Προς το περιεχόμενο

The Last of Us [HBO, 2023]

coffeex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Jfc πάλι ηλίθιο casting. Επίσης κόψανε δυο χρονια?! Σοβαρά τώρα? Τελικά έκανα λάθος αρχικά που είπα ότι δεν υποβάθμισαν τον Joel, μια χαρά τον υποβάθμισαν απλά το κάνουνε με τουλάχιστον καλο γράψιμο, που φαντάζομαι είναι λόγο του Mazin και όχι του Drunkmann.

Καλά για το τι ψαλίδι έχει πέσει γενικά είναι αστείο πια. Βασικά το "ψαλίδι" δεν το χαρακτηρίζει σωστά.

sawzall-tool.gif

Επίσης ναι ok έχουν κόψει σχεδόν όλα τα encounters για να γίνει πιο ρεαλιστικό αλλα σε αυτό

Spoiler

σπάει λαιμό ο Joel

ούτε στο game δεν το έκανε αυτό. Ας κρατούσαν έστω μερικά encounters, ούτε στο Jackson δεν είχε, που ok αυτό είναι το Jackson του Part Duo, ffs.

Δεν μου άρεσε αυτό το επεισόδιο, ίσως το χειρότερο μαζί με το τρίτο και αρχίζω και βλέπω πολύ πιο καθαρά που το πάνε.

Παρόλα αυτά, 4 από τα 6 είναι πάλι καλο ποσοστό.

ps. Το video παρακάτω αναφέρει σχεδόν ότι είπα με πιο λεπτομέρεια, εννοείτε ότι έχει spoilers.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Jfc πάλι ηλίθιο casting. Επίσης κόψανε δυο χρονια?! Σοβαρά τώρα? Τελικά έκανα λάθος αρχικά που είπα ότι δεν υποβάθμισαν τον Joel, μια χαρά τον υποβάθμισαν απλά το κάνουνε με τουλάχιστον καλο γράψιμο, που φαντάζομαι είναι λόγο του Mazin και όχι του Drunkmann.

Καλά για το τι ψαλίδι έχει πέσει γενικά είναι αστείο πια. Βασικά το "ψαλίδι" δεν το χαρακτηρίζει σωστά.

sawzall-tool.gif

Επίσης ναι ok έχουν κόψει σχεδόν όλα τα encounters για να γίνει πιο ρεαλιστικό αλλα σε αυτό

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

σπάει λαιμό ο Joel

ούτε στο game δεν το έκανε αυτό. Ας κρατούσαν έστω μερικά encounters, ούτε στο Jackson δεν είχε, που ok αυτό είναι το Jackson του Part Duo, ffs.

Δεν μου άρεσε αυτό το επεισόδιο, ίσως το χειρότερο μαζί με το τρίτο και αρχίζω και βλέπω πολύ πιο καθαρά που το πάνε.

Εμεις που δεν εχουμε παιξει τα παιχνιδια, μας αρεσει παντως.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Εννοείται ρε συ, απολύτως σεβαστό, η σειρά είναι based/ μεταφορά. Είναι λογικό και επακόλουθο ο κάθε θεατής (και αντίστοιχα παίκτης) να έχει και τα δικά του standards και απαιτήσεις τα οποία καλα κάνει και τα θέτει και ο {TDi}Dj2k..infc ( και όποιος άλλος )

Το είχαμε τονίσει, ως άσχετος με τα παιχνίδια, έχεις ευκολότερο "έργο" θέασης, οπότε δεν θα κάνεις καμία σύγκριση καθώς ΤΩΡΑ μαθαίνεις το κόσμο του TLOU

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1

4 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Speak for yourself 😜, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. 
Ακομα και σ’εμενα που δεν το έχω παίξει, κάνει μπαμ ότι η ιστορία προχώρησε υπερβολικά γρήγορα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω παίξει τα games. Καμιά κάψα δεν έχω να ακολουθήσουν ακριβώς την ροή του game. Να μην βαριέμαι θέλω και να πιάσουν λίγο feeling.

Μου φάνηκε πολύ ωραίο το 6ο επεισόδιο, πέρασα καλά. Και επιτέλους δεν βαρέθηκα. Μαζί με το 2ο είναι τα αγαπημένα μου μέχρι τώρα.

Καλά κάνει και προχωράει για να νιώσουμε και μια εξέλιξη στην ιστορία. Είμαι ικανοποιημένος με την ροή.

Γίνεται λίγο forced ο δεσμός του Joel με την Ellie, αλλά αυτό συμβαίνει από την αρχή. Και λογικό είναι να συμβαίνει όταν τρως χρόνο σε άσχετα σκηνικά. Γιατί εντάξει, το Last of Us έχει να κάνει με τον Joel και την Ellie, τι να λέμε.

Επεξ/σία από SalemsLot

Τιτανοτεράστιο επεισόδιο το έκτο.Επέστρεψε όλη η παλιοπαρέα του walking dead.Είδανε το καταφύγιο της Αλεξάνδρειας, τον Ρίκ ,την Μιχόν.....θα κάνουν και παιδί που πιστεύω θα το ονομάσουν Ρικ Τζούνιορ.Ζόμπι δεν είδαμε αλλά δεν πειράζει.Ίσως στο 10ο επεισόδιο....ξέχασα έχει εννιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Witcher1st said:

Εμεις που δεν εχουμε παιξει τα παιχνιδια

Εμεις που τα εχουμε παιξει, μας αρεσει εξισου, με τη διαφορα οτι δε γραφουμε καθε 3 και λιγο οτι εχουμε παιξει τα παιχνιδια. 

9 hours ago, {TDi}Dj2k..infc said:

Το ψηρίζει πολύ αυτός, δεν έχω παρακολουθήσει άλλα βίντεό του, οπότε δε  ξέρω το ύφος του, αλλά δε λέει και τίποτα. Ίσα ίσα το παραδέχεται ότι η σχέση του με την Ellie χτίζεται με πολύ σωστό τρόπο. Νομίζω ειναι grasping at straws τουλάχιστον σ' αυτό το σημείο να πούμε ότι σκόπιμα κάνουν πιο soft τον Joel, δεν έχουν καμία ανάγκη καθώς το ίδιο το game (spoiler προφανώς)

Spoiler

έχει πάρα πολλές δυναμικές γυναίκες στην πορεία έτσι κι αλλίως. Δεν παίρνουν κάτι απ τους masculine χαρακτήρες για να το δώσουν στις γυναίκες, είναι ήδη εκεί.

Ο,τι αλλαγή έχουν κάνει ως τώρα δεν επηρεάζει δραματικά την ιστορία. Δεν μιλάω για το ψαλίδι, μιλάω για όσα έχουν συμπεριληφθεί και έγιναν διαφορετικά.

Αναφορικά με το γιατί κόβουν πράγματα, μοιραία θα κόβονταν ώστε να χωρέσει το υλικό σε 9 επεισόδια.

Και η απάντηση σ' αυτό δεν είναι "ας έκαναν πιο πολλά" διότι όταν εσύ φύγεις από ένα σπίτι γιατι θες να πας σε ένα πιο μικρό, κάποια έπιπλα θα φάνε σούτ. Είναι σα να έρθει κάποιος να σ πει "ε, πήγαινε σε μεγαλύτερο". Η σεζόν είναι 9 επ, οπότε πρέπει να επιλέξουν τι θα χωρέσει σε 9 επ, όχι να την κάνουν μεγαλύτερη για να χωρέσει σ' αυτήν όλο το game. Μέχρι τώρα δε θεωρώ ότι κόπηκε κάτι που επηρεάζει την εξέλιξη της ιστορίας. 

Υ.Γ. Possible game spoiler

Spoiler

Είδαμε την Dina? 

Spoiler

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

σπάει λαιμό ο Joel

ps. Το video παρακάτω αναφέρει σχεδόν ότι είπα με πιο λεπτομέρεια, εννοείτε ότι έχει spoilers.

Μου θυμίζεις λίγο τι εννοείς ότι κόψανε δυο χρόνια; Δεν θυμάμαι κάποιο time skip στο παιχνίδι πέραν των εποχών.

Δεν ξέρω πιο ψαλίδι ακριβώς ενοχλεί σ' αυτό το επεισόδιο. Σ' αυτο το επεισόδιο βγάλανε ουσιαστικά το dam encounter (το οποίο ήμουν βέβαιος ότι θα βγάλουν - δεν περίμενα καν το να περάσουν και να το δείξει) και δείξανε το τζάκσον του παρτ 2 κανονικά (επίσης το περίμενα ότι θα το δείξουν και το θεωρώ και σωστό σαν ένα ιντρο του τι υπάρχει εκεί που στο game δεν το έβλεπες). Δεν είναι ό,τι κόβουν ή βάζουν κακό. Στο game σαν developer αν έπρεπε να φτιάξεις ολόκληρο το jackson στο part 1 θα σήμαινε πολύ παραπάνω δουλειά/όγκος για μια περιοχή που θα πέρναγες για λίγα λεπτά. Πως να το πω, μπορεί και ο Νηλ στο παρτ 1 να γουσταρε να βαλει το τζακσον σε εναν ιδεαλιστικο κοσμο αλλα να μην το εβαλε για πρακτικους λογους, οχι γιατι θεωρούσε καλύτερο το στορυ αν δεν βαλεις το Τζακσον. Και στις σειρες πρεπει να μην αλλαζεις και τοποθεσια 32 φορες σ ενα επεισοδιο. Οπότε καποια γεγονότα τα αφησαν εντος Τζακσον χωρις να αλλάζει κάτι ουσιαστικό νομίζω. Εμένα μου αρέσει που κάνουν αυτό το intro σίγουρα. 

Spoiler

Για τα fight είπαμε θέλουν να το κάνουν πιο ρεαλιστικό, ίσως θα ήθελα αφού έγινε που έγινε το encounter να είναι παραπάνω από ένα άτομο αλλά όλο είναι για να γίνει build up to payoff στο τέλος και το θεωρώ πάλι καλή επιλογή.

Δεν παίζουμε βιντεο γκεημ. Στο βιντεο γκεημ ο Joel πρεπει να μαμαει και να δερνει σε ολη την πορεια αφού εσύ παίζεις τον τζοελ και περνας απο σημεια τα οποια είναι για βιντεο γκεημ, όχι για σοβαρο σοου.

Στην σειρά δείχνουν την ευάλωτη πλευρά του Τζόελ η οποία θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο σοκ όταν τον δεις στο τελος που θα τα παρει κρανιο και θα τα κανει ολα πουτ@ν@ για να σώσει την Ελλη. Και εκεί θα είναι το big payoff. 

Επεξ/σία από Babis_allos
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσεις που δεν εχετε παιξει το παιχνιδι σας συνιστω μολις τελειωσει η σειρα να το παιξετε για να καταλαβετε ποσο δυνατες συγκινησεις και οχι μονο χασατε στην σειρα.Πραγματικα πολυ ψαλιδι η σειρα και την τρεχουν ενω ανετα μπορουσε να βγει η σεζον 16 επεισοδια.Νερωμενη τερμα η σειρα οπως ξαναειπα επισης παρατηρησα οτι τον τζοελ(αδυναμος τερμα) απο τωρα τον σεταρουν για την δευτερη σεζον.

Αν και γουσταρω την σειρα γιατι ειμαι φαν για μενα η σειρα πλεον θεωρειται χαμενη ευκαιρια να μεταφερουν το επος του παιχνιδιου ωστε να μιλαμε για επος και στην μεγαλη οθονη.Δυστυχως θα μιλαμε για μια καλη μεταφορα πλεον τιποτα παραπερα.Επος δεν θα ειναι σαν το παιχνιδι και οποιος εχει αντιθετη αποψη ας παει να δει ολα τα cinematics του παιχνιδιου, με λιγα λογια δεν μιλαω καν για gameplay.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 5
  • Confused 1

Δε το είδα ακόμα το 6ο, θα το αφήσω μερικές μέρες αν είναι εφικτό κιόλας να είναι  κοντά στο Left Behind γιατί ξέρουμε ήδη ότι στο επόμενο δε θα προχωρήσει η ιστορία, έρχεται και 3ήμερο κάποια στιγμή θα το δω.

Πολύ σωστά τα είπε ο @{TDi}Dj2k..infc με κάλυψε, αλλά μεταξύ μας φαινόταν πού το πάνε και από αυτά που κόβουν και από αυτά που προσθέτουν.

Έχασαν μεγάλη ευκαιρία έπρεπε να είναι 12 τα επεισόδια θα ήταν εξίσου χρήσιμα να τα δείξουν και θα κυλούσε και ο χρόνος νεράκι.

• Like 1

@Babis_allosΜετα απο τοσο νερωμενη εκδοση του παιχνιδιου μην περιμενεις να γινει κατι διαφορετικο στο τελος.Ειμαι σιγουρος οτι και εκει θα ειναι τερμα νερωμενη η φαση και εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω παίξει το παιχνίδι.

Περίμενα πώς και πώς το επεισόδιο που, επιτέλους, ο Joel θα εκδηλώσει τα αισθήματά του. Λίγο γέλιο, πολύ συναίσθημα, αρκετή ταλαιπωρία για τους ήρωες. Το καλύτερο επεισόδιο της σειράς μέχρι τώρα.

Αφού δεν το κάνει κάποιος άλλος, ας το κάνω εγώ και ας ανεβάζω κάθε μερικές σελίδες στο thread και ένα άρθρο που εξηγεί τι είναι η σειρά The Last of Us, ώστε να το αποδεχτούμε όλοι.

https://screenrant.com/the-last-of-us-not-zombie-show-why/

Το μόνο μου παράπονο είναι τα λίγα επεισόδια, οπότε καταλαβαίνω αυτούς που μιλάνε για πολύ ψαλίδι. Η σειρά θα μπορούσε να είναι φθηνότερη, να φτιιάξουν λιγότερο μαγευτικά σκηνικά και να έχουμε αρκετά περισσότερα επεισόδια.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 4

5 minutes ago, Voodooman said:

ένα άρθρο που εξηγεί τι είναι η σειρά The Last of Us,

Το χει δηλώσει ήδη ο Troy Baker από πριν βγει η σειρά σε συνέντευξή του. Όποιος θέλει να δει τη σειρά, gamer ή μη, ας κάνει ένα κόπο να την ακούσει, για να καταλάβει και τι βλέπει/πρόκειται να δει ώστε να μην απογοητεύεται τσάμπα

• Like 1

15 λεπτά πριν, icenex είπε

Εσεις που δεν εχετε παιξει το παιχνιδι σας συνιστω μολις τελειωσει η σειρα να το παιξετε για να καταλαβετε ποσο δυνατες συγκινησεις και οχι μονο χασατε στην σειρα.

Να μου παρεις ενα Playstation να το παιξω :P

Παντως οντως εχει γινει λιγο κουραστικο η μονιμη συγκριση με το game. Τολμω να πω πιο πολυ κουραστικο σε σχεση με το ROP και το lore (που εκει βεβαια και η κουτση Μαρια ειχε καταλαβει οτι ειχε κατακερουργηθει).

Η σειρα οντως ειναι αρκετα καλη ,περα απο καποια σημεια ,που ομως ειναι ελαχιστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, icenex είπε

@Babis_allosΜετα απο τοσο νερωμενη εκδοση του παιχνιδιου μην περιμενεις να γινει κατι διαφορετικο στο τελος.Ειμαι σιγουρος οτι και εκει θα ειναι τερμα νερωμενη η φαση και εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε.

Spoiler

Αν την συγκρινεις με το παιχνιδι, θα ειναι νερωμενη. Αν τη συγκρινεις με το τι εχει προηγηθει στο σοου, δεν θα εχει καμια σχεση. Και το σοκ value θα είναι μεγαλύτερο. Δηλαδή το άλμα του Τζόελ πριν και κατά το encounter στο σοου θα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο άλμα στο παιχνίδι.

Εγω ειλικρινα για να ευχαριστηθω ενα σοου (και δεν ειμαι ο μονος φαντάζομαι) πρεπει να δω κατι το οποιο ειναι grounded και realistic. Αλλιώς ξέρω ότι βλέπω ταινία τύπου Σβατζενεγκερ/Σταλονε και αναλόγως παρακολουθω με την αναλογη διαθεση. Αλλα δεν ηθελα το λαστ οφ ας να γινει τετοια ταινια.

Να σου πω την αλήθεια ακόμη και στο παιχνίδι τα encounter ενδιαμεσα το κεφαλι μου τα αντιμετωπίζει σαν κάτι εξτρα. Παίζω παιχνίδι και τώρα έχω το gameplay κομμάτι που σφάζω και το οποίο είναι ρεαλιστικό για παιχνίδι συγκριτικά με άλλα παιχνίδια αλλά και πάλι είναι... παιχνίδι... Και δεν το κρατάω στην μνήμη μου όταν βλέπω το στορυ που συνεχίζει ότι για να φτάσω εκεί στην προηγούμενη ακριβώς σκηνή πέθανα 4 φορές, έβρισα το γαμοπαίχνιδο 2 φορές, έσπασα ένα χειριστήριο. Αν το κράταγα θα έχανε κάθε ρεαλισμό το στορυ γιατί θα θυμόμουν και το ότι αν σ' ένα παιχνίδι έχω ψοφήσει 152 φορές, έχω πυροβοληθεί 432 φορές και έχω healarei τις πληγες μου με ενα bandage, τότε δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό... To story/cinematic driven κομμάτι και to gameplay απαιτούν διαφορετικά suspension of disbelief για να φτάσεις σε κάτι που είναι διασκεδαστικό παιχνίδι με ωραίο στορυ. Και όλοι ξέρουν ως gamers ότι η σφαίρα που θα φας την ωρα του gameplay είναι είτε ενα replay για να την αποφύγεις είτε ένα bandage για να την healareis ενώ η σφαίρα που θα φας στο σινεματικ είναι σφαίρα με το ίδιο αντικτυπο οπως αν την φας στην πραγματικότητα. Σε σειρά, αυτό δεν βγαίνει. Δεν μπορείς να πείς "ωπα παιδιά, τώρα αρχίζει ενκαουντερ οπότε καντε switch τα μυαλά σας σε ταινία Σταλόνε για τα επόμενα 5 λεπτά". 

Spoiler

Εξακολουθω να πιστευω οτι το payoff στο τελος ειναι προετοιμασμενο να δειξει εναν angry joel o οποιος θα εχει την αγριαδα, το κινητρο και την αδιστακτικοτητα του παιχνιδιου. Αυτο δεν σημαινει οτι θα σκοτωνει διμοιριες ολοκληρες πετώντας nail grenades, φλωγοβολα, μολοτοφ κλπ. Σημαινει οτι θα σκοτωνει με αγριο τροπο και χωρις κανενα ενδοιασμο ή δευτερη σκεψη ό,τι βρεθει μπροστά του, το οποίο μπορει και να είναι μόνο 6-7 άτομα και όχι 50. Θα είναι αυτός ο Τζοελ που βλεπεις οποιος θα εχει μπει σε fight (no flight) mode και θα έχουν σκοτινάσει όλα γύρω του μέχρι να πάρει την Έλλη πίσω. Γιατί πλέον δεν θα τον κυριευει ο φόβος ότι "μπορεί να γίνει κάτι" αλλά η αδρεναλίνη του ότι συμβαίνει τώρα κάτι και πρέπει να βγεί ο 'παλιός' Τζόελ από μέσα μου για να μην έχω δευτερη Σαρα. Και ειλικρινά πιστεύω ότι στο σοου αυτό θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα. 

Επεξ/σία από Babis_allos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...