Προς το περιεχόμενο

The Last of Us [HBO, 2023]

coffeex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κορυφή το επεισόδιο.

Ερώτηση, από περιέργεια.

Επειδή δεν έχω δει ούτε 5 λεπτά από Walking Dead, σειρά με μια ντουζίνα σεζόν και νομίζω ίδιας κατηγορίας, ζόμπι και τα ρέστα, σε σχέση με αυτή την σειρά, πως σας φαίνεται το The Last Of Us? Καλύτερο, χειρότερο, στα ίδια επίπεδα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, john_dr είπε

Κορυφή το επεισόδιο.

Ερώτηση, από περιέργεια.

Επειδή δεν έχω δει ούτε 5 λεπτά από Walking Dead, σειρά με μια ντουζίνα σεζόν και νομίζω ίδιας κατηγορίας, ζόμπι και τα ρέστα, σε σχέση με αυτή την σειρά, πως σας φαίνεται το The Last Of Us? Καλύτερο, χειρότερο, στα ίδια επίπεδα;

Το Walking Dead ειδικά στις αρχικές σεζόν ήταν άριστο τόσο σε μάχες όσο και σε χαρακτήρες. Σιγά σιγά άρχισε να πέφτει μετά, πολλές φορές δεν περνούσε η ώρα πραγματικά αλλά και πάλι είχε εξαιρετικές αναλαμπές. 

Αυτό που κάνει το Last of Us είναι ότι στα δίνει όλα με πολύ ωραίο τρόπο και χωρίς να βαριέσαι. Να πω ότι δεν έχω παίξει ποτέ το παιχνίδι. Νιώθω ότι βλέπω κάτι συναρπαστικό κατά κάποιον τρόπο χωρίς να είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί. 

Και προσωπικά θεωρώ πως πήγε πολύ μπροστά με το επεισόδιο 3 που ήταν ένα ποίημα και έδωσε το κάτι παραπάνω σε σχέση με το WD.  

• Like 2
  • Thanks 1

22 λεπτά πριν, john_dr είπε

Κορυφή το επεισόδιο.

Ερώτηση, από περιέργεια.

Λίγες σελίδες πίσω αναφέρω γιατί είναι κάπως λάθος να συγκριθούν μεταξύ τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάστε αυτό εδώ σχετικά με το cordyceps και τα μυρμήγκια ζόμπι: 

https://www.contentarchive.wwf.gr/images/pdfs/pe/Darwin_FungusMakesZombieAnts.pdf

Επεξ/σία από Musclemar
  • Like 1

3 ώρες πριν, john_dr είπε

Κορυφή το επεισόδιο.

Ερώτηση, από περιέργεια.

Εγώ ξανάπιασα το Walking Dead μετά την πόρωση με το Last of Us και μπορώ να πω ότι δε το μετάνοιωσα καθόλου. 

Πιστεύω ότι το Last of Us θα ανεβάσει αν δεν έχει ήδη ανεβάσει πολύ τα views όλων των σειρών του post apocalyptic genre. 

• Like 2

10 ώρες πριν, john_dr είπε

Είναι ακριβώς της ίδιας κατηγορίας. Zombie apocalypse. Επίσης το TWD είναι βασισμένο σε comic. Το TLOU είναι βασισμένο σε video game.

Η πρώτη season του TWD είναι καλή. Αξίζει να το δει κάποιος αν και παρουσιάζει κάποια σημάδια σαπουνόπερας που με είχαν παραξενέψει τότε (είμαι συνηθισμένος σε ταινίες, σπάνια παρακολουθώ σειρές). Από εκεί και πέρα, από season 2 και μετά δηλαδή, είναι πολύ ασυνεπές όσον αφορά την ποιότητα. Έχει κάποια καλά επεισόδια που και που, αλλά σε γενικές γραμμές είναι μέτριο.

Τα καλά επεισόδια ήταν μετρημένα στα δάκτυλα και όσο περνούσε ο καιρός αντιλαμβανόμουν ότι το έβλεπα μόνο από συνήθεια. Και εκεί που εισάγει επιτέλους έναν ωραίο χαρακτήρα (Νίγκαν) βγάζει ένα πολύ δυνατό επεισόδιο (νομίζω το πρώτο της 6ης σεζόν) και μετά σβήνει πάλι στην αδιαφορία. Τελικά το παράτησα στην 7η σεζόν από απλή αδιαφορία, όχι εσκεμμένα. Απλά δεν αναζήτησα να δω άλλο. Απ' την άλλη ένας φίλος μου συνέχισε να βλέπει και ήταν και ενθουσιασμένος (άβυσσος...)

Θα σου πρότεινα να δεις την πρώτη σεζόν και έχε κατά νου ότι από εκεί και πέρα χειροτερεύει και παρουσιάζει πολλά σημάδια σαπουνόπερας. Υπάρχουν πολλές ταινίες με zombie που είναι καλύτερες σε γενικές γραμμές, οπότε αν σε ενδιαφέρει το είδος, θα ανταμειφθείς καλύτερα αν ρίξεις εκεί τον χρόνο σου.

Σε σχέση με το TLOU τώρα. Βρίσκω πως η 1η season του ενός είναι ισάξια με την 1η season του άλλου.

• Like 3

Στις 13/2/2023 στις 5:46 ΜΜ, archer100 είπε

Πως μπορω να δω τη σειρα απο Ελλαδα; Η ΗΒΟ δε με αφηνει να εγγραφω λογω γεωγραφικου περιορισμου και η Vodafone με αφηνει μονο σε κινητο. Πως μπορει κανεις να το δει σε browser, νομιμα με το οποιο σχετικο κοστος; 

Στις 13/2/2023 στις 6:49 ΜΜ, Kostasspil είπε

Δοκίμασε να κάνεις λογαριασμό στο hbo χρησιμοποιώντας κάποιο vpn

Nόμιμα στην Ελλάδα μόνο μέσω Vodafone TV ή κινητό. Αλλιώς για VPN ενώ θα μπορείς να δεις το διαθέσιμο περιεχόμενο και να κάνεις εγγραφή, για να έχεις πρόσβαση θα πρέπει να βρεις τρόπο να πληρώσεις, το ΗΒΟ έχει παρόμοιο περιορισμό με το Disney, δέχεται κατά βάση κάρτες που έχουν εκδοθεί στην χώρα που κάνεις εγγραφή.

• Thanks 1

Αυτή η

Spoiler

υπόγεια σύνδεση των μολυσμένων που έχει αντικαταστήσει τα spores σε τί ακριβώς εξυπηρετεί ; Δλδ σε αντιλαμβάνεται ένας μολυσμένος σε ένα σημείο κ έρχονται στο ίδιο σημείο οι υπόλοιποι που συνδέονται μαζί του . Αλλά στην εξάπλωση του μύκητα όπως έκαναν τα spores πως συμβάλει ; 

Κ οκ το είδαμε στο 2ο επ σε μια πολύ συγκεκριμένη σκηνή να συμβαίνει . Γενικότερα δεν νομίζω να έχει καμία ιδιαίτερη επίδραση στο story . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, totalius είπε

Αυτή η

Απόκρυψη περιεχομένων

υπόγεια σύνδεση των μολυσμένων που έχει αντικαταστήσει τα spores σε τί ακριβώς εξυπηρετεί ; Δλδ σε αντιλαμβάνεται ένας μολυσμένος σε ένα σημείο κ έρχονται στο ίδιο σημείο οι υπόλοιποι που συνδέονται μαζί του . Αλλά στην εξάπλωση του μύκητα όπως έκαναν τα spores πως συμβάλει ; 

Κ οκ το είδαμε στο 2ο επ σε μια πολύ συγκεκριμένη σκηνή να συμβαίνει . Γενικότερα δεν νομίζω να έχει καμία ιδιαίτερη επίδραση στο story . 

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Spoiler

Σε κάθε περιοχή υπάρχει ένα ας πούμε "hive". Aμα πατήσεις η ενοχλήσεις φρέσκα η καλύτερα ακόμα ζωντανά tendrils, τότε παίζει να στην πέσουν οι infected τις περιοχής.

Μεταξύ  τους δεν επικοινωνούν, δηλαδή είδες σκότωσαν τους clickers στο ξενοδοχείο και δεν ήρθαν άλλοι. Τώρα για επίδραση στο story όχι, σαν hazard είναι περίπου το ίδιο επικίνδυνο με τα spores, απλά τα spores ήταν βαρετό, δηλαδή, αναπνέεις και απλά κάποια στιγμή turn, τίποτα που μπορείς να κανεις.

Ενώ με τα tendrils έχεις πιθανότητες να επιβιώσεις και δημιουργεί πιο ενδιαφέρον σκηνικά από το απλά να εισπνεύσεις spores και να πεθάνεις. Βασικά περισσότερο το έκαναν για να αποφύγουν τις μάσκες πιστεύω.

Είναι και από τις ελάχιστες αλλαγές που έκαναν και βγάζει καλύτερο νόημα για την σειρά, στο game εξυπηρετούσε αλλα λόγους (gameplay εις το πλείστον).

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Συν οτι 

Απόκρυψη περιεχομένων

με τα spores, η Ellie θα είχε plot armor, οπότε το έκαναν έτσι ίσως για να υπάρχει ένας έξτρα κίνδυνος και για εκείνη.

Αληθεύει, αλλα δυστυχώς χάσανε τις wtf στιγμές

Spoiler

που την βλέπουν άλλοι να εισπνεύει χωρίς μάσκα και ότι δεν έχει πια το πλεονέκτημα όταν fight ανθρώπους μέσα σε spore infected περιοχές.

Γενικά από όλες τις αλλαγές, είναι αυτή που βγάζει περισσότερο νόημα για την σειρά.

• Like 1

• Moderators
49 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε
Spoiler

το πλεονέκτημα όταν fight ανθρώπους μέσα σε spore infected περιοχές.

Τι πλεονεκτημα ειναι αυτο? 2lazy2Google 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, stormrain said:

Τι πλεονεκτημα ειναι αυτο? 2lazy2Google 😛

Μαλλον εννοει οτι

Spoiler

δεν φοραει μασκα, αρα πολεμα πιο ανετα (καλυτερο οπτικο πεδιο κλπ)

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Kostasspil είπε
Spoiler

δεν φοραει μασκα, αρα πολεμα πιο ανετα

Spoiler

Σωστά, επίσης μπορεί να αφαιρέσει εύκολα μάσκες άλλων, να lure άτομα και φυσικά την θεωρούν ήδη νεκρή άμα fall back σε spore infected περιοχή.  Με λίγα λόγια είναι το turf της Ellie και πάντα θα έχει το πάνω χέρι/home advantage.

• Thanks 1

3 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σε κάθε περιοχή υπάρχει ένα ας πούμε "hive". Aμα πατήσεις η ενοχλήσεις φρέσκα η καλύτερα ακόμα ζωντανά tendrils, τότε παίζει να στην πέσουν οι infected τις περιοχής.

Μεταξύ  τους δεν επικοινωνούν, δηλαδή είδες σκότωσαν τους clickers στο ξενοδοχείο και δεν ήρθαν άλλοι. Τώρα για επίδραση στο story όχι, σαν hazard είναι περίπου το ίδιο επικίνδυνο με τα spores, απλά τα spores ήταν βαρετό, δηλαδή, αναπνέεις και απλά κάποια στιγμή turn, τίποτα που μπορείς να κανεις.

Ενώ με τα tendrils έχεις πιθανότητες να επιβιώσεις και δημιουργεί πιο ενδιαφέρον σκηνικά από το απλά να εισπνεύσεις spores και να πεθάνεις. Βασικά περισσότερο το έκαναν για να αποφύγουν τις μάσκες πιστεύω.

Είναι και από τις ελάχιστες αλλαγές που έκαναν και βγάζει καλύτερο νόημα για την σειρά, στο game εξυπηρετούσε αλλα λόγους (gameplay εις το πλείστον).

Ωραίος . Δεν είχα καταλάβει πολλά από αυτά γιατί δεν τα εξήγησαν κ πολύ στη σειρά . 

Spoiler

Οποτε όταν βλέπουμε Clicker ένα με το πάτωμα ή το τοίχο κ κάτι σαν ρίζες γύρω του αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον αγγίξουν καν . Οι υπόλοιποι που κινούνται κ τρέχουν δεν συνδέονται με άλλους ;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...