trib Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Εκατοντάδες χρήστες πέφτουν θύματα δικτύων τηλεφωνικής εξαπάτησης κάθε χρόνο. Χρήστες οι οποίοι αναζητώντας τηλεφωνική υποστήριξη για τον υπολογιστή τους, τελικά όχι μόνο δεν λαμβάνουν βοήθεια αλλά χρεώνονται υπέρογκα ποσά στις πιστωτικές τους κάρτες. Αρκετά τέτοια δίκτυα λειτουργούν 24/7 και αναμένουν υπομονετικά τις κλήσεις των υποψήφιων θυμάτων τους. Θύματα τα οποία αναγκάστηκαν να καλέσουν στο νούμερο που εμφανίζεται στην οθόνη τους, πιθανότατα από malware το οποίο εγκαταστάθηκε χωρίς τη θέλησή τους. Έπειτα από εκατοντάδες τέτοιες αναφορές, ένας άντρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έβαλε στόχο να αποκαλύψει ένα τέτοιο μεγάλο δίκτυο. Ο Jim Browning, κατάφερε να παραβιάσει το τηλεφωνικό κέντρο ενός δικτύου στην Ινδία, όπου οι απατεώνες στοχεύουν καθημερινά τα θύματά τους, αποσπώντας χρηματικά ποσά έως και £1300 σε κάθε τηλεφώνημα. Ο Jim απέκτησε πρόσβαση σε ηχογραφημένες συνομιλίες όπως επίσης και στα πλάνα του κλειστού δικτύου κυκλώματος τηλεόρασης, καταγράφοντας εκατοντάδες ώρες υλικού εικόνας και ήχου. Έπειτα από αρκετούς μήνες παρακολούθησης, αποθήκευσε περισσότερες από 70.000 ηχογραφημένες κλήσεις. Μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνει 21.000.000 εκατομμύρια κλήσεις κάθε μήνα με απατεώνες να αναφέρουν πως είναι εκπρόσωποι τραπεζών, μεγάλων εταιριών ή ακόμη και κυβερνητικοί υπάλληλοι. Σύμφωνα με το BBC, ο υπεύθυνος του δικτύου που ξεσκέπασε ο Jim, είχε «τζίρους» το 2019 που έφταναν ακόμη και τα £490.000 μηνιαίως. Αν και ο ίδιος παραδέχεται πως ότι έκανε ήταν παράνομο, ο σκοπός του ήταν να ξεσκεπάσει το δίκτυο ώστε οι απατεώνες να συλληφθούν. Μάλιστα, παρέδωσε όλο το καταγεγραμμένο υλικό στο BBC. BBC Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
basilis_k6 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 το ειχα δει, μαζι με τα υπόλοιπα βίντεο. εχει αρκετο γέλιο και στα σχόλια. ο τύπος εκτος απο πολύ ικανός έκανε και φοβερη δουλεια. τεράστιο respect. 21 1
Δημοφιλής ανάρτηση Jophiel Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Όταν οι πολίτες κάνουν τη δουλειά του κράτους... 50 1
bmwXR Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Να του κάνουν και μήνυση και να τρέχει κατηγορούμενος 1 1
manval Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Την Κυριακή το πρωί με καλεί ένα νούμερο από Βουλγαρία και μιλώντας απλά και αργά Αγγλικά (έμοιαζε με Ρώσσο) άρχισε να μου λέει ότι είναι από την Microsoft και ότι έχει πρόβλημα ο υπολογιστή μου και θέλουν να με βοηθήσουν :“Ι am calling from Microsoft. We have become aware that your computer has problem. I am now going to help you … κτλ”. Δυστυχώς με κατάλαβε ότι δεν "μασάω" πριν αρχίσω τις "ευχές"! Τις προηγούμενες μέρες με είχαν καλέσει στο σταθερό από διάφορα νούμερα εξωτερικού (ενώ είμαι εκτός σπιτιού), κυρίως Βουλγαρία, Ρουμανία, κτλ (έλαβα κλήσεις από τα 0035922247021, 0035924980286, 00495687884239, 004915204160488, 00495410036766 και 0040746585052). Παρακαλώ ενημερώνεται την Microsoft για τις κλήσεις-απάτες στο http://support.microsoft.com/reportascam 13
mariosCS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 6 λεπτά πριν, manval είπε Την Κυριακή το πρωί με καλεί ένα νούμερο από Βουλγαρία και μιλώντας απλά και αργά Αγγλικά (έμοιαζε με Ρώσσο) άρχισε να μου λέει ότι είναι από την Microsoft και ότι έχει πρόβλημα ο υπολογιστή μου και θέλουν να με βοηθήσουν :“Ι am calling from Microsoft. We have become aware that your computer has problem. I am now going to help you … κτλ”. Δυστυχώς με κατάλαβε ότι δεν "μασάω" πριν αρχίσω τις "ευχές"! Τις προηγούμενες μέρες με είχαν καλέσει στο σταθερό από διάφορα νούμερα εξωτερικού (ενώ είμαι εκτός σπιτιού), κυρίως Βουλγαρία, Ρουμανία, κτλ (έλαβα κλήσεις από τα 0035922247021, 0035924980286, 00495687884239, 004915204160488, 00495410036766 και 0040746585052). Παρακαλώ ενημερώνεται την Microsoft για τις κλήσεις-απάτες στο http://support.microsoft.com/reportascam Γενικά από άγνωστα νούμερα (ειδικά εξωτερικού) δεν απαντάω ποτέ. Το ίδιο πρέπει να κάνετε κι εσείς. Όσους ξέρω κι είναι εκτός, ξέρω τον αριθμό τους. Αν όχι ας αφήσουν φωνοκιβώτιο ή γραπτό μήνυμα. Στα 90s είμαστε να απαντάμε άγνωστα τηλέφωνα; 16
manval Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 6 minutes ago, mariosCS said: Γενικά από άγνωστα νούμερα (ειδικά εξωτερικού) δεν απαντάω ποτέ. Το ίδιο πρέπει να κάνετε κι εσείς. Όσους ξέρω κι είναι εκτός, ξέρω τον αριθμό τους. Αν όχι ας αφήσουν φωνοκιβώτιο ή γραπτό μήνυμα. Στα 90s είμαστε να απαντάμε άγνωστα τηλέφωνα; Πιο πολλή από περιέργεια το σήκωσα. Άσε που με είχαν πάρει και 6 φορές μέσα σε μια εβδομάδα. Γλύτωσε όμως ο "τύπος" το "στόλισμα" γιατί ήταν Κυριακή πρωί και δεν είχα προλάβει ούτε καφέ να πιώ!
Grimson Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 23 λεπτά πριν, manval είπε Την Κυριακή το πρωί με καλεί ένα νούμερο από Βουλγαρία και μιλώντας απλά και αργά Αγγλικά (έμοιαζε με Ρώσσο) άρχισε να μου λέει ότι είναι από την Microsoft και ότι έχει πρόβλημα ο υπολογιστή μου και θέλουν να με βοηθήσουν :“Ι am calling from Microsoft. We have become aware that your computer has problem. I am now going to help you … κτλ”. Δυστυχώς με κατάλαβε ότι δεν "μασάω" πριν αρχίσω τις "ευχές"! Τις προηγούμενες μέρες με είχαν καλέσει στο σταθερό από διάφορα νούμερα εξωτερικού (ενώ είμαι εκτός σπιτιού), κυρίως Βουλγαρία, Ρουμανία, κτλ (έλαβα κλήσεις από τα 0035922247021, 0035924980286, 00495687884239, 004915204160488, 00495410036766 και 0040746585052). Παρακαλώ ενημερώνεται την Microsoft για τις κλήσεις-απάτες στο http://support.microsoft.com/reportascam Δεν φτάνει που έχετε support στη Microsoft παραπονιέστε κι από πάνω
Jophiel Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Grimson είπε Δεν φτάνει που έχετε support στη Microsoft παραπονιέστε κι από πάνω Μια πρωτοβουλία πήρε η MS Βουλγαρίας και αμέσως να την καπελώσουν... Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από Jophiel 1
Predatorkill Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Σαν τον τυπο που καταφερε να πεισει τον υπαλληλο να κανει καποια βηματα στο pc του και το κατεστρεψε δεν εχει. Μιλαμε για πολυ κλαμα ο scammer edit: Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2020 από Predatorkill 4
ΝικήταςΤ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 23 λεπτά πριν, Predatorkill είπε Σαν τον τυπο που καταφερε να πεισει τον υπαλληλο να κανει καποια βηματα στο pc του και το κατεστρεψε δεν εχει. Μιλαμε για πολυ κλαμα ο scammer edit: ΡΕ ΣΥ ΠΕΘΑΝΑ ΜΙΛΑΜΕ!!!!!!!!! θΕΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!
_Theo_ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) SMS: "Από Αλεξάνδρα: Είμαι η ψηλή, μελαχροινή που σε κοίταζε επίμονα στο μπαρ, εχθές. Μου άρεσες πάρα πολύ και θα ήθελα να τα πούμε. Με τι ασχολείσαι;;" Έπος...🤣🤣🤣 Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2020 από _Theo_ 1
ngiornas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Ετσι πηραν και μενα τηλ. και κανονισα διακοπες Ινδια τσαμπα με τα παιδια στο τηλ. κεντρο! Ακουσανε την ιστορια μου και με λυπηθηκανε!!!! 🤣🤣
kostas12ldb Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Αν παρακολουθήσετε βίντεο του Browning, έχει καταστρέψει πολλούς υπολογιστές scammer! Και ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι θα πρέπει ουσιαστικά να επέμβει η Ινδική αστυνομία για να τους μπαγλαρώσει, κάτι που είναι απίθανο, καθότι εκεί η αστυνομία είναι η πιο διεφθαρμένη στον πλανήτη. Είχα δει μπόλικα βίντεό του πριν κάτι μήνες.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Jophiel είπε Όταν οι πολίτες κάνουν τη δουλειά του κράτους... Όντως εκπληκτική παρουσίαση του Πολίτη που δεν μένει απαθής σε όσα σαθρά διαπιστώνει, σε αντιδιαστολή με τον ιδιώτη που κάνει ότι του λένε (επειδή έτσι του λένε), όταν του λένε, για όσο του λένε ... Παράλληλα όμως θέλω να θίξω ένα ακόμη θέμα. Στα λίγα χρόνια που μπαίνω εδώ μέσα, είναι μια από τις ελάχιστες φορές που -αν δεν κάνω λάθος- το site φιλοξενεί θέμα τεχνολογίας με άπτεται και την Κοινωνιολογικής και Κοινωνικής υπόστασης ενός θέματος που ταλανίζει όλη την ανθρωπότητα. Αν κάνουμε έναν παραλληλισμό με τα υποκείμενα - απατεώνες που εκμηδενίζουν απλών - αφελών ίσως ανθρώπων τη ζωή (σ.σ. αφελών διότι προτιμούν ή ίσως σκέπτονται να πληρώσουν ένα σωρό χρήματα για να επιδιορθώσουν ένα δημιουργημένο "πρόβλημα" σ' έναν τους υπολογιστή (αυτό που βλέπουμε στο 1:45 του video) παρά να διαθέτουν ένα backup "προσθετικό" σε 2-3 hdd τους (αν έχουν σημαντικές εργασίες στον υπολογιστή τους) ή παρά να κάνουν ένα format (αν δεν έχουν σημαντικές εργασίες στον υπολογιστή τους), με εκείνα των "εισπρακτικών εταιρειών" που κυριολεκτικά παρανομώντας (*) πνίγουν στον ζόφο χιλιάδες πολιτών - οφειλετών δανείων τραπεζών, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, τα επίσημα κράτη (όχι οι Πολιτείες) απουσιάζουν πανταχόθεν. Και απουσιάζουν την ίδια ώρα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι "παρόντα" όταν πρόκειται να υπερασπιστούν ένα "δικό τους παιδί" (βλέπε υποθέσεις Energa κλπ) Δεν θα επεκταθώ και ελπίζω να μη σβηστεί το σχόλιο μου (ως "δήθεν" πολιτικό) καθόσον θα είναι κρίμα να επαφεθούμε σε έναν τόσο καίριο θέμα (σαν αυτό που δημοσιεύτηκε από τα παιδιά του insomnia) μόνο στην κεφάτη πλευρά του θέματος. * για να προλάβω (μιας και ξέρω πολύ καλά τι λέω) ρήσεις όπως : ας μην έπαιρναν τα δάνεια, ή όπως "δεν παρανομούν οι εισπρακτικές" κλπ, θα πω μόνο ένα. 10 στις 10 ΔΕΝ έχουν άδεια για να κάνουν ότι κάνουν αλλά απλώς για να διατηρούν ως τίτλους όσα δάνεια "αγόρασαν" (στο 5-10% της ονομαστικής τους αξίας. Ποσοστό που διεθνώς τιμωρείται (αν απαιτηθεί το δάνειο στο 100% του) ως τοκογλυφικό κέρδος ή ως αθέμιτος πλουτισμός κλπ. Ταυτόχρονα δε, ότι τίτλους διαθέτουν τα funds, τους διαθέτουν ΜΟΝΟ για διαπραγμάτευση στην δευτερογενή αγορά και όχι για διεκδίκηση. Αυτά όμως είναι θέματα μιας άλλη μέρας ... Καλή συνέχεια σε όλους και είθε πάντοτε με δύναμη, κέφι και το ανάστημα ψηλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα