Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά κάποιος υδραυλικός να μου λύση μια απορία . Παρατήρησα σήμερα ότι η βρύση στον νιπτήρα έτρεχε με λιγότερη πίεση το νερό . Τσεκάρω και στην κουζίνα το ίδιο (όχι τόσο έντονα αλλά μειωμένα ) . Ξεβιδώνω  το στόμιο και είδα στο φίλτρο (σίτα)  αυτό το σαν «πετραδάκι» χρώματος μπλε .... Αφήνω λίγο την βρύση να τρέξει έτσι,  δεν φαινόταν να βγάζει άλλο . Μπορεί μα καταλαβει κάποιος από που μπορεί να έχει προέλθει αυτό ;; 

4476F4EE-175F-498B-9703-8BD4F8C00552.jpeg

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα τι είναι. Μην τα πιάνεις με το χέρι. Ξεβιδώστε τις σίτες από τις άλλες βρύσες να δείτε αν υπάρχουν τέτοια. Αν δεν λάβεις κάποια σίγουρη απάντηση σου συνιστώ να το στείλεις και για χημική ανάλυση. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Σίγουρα είναι πετραδάκια και όχι πλαστικά γρεζια;Αν είναι γρέζια κάπου έφτιαξαν βλάβη στο δίκτυο και έκοψαν-τρυπησαν σωλήνα και έπεσαν στο νερό.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικά φίλτρα βρύσης χρησιμοποιούν στην πάνω πλευρά πλαστικό φιλτράκι μπλε χρώματο το οποίο συγκρατεί άλατα ,αλλά κυρίως ρυθμίζει την ομαλή ροή του νερού.

Μήπως το φίλτρο ήταν κακής ποιότητας (εξάλλου όλα Κίνα παράγονται πλέον πολλές φορές και με ανακυκλωμένα υλικά) διέλυσε και έχει αυτό το αποτέλεσμα. Εάν είναι από κάτι άλλο σίγουρα θα υπάρχει και σε φίλτρα από τις υπόλοιπες βρύσες του σπιτιού σου.Για κάνε έναν έλεγχο και στις υπόλοιπες βρύσες.

Επεξ/σία από papoys1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Geocheats2 είπε

Εμένα αυτό μου ήρθε στο μυαλό

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Θειικός_χαλκός

Αλλά δεν είμαι χημικός, δεν ξέρω αν είναι το νερό διαλύτης του.

Διαλύεται μια χαρά στο νερό. Επίσης σε αυτό το μέγεθος κρυστάλλου το χρώμα είναι πιο πολύ απαλό γαλάζιο παρά έντονο μπλε. Μοιάζει πιο πολύ με πλαστικό. Αν καίγεται τότε είναι πλαστικό. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, AonDuine είπε

Ρε παιδιά κάποιος υδραυλικός να μου λύση μια απορία . Παρατήρησα σήμερα ότι η βρύση στον νιπτήρα έτρεχε με λιγότερη πίεση το νερό . Τσεκάρω και στην κουζίνα το ίδιο (όχι τόσο έντονα αλλά μειωμένα ) . Ξεβιδώνω  το στόμιο και είδα στο φίλτρο (σίτα)  αυτό το σαν «πετραδάκι» χρώματος μπλε .... Αφήνω λίγο την βρύση να τρέξει έτσι,  δεν φαινόταν να βγάζει άλλο . Μπορεί μα καταλαβει κάποιος από που μπορεί να έχει προέλθει αυτό ;; 

4476F4EE-175F-498B-9703-8BD4F8C00552.jpeg

Μάλλον γρέζια είναι από σωλήνα πολυπροπυλενίου χρώματος μπλε.

http://m.tiemme.com/gre/r113b_prodotti-det_89844.php

http://www.tiemme.com/gre/r400b_prodotti-det_89851.php

Υπόψιν οι εταιρείες ύδρευσης χρησιμοποιούν αποκλειστικά τέτοιους σωλήνες μεγάλης διατομής, συνεπώς μια χαρά μπορεί να προέρχονται από το δίκτυο.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Geocheats2 είπε

Αυτό πως μπορεί να πέρασε στην ύδρευση ; 

Τείνω προς την άποψη να είναι γρέζια από σωλήνα ύδρευσης . 

Σημερα δεν είδα να έχουν κάτι οι βρύσες . Χθες υπήρχε σε όλες ....

Θα μιλήσω και με κάνα γείτονα να δω αν παρουσιάστηκε και άλλου . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/3/2020 στις 12:59 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε

Δεν έχω ιδέα τι είναι. Μην τα πιάνεις με το χέρι. Ξεβιδώστε τις σίτες από τις άλλες βρύσες να δείτε αν υπάρχουν τέτοια. Αν δεν λάβεις κάποια σίγουρη απάντηση σου συνιστώ να το στείλεις και για χημική ανάλυση. 

Στις 6/3/2020 στις 1:41 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Σίγουρα είναι πετραδάκια και όχι πλαστικά γρεζια;Αν είναι γρέζια κάπου έφτιαξαν βλάβη στο δίκτυο και έκοψαν-τρυπησαν σωλήνα και έπεσαν στο νερό.

Στις 6/3/2020 στις 5:50 ΠΜ, Ola150 είπε

Θα συμφωνήσω με τον από πάνω, μάλλον τρύπησαν το σωλήνα και σου ήρθαν γρέζια.

Στις 6/3/2020 στις 5:50 ΠΜ, czarjuly είπε

Πρωτη φορα βλεπω τετοιο πραμα

Στις 6/3/2020 στις 6:00 ΠΜ, papoys1 είπε

Μερικά φίλτρα βρύσης χρησιμοποιούν στην πάνω πλευρά πλαστικό φιλτράκι μπλε χρώματο το οποίο συγκρατεί άλατα ,αλλά κυρίως ρυθμίζει την ομαλή ροή του νερού.

Μήπως το φίλτρο ήταν κακής ποιότητας (εξάλλου όλα Κίνα παράγονται πλέον πολλές φορές και με ανακυκλωμένα υλικά) διέλυσε και έχει αυτό το αποτέλεσμα. Εάν είναι από κάτι άλλο σίγουρα θα υπάρχει και σε φίλτρα από τις υπόλοιπες βρύσες του σπιτιού σου.Για κάνε έναν έλεγχο και στις υπόλοιπες βρύσες.

Στις 6/3/2020 στις 8:41 ΠΜ, Geocheats2 είπε

Στις 6/3/2020 στις 8:54 ΠΜ, evabb είπε

Διαλύεται μια χαρά στο νερό. Επίσης σε αυτό το μέγεθος κρυστάλλου το χρώμα είναι πιο πολύ απαλό γαλάζιο παρά έντονο μπλε. Μοιάζει πιο πολύ με πλαστικό. Αν καίγεται τότε είναι πλαστικό. 

Στις 6/3/2020 στις 11:26 ΠΜ, Joshua21 είπε

Μάλλον γρέζια είναι από σωλήνα πολυπροπυλενίου χρώματος μπλε.

http://m.tiemme.com/gre/r113b_prodotti-det_89844.php

http://www.tiemme.com/gre/r400b_prodotti-det_89851.php

Υπόψιν οι εταιρείες ύδρευσης χρησιμοποιούν αποκλειστικά τέτοιους σωλήνες μεγάλης διατομής, συνεπώς μια χαρά μπορεί να προέρχονται από το δίκτυο.

Στις 6/3/2020 στις 1:44 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Γιατί καπου έκαναν εργασίες.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας . 

Τελικά ήταν γρεζια από πλαστική σωλήνα ύδρευσης . 
Κάλεσα εχθές στην ΕΥΔΑΠ να το αναφέρω και με κάλεσαν σήμερα πίσω από το “Τμήμα ποιότητας” και με ενημέρωσαν ότι προχθές το πρωί έγιναν εργασίες και , προφανώς , πέρασαν κάποια γρεζια από το τρύπημα που έκαναν στην σωλήνα.
Όπως μου εξήγησε  η ροή του δικτύου τα έφερε στο ρολόι μου και όταν το βράδυ άνοιξα την βρύση τα είδα . 

Μαλιστα μου έδωσε και το τηλέφωνο του ο υπάλληλος, που με κάλεσε ,σε περίπτωση που  χρειαστώ κάτι να τον καλέσω . 
Προς το παρόν με κάλυψαν , αρκεί να μην ξανασυμβεί . 
Για καλό και για κακό πάντως , χθες αγόρασα και ένα φίλτρο και τοποθέτησα στην κουζίνα . 

Επεξ/σία από AonDuine
  • Like 3
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, AonDuine είπε

Για καλό και για κακό πάντως , χθες αγόρασα και ένα φίλτρο και τοποθέτησα στην κουζίνα . 

Ολύμπιο; :P

Εγώ θα έβαζα φίλτρο στην γραμμή αυτά που συνδέονται δίπλα στην βρύση πέρα απο εκτρώματα δεν ειναι γενικά καλή λύση όπως όλα τα άλλα τηλεμάρκετινγκ. 

Δηλαδή κάτι τέτοιο 

ry_3aGbrL.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

Εγώ θα έβαζα φίλτρο στην γραμμή αυτά που συνδέονται δίπλα στην βρύση πέρα απο εκτρώματα δεν ειναι γενικά καλή λύση όπως όλα τα άλλα τηλεμάρκετινγκ. 

Δηλαδή κάτι τέτοιο 

ry_3aGbrL.png

Στο σπίτι είμαι με ενοίκιο όποτε δεν μπορώ να βάλω φίλτρο στην γραμμή .
Τώρα όσο για το φίλτρο που πήρα ,geyser plus , μπαίνει πάνω στην βρύση όποτε γενικά δεν ενοχλεί .

Διαφορά στο νερό είδα γιατί δεν καταλαβαίνεις το χλώριο πλέον .

Αν κάνει κάτι άλλο δεν ξέρω , αλλά οκ θεωρώ ότι θ είναι καλύτερο το νερό από αυτό .  

Δημοσ.
3 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Δηλαδή κάτι τέτοιο 

ry_3aGbrL.png

Εγώ έχω στην βρύση και τα θεωρώ μια χαρά. Τα κεντρικής παροχής είναι μόνο για μεγάλες διατομές και λάσπες τις οποίες συγκρατούν για να μην φορτωνουν το φίλτρο βρύσης, σκέτο φίλτρο κεντρικής παροχής χωρίς τίποτε άλλο δεν ειναι μια καλή επιλογή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...