Προς το περιεχόμενο

The Last of Us [HBO, 2023]

coffeex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

36 λεπτά πριν, icenex είπε

Δεν ειναι ζομπια αυτην ειναι η διαφορα τους, θεωρουνται μολυσμενοι-ζωντανοι οργανισμοι εξου και οτι πολλες λειτουργιες το εγκεφαλου λειτουργουν οπως το τρεξιμο για αυτο και πεθαινουν πιο ευκολα σε σχεση με τα ζομπια που πεθαινουν μονο αν καταστρεψεις τον εγκεφαλο.

Αν κρινουμε με βαση το παιχνιδι οι μολυσμενοι πεθαινουν και με σφαιρες στο σωμα αρκει να ειναι αρκετες ωστε να καταντησουν το σωμα μη βιωσιμο  πχ αρκετα ζωτικα οργανα εχουν παθει ζημια με αποτελεσμα να σταματησει να λειτουργει ο εγκεφαλος και κατ επεκταση να μην μπορει πλεον ο μυκητας κανει τα δικα του στον εγκεφαλο.Βεβαια και εδω μια σφαιρα στο κεφαλι ειναι ο ιδανικος τροπος απλα δεν ειναι ο μονος τροπος οπως στα ζομπια.

Στην ουσια μιλαμε για μια σειρα μολυσμενων οπως στην ταινια "28 μερες μετα" που ουσιαστικα ο οργανισμος παροτι μολυσμενος συνεχιζει να ζει απλα εχει χασει τα λογικα του.

Τι να σου πω δεν έχω παίξει τα παιχνίδια.

Εμεις που δεν τα έχουμε παίξει νομιζω είμαστε και οι πιο αντικειμενικοί, και κρατάμε μικρό καλάθι για τη σειρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Τι να σου πω δεν έχω παίξει τα παιχνίδια.

Εμεις που δεν τα έχουμε παίξει νομιζω είμαστε και οι πιο αντικειμενικοί, και κρατάμε μικρό καλάθι για τη σειρά.

Δεν χρειαζεται να τα εχεις παιξει νομιζω δινει μια αρκετα καλη εξηγηση στην εισαγωγη  της σειρας πως λειτουργει ενας τετοιος μυκητας.Ουσιαστικα βλεπουμε ενα παρασιτο και ο ανθρωπος λειτουργει σαν ξενιστης.

Τωρα προφανως για τους τροπους που πεθαινουν το βασιζω στο παιχνιδι ισως εδω εχουν διαφορετικη προσεγγιση δεν ξερω αλλα μου δινει την εντυπωση οτι δεν θα απεχουν αυτα τα 2 και πολυ μεταξυ τους.Νομιζω ειναι ηδη αρκετα επικινδυνοι οι μολυσμενοι αφου τρεχουν και πηδανε ασχετως αν ειναι αδεξιοι οποτε ισως αφησουν αυτο το στοιχειο του παιχνιδιου ωστε να μπορεις να τους σκοτωσεις με πολλαπλες σφαιρες και στο σωμα.

Ισως εμεις που εχουμε παιξει και τα παιχνιδια να ειμαστε προκατειλημμενοι για καποια πραγματα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να μιλησουμε αντικειμενικα.Η σειρα παροτι ειναι αρκετα πιστη στο παιχνιδι εχει ακολουθησει ενα δικο της δρομο που ειναι ευχαριστο και ενα απο αυτα τα πραγματα ειναι ο χρονος που δωθηκε στην Σαρα πραγμα που στο παιχνιδι δεν υπαρχει.

Δεν έχω παίξει τα παιχνίδια ούτε έχω ξεκινήσει την σειρά. Από τα λίγα που έχω ακούσει για τα παιχνίδια και διαβάζοντας κάποια σχόλια εδώ έχω μία απορία. Δεν θα σας χαλάσει εσάς που παίξατε το δεύτερο παιχνίδι αν γίνουν αλλαγές στην σειρά που να "διορθώνουν" αυτά που δεν σας άρεσαν στο game 2; εμένα πάντως θα με χαλούσε ακόμα και αν είχα ενστάσεις για το παιχνίδι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, icenex είπε

Παντως περι 2ης σεζον θα πρεπει να αλλαξει ριζικα το σεναριο γιατι βλεπω να παθαινει οτι επαθε το walking dead..

Απόκρυψη περιεχομένων

Για μενα το walking dead εχασε πολυ οταν σκοτωσαν τον γιο του ρικ και μετα οταν "σκοτωσαν" και τον ιδιο.

Αν κανουν και εδω οτι εγινε με τον τζοελ καληνυχτα και καλη βραδια εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε για τις βαθμολογιες.Ελπιζω να μην κανουν το ιδιο λαθος πρωτη φορα που ευχομαι να μην γινει ακριβης μεταφορα του σεναριου ενος παιχνιδιου στην μεγαλη οθονη..

Ήδη διαβάζω ποστ δεν μπορούν να περιμένουν να σκάσει μύτη ο Gigantor με τκ γκόλφ. Θα τα πούμε όμως κατά τον Μάρτιο και μετά που θα τελειώσει η σειρά και θα βγει και το 1ο παιχνίδι για να μην ωθήσει το θέμα εκτροχιασμό. 

Πάντως δεν θα θελα σε καμία απολύτως περίπτωση να ακολουθήσουν γραμμή το 2ο παιχνίδι, το οποίο είχε ένα μεν ενδιαφέρον σε κάποια σημεία αλλά σεναριακά ήτανε.... (σύντομα περισσότερα)

Οπότε αν έχουν σκοπό για γκολφ για συνέχειες - είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο ότι θα πάνε με βάση τα παιχνίδια τα 2 λέει - βέβαια δεν έχω ακόμα συγκεκριμένες λεπτομέρειες αν εννοούν κατά γράμμα και αν θα υπάρξει συνέχεια (πχ 3η 4η σεζόν) ... οπότε ας πράξουν με 2 μοτίβα. Εχουν αρκετά "τουβλάκια" ήδη ώστε να χτίσουν ωραία πράγματα, να τα επεκτείνουν ομαλά και να πειραματιστούν με ένα σενάριο που θα πατάει περισσότερο στην ιστορία και τα θεμέλια του 1ου παιχνιδιού αλλά και από άλλο "δρομάκι", ας πούμε τι μεσολάβησε σε αυτά τα 20 χρόνια. Τι και πώς αντιμετώπισε ο Τζοελ. Εστω και μέσα από ιστορίες αγνώστων χαρακτήρων ή λεπτομερειών που λόγω της φύσης του μέσου δεν μπορούσαν να αποδώσουν στη μορφή αυτή. Δηλαδή μια (2) σεζόν συνέχεια και κλείσιμο ιστορίας (ΣΩΣΤΆ αυτή τη φορά κάποιων βασικών χαρακτήρων) και ίσως 3η με εντελώς νέους χαρακτήρες ώστε η κάθε μια από κει και μετά να είναι αυτοτελείς ιστορίες μέσα στον κόσμο αυτό - θεωρώ θα ήταν το ιδανικό εναλλακτικό σενάριο - ώστε να φέρει εντελώς φρέσκιες ιδέες και αγωνία σε γνώριμους και μη θεατές ή παίκτες. Μετά όποιος θέλει να παίξει το game timeline θα παίξει βλέποντας ένα άλλο εναλλακτικό σενάριο στο p2, αυτός που έχει παίξει τα 2 παιχνίδια θα δει εναλλακτικές ιστορίες στη σειρά κ.ο.κ. 

Δηλαδή και να τελειώσει η ιστορία των Τζοελ και Έλλη στη 1η σεζόν ολοκληρωμένο έργο θα ήταν δεδομένων των (p2) συνθηκών. 

Παράδειγμα: s01 πίστη μεταφορά και φόρος τιμής στο 1ο παιχνίδι και στους χαρακτήρες

s02 ολοκλήρωση ιστορίας Joel/Ellie + backstory ή deleted σενάρια που δεν είδαμε στο παιχνίδι

s03 Prequel story με χαρακτήρες: Πώς έπεσε η κυβέρνηση. Ιστορία κάποιου της κυβέρνησης να προσπαθεί να σώσει την οικογένειά του ή κάποιου στρατιωτικού κλπ 

s04 Ιστορία κάποιου ιατρού με σεναριακό άρωμα/ύφος ' I am Legend '  

s05 πρότζεκτ με Αυτοτελή επεισόδια 1.5 ώρας (Fireflies, FEDRA, Seraphites, Washington Liberation Front)

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1

7 ώρες πριν, icenex είπε

Περα απο αυτο τα σποιλερ για αυτον ακριβως τον λογο υπαρχουν οποιος δεν τα θελει δεν τα ανοιγει απο εκει και επειτα τα ανοιγει με δικη του ευθυνη.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΠΟΙΛΕΡ...ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΠΟΙΛΕΡ..Ειναι τοσο απλο δεν θελει ιδιαιτερο κοπο απλα δεν κανεις κλικ.

Όταν σε ένα thread μιας τηλεοπτικής σειράς βλέπει κανείς spoiler tag, υποθέτει πως είναι spoiler της σειράς. Οπότε εάν έχεις δει θα επεισόδια πατάς. Γι'αυτό και ζητάει κόσμος επιπλέον προειδοποίηση για spoiler των παιχνιδιών. Δεν νομίζω πως είναι ούτε παράλογο ούτε μεγάλη απαίτηση.

1 ώρα πριν, liakinen είπε

Δεν έχω παίξει τα παιχνίδια ούτε έχω ξεκινήσει την σειρά. Από τα λίγα που έχω ακούσει για τα παιχνίδια και διαβάζοντας κάποια σχόλια εδώ έχω μία απορία. Δεν θα σας χαλάσει εσάς που παίξατε το δεύτερο παιχνίδι αν γίνουν αλλαγές στην σειρά που να "διορθώνουν" αυτά που δεν σας άρεσαν στο game 2; εμένα πάντως θα με χαλούσε ακόμα και αν είχα ενστάσεις για το παιχνίδι. 

Καλά θα έχουμε τέτοια κολλήματα πίστης αντιγραφής ακόμα και εάν πρόκειται να οδηγήσουν σε καλύτερο προϊόν?? Ημαρτον. 

• Like 4

1 ώρα πριν, liakinen είπε

Δεν θα σας χαλάσει εσάς που παίξατε το δεύτερο παιχνίδι αν γίνουν αλλαγές στην σειρά που να "διορθώνουν" αυτά που δεν σας άρεσαν στο game 2; εμένα πάντως θα με χαλούσε ακόμα και αν είχα ενστάσεις για το παιχνίδι. 

Πιστα adaptations που βασίζονται σε καλο source material θέλουμε, όχι πιστα adaptations που βασίζονται σε shitty material.

Μπορούμε να το τελειώνουμε αυτό με το δεύτερο game πριν ξεκινήσουν τα report και σβήνονται posts? Δεν ασχολούμαι άλλο.

• Thanks 1

4 ώρες πριν, Kasrith είπε

Καλά θα έχουμε τέτοια κολλήματα πίστης αντιγραφής ακόμα και εάν πρόκειται να οδηγήσουν σε καλύτερο προϊόν?? Ημαρτον. 

Έγραψα ότι δεν έχω ασχοληθεί με κανένα παιχνίδι ούτε έχω δει το πρώτο επεισόδιο. Αν είναι τόσο χάλια το δεύτερο παιχνίδι (σενάριο, χαρακτήρες πάω πάσο). Η λογική αλλάζω κάτι ακόμα και αν αυτό είναι καλό για να πάω σε κάτι καλύτερο με προβληματίζει ειδικά όταν πρόκειται για μεταφορά παιχνιδιού σε σειρά ή ταινία. Πχ αν έβγαινε η σειρά Witcher με φοβερό σενάριο αλλά άλλαζε ότι έχω παίξει στα games τότε ναι θα είχα θέμα. Δεν μπορώ να μπαίνω σε λογικές αυτό είναι το canon όχι το άλλο και πάει λέγοντας. Στα παιχνίδια υπάρχει ένα δέσιμο διαφορετικό και αν σπάσει μπλέκει το θέμα. 

Στην τελική πάντα μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο, οπότε τι κάνουμε τα αλλάζουμε όλα; 

Σταματώ εδώ με τα Off-topic. 

το 2, ψηφιστηκε απο τους users του metacritic ως το καλυτερο παιχνιδι της χρονιας  και σαρωσε σε ολα τα βραβεια. 

οπως και να χει, ας το συζητησουμε οταν ερθει η ωρα του.

• Super Moderators
7 minutes ago, Arkin said:

Σημερα το δευτερο επεισοδιο και το hype ειναι ακομα μεγαλυτερο μετα τους κλικερς που ακουσαμε στο τελος του πρωτου. Βραδακι κλασικα.

Αύριο ξημερώματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας ποσταρω το σκορ των user του metacritic το παιχνιδι διχασε το userbase του οπως βλεπουμε οποτε ας μην ποσταρουμε οτι ψηφιστηκε ως το καλυτερο παιχνιδι της χρονιας απο τους users.Απο ποιους ψηφιστηκε το καλυτερο παιχνιδι απο τους μισους users?Φαινεται η διαφορα σε σχεση με το 1..

Ουτε κυβερνηση δεν βγαινει με τετοιο σκορ, περιττα τετοια σχολια παιδες αφηστε το να παμε παρακατω ας δουμε πρωτα η σειρα να σταθει ανταξια του πρωτου παιχνιδιου και εχουμε καιρο να το συζητησουμε οταν θα πιασουν τα γεγονοτα του δευτερου παιχνιδιου.Ελπιζω να γραφτει καλυτερα το σεναριο του 2.

Καταγραφή.JPG

Καταγραφή1.JPG

Επεξ/σία από icenex
  • Like 6
  • Thanks 2
  • Confused 1

10 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Oh shieett. Εχει ατμοσφαιραρα το αυριανό με κατεστραμμένη full scale πόλη 

img_1_1674390658114.jpg

Οκ η ανθρωποτητα μολυνθηκε απο τους μυκητες, σταματησαν τα παντα και ρημαξαν. Ο ουρανοξυστης γιατι τουμπαρε ομως ετσι;
Μαζευτηκαν ολοι οι μανιταρανθρωπου και τον κουναγαν;
Υπαρχει ενα συνδρομο στα παιχνιδια που υπαρχει και στον μοντελισμο, η υπερβολικη φθορα λες και εχουν περασει 200χρονια

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, safridia είπε

Οκ η ανθρωποτητα μολυνθηκε απο τους μυκητες, σταματησαν τα παντα και ρημαξαν. Ο ουρανοξυστης γιατι τουμπαρε ομως ετσι;
Μαζευτηκαν ολοι οι μανιταρανθρωπου και τον κουναγαν;
Υπαρχει ενα συνδρομο στα παιχνιδια που υπαρχει και στον μοντελισμο, η υπερβολικη φθορα λες και εχουν περασει 200χρονια

Λες να μην προσπαθησε ο στρατος οταν πρωτοεξαπλωθηκε ο ιος να βομβαδισει τις πολεις?Αεροπλανα δεν επεσαν απο τον ουρανο...Φωτιες που δεν σβηστηκαν με αποτελεσμα να συνδυαστουν με καποιο ευφλεκτο υλικο και να δημιουργησουν εκρηξεις??Χιλια δυο μπορει να συνεβησαν ελα δεν θελει και πολυ φαντασια..Αυτοσχεδιες βομβες που χρησιμοποιηθηκαν απο επιζησαντες για να σκοτωσουν πολλους απο τους μολυσμενους εδω ισοπεδωσαν την μιση βοστωνη για να φτιαξουν τα τειχη, εκει κολλησες εσυ σε εναν ουρανοξυστη?

Btw 20 χρονια ειναι αρκετα οταν δεν υπαρχει συντηρηση...

Επεξ/σία από icenex
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...