Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα.

Θελω να ανοίξω e-shop γυναικείων ενδυμάτων.

θα ήθελα να μάθω ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνω.

πως βγάζω την άδεια και ποσό κοστίζει ; 
Ποια είναι τα πάγια έξοδα που πληρώνω στο κράτος ;

Ποσο κοστίζει ένα επαγγελματικό σάιτ το χρόνο ;

Να ενημερώσω ότι για αρχή έδρα της επιχείρησης θα είναι το σπίτι μου και ότι τους προμηθευτές και το όνομα της επιχείρησης τα έχω βρει ήδη.

Ευχαριστω 

Επεξ/σία από pizzelli
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, pizzelli είπε

Καλησπέρα στην ομάδα.

Να ενημερώσω ότι για αρχή έδρα της επιχείρησης θα είναι το σπίτι μου και ότι τους προμηθευτές και το όνομα της επιχείρησης τα έχω βρει ήδη.

Ευχαριστω 

Για αρχή θα πρέπει να βρεις λογιστή να σου δωσει προσφορά να σε αναλάβει γιατί μόνος σου δεν γίνεται.

Στη συνέχεια θα σου εξηγήσει και θα σε ενημερώσει για όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, όπως και για τι τύπο επιχείρησης πρέπει να ανοίξεις, ανάλογα με τον αναμενόμενο τζίρο. 

Αν διαβάσεις για να παρεις μια ιδεα, αναφέρονται τα παντα εδω https://www.pkp.com.gr/enarksi-atomikis-epixirisis/

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Για αρχή θα πρέπει να βρεις λογιστή να σου δωσει προσφορά να σε αναλάβει γιατί μόνος σου δεν γίνεται.

Στη συνέχεια θα σου εξηγήσει και θα σε ενημερώσει για όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, όπως και για τι τύπο επιχείρησης πρέπει να ανοίξεις, ανάλογα με τον αναμενόμενο τζίρο. 

Καλησπέρα.

Ναι εννοείται ότι θα πάω λογιστή.

Θα είναι ατομική επιχείρηση.

Ειναι κάτι που θα το επιχειρήσω στους επόμενους μήνες για αυτό και θα ήθελα συμβουλές σε φιλικό επίπεδο από κάποιους που έχουν κάτι παρόμοιο ή γνωρίζουν.

Σε ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pizzelli είπε

Καλησπέρα στην ομάδα.

Ευχαριστω 

Οταν λες "εδρα θα ειναι το σπιτι μου" εννοεις οτι σκεφτεσαι λιανικη-χονδρικη πωληση απο το σπιτι σου;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 29gk είπε

Οταν λες "εδρα θα ειναι το σπιτι μου" εννοεις οτι σκεφτεσαι λιανικη-χονδρικη πωληση απο το σπιτι σου;

Εννοώ ότι τα εμπορεύματα θα τα έχω στο σπίτι μου.

Δεν θα νοικιάζω αποθήκη ή γραφείο για αρχή.

Θα τα πουλάω μόνο μέσω eshop λιανική.

Απο το σπίτι μου θα τα μανατζάρω όλα με έναν υπολογιστή, ότι παραγγελία έχω θα τα πηγαίνω στον κούριερ που θα συνεργαστώ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pizzelli είπε

Εννοώ ότι τα εμπορεύματα θα τα έχω στο σπίτι μου.

Δεν θα νοικιάζω αποθήκη ή γραφείο για αρχή.

Θα τα πουλάω μόνο μέσω eshop λιανική.

Απο το σπίτι μου θα τα μανατζάρω όλα με έναν υπολογιστή, ότι παραγγελία έχω θα τα πηγαίνω στον κούριερ που θα συνεργαστώ.

Eχεις ρωτησει λογιστη; Καθως αυτο που θες να κανεις χωρις εδρα, δεν γινεται. Και εδρα, επαγγελματικη εδρα δεν μπορει να δηλωθει και να λειτουργησει στο σπιτι σου. Ειτε για λιανικη ειτε για χονδρικη. Μονον παροχη υπηρεσιων και παντα με προυποθεσεις και ορους. Ρωτα λογιστη για να μην χασεις χρονο με πραγματα που αποδειχτουν αδυνατα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

b2b μπορεις να εχεις εδρα σπιτι-γραφειο, το οποιο ομως θα γυρισεις σε επαγγελματικη μισθωση και θα πληρωσεις το αντιστιχο χαρτοσημο (5, κατι το ετος νομιζω).

αν δεν νοικιαζεις καποιο σπιτι αλλα μενεις σε δικο σου δεν γινεται να κανεις πωληση, πρεπει να φαινεται επαγγελματικη μισθωση χωρου.

Επεξ/σία από haris013
Δημοσ.

Στην ουσια δηλαδη το b2b ειναι μια μεσιτεια αρα και παροχη υπηρεσιων λαικοτερα. Παλαιοτερα, η αληθεια ειναι οτι εκλεισα τη συγκεκριμενη επιχειρηση εδω και χρονια και δεν γνωριζω τυχον μεταβολες, μπορουσες στο σπιτι σου ή βασικα εκει που εμενες με συμφωνη δηλωση του ιδιοκτητη, πχ του πατερα σου να εχεις μια εδρα παροχης υπηρεσιων. Οχι ομως εμπορευματα, οχι ταμειακη, οχι φορολογικους μηχανισμους, pos κτλ. Χρειαζεται λογιστης γιατι υποπτευομαι πως ο ts δεν τα γνωριζει καλα και σωστα. Και για αυτο και του εγραψα πως ειναι κριμα να ξεκινησει και να ξοδεψει χρονο και ισως και χρημα για κατι αδυνατο τελικα.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, 29gk είπε

Στην ουσια δηλαδη το b2b ειναι μια μεσιτεια αρα και παροχη υπηρεσιων λαικοτερα. Παλαιοτερα, η αληθεια ειναι οτι εκλεισα τη συγκεκριμενη επιχειρηση εδω και χρονια και δεν γνωριζω τυχον μεταβολες, μπορουσες στο σπιτι σου ή βασικα εκει που εμενες με συμφωνη δηλωση του ιδιοκτητη, πχ του πατερα σου να εχεις μια εδρα παροχης υπηρεσιων. Οχι ομως εμπορευματα, οχι ταμειακη, οχι φορολογικους μηχανισμους, pos κτλ. Χρειαζεται λογιστης γιατι υποπτευομαι πως ο ts δεν τα γνωριζει καλα και σωστα. Και για αυτο και του εγραψα πως ειναι κριμα να ξεκινησει και να ξοδεψει χρονο και ισως και χρημα για κατι αδυνατο τελικα.

ισχυει αυτο που λες, αν δεν υπαρχει επαγγελματικη μισθωση εστω και στο σπιτι που νοικιαζεις, δηλαδη ο ιδιοκτητης να δεκτει να στο νοικιασει ως γραφειο / επαγγελματικο χωρο δεν γινεται τιποτα περα απο παροχη υπηρεσιων χωρις βεβαια pos, ταμειακη, φορολογικο κλπ. αντιστοιχα αν κανεις επαγγελματικη μισθωση και βαλεις ΚΑΔ λιανικης υποχραιουσε να εχεις ταμειακη/φορολογικο, pos και τα συναφή.

Σε ιδιοκτητο χωρο/ φιλοξενεια απο γονεις γινεται μονο παροχη υπηρεσιων παλι.

TS οποσδηποτε καλο και εμπειρο λογιστη, τιποτα μονος σου αν δεν γνωριζεις.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, haris013 είπε

ισχυει αυτο που λες, αν δεν υπαρχει επαγγελματικη μισθωση εστω και στο σπιτι που νοικιαζεις, δηλαδη ο ιδιοκτητης να δεκτει να στο νοικιασει ως γραφειο / επαγγελματικο χωρο δεν γινεται τιποτα περα απο παροχη υπηρεσιων χωρις βεβαια pos, ταμειακη, φορολογικο κλπ. αντιστοιχα αν κανεις επαγγελματικη μισθωση και βαλεις ΚΑΔ λιανικης υποχραιουσε να εχεις ταμειακη/φορολογικο, pos και τα συναφή.

Σε ιδιοκτητο χωρο/ φιλοξενεια απο γονεις γινεται μονο παροχη υπηρεσιων παλι.

TS οποσδηποτε καλο και εμπειρο λογιστη, τιποτα μονος σου αν δεν γνωριζεις.

Εντάξει παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Θα νοίκιασα τότε μια μικρή αποθήκη για αρχή.

Μπορει να μου πει κάποιος τι κόστος έχει ένα επαγγελματικό σάιτ τον χρόνο ;

και ποια εταιρία είναι η καλύτερη ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pizzelli είπε

Αυτό που Ρωτάς είναι σαν να Ρωτάς πόσο κοστίζει ένα σπίτι. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pizzelli είπε

Υπαρχουν και εκει προυποθεσεις, ειδικα στην περιπτωση της λιανικης. Σε οτι αφορα δηλαδη την μικρη αποθηκη. Ρωτα λογιστη για να γνωριζεις ποιες ειναι αυτες, πριν ξεκινησεις.

Αν ρωτας τιμες για ενα ετοιμο eshop, μπορει να βρεις με 500 αλλα και με 5000€. Για αγορα. Μπορει ομως και να ειναι περισσοτερα αναλογα τι θες, μπορει να προστιθενται και εξοδα συντηρησης, διαχειρησης, ανανεωσης, διαφημισης κτλ ή και οι εν λογω τιμες να εχουν να κανουν με απλη ενοικιαση και οχι αγορα. 

Παραινεση και προτροπη. Βγαλε ενα πλανο, καθαρογραψε το, ξεχωρισε το εμπορικο κομματι, το τυπικο, νομικο και λογιστικο κομματι,  οπως και το λειτουργικο δικο σου και οπου δεν γνωριζεις απευθυνσου σε ειδικους εστω για μια ιδεα αν και εγκυρη και για κοστη χρονου, χρηματος και λειτουργειας. Το ανοιγμα ενος μαγαζιου, φυσικου ή αυλου δεν ειναι απλη υποθεση και οπωσδηποτε απαιτει μια σοβαροτητα στην εκτελεση. Ετσι ωστε να μην μετατραπει το ονειρο σε εφιαλτη.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, pizzelli είπε

Στο κομμάτι της λιανικής θα έχεις θέμα με την αποθήκη αν είναι δηλωμένη βοηθητικός χώρος / αποθήκη στα σχέδια/χαρτιά. Ρώτα λογιστή, κάνε ξεκάθαρο business plan με ορίζοντα 4ετίας, αν δεν έχεις εμπειρία σε αυτό απευθύνσου σε κάποια εταιρία με συμβούλους επιχειρήσεων ώστε να βγάλετε ένα business plan παρέα και να έχεις μια βάση στο τι κάνεις, πότε και γιατί. Χωρίς πλάνο ξεκάθαρο δεν ανοίγεις τίποτα, τα λεφτά και ο τζίρος δεν έρχονται στην τύχη και χωρίς στόχο...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα. Ξέρουμε το νούμερο του καδ για πωλήσεις λιανικής - χονδρικης μέσω eshop ? Έχω ατομική επιχείρηση με φυσικό κατάστημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...