Προς το περιεχόμενο

The Last of Us [HBO, 2023]

coffeex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμία σχέση με το Walking Dead. Το Walking Dead μετά τη 1η σεζόν είχε σταδιακά πτωτική τάση με μερικά καλά επεισόδια και από όλους αυτούς τους χαρακτήρες ξεχώρισε μόνο ο Negan του Jeffrey Dean Morgan. Norman Reedus ως Daryl Dixon και Andrew Lincoln ως Rick Grimes εξίσου καλοί, αλλά όσο καλοί και να είναι οι ηθοποιοί, παραγωγή άρτια σε σκηνικά, εφέ και zombies transformation η σειρά δεν κατάφερνε μετά να ακολουθήσει με το τηλεοπτικό της μέτριο σενάριο σωστά το πρωτότυπο υλικό, πήγαινε νωχελικα " με life support "  για αρκετές σεζόν από ένα σημείο κι έπειτα. Η τελευταία σεζόν ελάχιστες αξιόλογες στιγμές είχες. 

Τους περισσότερους φίλους της σειράς να ρωτήσεις ΤΙ θυμούνται, τι κρατούν εν τέλει, τι λάτρεψαν θα σου πουν το jaw dropping εκπληκτικό, για τα τότε δεδομένα της ιστορίας των τηλεοπτικών μεταφορών,.1o επεισόδιο δια χειρός Frank Darabont. 

Μη συγκρίνετε διαφορετικές σειρές, μεταφορές βασιζόμενες ή inspired από αδελφικά μεν αλλά με διαφορές μεταξύ τους αρχικά μέσα & ψυχή μεταξύ τους. Η ψυχή του The Last of Us είναι στο πρώτο παιχνίδι ο Τζοελ και η Έλλη. Το παιχνίδι γνώρισε επιτυχία λόγω αυτού κι επειδή είχε ρεαλιστική για τον κόσμο που έχτισε απεικόνιση και την ιστορία που ήθελε να διηγηθεί με άρτια κινηματογραφική δομή για βιντεοπαιχνίδι. Γι'αυτό και θεωρώ ήταν εύκολη η μεταφορά του.Το Walking Dead ήταν ΚΟΜΙΚ. Άλλη υλοποίηση εκεί, περισσότεροι χαρακτήρες, άλλο story και σε αυτό ΟΥΔΕΠΟΤΕ μάθαμε την προέλευση του.. ιού κιόλας. Γιατί δεν ήταν αυτός ο σκοπός είχε αναφέρει ο Robert Kirkman, δημιουργός του επιτυχημένου κόμικ. Έχουν πολλές περισσότερες διαφορές από 1 ή 2 ομοιότητες. 

Υπάρχουν πιο ενδιαφέρον infected apocalypse ταινίες ή σειρές εκεί έξω που να εμβαθύνουν σε άλλους τομείς που δεν επεκτείνονται στο TLoU; Η απάντηση είναι ότι έχουμε πολύ υλικό για διάφορα γούστα. 

Σημειώνεται: Έχω δει ίσως οτιδήποτε έχει να κάνει με Apocalypse περιβάλλον, ζόμπι, βαμπίρlike τέρατα κλπ εδώ και 15 χρόνια, ακόμα και short fan films. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

21 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Έχετε διαβάσει το the Road? Είναι το βιβλίο απ το οποίο εμπνεύστηκαν το TLOU 

Υπαρχει και η ταινια ετσι ακριβως βασισμενη στο βιβλιο του Cormac McCarthy

https://www.imdb.com/title/tt0898367/?ref_=nv_sr_srsg_0

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, jumaru99 said:

Όλο το παιχνίδι/σειρά, πραγματεύεται τις σχέσεις των ανθρώπων στις μεταποκαλυπτικές συνθήκες που έχει στήσει. Προφανώς επικεντρώνεται στη σχέση Joel/Ellie, αλλά δεν είναι μονάχα αυτοί στον κόσμο. Δεν θέλετε μερικοί να το καταλάβετε. Κοιτάτε το δέντρο και χάνεται το δάσος.

Είναι λοιπόν βασισμένο πάνω σε αυτές τις σχέσεις και κατά συνέπεια στους χαρακτήρες τους. Δεν είναι μια περιπέτεια εξολόθρευσης ζόμπι. Ούτε στο παιχνίδι ήταν. Σαφώς υπήρχε για να έχει νόημα παικτικό. Αλλιώς θα βλέπαμε cutscenes όπως με το metal gear 4. Αν θέλετε να δείτε πως σφάζουν ζόμπι το φθηνό WD σας περιμένει.

Αυτό που ήθελε να αποδοθεί στο 3ο επεισόδιο ήταν οι σχέσεις των ανθρώπων υπό τις συνθήκες αυτές. Τα συναισθήματα των ανθρώπων με έμφαση αυτό της αγάπης και συντροφικότητας, η οποία δεν χωρά φύλα. Όποιος δεν είναι σε θέση να το αντιληφθεί, ας κλείσει τα μάτια κι ας πάει παρακάτω.

Όσο για την σύνδεση μεταξύ Joel/Ellie, έχει αρχίσει πλέον να εδραιώνεται στο τρέχον επεισόδιο.

+1000

Πάρα πολύ καλό το 4ο, μου άρεσε και πραγματικά χαίρομαι που δεν πάει σε mindless splatter και θυμίζω ότι η μόνη επαφή μου με το universe είναι τα 4 αυτά επεισόδια, αν το γυρίσει έτσι θα ξενερώσω πολύ. Έχω σκοτώσει άπειρα post apocalyptic τέρατα στα Fallout για εκατοντάδες ώρες, δεν θέλω να δω στην οθόνη μου κάτι τέτοιο που εξ ορισμού θα είναι υποδεέστερη σαν εμπειρία το να το δω από το να το κάνω εγώ όπως γίνεται μέσα σε ένα game όπως πχ το Fallout με γαμάτο gameplay

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 4

• Moderators

Τρομερη σειρα! Ειναι ο,τι πρεπει για το post apocalyptic genre και σ' εμενα αρεσει που δεν εχει την τρελη σπλατερια, θελω να πω, αν ειναι να δω κατι τετοιο, το Z Nation ειναι κορυφη (στις αρχες). Ταυτοχρονα δεν εχει τα λαθη (κατα την γνωμη μου φυσικα) του WD με ατελείωτες ωρες συζητησεων ενω εξω γίνεται χαμος απο ζομπια ξερωγω.

Το παιχνίδι δεν το έχω παίξει, ειχα παιξει κανένα μισαωρο και δεν με κρατησε, αλλα η σειρα ειναι σουπερ. 

• Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το True Faith (original από New Order) από το Last of Us part 2 το έβαλε κάνεις? 

Τέλειο Ending Credit Για το 4ο επεισόδιο σε ένα γενικά υπέροχο επεισόδιο 

14 ώρες πριν, Arkin είπε

Υπαρχει και η ταινια ετσι ακριβως βασισμενη στο βιβλιο του Cormac McCarthy

https://www.imdb.com/title/tt0898367/?ref_=nv_sr_srsg_0

Χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο είναι ταινιάρα και καταπληκτικός Viggo

Επεξ/σία από DeareN
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ειδα και εγω το επεισοδιακι αρκετα καλο μπορω να πω..Θελω να πιστευω οτι επιτηδες δεν δινει πολυ ενταση και δραση στα αρχικα επεισοδια και τα δινει με το σταγονομετρο για να κορυφωθει στα επομενα.Δεν λεω οτι θα γινει ραμπο η φαση μετα αλλα νομιζω ακομη και απο το επομενο επεισοδιο θα δουμε παραπανω πραγματα.

Το επεισοδιο αυτο κυλησε οπως επρεπε να κυλησει ωστε να αρχισουν αυτοι οι 2 να δενονται μεταξυ τους.

Παντως περι σπλατεριες και ποσο βιαιος εγινε ο κοσμος πλεον διαφωνω θα επρεπε να υπαρχει αυτο το στοιχειο εστω και ας ητανε νερωμενο οπως και εγινε αλλωστε στο συγκεκριμενο επεισοδιο.Αλλα παντοτε ιντριγκαρει τον θεατη ενας κοσμος που πλεον βαδιζει σε σκοτεινα μονοπατια μονο κ μονο για να επιβιωσει.Η τουλαχιστον παντοτε με ιντριγκαρε εμενα τι να πω.

Spoiler

Πχ εκει που ο τζοελ παλευει με τον αλλον πριν τον πυροβολησει η ελι θα μπορουσαν αφου τον επιασε στον υπνο να βαλουν αυτο το σκηνικο και να τελειωσει η φαση με τον τζοελ να τον σκοτωνει με τον ιδιο τροπο και να κρατησουν το σκηνικο με την ελι να πυροβολει αργοτερα αλλον στο κεφαλι για να σωσει τον τζοελ και οχι στην πλατη οπως εγινε τωρα.Θα μου πειτε γιατι θελω να γινουν πανω κατω με τον ιδιο τροπο που εγιναν με το παιχνιδι δεν εχω προβλημα να γινουν διαφορετικα.Απλα θεωρω ετσι δειχνει οτι ακομη και ο 50αρης τζοελ ειναι επικινδυνος και οτι δεν αστειευεται καθως γνωριζει ποσο βιαιος πρεπει να γινει για να επιβιωσει και το κανει.Τεσπα ευσεβεις ποθοι δικοι μου.Νομιζω ο συγκεκριμενος τροπος σκοτωμου εχει και woah factor που λενε και οι ξενοι οποτε σε καμια περιπτωση δεν θα εριχνε την σειρα.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 2

• Super Moderators
1 hour ago, DeareN said:

Χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο είναι ταινιάρα και καταπληκτικός Viggo

I see Viggo, i press like...i'm a simple man.

• Like 8

Σε γενικές γραμμές καλό το 4ο αν και δεν ξετρελάθηκα όμως όπως στα 2 πρώτα πχ. Προσωπικά θα προτιμούσα περισσότερη δράση με μολυσμένους και γενικά βία μεταξύ των ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν. Θεωρώ είναι απαραίτητο στοιχείο σε έναν τέτοιο κόσμο.

Όμως είδαμε bonding μεταξύ των χαρακτήρων, εξέλιξη του στόρυ καθώς και λίγη δράση προς το τέλος οπότε δεν χαλάστηκα overall. Να αναφέρω επίσης ότι το production design/set συνεχίζει να παραμένει πολύ καλό. Σχετικά με το επόμενο επεισόδιο, φαίνεται πολύ δυνατό από το trailer.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Glikos είπε

Σε γενικές γραμμές καλό το 4ο αν και δεν ξετρελάθηκα όμως όπως στα 2 πρώτα πχ. Προσωπικά θα προτιμούσα περισσότερη δράση με μολυσμένους και γενικά βία μεταξύ των ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν. Θεωρώ είναι απαραίτητο στοιχείο σε έναν τέτοιο κόσμο.

Όμως είδαμε bonding μεταξύ των χαρακτήρων, εξέλιξη του στόρυ καθώς και λίγη δράση προς το τέλος οπότε δεν χαλάστηκα overall. Να αναφέρω επίσης ότι το production design/set συνεχίζει να παραμένει πολύ καλό. Σχετικά με το επόμενο επεισόδιο, φαίνεται πολύ δυνατό από το trailer.

Το consept είναι να μη δείξουν δράση και βία τύπου walking dead μόνο και μόνο για να δείξουν,

Spoiler

το κατάλαβα από τους Hunters τους έκαναν πολύ πιο ανθρώπινους σαν group, έβαλαν και αυτή τη συμπαθητική αρχηγό θέλουν να επικεντρωθουν στο συναίσθημα. 

Βέβαια συμφωνώ η δράση και η βία είναι απαραίτητη σε αυτό τον κόσμο 

Επεξ/σία από DeareN

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...