Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρκετά δυνατό το 8ο επεισόδιο με την Ellie να

Spoiler

δίνει πόνο. Ευτυχώς όπως ειπώθηκε παραπάνω έγινε με σωστό τρόπο και όχι σε στυλ Rambo. Και ο Joel σκληρός εκεί που σκότωσε τους 3-4 άνδρες.

Δεν έδειξε

Spoiler

μολυσμένους

αλλά δεν με ένοιαξε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο επεισόδιο μιας που είχε μπόλικη δράση.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 1
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι η πλήρης έλλειψη infected, χτυπάει. Στην τελική για κάποιο λόγο επικρατεί αυτή η κατάσταση, το χουν παραμελήσει εντελώς. Απ τον άχαρο τρόπο του WD, μέχρι το να μην το αγγίζεις καθόλου, υπάρχουν κι άλλα στάδια

2 hours ago, zvarthangalos said:

Μου αρέσει που οι περισσότεροι που έχετε παίξει το παιχνίδι λέτε πως έχει γίνει δουλειά ώς προς την ομοιότητα της σειράς και του παιχνιδιού στις σκηνές και γενικά στο στήσιμο, στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε την Ellie στο game να κρατάει τόξο ενώ στην σειρά snipper εμένα δεν μου λέει κάτι που οι διάλογοι και το στήσιμο των σκηνών ειναι πιστά στο παιχνίδι νομίζω πως ειναι εύκολο για έναν σκηνοθέτη να το κάνει αυτό απο εκεί και μετά είναι θέμα ηθοποιών το πως θα αποδώσουνε την σκηνή όμως το τόξο με το τουφέκι έχει τεράστια διαφορά γιατί το κάθε ένα ξεχωριστά τονίζει τις συνθήκες που επικρατούν γενικά στον αποκαλυπτικό αυτόν κόσμο είναι διαφορετικό να σκοτώνεις ένα ελάφι με τόξο και διαφορετικό με snipper.

Η Ellie δεν έχει μάθει να χρησιμοποιεί τόξο εδώ. Δεν την έχουμε δει καθόλου. Τώρα καλά καλά μαθαίνει να ρίχνει με rifle. Δεν θα κόλλαγε να μας την έδειχναν ως Hawkeye, απλά και μόνο επειδή στο game έγινε έτσι. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Και εγώ θα ήθελα περισσότερους μολυσμένους στην σειρά γενικά, μιας που είναι και το βασικό element. Ειδικά καναν bloated όπως εκείνο το κτήνος που είχαμε δει.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zvarthangalos είπε

Μου αρέσει που οι περισσότεροι που έχετε παίξει το παιχνίδι λέτε πως έχει γίνει δουλειά ώς προς την ομοιότητα της σειράς και του παιχνιδιού στις σκηνές και γενικά στο στήσιμο, στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε την Ellie στο game να κρατάει τόξο ενώ στην σειρά snipper εμένα δεν μου λέει κάτι που οι διάλογοι και το στήσιμο των σκηνών ειναι πιστά στο παιχνίδι νομίζω πως ειναι εύκολο για έναν σκηνοθέτη να το κάνει αυτό απο εκεί και μετά είναι θέμα ηθοποιών το πως θα αποδώσουνε την σκηνή όμως το τόξο με το τουφέκι έχει τεράστια διαφορά γιατί το κάθε ένα ξεχωριστά τονίζει τις συνθήκες που επικρατούν γενικά στον αποκαλυπτικό αυτόν κόσμο είναι διαφορετικό να σκοτώνεις ένα ελάφι με τόξο και διαφορετικό με snipper.

Η σειρά έχει κόψει σχεδόν όλα τα μη κινηματογραφικά σημεία του παιχνιδιού για να επικεντρωθεί στους χαρακτήρες. Γιαυτό και δεν βλέπουμε τον Τζόελ να πηγαίνει γονατιστός παντού ή να μαζεύει ψαλίδια και κολλητικές ταινίες. Αυτά αποτελούν κομμάτι της εμπειρίας ώστε ο παίχτης να έχει στόχους και εμπόδια και στη τελική γιατί ένα παιχνίδι χρειάζεται και gameplay. Το τόξο στο παιχνίδι όπως και στη πλειοψηφία των παιχνιδιών στα οποία υπάρχει η επιλογή χρήσης του και δεν είναι μεσαιωνικού setting ή fantasy , υπάρχει ως ranged stealth option για να μπορεί ο παίχτης να υποστηρίξει αυτό το τρόπο αλληλεπίδρασης με το κόσμο.  Στη σειρά δεν έχει γίνει πουθενά αναφορά ότι η Ellie έχει κάποιο background κυνηγού με τόξο ούτε τους τη πέφτουν ορδές κάθε 100 μέτρα ώστε να πρέπει να βρούνε τρόπους να σκοτώνουν αθόρυβα. Θα μου άρεσε και εμένα να δούμε ένα kill infected με ψαλίδι κολλημένο σε σωλήνα αλλά η σειρά έχει επιλέξει άλλο δρόμο και σε ρεαλιστικές συνθήκες είναι πολύ λογικότερο να πας με τη πεπατημένη και να κάνεις χρήση του σύγχρονου και διαθέσιμου εξοπλισμού σου παρά να κάνεις τον Μαγκάιβερ. Η σειρά λανθασμένα αναφέρεται ως "μεταφορά παιχνιδιού" ενώ θα έπρεπε να αναφέρεται ως "μεταφορά της ιστορίας του παιχνιδιού", κάτι στο οποίο τα έχει καταφέρει περίφημα ως τώρα. 

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tliako είπε

Η σειρά έχει κόψει σχεδόν όλα τα μη κινηματογραφικά σημεία του παιχνιδιού για να επικεντρωθεί στους χαρακτήρες. Γιαυτό και δεν βλέπουμε τον Τζόελ να πηγαίνει γονατιστός παντού ή να μαζεύει ψαλίδια και κολλητικές ταινίες. Αυτά αποτελούν κομμάτι της εμπειρίας ώστε ο παίχτης να έχει στόχους και εμπόδια και στη τελική γιατί ένα παιχνίδι χρειάζεται και gameplay. Το τόξο στο παιχνίδι όπως και στη πλειοψηφία των παιχνιδιών στα οποία υπάρχει η επιλογή χρήσης του και δεν είναι μεσαιωνικού setting ή fantasy , υπάρχει ως ranged stealth option για να μπορεί ο παίχτης να υποστηρίξει αυτό το τρόπο αλληλεπίδρασης με το κόσμο.  Στη σειρά δεν έχει γίνει πουθενά αναφορά ότι η Ellie έχει κάποιο background κυνηγού με τόξο ούτε τους τη πέφτουν ορδές κάθε 100 μέτρα ώστε να πρέπει να βρούνε τρόπους να σκοτώνουν αθόρυβα. Θα μου άρεσε και εμένα να δούμε ένα kill infected με ψαλίδι κολλημένο σε σωλήνα αλλά η σειρά έχει επιλέξει άλλο δρόμο και σε ρεαλιστικές συνθήκες είναι πολύ λογικότερο να πας με τη πεπατημένη και να κάνεις χρήση του σύγχρονου και διαθέσιμου εξοπλισμού σου παρά να κάνεις τον Μαγκάιβερ. Η σειρά λανθασμένα αναφέρεται ως "μεταφορά παιχνιδιού" ενώ θα έπρεπε να αναφέρεται ως "μεταφορά της ιστορίας του παιχνιδιού", κάτι στο οποίο τα έχει καταφέρει περίφημα ως τώρα. 

Συμφωνώ σε όσα γράφεις και δεν λέω να μας δείξει όλα τα αυτοσχέδια όπλα που κάνουν crafting και στην σειρά απλά η σκηνή με το ελάφι  θα είχε άλλο βάρος αν ήταν με τόξο και όχι με rifle, επίσης δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως για ακόμη ενα επεισόδιο η Ellie (Bella Ramsey) έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας.

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμα ένα πολύ καλό επεισόδιο αλλά είναι λες και βλέπεις σε speed run το παιχνίδι. 

Έχουν τόσα να δείξουν και τους μένει πολύ λίγος τηλεοπτικός χρόνος στο επόμενο και τελευταίο επεισόδιο της σεζόν οπότε πάμε πάλι speed run. 

Και μετά αντε 2 χρόνια τουλάχιστον για τη δεύτερη σεζόν, ε δε γίνεται δουλειά έτσι... 

• Like 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Τελικά όντως πρέπει να ναι λίγο βλακακος :P

Screenshot_20230307_201046.jpg.54095b06304ecbf3855b21c1db36afee.jpg

Μπορείς να λινκ το άρθρο; Πρέπει να δουμε context γιατί παρά τις όποιες αντιπαραθέσεις Neil και Craig εχουν συμφωνήσει σε πολλά και ο πρώτος έχει παραδεχτεί και βελτιώσεις του Craig τις οποίες θα ήθελε να έχει σκεφτεί ο ίδιος, όπως π.χ.

Spoiler

το ότι ο Σαμ ηταν κουφός (ειδικότερα με τον τρόπο που εξήγησε ο Craig γιατί συναισθηματικά αυτό ήταν καλό - δεν θυμάμαι ακριβώς την εξήγηση) και στο οποίο ο Neil όταν το ακουσε απάντησε "you mother fucker, i wish I had thought of that".

Για την έλλειψη μολυσμένων

Spoiler

πχ στο καινούριο επεισόδιο αν θυμάμαι καλά ανέφερε ότι καταλαβαίνει ότι στο παιχνίδι το trust building με τον David γινόταν όταν την έσκασαν οι μολυσμένοι κλπ και ηταν πιο δύσκολο να στήσει το όποιο trust (όσο περίμεναν τον James) μέσω διαλόγου/μορφασμών κλπ, αλλά αν υπήρχαν πολλοί μολυσμένοι εκεί 1ον θα επικέντρωνε την προσοχή κάπου αλλού σε ένα ήδη packed και suspenseful επεισόδιο και 2ον θα έθετε ερωτήματα για το πως βρέθηκαν ξαφνικά εκεί όλοι αυτοί οι μολυσμένοι στη μέση του πουθενά. Μπορεί να μην είναι οι πιο μεστές δικαιολογίες αλλά αν ακούσεις το podcast το αναφέρουν το κομμάτι των αλλαγών και σε αυτό αλλά και σε όλα τα επεισόδια. 

Λεπτομέρεια της λεπτομέρειας που ανέφεραν στο ποντκαστ ότι η πενικιλίνη παράγεται από fungi.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...