Προς το περιεχόμενο

The Last of Us [HBO, 2023]

coffeex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Εγώ πάντως που δεν έχω παίξει τα παιχνίδια γιατί δεν έχω αγοράσει ποτέ κονσόλα, μου φαίνεται εξαιρετική η σειρά, καλογυρισμένη και καλοπαιγμένη στο φουλ και επειδή δεν ήξερα καθόλου την ιστορία αφού την απέφευγα για να την δω όταν βγει PC port, είναι και το σενάριο πολύ καλό. Επίσης δεν θέλω πολύ πιστολίδι και μάχες με ζόμπι εκτός από όσο χρειάζεται, με ενδιαφέρει πιο πολύ η κοινωνία, οι σχέσεις κτλ παρά να δω να σκοτώνονται ζόμπι που στο game και επειδή θα συμμετέχω κιόλας (όταν βγει σε PC), θα είναι πολύ καλύτερη εμπειρία

Είναι καλοπαιγμένη και καλογυρισμένη η σειρά, δεν νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση επ' αυτού. Όχι βέβαια οι υπερβολές που ακούγονται. Ο κόσμος τέινει να υπερβάλει στις κριτικές του ειδικά όταν το περιεχόμενο αφορά ευαίσθητα ζητήματα, γκρέμισμα στερεότυπων, μειονότητες, καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες, φεμινιστικά ζητήματα και άλλα.

Το σενάριο είναι καλό. Όχι της σειράς. Γενικά του The Last of Us το σενάριο είναι καλό. Αλλά δεν είναι αυτό που έκανε το TLOU να ξεχωρίσει. Αυτό που το έκανε να ξεχωρίσει είναι ο ρεαλισμός των αντιδράσεων των χαρακτήρων στα διάφορα που συμβαίνουν γύρω τους. Έλεγες, ναι ρε φίλε, έτσι θα γινόταν εδώ. Το κατάφεραν καλά αυτό στο game. Είναι από αυτά που παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά και με σεβασμό αλλά με την καλή έννοια. Ενώ το σενάριο είναι κοινότυπο ας πούμε, η γραφή είναι δυνατή.

Μέσα σε μια συγκεκριμένη ιστορία με συνοχή και περιορισμένο χρόνο, αυτό που λες για την κοινωνία και τις σχέσεις θα έπρεπε να αντικατοπτρίζεται στα πρόσωπα και στις αντιδράσεις μεταξύ τους, στον περιβάλλων χώρο, στους τοίχους, στα πάντα. Αν η γραφή είναι καλή θα το πετύχει. Δεν χρειάζεται να παρεκλίνει και να υπεραναλύει κανείς κάτι εντελώς άσχετο με την ιστορία που θέλει να πει για να δώσει βάθος (πολλοί θα πουν, μα δεν είναι άσχετο με την ιστορία το τάδε. οκ, ο καθένας θα το κρίνει αυτό με βάση τα στάνταρντς του).

Το παιχνίδι έχει πολύ και ανιαρό μπιστολίδι δυστυχώς αλλά δεν γινόταν αλλιώς υποθέτω. Το original story όμως είναι πραγματικά focused και πάει τρένο. 

Επεξ/σία από SalemsLot
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι άσχετο για μένα, η συντροφικότητα όταν ο κόσμος έχει καταστραφεί και ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε να δει 4 χρόνια άνθρωπο γενικότερα έχει ενδιαφέρον, το πως αναπτύσσεται μια σχέση σε ένα τέτοιο περιβάλλον, κτλ. Μου θύμισε διάφορες μικροϊστορίες/side quests στο Fallout universe (Fallout 3/NV/4) για το πως ήταν οι ερωτικές σχέσεις μετά την καταστροφή του κόσμου και τις ιδιομορφίες τους, πχ Veronica (BoS)/Christine (Dead Money DLC) στο New Vegas

Τώρα ΟΚ αν για κάποιους θα ήταν πιο εύπεπτο ο σύντροφος να ήταν η σύντροφος μικρή σημασία έχει

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 4

2 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Δεν είναι άσχετο για μένα, η συντροφικότητα όταν ο κόσμος έχει καταστραφεί και ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε να δει 4 χρόνια άνθρωπο γενικότερα έχει ενδιαφέρον, το πως αναπτύσσεται μια σχέση σε ένα τέτοιο περιβάλλον, κτλ. Μου θύμισε διάφορες μικροϊστορίες στο Fallout universe για το πως ήταν οι ερωτικές σχέσεις μετά την καταστροφή του κόσμου και τις ιδιομορφίες τους

Τώρα ΟΚ αν για κάποιους θα ήταν πιο εύπεπτο ο σύντροφος να ήταν η σύντροφος μικρή σημασία έχει

Μα αυτό που λέω είναι ότι θα έπρεπε να μπορεί να σου δείξει αυτές τις αξίες που λες μέσα απ' το βασικό κεντρικό στόρυ.

Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε ότι από εδώ και πέρα θα συγκεντρωθεί. Μη γίνει Walking Dead ρε γαμώτο.

off-topic: Τα Fallout σπέρνουν παρεπιπτόντως. Φαν των 1, 2 και New Vegas.

• Like 2

4 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Μου θύμισε διάφορες μικροϊστορίες/side quests στο Fallout universe (Fallout 3/NV/4) για το πως ήταν οι ερωτικές σχέσεις μετά την καταστροφή του κόσμου και τις ιδιομορφίες τους, πχ Veronica (BoS)/Christine (Dead Money DLC) στο New Vegas

[Offtopic] Αν πραγματικά η Bethesda ήταν έξυπνη, θα είχε ήδη δρομολογήσει tv series πάνω στο Fallout. Αστείρευτο, βαθύ και ωραίο post apocalyptic content so far.

[Ontopic] Δεν είναι απαραίτητο σε ενα zombie theme tv series, να βλέπουμε σε κάθε επεισόδιο 1000+1 τρόπους πως να σκοτώσεις ένα zombie. To ep03 τόλμησε να δειξει, με νότες political correctness φυσικα γιατί ζούμε σε αυτή την εποχή, πόσο μελαγχολικά και μοναχικά, ζούνε κάποιοι αποκλεισμένοι ή ενδεχομένως αυτό-εξορισμένοι από τις "κοινωνίες" άνθρωποι, μέσα σε ενα σκληρό και χαόδες apocalyptic κόσμο, που κινδυνεύεις να πεθανείς καθημερινά και από άλλες συνθήκες πέρα από το χαριτωμένο δάγκωμα στο χέρι...

2 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Αναμένεται σειρά... από το Amazon ( 🤞 )

και τον αδερφο του Νολαν, που γυριζε τα Person of Interest και Westworld. Eλπιζω να προσεξε την υπερθετικη αποδοχη του TLOUS, το οποιο φροντισε ως επι το πλειστον να σεβαστει την πηγη, και να ακολουθησει την ιδια προσεγγιση.

• Thanks 1

Το ειδα μολις και εγω το τριτο επεισοδιο για να ετοιμαζομαι για το 4ο μεθαυριο. Τελικα δεν ηταν καθολου κακο. Αντιθετως ειχε πολυ συναισθημα μεταξυ των 2 ανδρων που οκ περα απο 2-3 περιεργες σκηνες το υπολοιπο κομματι ηταν εξαιρετικο και βλεπουμε και εξελιξη στην σχεση Τζοελ Ελλη. Η οποια Ελλη οκ δεν μοιαζει καθολου στην Ελλη του παιχνιδιου αλλα ειναι παρα πολυ καλη στο ρολο της. Σιγουρα filler που δεν προχωραει την ιστορια μας αλλα συνολικα ενα απο τα πιο αρτια επεισοδια σειρας που εχω δει. Η αγαπη οτι και να γινει στον κοσμο παντα θα υπαρχει ειναι το μονο που δεν μπορει κανεις να μας παρει. Δεν εξελαβα ως force ολη αυτη την ιστορια που μας εδειξε το επεισοδιο αντιθετως με αλλες σειρες. 

• Like 2
  • Thanks 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Bella Ramsey (Ellie) φαίνεται ότι θα παραμείνει κανονικά στη 2η σεζόν. Μην περιμένουμε θα συμπληρώσω εγώ κάποιο recasting. Στο παιχνίδι (Part 2) για όσους δεν έχουν επαφή με αυτό, υπάρχει αρκετό time jump. Μάλιστα παρακολουθώντας μέσω ενός fan edit video σκηνές από αυτό την εντυπωσίασε δηλώνοντας ενθουσιασμένη για την εξέλιξη του χαρακτήρα της στο Part 2 του παιχνιδιού, την αλληλεπίδραση και ιδιαίτερη σχέση της με έναν συγκεκριμένο (νέο) χαρακτήρα, αλλά και νιώθει μεν ανήσυχη καθώς θα αναλάβει πιο κεντρικό ρόλο,  ανυπομονώντας να εμβαθύνει σε αυτή την πτυχή της Ellie.

Ετοιμαστείτε κατάλληλα για τη δεύτερη σεζόν.925f6734c65b5b6fd1677f7cc712d3aa.jpg

Προσοχή για SPOILERS 

14 ώρες πριν, Arkin είπε

filler

Αναμενόμενο.. Όλες μα όλες οι σειρές έχουν filler στιγμές ή γεμάτα επεισόδια. Μια χαρά μου φάνηκε το επεισόδιο καθώς περίμενα ότι θα ήταν ακριβώς έτσι. Βέβαια προς το τέλος αυτού κοίταξα το timeline και βλέπω να μένουν μόλις δέκα λεπτά. Έμεινα προ εκπλήξεως καθώς έλειπαν σημαντικές στιγμές μεταξύ των 3ων χαρακτήρων (Ellie, Joel, Bill)

Θεωρώ ότι υπήρχε εναλλακτικό σενάριο ΚΑΙ χρόνος να δείξουν κάποια κύρια σημεία που εντοπίζονται στο παιχνίδι και συμβάλουν, τουλάχιστον για μένα, σε μεγαλύτερη σύνδεση των θεατών με τους χαρακτήρες που βλέπουν αλλά και τη σύνδεση/εξέλιξη των δύο κεντρικών αυτών μεταξύ τους. 

Σε συνέντευξη του ο Mazin δήλωσε ότι το αρχικό cut ήταν 2 ώρες και λυπήθηκε όταν έπρεπε να το κόψει ξανά.

maxresdefault.jpg

Φυσικά πλέον μια τέτοια σκηνή δύσκολα να έμπαινε λόγω "fatshaming" αλλά ήθελα να υπήρχαν οι αλληλεπιδράσεις αυτές ώστε να δείχνει ότι είναι μαγκακι η Ellie μεν αλλά αφενός μαθαίνεις περισσότερα για την Ellie στο επίπεδο αυτό. Η έναρξη καλή ήταν με εξαίρεση αυτό το psycho look moment που καθαρίζει έναν μολυσμένο στο κρησφύγετο.

Spoiler

Key points:

- Ήθελα να δω μερικά πλάνα ακόμη που να φτιάχνει ο Μπιλαρος παγίδες. Στο παιχνίδι έχει καλύψει μια πολύ τεράστια έκταση, εδώ ήταν μια ιδιαίτερα μικρή γειτονιά. 

- Ο survivalist lunatic Bill στεκόταν στη μέση του δρόμου σαν πάπια με τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή με διόπτρα πάνω σαν να έλεγε "ρίξτε μου" & τον πέτυχαν.

- Χρειαζόταν μια δυο σκηνές ακόμη δείχνοντας τον να επιβιώνει πριν έρθει σε επαφή με τον Φρανκ (με εξαίρεση τις σκηνές με Joel/Tess)

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο Nerdrotic ειπε κατι σωστο. το προβλημα με το επεισοδιο αυτο ειναι, οτι επειδη ειναι filler, δεν επρεπε να μπει τοσο νωρις αμεσως μετα απο τα 2 πρωτα εισαγωγικα επεισοδια. συνηθως τα fillers τα βαζουν στην μεση μιας σεζον, ως ενα συντομο διαλειμα, για να ανασυγκροτηθουν οι χαραχτηρες και το κοινο, μετα απο καποιο εντονο γεγονος. βοηθαει και το pacing της ιστοριας. Η πρωτη σεζον ειναι 9 επεισοδια, αν εμπαινε ως 5ο επεισοδιο, ισως δεν ειχε διχαστει τοσο το fanbase.

12 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Bella Ramsey (Ellie) φαίνεται ότι θα παραμείνει κανονικά στη 2η σεζόν. Μην περιμένουμε θα συμπληρώσω εγώ κάποιο recasting. Στο παιχνίδι (Part 2) για όσους δεν έχουν επαφή με αυτό, υπάρχει αρκετό time jump. Μάλιστα παρακολουθώντας μέσω ενός fan edit video σκηνές από αυτό την εντυπωσίασε δηλώνοντας ενθουσιασμένη για την εξέλιξη του χαρακτήρα της στο Part 2 του παιχνιδιού, την αλληλεπίδραση και ιδιαίτερη σχέση της με έναν συγκεκριμένο (νέο) χαρακτήρα, αλλά και νιώθει μεν ανήσυχη καθώς θα αναλάβει πιο κεντρικό ρόλο,  ανυπομονώντας να εμβαθύνει σε αυτή την πτυχή της Ellie.

Ετοιμαστείτε κατάλληλα για τη δεύτερη σεζόν.925f6734c65b5b6fd1677f7cc712d3aa.jpg

Προσοχή για SPOILERS 

Αναμενόμενο.. Όλες μα όλες οι σειρές έχουν filler στιγμές ή γεμάτα επεισόδια. Μια χαρά μου φάνηκε το επεισόδιο καθώς περίμενα ότι θα ήταν ακριβώς έτσι. Βέβαια προς το τέλος αυτού κοίταξα το timeline και βλέπω να μένουν μόλις δέκα λεπτά. Έμεινα προ εκπλήξεως.

Θεωρώ ότι υπήρχε εναλλακτικό σενάριο ΚΑΙ χρόνος να δείξουν κάποια κύρια σημεία που εντοπίζονται στο παιχνίδι και συμβάλουν, τουλάχιστον για μένα, σε μεγαλύτερη σύνδεση των θεατών με τους χαρακτήρες που βλέπουν αλλά και τη σύνδεση/εξέλιξη των δύο κεντρικών αυτών μεταξύ τους. 

Σε συνέντευξη του ο Mazin δήλωσε ότι το αρχικό cut ήταν 2 ώρες και λυπήθηκε όταν έπρεπε να το κόψει ξανά.

maxresdefault.jpg

Φυσικά πλέον μια τέτοια σκηνή δύσκολα να έμπαινε λόγω "fatshaming" αλλά ήθελα να υπήρχαν οι αλληλεπιδράσεις αυτές ώστε να δείχνει ότι είναι μαγκακι η Ellie μεν αλλά αφενός μαθαίνεις περισσότερα για την Ellie στο επίπεδο αυτό. Η έναρξη καλή ήταν με εξαίρεση αυτό το psycho look moment που καθαρίζει έναν μολυσμένο στο κρησφύγετο.

Απόκρυψη περιεχομένων

Key points:

- Ήθελα να δω μερικά πλάνα ακόμη που να φτιάχνει ο Μπιλαρος παγίδες. Στο παιχνίδι έχει καλύψει μια πολύ τεράστια έκταση, εδώ ήταν μια ιδιαίτερα μικρή γειτονιά. 

- Ο survivalist lunatic Bill στεκόταν στη μέση του δρόμου σαν πάπια με τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή με διόπτρα πάνω σαν να έλεγε "ρίξτε μου" & τον πέτυχαν.

- Χρειαζόταν μια δυο σκηνές ακόμη δείχνοντας τον να επιβιώνει πριν έρθει σε επαφή με τον Φρανκ (με εξαίρεση τις σκηνές με Joel/Tess)

ε ναι, αναμενομενο, το ειπα και πιο πανω πριν σβηστει το μηνυμα μου, οτι θα εχουμε επαναληψη του ιδιου δραματος με τους fans και τους δημιουργους.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 3

14 ώρες πριν, Arkin είπε

Δεν εξελαβα ως force ολη αυτη την ιστορια που μας εδειξε το επεισοδιο αντιθετως με αλλες σειρες. 

Το key point είναι εδώ, κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν ένιωσε στιγμή να προσπαθούν να προωθήσουν κάτι. 

Αρχίζω και πιστεύω ότι όντως αυτοί που ενοχλήθηκαν και έκραξαν είτε το κάνουν για views στο youtube γιατί πουλάει είτε απλά για να βγάλουν το μίσος που κρύβουν μέσα τους. 

Το μόνο κακό είπαμε που μπορείς να χρεώσεις το επεισόδιο είναι ότι δε προχώρησε την ιστορία και η κουβέντα σταματάει εκεί. 

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...