Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πως θα μπορούσε να έχει κάποια χρέωση σε εισερχόμενη κλήση;

Collect call λέγεται αυτός που Κάλι παίρνει σε τηλ.κεντρο και λέει χρεώστες την κλήση στον αποδέκτη.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kalotina75 είπε

Collect call λέγεται αυτός που Κάλι παίρνει σε τηλ.κεντρο και λέει χρεώστες την κλήση στον αποδέκτη.

Μόνο σε αμέρικάνικες ταινίες το έχω δει και μάλιστα σε ρωτάνε αν το αποδέχεσαι.Δεν το έχω ακόυσει ποτέ για Ελλάδα.Εσύ;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε
7 ώρες πριν, kalotina75 είπε

Μόνο σε αμέρικάνικες ταινίες το έχω δει και μάλιστα σε ρωτάνε αν το αποδέχεσαι.Δεν το έχω ακόυσει ποτέ για Ελλάδα.Εσύ;

Γίνεται, και κανονικά πρέπει να σε ρωτάνε πρώτα, με παρέμβαση του τηλεφωνικού παρόχου.  Μάλιστα, αυτό ήταν δυνατόν από την 10-ετία του '80.  Και είχαν βρεί και τον τρόπο να κάνουν από το εξωτερικό δωρεάν τηλέφωνα προς Ελλάδα (τρομερά ακριβή μπιζνα τότε...).  Ως εξής:

Ευρισκαν από κάπου τον (κρυφό) αριθμό τηλεφωνου ενός δημόσιου τηλεφωνικού θαλάμου.  Σε προκαθορισμένη ώρα καλούσαν από το εξωτερικό τον θάλαμο, οπου ετοιμος τους περίμενε και απαντούσε ο φίλος/συγγενής/αποδέκτης της κλήσης.  Ζητούσαν η χρεωση να γίνει "collect" - δηλαδή να χρεωθεί στον αποδέκτη (αυτό ζητούνταν ήδη από την χώρα προέλευσης του τηλεφωνήματος).  Ο αποδέκτης απαντούσε θετικά στην τηλεφωνήτρια που παρενέβαινε, και επιβεβαίωνε ότι αποδέχονταν αυτός να πληρώσει την χρεωση ...  Η οποία χρεωση βέβαια τελικά πήγαινε στον κρατικό αριθμό του θαλάμου (εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε database για να τσεκαριστεί εγκαιρα που ανήκει ο αριθμός).  Μίλαγαν λοιπόν τσάμπα μεχρι να βαρεθούν, και ανανέωναν το ραντεβού επικοινωνίας για μία από τα ίδια ....

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...