Προς το περιεχόμενο

The Last of Us [HBO, 2023]

coffeex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 7/3/2023 στις 3:38 ΜΜ, LiquidTroll είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

scene by scene comparison

απιστευτο...οταν φωναζα οτι πρεπει να εχεις παιξει πρωτα το παιχνιδι για να μπορεσεις να παρακολουθησεις τη σειρα,

καποιοι γραφικοι εδω μεσα βγηκαν να κραξουν...η απαντηση βρισκεται σε αυτο το βιντεο

• Confused 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, erasmys είπε

απιστευτο...οταν φωναζα οτι πρεπει να εχεις παιξει πρωτα το παιχνιδι για να μπορεσεις να παρακολουθησεις τη σειρα,

καποιοι γραφικοι εδω μεσα βγηκαν να κραξουν...η απαντηση βρισκεται σε αυτο το βιντεο

Ίσα ίσα που το βίντεο αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να γνωρίζεις το παιχνίδι αφού κάνουν scene-by-scene 

• Like 5
  • Thanks 2

Κορυφη το τελευταιο επεισοδιο. Στεκετε και σαν standalone ανετα εξαιρετικη δουλεια. Καλα η Ramsey οτι ηταν εξαιρετικη ηθοποιος το ξεραμε αλλα εδω εδωσε ρεστα. Γενικα ολο το επεισοδιο σε πολυ υψηλο επιπεδο. Ειναι λιγο ακαθοριστη η ροη και ισως αυτο ειναι που ξενιζει τον κοσμο. Δηλαδη 1-2 καλα επεισοδια μετα 1-2 πιο ηρεμα μετα παλι δυναμωνει. Βεβαια καποια backstory πρεπει να ειπωθουν οποτε καλως εγινε ετσι για μενα. 

• Like 4

Ούφ, τελείωσα επιτέλους το 7ο επεισόδιο. Το είδα σε κομμάτια. Δεν γίνεται ρε φίλε σε σειρά με 9 επεισόδια τη σεζόν να τρώς 2 επεισόδια έτσι.

ΟΚ, το 3ο επεισόδιο ήταν εξαιρετικό. Για το 7ο δεν μπορώ να πώ το ίδιο.

Άντε να δούμε το 8ο που όλοι λένε ότι είναι πολύ καλό.

• Like 3

10 ώρες πριν, panther_512 είπε

Άντε να δούμε το 8ο που όλοι λένε ότι είναι πολύ καλό.

Το τελευταίο είναι το πιο κοντά στο game σε σύνολο. Πάντως όλοι οι φίλοι που το είδαν δεν εντυπωσιάστηκαν, ειδικά οι γυναίκες, η μια τους το παράτησε κιόλας. Θα συμφωνήσω και εγώ, γενικά άμα δεν είσαι fan του game η σειρά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, έχει πολύ καλο production, αλλα μέχρι εκεί. Προσωπικά μέχρι στιγμής και ελπίζοντας ότι το τελευταίο επεισόδιο δεν θα τα μαμισει, θα έλεγα είναι σχεδόν άψογη imho, για vg adaptation. Σαν κανονική σειρά άνω του μετριου στην καλύτερη imho.

• Like 9

8 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Το τελευταίο είναι το πιο κοντά στο game σε σύνολο. Πάντως όλοι οι φίλοι που το είδαν δεν εντυπωσιάστηκαν, ειδικά οι γυναίκες, η μια τους το παράτησε κιόλας. Θα συμφωνήσω και εγώ, γενικά άμα δεν είσαι fan του game η σειρά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, έχει πολύ καλο production, αλλα μέχρι εκεί. Προσωπικά μέχρι στιγμής και ελπίζοντας ότι το τελευταίο επεισόδιο δεν θα τα μαμισει, θα έλεγα είναι σχεδόν άψογη imho, για vg adaptation. Σαν κανονική σειρά άνω του μετριου στην καλύτερη imho.

Πιστευω οτι ο λογος που δεν το ειδε σαν κατι ιδιαιτερο αρκετος κοσμος ειναι πρωτα απο ολα γιατι δεν ενιωσαν οτι αυτοι οι 2 χαρακτηρες δεθηκαν μεταξυ τους και μαζι τους να δεθει και ο θεατης.Πραγματικα το κοψε ραψε για μενα ητανε οτι χειροτερο..Επισης κατι αλλο που το εχω ξαναπει παροτι δεν επικεντρωνεται η ιστορια στους μολυσμενους η σειρα εχασε επειδη ακριβως δεν επικεντρωθηκε και εκει και οχι μονο στις ανθρωπινες σχεσεις.Επρεπε να μας δειξει ποσο επικινδυνοι ειναι οι μολυσμενοι και οτι περα απο τα safe zones οι μολυσμενοι υπαρχουν σε καθε γωνια και ειναι υπαρκτος κινδυνος.Στην σειρα δεν το καταλαβα αυτο ενιωσα οτι εφτασαν στον προορισμο τους λες και ειχαν ανοιξει cheat.

Με λιγα λογια τα encounters με μολυσμενους και οποιες αλλες κακουχιες θα περνουσαν οι ηρωες της σειρας θα βοηθουσαν να αναδειξουν αυτο το δεσιμο καλυτερα.

Συμφωνω οτι σαν adaptation ειναι οτι καλυτερο εχουμε δει αλλα σαν κανονικη σειρα για μενα ειναι μετρια απλα την σωζει οτι εχει καλο Production και γενικα σκηνοθετικα εχει φοβερα πλανα.Σεναριακα νιωθεις οτι ειναι μια περιληψη.

Ισως φταιει που εχουμε παιξει πρωτα το παιχνιδι αλλα πραγματικα προκαλω οποιον εχει δει πρωτα την σειρα με την πρωτη ευκαιρια να ζησει την εμπειρια του παιχνιδιου και εκει θα καταλαβει το δεσιμο αυτων των 2.Το μονο θετικο για μενα που δεν το εχει το παιχνιδι και το εχει η σειρα ειναι στα πρωτα επεισοδια που δειχνει τα flashback με την εξαπλωση του ιου και το πρωτο επεισοδιο με τους επιστημονες.Πραγματικα απο τις πιο ομορφες πινελιες.

• Like 4
  • Thanks 1

Είδα και το 8ο. Όπως σωστά ειπώθηκε, είναι πάρα πάρα πολύ κοντά στο παιχνίδι. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, το επεισόδιο είναι ούτως ή άλλως πάρα πολύ καλό. Επιτέλους βλέπουμε και λίγη βία της προκοπής και κατανοώ το σκεπτικό των δημιουργών όπου:

Spoiler

Μας έδιναν λίγα hints στην αρχή για το ποιός είναι σε αυτόν τον νέο κόσμο ο Joel, και τώρα αρχίζουμε να γνωρίζουμε πραγματικά την ικανότητά του για άμεση, αποτελεσματική κτηνωδία χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ένας πραγματικός οδοστρωτήρας (όπως τουλάχιστον απεικονίστηκε στο πρώτο παιχνίδι).

Αν από την αρχή μας τον έδειχναν να μαμά και να δέρνει, δεν θα είχε τον ανάλογο αντίκτυπο στο τέλος.

Πιστεύω ότι το τελευταίο επεισόδιο θα μας ικανοποιήσει όλους.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν κάτι στηρίζεται σε κάτι άλλο, μπορει να είναι και λογικό οι μη μυημένοι να μην εντυπωσιάζονται.

Πχ, δεν έχω δει ούτε μια ταινία Star Wars(utter sin, i know), αν και ξέρω πανω κάτω τι παίζει. Οπότε αν δω Mandalorian, ίσως να μην εντυπωσιαστώ. Γιατι δεν ξέρω όλο το background.

Spoiler

Επεξ/σία από LiquidTroll

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι αυτό λέμε και ξαναλέμε ότι το target group ειναι οι gamers. Γιατί σ αυτή την μέτρια σειρά θα δώσουν ευκαιρία. Αυτόν που δεν ξέρει την ιστορία, αν δεν τον τραβήξεις απ την αρχή, τον έχασες. 

Ο άλλος θα δώσει χρόνο. Lol δλδ, θα αλλάξεις τα φώτα σε ένα υλικό, θα ξενερώσεις τον og fan και αν είναι και πιπα η σειρά (βλ. Witcher, RoP, RE) θα ξενερώσεις και τους άλλους. Ε ποιος θα το δει τοτε; Που απευθύνεσαι εν τέλει; 

On topic, νομίζω ότι έχουν εισάγει τον Joel του Part ii εδώ. Ένας κουρασμένος Joel, μακριά απ το Prime του, έχοντας αφήσει πίσω το βίαιο παρελθόν. Όλα αυτά όμως είναι διατεθειμένος να τα επαναλάβει για χάρη της Ellie, αυτό δείχνει και το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ τους. Στην αρχή, το έκανε για το reward, μετά το έκανε για την Tess. Πλέον συνεχίζει από πραγματικό ενδιαφέρον για την Ellie. 

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Like 1

Δεν την έχω δει γιατί περιμένω να παίξω πρώτα το παιχνίδι το οποίο για την συντριπτική πλειονότητα είναι ένα από τα καλύτερα ever ανεξαρτήτου κατηγορίας. 

Η πλειοψηφία συγγενών, γνωστών κτλ που την έχουν δει μέχρι τώρα και κανένας δεν είναι Gamer, σαν γενική αίσθηση μου αναφέρουν ότι πρόκειται για μέτρια σειρά που όπως την βλέπουν έτσι και την ξεχνούν. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Οταν κάτι στηρίζεται σε κάτι άλλο, μπορει να είναι και λογικό οι μη μυημένοι να μην εντυπωσιάζονται.

Δεν στέκει αυτό. Πολλές ταινίες στηρίζονται σε βιβλία και μια χαρά κατάφεραν να αρέσουν σε πολύ κόσμο. 

22 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Γι αυτό λέμε και ξαναλέμε ότι το target group ειναι οι gamers.

Δεν μπορεί να ισχύει αυτό. Αν ήταν έτσι θα έδειχναν τα επεισόδια 3 και 7? Δεν στέκει. (και για άλλους λόγους όχι μόνο για αυτό)

13 λεπτά πριν, liakinen είπε

Δεν την έχω δει γιατί περιμένω να παίξω πρώτα το παιχνίδι το οποίο για την συντριπτική πλειονότητα είναι ένα από τα καλύτερα ever ανεξαρτήτου κατηγορίας.

Το παιχνίδι είναι πολύ καλό σαν κινηματογραφική εμπειρία, έχει ωραία ατμόσφαιρα, art direction, ηθοποιίες. Σαν gameplay αυτό καθέ αυτό και σαν level design δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

13 λεπτά πριν, liakinen είπε

Η πλειοψηφία συγγενών, γνωστών κτλ που την έχουν δει μέχρι τώρα και κανένας δεν είναι Gamer, σαν γενική αίσθηση μου αναφέρουν ότι πρόκειται για μέτρια σειρά που όπως την βλέπουν έτσι και την ξεχνούν.

Ε, δεν έχουν άδικο. Αλλά δεν φταίει που δεν είναι gamers. Τι σχέση έχει αυτό?

Επεξ/σία από SalemsLot
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, SalemsLot είπε

Ε, δεν έχουν άδικο. Αλλά δεν φταίει που δεν είναι gamers. Τι σχέση έχει αυτό?

Δεν έχουν παίξει το παιχνίδι και δεν τους συνδέει τίποτα με τον κόσμο του. Αφού πρόκειται για το καλύτερο adaptation παιχνιδιού όπως και να έχει μετράει κάποιος να έχει ζήσει τους χαρακτήρες, το setting κτλ πριν δει την σειρά (δίνει πόντους που λέμε). 

Μόλις τώρα, liakinen είπε

Δεν έχουν παίξει το παιχνίδι και δεν τους συνδέει τίποτα με τον κόσμο του. Αφού πρόκειται για το καλύτερο adaptation παιχνιδιού όπως και να έχει μετράει κάποιος να έχει ζήσει τους χαρακτήρες, το setting κτλ πριν δει την σειρά (δίνει πόντους που λέμε).

Δεν ισχύει. Αν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο, δεν χαίρεσαι το Lord of the Rings ας πούμε?

Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο adaptation, κάτι λείπει. Ενώ ο κόσμος (σαν εικόνα) είναι πιστός στο παιχνίδι και οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές πείθουν, αν και θα ήθελα η Ellie να μοιάζει πιο πολύ σαν μορφή στην original (ο Joel είναι πολύ οκ), η ροή χάνει πολύ. Είναι ψιλο-κοιμίσικο και το story δεν είναι το ίδιο καλό με του game. 

Πιο πολύ μου άρεσε και ευχαριστήθηκα το Silent Hill του 2006 ή και το Mortal Kombat του 1995.  

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...