Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζω για τη στιγμή που θα μπει η Abby στο παιχνίδι και θα διχαστεί πάλι το κοινό...

Επίσης ενδιαφέρον θα έχει επειδή τα έδειξαν όλα μαζεμένα στο (διπλό) πρώτο επεισόδιο πώς θα το χειριστούν να βγάλουν 9 επεισόδια, υλικό υπάρχει αλλά όχι αρκετό χωρίς καινούργιες προσθήκες στα γεγονότα... 

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το έχω ακούσει το The Last of Us αλλά δεν το έχω παίξει ποτέ. Έχω δει όμως λίγο από το gameplay του, οπότε ήξερα τι περίπου είναι.
Προσωπικά μ' ενδιαφέρει αν μια ταινία ή σειρά είναι κοντά ή μακριά από το πρωτότυπο, αλλά δεν είναι και το κριτήριο για να πω αν κάτι μου άρεσε ή δεν μου άρεσε. 
Για παράδειγμα το τεράστιο πρόβλημα που είχα, για τα τρία επεισόδια που είδα, με το ROP, δεν ήταν ότι έφυγαν καμιά δεκαριά γαλαξίες μακριά από το ύφος, τη δομή και τις απόψεις του Τόλκιν. Είναι ότι απλά ήταν μια κακή σειρά, με ένα ηλίθιο σενάριο, παιγμένο από μέτριους ηθοποιούς, με ακόμα πιο μέτρια σκηνοθεσία και τραγικό μοντάζ. (και εκατομμύρια καταρράκτες στα βαρετά πολυχρησιμοποιημένα γραφικά).

Το πρώτο επεισόδιο χθες του LOUS με άφησε απλά να περιμένω να δω την εξέλιξή του. Δεν είχε τίποτα το φοβερό σαν ιδέα, ένας ιός, ένας κατεστραμμένος κόσμος, μια ηρωίδα  που έχει τη λύση, δεν είναι δύσκολο να φανταστείς όλα τα υπόλοιπα. Το θέμα είναι όλα αυτά να αποδοθούν με ένα τρόπο που θα σε κρατήσει και θα σε κάνει να δεθείς με τους χαρακτήρες, ελπίζοντας πως θα υπάρχουν χαρακτήρες και όχι καρικατούρες. 

Αυτό που σίγουρα δεν μου άρεσε ήταν η σκηνοθεσία που κράτησε σε πάρα πολλές σκηνές μια αισθητική και οπτική που θύμιζε game. Ειδικά όλη η σεκάνς του αυτοκινήτου, ακόμα και το στήσιμο των διαλόγων, ήταν λες και βρισκόμουνα σε video game. Οκ, καταλαβαίνω το κλείσιμο του ματιού στους παίκτες του LOUS, αλλά αν ήθελα να έχω την αίσθηση ότι βρίσκομαι σε game, απλά το έπαιζα. Νομίζω επίσης ότι όλοι οι χαρακτήρες μετά τους αρχικούς, κατέβηκαν από το πουθενά. Υποθέτω πωςθα μάθουμε κάτι περισσότερο γι αυτούς στη συνέχεια. Σωστά άφησαν το υπονοούμενο για την Ellie, γιατί οριοθέτησαν από την αρχή την πολυτιμότητά της.

Γενικά είναι μια σειρά από HBO, αλλά περιμένω να δω πόσο. Θα είναι καλύτερη ας πούμε από το Station Eleven;

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DeareN είπε

Abby

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον ποιος .. ε "ποια" θα αναλάβει να ενσαρκώσει τον Abby-zilla χαρακτήρα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον ποιος .. ε "ποια" θα αναλάβει να ενσαρκώσει τον Abby-zilla χαρακτήρα.

Emma D'Arcy θα ήταν καλή επιλογή άσε που συνεργάζεται με το κανάλι ήδη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς γίνεται να κάνουμε τράμπα τη μαυρούλα κόρη με την κακομούτσουνη; Να ψηφίσουμε κάπου; Κατά τα άλλα, δεν έχω παίξει το παιχνίδι, οπότε δεν έχω ιδέα πόσο πιστή ή όχι μεταφορά είναι. Αυτό που είδα έχει ενδιαφέρον, φαίνεται αξιόλογο, αλλά όχι για 10. Και επειδή όποιος μπαίνει σε youtube/tik-tok κ.α. τα κομβικά σημεία των 2 παιχνιδιών τα έχει δει (να μην πω και για μεγάλο μέρος του gameplay), ελπίζω να αλλάξει το στόρυ στο 2.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Alejandro είπε

Σε ποιο λάθος αναφέρεσαι;

Dude εσύ και οποιοδήποτε άλλος θέλει να μάθει το τι και πως για το δεύτερο game τότε υπάρχει thread με σεντόνια από αναλύσεις για τα ψυχολογικά του Drunkmann και της Gross.

Ας κρατήσουμε αυτό το thread καθαρό μονο για την πρώτη season. Βαριέμαι να μαλώνω με τον κάθε niddledick που ανακάλυψε πως γραφουν χτες.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Dude εσύ και οποιοδήποτε άλλος θέλει να μάθει το τι και πως για το δεύτερο game τότε υπάρχει thread με σεντόνια από αναλύσεις για τα ψυχολογικά του Drunkmann και της Gross.

Ας κρατήσουμε αυτό το thread καθαρό μονο για την πρώτη season. Βαριέμαι να μαλώνω με τον κάθε niddledick που ανακάλυψε πως γραφουν χτες.

Δεν την παλεύεις dude. Απλώς ρώτησα ποιο είναι το λάθος που αναφέρετε πολλοί και εγώ δεν εντόπισα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alejandro είπε

Δεν την παλεύεις dude. Απλώς ρώτησα ποιο είναι το λάθος που αναφέρετε πολλοί και εγώ δεν εντόπισα.

Αυτό με κάνει "απαλευτο" δηλαδή? Kinda like it! :P

Και εγώ απλός απάντησα ότι καλο θα ήταν να μην έχουμε αναφορές στο δεύτερο game γιατί στο εγγυούμαι ότι θα γίνει versus. ’λλωστε το δεύτερο game προς τι στιγμή είναι άσχετο με την πρώτη season. Επίσης όλα αυτά μπορούν να θεωρηθούν spoilers, πολλοί δεν έχουνε παίξει τα games. That's it.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

https://comicbook.com/gaming/news/the-last-of-us-tommy-gabriel-luna-cast/

"Well, what I knew of Tommy at the onset was about 30 minutes of gameplay that I had back in 2013 when I was visiting Austin for Christmas," Luna explained of his history with the game. "I was having a jam session with a bunch of my buddies and we were in between playing guitar, set it down, go sit on the couch. I rifled through all of his games and he had The Last of Us. I threw that in and it was surprising to me that the whole first 30 minutes of the game took place in Austin. I thought that that was really, really cool."

"I played it. Then, never did play it again until 10 years later when I was, I guess, back in '21 when we were gearing up to do the show. I was told that [Craig] Mazin and Neil [Druckmann] thought of me for the role and thought I might be good, I might fit as Pedro's brother, and that there was some interest there," he went on to say. "I bought the game and started playing immediately, because I didn't want to take a meeting with Mazin and not know what they were talking about. [...] Once I got there and talked to Neil, talked to Craig, and of course, I didn't want to take a meeting with Neil and just not really know anything about it, which apparently wasn't cause for concern or a reason to worry because they were telling everyone else not to play. I was happy to be on my own little Last of Us boat for two and a half months and discovering the characters, discovering who Tommy was, realizing how many similarities there were. All it did was build my anticipation for day one, just to finally get the chance to step into those boots." 

Συνέντευξη του Gabriel Luna (Tommy) για τον χαρακτήρα που υποδύεται και το backstory του με το παιχνίδι 

• Like 2
Δημοσ.

Εντωμεταξύ δεν θυμάμαι να αναφέρθηκαν οι infected, προσωπικά εάν και ξέφυγαν λίγο, το πως κινούταν ο runner στο κυνηγητό τα έσπασε. Γενικά αυτό το σπαμοδικο/twitching που κράτησαν κάνει την διαφορα.

Spoiler

Ένα πράγμα όμως δεν κατάλαβα καλά, όταν είναι κάτω και βλέπουν τον clicker στο τοίχο, η Tess λέει ότι δεν ήταν εδώ πριν. Πριν ποσο? Aμα θυμάμαι καλά τέτοια φάση θέλει χρονια. Ο bloater για παράδειγμα νομίζω χρειάζεται χρονια για να γίνει...bloater. Που είναι και το τελευταίο stage του infection άμα θυμάμαι καλά, νομίζω είχε 4?

H αλήθεια είναι ότι πολύ γρήγορα άρχισε το σάπισμα, ήδη μέσα στην πολη νομίζω δείχνει έναν με μισό πρόσωπο fungus. Μήπως η σειρά κάνει το infection πολύ πιο γρήγορο?

Αυτό δεν κατάλαβα ακριβώς πως λειτουργεί.

Δημοσ.

Η έναρξη μου έδωσε αίσθηση αρχικής σκηνής ' I am Legend ' (2007)

Ευχαριστη έκπληξη μιας και είναι η αγαπημένη μου ταινία του είδους (το πρώτο μισό που περιπλανιέται στην πόλη με τον σκύλο)

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Εντωμεταξύ δεν θυμάμαι να αναφέρθηκαν οι infected, προσωπικά εάν και ξέφυγαν λίγο, το πως κινούταν ο runner στο κυνηγητό τα έσπασε. Γενικά αυτό το σπαμοδικο/twitching που κράτησαν κάνει την διαφορα.

Απόκρυψη περιεχομένων

Ένα πράγμα όμως δεν κατάλαβα καλά, όταν είναι κάτω και βλέπουν τον clicker στο τοίχο, η Tess λέει ότι δεν ήταν εδώ πριν. Πριν ποσο? Aμα θυμάμαι καλά τέτοια φάση θέλει χρονια. Ο bloater για παράδειγμα νομίζω χρειάζεται χρονια για να γίνει...bloater. Που είναι και το τελευταίο stage του infection άμα θυμάμαι καλά, νομίζω είχε 4?

H αλήθεια είναι ότι πολύ γρήγορα άρχισε το σάπισμα, ήδη μέσα στην πολη νομίζω δείχνει έναν με μισό πρόσωπο fungus. Μήπως η σειρά κάνει το infection πολύ πιο γρήγορο?

Αυτό δεν κατάλαβα ακριβώς πως λειτουργεί.

Κάπως ίδια απορία έχω και εγώ που είδα το επεισόδιο και δεν έχω παίξει το πρώτο game βέβαια. Θέλω να πιστεύω είτε σε αυτό, είτε στον επόμενο κύκλο κάπου, μέσα απ' το σενάριο θα μας αναλύσουν είδη και στάδια του ιού:

Spoiler

Ο ιός βέβαια απ' ότι καταλαβαίνω στην αρχή δεν είναι ιός αλλά μύκητας. Λογικά τρέφετε απ' τον ξενιστή του. Όταν πλέον δεν υπάρχει άλλη τροφή στο σώμα προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει νέο ξενιστή γι αυτό σχηματίζεται και αυτή η υπέροχη ζωγραφιά στον τοίχο. Η ανάπτυξη των μυκήτων απ' τα λίγα που θυμάμαι στην βιολογία είναι ότι όσο υπάρχει τροφή αναπτύσσονται εκθετικά. Οπότε ίσως και αυτή η διαδικασία θα πρέπει να είναι κάπως γρήγορη! Ίσως απλά ήταν στο τελικό στάδιο και βρέθηκε εκεί.

Ίσως βέβαια και οι υποθέσεις σφάλουν καθώς δεν έχω παίξει το πρώτο παιχνίδι και το δεύτερο το έχω δει όλο σε WalkThrough

Οι δικές μου εντυπώσεις και εμένα είναι μονάχα θετικές. Μια υπέροχη εισαγωγή η οποία είχε όλο το πακέτο, γνωρίσαμε τους χαρακτήρες, αλλά άφησε και ένα μικρό ερωτηματικό για τον καθένα, σέταρε ωραία την ιστορία. Οι επιλογές των ηθοποιών τις θεωρώ όλες καλές μέχρι και αυτή της Ράμσεϊ. Τα σκηνικά, και ο κόσμος είναι πάρα πολύ όμορφος. Τέλος το soundtrack. Αυτό το επικό soundtrack δεν βαριέμαι ποτέ να το παίζω στην κιθάρα και μπράβο τους που το αναγνωρίσανε και το κρατήσανε αυτούσιο και όχι σαν κάποιους άλλους... εεε Halo;; 

1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Η έναρξη μου έδωσε αίσθηση αρχικής σκηνής ' I am Legend ' (2007)

Ευχαριστη έκπληξη μιας και είναι η αγαπημένη μου ταινία του είδους (το πρώτο μισό που περιπλανιέται στην πόλη με τον σκύλο)

Το Last of Us και αυτή είναι οι μόνες του είδους που έχω καταφέρει να παρακολουθήσω.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, xavier είπε

να ληφθει υποψιν το review bombing που δεχθηκε το παιχνιδι? για ποιο λογο? σε καμια περιπτωση. Δε καταλαβαινω τη λογικη του να γινει μια σειρα για τους haters και οχι για τους λατρεις του παιχνιδιου...

και δε μιλαω για κοσμο που απλα κατι δεν του αρεσε στο παιχνιδι, το ιδιο ειχε συμβει και στο 1ο παιχνιδι. Απλα εδω ηταν ξεκαθαρο οτι προκειται προς ενορχηστρωμενο review bombing, απο συγκεκριμενες κατευθυνσεις που δεν ειχαν να κανουν οτιδηποτε σε σχεση με το παιχνιδι.

απο ποιους ηταν ενορχηστρωμενη η επιθεση και για ποιο λογο;

11 ώρες πριν, Alejandro είπε

Σε ποιο λάθος αναφέρεσαι;

το wokism του

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...