviews Πολύ καλά τα πάει φαίνεται
Skywalker333 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Καναμε και ενα μεγάλο livestream για το παιχνιδι, για οποιον τον ενδιαφέρει να δει τις πρωτες ώρες.
BlueBlade Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Είμαι (θέλω να πιστεύω) στην μέση του παιχνιδιού και μπορώ να πω ότι είμαι λίγο διχασμένος μέχρι στιγμής. Από την μια σαν παιχνίδι, είναι εκπληκτικό και φαίνεται ξεκάθαρα η εμπειρία που έχει μαζέψει η FG μετά από τόσα χρόνια. Δυστυχώς όμως, επειδή είναι παιχνίδι τρόμου αλλά και επειδή μοιραία θα συγκριθεί με το Amnesia TDD (που για εμένα είναι το καλύτερο παιχνίδι τρόμου της δεκαετίας). Πάσχει πάρα πολύ σε αυτήν την κατηγορία. Βασίζεται περισσότερο στην ατμόσφαιρα παρά σε όλα τα άλλα. Τα σκηνικά του TDD, να σε παίρνουν συνεχώς στο κυνήγι, να τρέχεις να κρυφτείς, να πρέπει να βγάλεις γρίφο ενώ στον χώρο σε ψάχνει και ένας Brute. Όλα αυτά δυστυχώς σπανίζουν στο Rebirth. Ελπίζω αυτά τα στοιχεία να τα βρω παρακάτω πιο έντονα. Γιατί σε όλα τα άλλα όπως είπα το παιχνίδι είναι φοβερό. Ειδικά το κομμάτι του σεναρίου που μέχρι τώρα μου αρέσει αρκετά. Όπως και οι γρίφοι του. Θα επανέλθω μετά το τέλος. 1
7nisiotis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Σε σύγκριση με το SOMA πώς τα πάει από την εμπειρία σας; ( δεν έχω παίξει το 1ο Amnesia )
BlueBlade Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Σε σύγκριση με το SOMA πώς τα πάει από την εμπειρία σας; ( δεν έχω παίξει το 1ο Amnesia ) Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το Soma, άρα δεν έχω και άποψη. Πάντως το 1ο Amnesia απλά τρέξε αγόρασε το. Διαμάντι στην κατηγορία του.
phanispal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Το SOMA το ξεκίνησα αλλά δε συγκινήθηκα απ' το φουτουριστικό στοιχείο και το παράτησα γρήγορα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το διέγραψα απ' την "to play" λίστα μου, καθώς έχει πολύ καλές κριτικές. Απλά προτιμώ το setting του TDD.
KilliK Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 εχει φαει παντως αρκετο θαψιμο στο youtube. δεν ειναι κακο παιχνιδι, απλως δεν ειναι αξιομνημονευτο.
7nisiotis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, BlueBlade είπε Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το Soma, άρα δεν έχω και άποψη. Πάντως το 1ο Amnesia απλά τρέξε αγόρασε το. Διαμάντι στην κατηγορία του. Το έχω ήδη αλλά δεν το έπαιξα ακόμη
BlueBlade Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Τέλος. Η γνώμη μου μένει ως έχει. Ένα πολύ καλό παιχνίδι, μια πολύ καλή ιστορία και πολύ καλοί μηχανισμοί. Παρόλα αυτά στο θέμα τρόμου υστερεί δραματικά από το πρώτο. Αν εξαιρέσεις μερικές ελάχιστες στιγμές που έχει λίγο πανήγυρι, το υπόλοιπο παιχνίδι αφοσιώνεται στην ατμόσφαιρα. Σκοτεινοί χώροι και μερικοί θόρυβοι εδώ και εδώ. Το προτείνω σίγουρα. Είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά όπως είπε και ο KilliK, τίποτα το αξιομνημόνευτο.
pirmen56 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 22 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Το έχω ήδη αλλά δεν το έπαιξα ακόμη Αρκετά ανώτερο το Outlast σε τρόμο και μυστήριο, με ποιοτικά γραφικά. Μόνο το τέλος τα χαλάει λίγο. Το Amnesia έχει το κλασικό παραταβηγμένο υπερφυσικό σενάριο που δύσκολα το παίρνει στα σοβαρά gamer κάποιας ηλικίας. Yπάρχουν όμως κάποιες δυνατές στιγμές σε κυνηγητό και jump scares με ωραίο gameplay.
BlueBlade Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Αρκετά ανώτερο το Outlast σε τρόμο και μυστήριο, με ποιοτικά γραφικά. Μόνο το τέλος τα χαλάει λίγο. Πρόσεξε, ενώ τα Outlast και Amnesia μπορεί να ανήκουν στην ίδια κατηγορία, του τρόμου. Ταυτόχρονα είναι και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Ειδικότερα στον τρόπο με τον οποίο αποδίδουν τον τρόμο στον παίκτη. Είναι ανάλογα τα γούστα του καθενός. Προσωπικά ας πούμε το Outlast το βρήκα ένα κλασσικό παιχνίδι τρόμου, ενώ το Amnesia TDD μια εμπειρία, μοναδικό στο είδος του. Αλλά επαναλαμβάνω, γούστα είναι αυτά. Μην καταλήξουμε να το γυρίσουμε σε Amnesia VS Outlast.
phanispal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Συμφωνώ. Βασικά το Outlast βασίζεται περισσότερο σε jump scares σε σχέση με το Amnesia, ειδικά το TDD. 1
pirmen56 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 34 λεπτά πριν, phanispal είπε Συμφωνώ. Βασικά το Outlast βασίζεται περισσότερο σε jump scares σε σχέση με το Amnesia, ειδικά το TDD. Στο Outlast δεν ξέρεις μέχρι το τέλος τι ακριβώς συμβαίνει. Πόσο υπερφυσικό ή εξηγήσιμο είναι αυτό που βλέπεις. Πόσο εμπιστεύσιμοι είναι οι χαρακτήρες που συναντάς(π.χ. ο ιερέας). Η αβεβαιότητα και οι συνεχείς ανατροπές σε κάνουν να αισθάνεσαι τη μοναξιά και απελπισία του ήρωα στο να βρει μια εξήγηση πέρα από το να δραπετεύσει ζωντανός. Δεν είναι μόνο τα jumpscares, τα οποία παρεμπιμπόντως είναι ίσως τα καλύτερα στο είδος. Eιδικά αν παίζεις proper, δηλαδή με ακουστικά υψηλής ποιότητας που θα αποδώσουν σωστά τα κρεσέντο και την διαπεραστικότητα των ήχων του. Όχι εξοπλισμό youtuber για PUBG. Συνέχεια θα σκουπίζεις το ιδρωμένο χέρι που πιάνει το ποντίκι για να πας παρακάτω. Προς το τέλος δε έχει κάποιες εικαστικά φοβερές σκηνές που σου μένουν χαραγμένες στο μυαλό. Το TDD πέρα από τα τρισάθλια γραφικά είναι ένα παραμύθι από την πρώτη στιγμή. Το αν θα σου αρέσει εξαρτάται από το πόσο σε τρομάζουν τα εντελώς φανταστικά σενάρια για νεράϊδες και ξωτικά. Καλύτερα η σειρά Penumbra για όσους θέλουν ωριιμότερο σενάριο με προβληματισμό και δεν ενοχλούνται από τα ακόμα πιο outdated γραφικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα