Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε υπολογιστές που τρέχουν Windows 2000, πως θα βάλουν νέα λειτουργικά; 

Κάθε τόσο αλλάζουν το όνομα του ΙΚΑ. Το κόστος για τις νέες σφραγίδες κάθε φορά θα μπορούσε να καλύψει νέο εξοπλισμό με leasing π.χ.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, 1nikolasspyr είπε

Εγω δεν καταλαβαίνω πως θα τρεξουν windows 8 και 10 σε pc με cpu τουλάχιστον 10αιτιας. Αν τα καταφερουν ας μας πουν κι εμας 

Οσο γι αυτους που λενε για τα linux, υπάρχουν εφαρμογές (πχ autocad) που δεν τρεχουν linux. Και οχι το wine δεν ειναι λυση δεν λειτουργεί πάντα σωστα

Έχω εγκαταστήσει Windows 10 Pro x64 σε PC του 2008, το οποίο φέρει Athlon 64 X2 4800+ 2.5 GHz, 4 GB RAM DDR2 800 MHz και μια nVidia GT 710 1GB GDDR3.*

Για απλή χρήση του στυλ "ας σερφάρω στο internet" ή " ας γράψω στο Word" είναι μια χαρά. Τι παραπάνω κάνει ένας Δημόσιος Υπάλληλος ;;

*Σημαντική λεπτομέρεια που καλό θα ήταν να την λάβουν υπόψιν αυτοί που θα κάνουν την αναβάθμιση: Τα Windows είναι εγκατεστημένα σε SSD ( Toshiba TR200 240 GB) που τρέχει σε SATA II mode όμως. Όταν τα είχα σε HDD δίσκο ήταν πολύ πιο αργό το σύστημα. Βάζω στοίχημα όμως ότι τα συστήματα που θα αγοράσουν θα έχουν συμβατικούς δίσκους (HDD).

Δημοσ.

και μη ξεχνατε οτι μετα θα θελουμε αλλα τοσα για αναβαθμιση σε printer, scanner γιατι δεν ειναι συμβατα με τα τωρα μοντελα 10-20ετιας και λογισμικα βεβαια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κάθε υπηρεσία έχει διαφορετικές ανάγκες, κάπου μπορεί να χρειάζονται windows με office, άλλου ένα απλό τερματικό με ένα browser είναι μια χαρά. Το θέμα είναι ότι το κόστος της εκπαίδευσης για να χρησιμοποιήσουν κάτι διαφορετικό μπορεί να υπερβαίνει το κόστος των αδειών Windows.

Αναρωτιέμαι αν αξίζει να επενδύσει το κράτος σε νέο εξοπλισμό σε όλες τις υπηρεσίες η αν τα λεφτά αυτά θα μπορούσαν σε κάποιες περιπτώσεις να τα δώσουν για την ανάπτυξη λογισμικού που θα ακυρώνει κάποιες οργανικές θέσεις και θα επιταχύνει κάποιες διαδικασίες.

Σε άλλες χώρες επενδύουν σε ΑΙ και σε λίγα χρόνια όλα θα γίνονται αυτόματα, εμείς θέλουμε τον υπάλληλο μπροστά σε ένα πληκτρολόγιο να χτυπάει ονοματεπώνυμα.

Επεξ/σία από mezzanine
Δημοσ.

Πόσα στερεότυπα σε ένα νήμα; Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν από υπολογιστές, το libre office λειτουργεί, το linux κάνει για desktop. Καλό είναι να αναβαθμιστούμε στο 2020.

• Like 5
Δημοσ.
16 ώρες πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

προλαβα πρωτος, γιατι οχι linux? θα βγουν να πουν καποιοι :P 

Χωρίς πασιέντζα πως θα βγαίνει η μέρα? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη καποιοι λενε για linux (οσο και απλο να ειναι τωρα) και libre office... ξερετε το επιπεδο πολλων δημοσιων υπαλληλων?

Ενα παραδειγμα: Ημουν για μερικους μηνες σε εναν δημο. Στο γραφειο ημουν εγω και αλλες 2 γυναικες μονιμες (η μια προισταμενη) και ο καθενας ειχε το pc του. Ειχα παρει μια αδεια και ξαφνικα χτυπαει τηλεφωνο απο την προισταμενη. Με καλεσε για να ρωτησει απο που ανοιγει το pc μου γιατι δεν εβρισκε το κουμπι.

Τι συζηταμε απο 'κει και περα?

Φυσικα δεν ειναι ολοι ετσι, υπαρχουν και ατομα που εχουν γνωσεις. Αλλα ειναι πολλοι σε αυτο το επιπεδο.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνοψίζοντας κατά την ταπεινή μου γνώμη τα μόνα σχόλια που αξίζουν είναι αυτά που περιέχουν τη λέξη πασιέντζα.

Όταν εκπαιδεύεις τον κόσμο με συγκεκριμενο τρόπο χωρίς να του δείχνεις ότι υπάρχουν πολλά και διάφορα, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείς αγκυλώσεις. Γιατι στα σχολεία να υπάρχει κυρίως MS; Τι είναι αυτό που δεν θα δουλεύει; Μάλλον τα μυαλά των εκπαιδευτικών συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Πώς θα αλλάξεις κάποιον που έχει μάθει 12+ χρόνια να χρησιμοποιηθεί MS; Σε τμήματα υποδοχής στα οποία έχω εργαστεί χρησιμοποιούσαμε μόνο ανοικτό λογισμικό (και θα επιθυμούσαμε και υλικό) σε μαθητές που δεν είχαν ξαναδεί υπολογιστή και κανένας δεν είχε πρόβλημα.

Επεξ/σία από link_z
Δημοσ.

Εγώ τώρα για να γίνω λίγο party pooper θα κάνω μια ερώτηση. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα τώρα που θα δουλεύουμε μέχρι τα 72 και βάλε θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, να εξελισσομαστε κλπ και εκεί στο δημόσιο είναι δύσκολο να μάθουν να κάνουν ένα κλικ και δεν μπορούν να ασχοληθούν για να εκπαιδευτούν;

Φιλοσοφική ερώτηση δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Το πρόβλημα με το Linux δεν είναι ότι απλά δεν θα βρίσκουν την Πασιέντζα, αλλά με το γεγονός ότι για να κάνεις μια απλή εγκατάσταση προγράμματος πρέπει να τρέξεις κάποιες εντολές. Οι οποίες και για το μέσο χρήστη απαιτούν μεγάλη εξοικίωση, πόσο δε μάλλον για κάποιον ο οποίος υστερεί ακόμα και σε βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ. 

Πως θα βάζει ο μάστορας το στικάκι TV να βλέπουν τον αγώνα στο LINUX; :P

Δημοσ.

Χρήστης χρόνια Ubuntu Server χωρίς GUI, εδώ και μερικά χρόνια Arch επίσης με ελάχιστη χρήση XFCE με VNC (ssh tunnel).

Το Linux ΔΕΝ κάνει για τέτοια περίπτωση. Οι χρήστες δεν μπορούν, sysadmins να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα δεν υπάρχουν, τα εξειδικευμένα λογισμικά που χρησιμοποιεί η εκάστοτε υπηρεσία δεν μπορεί να μετατραπούν σε Linux. Μια αναβάθμιση σε Windows 10 (γιατί όχι σε LTSC Enterprise που τρέχουν όπως και τα 7αρια σε 1 και 2GB RAM) και Server 2016/2019 είναι μια χαρά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνα με το distrowatch που δειχνει τη δημοφιλια των linux διανομων εδω και πολυ καιρο στην πρωτη θεση βρισκεται μια ελληνικη προσπαθεια το mxlinux . Η οποια ανετα τρεχει σε ολα τα pc που εχει το ελληνικο δημοσιο.Ποσο διαφορετικα θα ηταν αν καλουσαν την ομαδα υποστηριξης και τους ζητουσαν να προσαρμοσουν μια εκδοση ακριβως με οτι χρειάζεται ο ελλην υπαλληλος χρηστης. Και τους εκαναν και μια δωρεα 1.000.000 ευρω.

Θα ηταν η χωρα μας υποδειγμα για πολυ καιρο στα τεχνολογικα forums. 

Στιγμιότυπο οθόνης.png

Στιγμιότυπο οθόνης-1.png

Επεξ/σία από satfoxy
edit post
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...