Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή μάλλον θα είναι μια παράξενη ερώτηση αλλά μιας και το Googling δεν έφερε αποτέλεσμα είπα να ρωτήσω και εδώ.

Κατά καιρούς βλέπω διάφορες συζητήσεις για Legacy Erps και πως ψάχνουν προγραμματιστές για να κάνουν σχεδόν αστείες αλλαγές - προσθήκες και δεν βρίσκουν ..κτλ.

Οπότε μου έχει γεννηθεί η "απορία", πόσο βαριά μπορεί να είναι τέτοιες εφαρμογές που μπορεί να μετράνε και 25-30 χρόνια στην "πλάτη" τους.

Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια με βάση πόσες εταιρίες έχουν ανοίξει και πόσες έχουν κλείσει , δεν μπορεί σε κάποιο αποθετήριο θα έχει ξεμείνει κάποιο αντίγραφο αυτών των δεινοσαύρων.

Βασικώς η απορία μου κρατάει εδώ και κάποιο καιρό όταν κάποιοι ξένοι μου στείλαν σαν δείγμα 1 αντίγραφο της βάσης τους...μιλάμε για αστεία πράγματα του τύπου καμμιά 30 πίνακες Dbase και μέγεθος τρίχες, οπότε η λογική μου αντίδραση ήταν ,γιατί δεν το μεταφέρετε σε μια άλλη πλατφόρμα να ξενοιάσετε και να μην παλεύετε με τον T-Rex (Εφαρμογή Φαρμακαποθηκης αν θυμάμαι καλά σε Clipper +Dbase).Τελικά βρήκαν κάποιον και κάπου εκεί έληξε η κουβέντα αλλά

Οπότε αν κάποιος τυχαίνει να έχει στην κατοχή τους/ξέρει ότι υπάρχει κάτι πραγματικά βαρύ, σε περιβάλλον DOS που να κάνει Compile και να τρέχει και δεν τον πειράζει να το μοιραστεί ας ρίξει μια κατεύθυνση .

Γλώσσες , οτι πιο αρχαίο : Cobol, Clipper, RPG, αν ξεχνάω κάποια συμπληρώστε.

Έχω 1 Raspberry & 1 NUC που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, οπότε ήρθε ο καιρός να ιδρώσουν και λίγο, παριστάνοντας το mainframe/server

• Moderators
Δημοσ.

If it ain't broken don't fix it. Την εταιρεία τη νοιάζει να βγάζει λεφτά, όχι να έχει καλό και όμορφο κώδικα. Αν έχει επενδύσει σε μια λύση (10-20-30 χρόνια πριν) που της βγάζει λεφτά, δεν έχει κανένα λόγο να ξαναεπενδύσει για πρακτικά 0 έξτρα κέρδος.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kercyn είπε

If it ain't broken don't fix it. Την εταιρεία τη νοιάζει να βγάζει λεφτά, όχι να έχει καλό και όμορφο κώδικα. Αν έχει επενδύσει σε μια λύση (10-20-30 χρόνια πριν) που της βγάζει λεφτά, δεν έχει κανένα λόγο να ξαναεπενδύσει για πρακτικά 0 έξτρα κέρδος.

Ευχαριστώ για την φιλοσοφική συνδρομή σου , τίποτα επι της ουσίας.

• Sad 1
  • Moderators
Δημοσ.

Απάντησα στο "γιατί δεν το μεταφέρετε σε μια άλλη πλατφόρμα να ξενοιάσετε και να μην παλεύετε με τον T-Rex", μάλλον δεν κατάλαβα καλά αυτό που θέλεις. Τέλος πάντων...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...