niva97 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Καλησπερα Προσπαθω να βαλω Windows 10 σε ενα παλιο pc MOBO ASUS P5E +SSD 840 SAMSUNG + 6 GB DDR2 RAM +INTEL P4 540 αλλα δεν μπορω Τωρα τρεχω windows 7 32 και προσπαθω με ενα usb να βαλω W10 μου βγαζει το πιο πανω μηνυμα this pc's processor doesn't support a critical feature (nx) Δεν εχω επιλογη στο BIOS να αλλαξω το EXECUTE η να κανω enable to NX Υπαρχει τροπος να βαλω τα 10 ??????? η το ξεχναω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asmilon Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Δοκιμασε να βαλεις Windows 10 32-bit αν δοκιμαζεις να βαλεις την 64-bit εκδοση, πρεπει να σε αφησουν να προχωρησεις με την εγκατασταση... Αλλιως αν θες να φρεσκαρεις το μηχανακι σου θα μπορουσες να δοκιμασεις καποια ελαφρια διανομη Linux πχ Lubuntu... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, niva97 είπε Καλησπερα Προσπαθω να βαλω Windows 10 σε ενα παλιο pc MOBO ASUS P5E +SSD 840 SAMSUNG + 6 GB DDR2 RAM +INTEL P4 540 αλλα δεν μπορω Τωρα τρεχω windows 7 32 και προσπαθω με ενα usb να βαλω W10 μου βγαζει το πιο πανω μηνυμα this pc's processor doesn't support a critical feature (nx) Δεν εχω επιλογη στο BIOS να αλλαξω το EXECUTE η να κανω enable to NX Υπαρχει τροπος να βαλω τα 10 ??????? η το ξεχναω Ο επεξεργαστής σου δεν έχει υποστήριξη 64bit, άρα βλέπει μέχρι 4ram. Επιπλέον δεν υποστηρίζει "no execute", άρα δεν παίζει με windows 10. Αν είσαι στην Αθήνα, έλα να σου χαρίσω τον https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/27478/intel-pentium-4-processor-630-supporting-ht-technology-2m-cache-3-00-ghz-800-mhz-fsb.html που τα έχει, για να δοκιμάσεις. Εχε υπόψη σου πως με το κατάλληλα πειραγμένο bios σε ΑΥΤΗ την μητρική, μπορείς να πας σε XEON στα 1333 χρονισμό, που με την ίδια κατανάλωση ρεύματος, θα είναι ασύγκριτα πιο γρήγορος από οτιδήποτε άλλο μπορείς να βάλεις. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niva97 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 9 ώρες πριν, snbblp είπε Ο επεξεργαστής σου δεν έχει υποστήριξη 64bit, άρα βλέπει μέχρι 4ram. Επιπλέον δεν υποστηρίζει "no execute", άρα δεν παίζει με windows 10. Αν είσαι στην Αθήνα, έλα να σου χαρίσω τον https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/27478/intel-pentium-4-processor-630-supporting-ht-technology-2m-cache-3-00-ghz-800-mhz-fsb.html που τα έχει, για να δοκιμάσεις. Εχε υπόψη σου πως με το κατάλληλα πειραγμένο bios σε ΑΥΤΗ την μητρική, μπορείς να πας σε XEON στα 1333 χρονισμό, που με την ίδια κατανάλωση ρεύματος, θα είναι ασύγκριτα πιο γρήγορος από οτιδήποτε άλλο μπορείς να βάλεις. καλημερα Σε ευχαριστω για την απαντηση και την βοηθεια. Πειραια είμαι . Αν θελεις και μπορεις να βρεθουμε ΣΚ οπου σε βολευει να μου δωσεις τον επεξεργαστη που λες να τον δοκιμασω ( θα μου πεις ποσο κανει ) . .Για την λυση με ΧΕΟΝ δεν πολυξερω που θα βρω το ΒΙΟΣ καθως και τον επεξεργαστη και παλι σε ευχαριστω 10 ώρες πριν, asmilon είπε Δοκιμασε να βαλεις Windows 10 32-bit αν δοκιμαζεις να βαλεις την 64-bit εκδοση, πρεπει να σε αφησουν να προχωρησεις με την εγκατασταση... Αλλιως αν θες να φρεσκαρεις το μηχανακι σου θα μπορουσες να δοκιμασεις καποια ελαφρια διανομη Linux πχ Lubuntu... w10 32 δοκιμασα και δεν μπορουσα. Από linux είμαι ασχετος και το μηχανημα προοριζεται για τον γιο μου που σιγουρα δεν ξερει Σε ευχαριστω για την απαντηση σου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
physvlog Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 10 ώρες πριν, snbblp είπε Ο επεξεργαστής σου δεν έχει υποστήριξη 64bit, άρα βλέπει μέχρι 4ram. Επιπλέον δεν υποστηρίζει "no execute", άρα δεν παίζει με windows 10. Αν είσαι στην Αθήνα, έλα να σου χαρίσω τον https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/27478/intel-pentium-4-processor-630-supporting-ht-technology-2m-cache-3-00-ghz-800-mhz-fsb.html που τα έχει, για να δοκιμάσεις. Εχε υπόψη σου πως με το κατάλληλα πειραγμένο bios σε ΑΥΤΗ την μητρική, μπορείς να πας σε XEON στα 1333 χρονισμό, που με την ίδια κατανάλωση ρεύματος, θα είναι ασύγκριτα πιο γρήγορος από οτιδήποτε άλλο μπορείς να βάλεις. Μπραβο σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, physvlog είπε Μπραβο σου. Τρεις έχω. Τους λυπήθηκα να τους πετάξω, χαίρομαι που θα πιάσει τόπο. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
physvlog Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, snbblp είπε Τρεις έχω. Τους λυπήθηκα να τους πετάξω, χαίρομαι που θα πιάσει τόπο. Και εγω τα ιδια κανω οταν βρισκεται αναγκη. Εχω πολυ μεγαλο στοκ απο παλια πραγματα. Μεχρι και μνημες sdram εχω. Και οταν βρω κανεναν του τα δινω. Μεχρι και πισακια χαριζω σε φοιτητες πολλες φορες. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niva97 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Σταυρο και παλι σε ευχαριστω για ολα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, niva97 είπε Σταυρο και παλι σε ευχαριστω για ολα Νά'σαι καλά. Τώρα... για να δει το pc περισσότερα από 4 ram στα windows, χρειάζεσαι 64 bit λειτουργικό. Δοκίμασε, και τα ξαναλέμε. Καλή επιτυχία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Υποψιν οτι η μητρικη ειναι πολυ καλη για να μεινεις μονο σε μονοπυρηνο 😃 https://www.asus.com/us/Motherboards/P5E/HelpDesk_CPU/ https://www.ebay.co.uk/itm/Intel-Core-2-Quad-CPU-Q8300-2-5GHz-4M-1333-LGA775/182429852760 https://www.ebay.co.uk/itm/Intel-Core-2-Quad-CPU-Q8400-2-66GHz-4M-1333-LGA775-SLGT6/172719545080 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niva97 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγκατεστησα τα w10 32 .Δυστηχως δεν μπορεσα να βαλω τα 64 αν και ο 630 ειναι 64 Δεν Ξερω γιατι ? Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2020 από niva97 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, niva97 είπε Εγκατεστησα τα w10 32 .Δυστηχως δεν μπορεσα να βαλω τα 64 αν και ο 630 ειναι 64 Δεν Ξερω γιατι ? Αν έχεις περισσότερα από 4ram με αυτή τη cpu, σηκώνει 64bit λειτουργικό. Ισως φταίει το μέσο εγκατάστασης που χρησιμοποίησες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niva97 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 USB χρησιμοποιω και RAM εχω 6GB Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snbblp Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 42 λεπτά πριν, niva97 είπε USB χρησιμοποιω και RAM εχω 6GB Νίκο, έχει σημασία με τι έκανες το USB και αν είναι σε mbr ή σε uefi mode. Η μητρική που έχεις είναι κατάλληλη ΜΟΝΟ για mbr mode. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niva97 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2020 Φταχνω τωρα ενα DVD με w10 και θα ξαναδοκιμασω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα