Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ δυνατή μεταφορά. Μακάρι να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και να μην έχουμε φαινόμενα τύπου westworld. Χαίρομαι αλλά κρατάω και μια πισινή. 

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ΕΣΥ !!! Ναι εσύ! Εσυ λεμε...Εσυ ρε μλκ που με βλεπεις τωρα....

Σταμάτα ότι κάνεις και ακου αυτό...Ολο το ταλεντο του Gustavo Alfredo Santaolalla

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, chill είπε

Sarah

Απέδωσε εξαιρετικά η ηθοποιός ( Nico Parker ) τον χαρακτήρα πάντως και δεν το περίμενα να πω την αλήθεια. Δόθηκε ελαφρώς περισσότερος και απαραίτητος χρόνος στον χαρακτήρα απ'ότι στο παιχνίδι ώστε να μεταδώσει τα απαιτούμενα στοιχεία και να καταλάβουμε το.συναισθηματικό impact στον μετέπειτα ψυχισμό του Joel. Επίσης όσες σκηνές ή εκφράσεις αποδόθηκαν 1-προς-1 τις μετέφερε άψογα. Δηλαδή μου έκανε περισσότερη αίσθηση αυτή παρά η Bella ως Ellie. 

Btw φάνηκε και σε κάποιον άλλον σεναριακή ευκολία και κλισεδια, η οποία ήθελα να είχε σίγουρα αποφευχθεί δεδομένων των συνθηκών και του μεγάλου ονόματος των δημιουργών όταν χρησιμοποιήθηκε ο ...

Spoiler

....ίδιος φρουρός της FEDRA με τον οποίο είχε παράνομα νταλαβερια ο Joel..? Μου φάνηκε πολύ αναμενόμενο και φτωχό σεναριακά. 

ΕΠΙΣΗΣ η ιδέα μου ή φαίνεται στο τελευταίο πλάνο που σκοτώνει στο ξύλο ο Joel τον φρουρό αυτόν, ουσιαστικά από PTSD like ξέσπασμα, η Ellie να ψιλο αρέσκεται σ αυτό που βλέπει; Μάλιστα κάνει και focus πλάνο στο πρόσωπο της και αυτήν την ιδέα περνάει. 

EDIT! Καλά είδα. Αρχικά σκεφτόμουν ότι ίσως απλά έδινε αυτή την εντύπωση ενώ ήταν σε σόκ! Όμως! Βλέποντας τον σχολιασμό του επεισοδίου από τους δημιουργούς Craig Mazin & Neil Druckmann αναφέρει το εξής: “When Ellie watches him beating a man to death, she is activated... Ellie likes it. She likes the idea of somebody defending her like that, and this is where you begin to see the problem." 

Τσεκ παρακάτω 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 3
Δημοσ.

Το ειδα χθες. Δεν εχω παιξει τα παιχνιδια.

Οκ αρκετα καλο, αλλα οχι το superwow που διαβαζω δω και κει. Το πρωτο μισαωρο οντως δυνατο. Για πρωτο επεισοδιο ενα 8,5-9 θα ελεγα. Αν συνεχισει ετσι ομως, σιγουρα θα ειναι σα συνολο δυνατο, δε περιμενω να βγαλω συμπερασμα απο ενα επεισοδιο προφανως.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Btw φάνηκε και σε κάποιον άλλον σεναριακή ευκολία και κλισεδια, η οποία ήθελα να είχε σίγουρα αποφευχθεί δεδομένων των συνθηκών και του μεγάλου ονόματος των δημιουργών όταν χρησιμοποιήθηκε ο ...

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

....ίδιος φρουρός της FEDRA με τον οποίο είχε παράνομα νταλαβερια ο Joel..? Μου φάνηκε πολύ αναμενόμενο και φτωχό σεναριακά. 

ΕΠΙΣΗΣ η ιδέα μου ή φαίνεται στο τελευταίο πλάνο που σκοτώνει στο ξύλο ο Joel τον φρουρό αυτόν, ουσιαστικά από PTSD like ξέσπασμα, η Ellie να ψιλο αρέσκεται σ αυτό που βλέπει; Μάλιστα κάνει και focus πλάνο στο πρόσωπο της και αυτήν την ιδέα περνάει. 

EDIT! Καλά είδα. Αρχικά σκεφτόμουν ότι ίσως απλά έδινε αυτή την εντύπωση ενώ ήταν σε σόκ! Όμως! Βλέποντας τον σχολιασμό του επεισοδίου από τους δημιουργούς Craig Mazin & Neil Druckmann αναφέρει το εξής: “When Ellie watches him beating a man to death, she is activated... Ellie likes it. She likes the idea of somebody defending her like that, and this is where you begin to see the problem." 

Τσεκ παρακάτω 

Για αυτό μίλησα στην προηγούμενη σελίδα για generic ευκολίες, δε γνωρίζω όμως αν βασίζεται στο source material.

Πάντως μιας και αναφέρθηκε το race swap της Sarah, η σειρά μας έδειξε πώς πρέπει να γίνεται. Τόσο το γράψιμο όσο και το ταλέντο της μικρής μας κάνει να νοιαστούμε για τη Sarah κι ας είναι στην οθόνη μαύρη, Ινδή, Κινέζα ή ό,τι άλλο. Τρομερά δυνατό το πρώτο εικοσάλεπτο κυρίως λόγω της παρουσίας της και της σημασίας που έχει στη ζωή και στον χαρακτήρα του Joel. Είναι ξεκάθαρα η πρωταγωνίστρια της πρώτης πράξης.

Οι όποιες φωνές περί ατζέντας και σημείων των καιρών είναι απλά γραφικές εδώ.

• Like 4
Δημοσ.

Λοιπόν, το ειδαμε και το κριτικάρουμε.

Ξεκαθαρίζω πως δεν έχω παίξει ποτέ παιχνίδια οποτε η κριτική ειναι καθαρά για τη σειρά και οχι για τη μεταφορά της απο παιχνιδι στην τηλεόραση.

Θα ξεκινήσω πως δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθώ με ακομα μια κοινότυπη ιστορία που δεκάδες φορές έχουμε δει σε διαφορετικές εκδοχές. Παγκόσμιος ιός, ζομπι, κάποιος έχει τη λύση και προσπαθουν να τον σωσουν σε μια μετα -αποκαλυπτική εποχή.  Κλισέ. 

Ωστόσο, πέρα από τα διθυραμβευτικά σχόλια της μάζας,

Spoiler

(της ιδια μάζας που δίνει καλές βαθμολογίες σε σειρές οπως το Witcher και τον 7ο και 8ο κυκλο του GOT και αποτελεί απόδειξη πως οταν κάτι ειναι καλό αντικειμενικά, αρέσει στον κόσμο όπως ειναι και όχι όπως θα ηθελε να ειναι) 

Spoiler

εδώ φαίνεται οτι έχουμε μια σοβαρή ανάπτυξη χαρακτήρων, απουσιάζει η γελοιότητα τυπου walkind dead, ενώ ο θάνατος βασικού χαρακτήρα ειναι πραγματικά γροθιά στο στομάχι, σε μια εισαγωγή αριστουργηματική.

Η σειρά προχωράει, όχι καταιγιστικά αλλά στους ρυθμούς που πρέπει. Ράμσι και Πασκαλ έχουν χημεία, παρόλο που αρχικά δε παίζουν πολύ ωρα μαζί και δειχνουν οτι πρόκειται για ένα διδυμο που θα κρατήσει το ενδιαφέρον της σειράς.

Πολύ ενδιαφέρον λοιπόν για την ωρα και βλέπουμε. Ωραία μουσικη υποκρουση παρεμπιτόντως.

Δημοσ.

το είδα χθες

έχω παίξει το παιχνίδι, το επεισόδιο μ' άρεσε αλλά δεν με άγγιξε τόσο όσο το παιχνίδι

ίσως φταίει που εκεί παίζεις εσύ και νιώθεις ότι είσαι μέσα

αν και η Ράμσεϊ μ' άρεσε στο GOT, εδώ είναι πιο μαγκάκι απ' ότι την περίμενα τώρα στην αρχή

την ήθελα λίγο πιο ευάλωτη έστω στα πρώτα επεισόδια

εννοείται χαίρομαι πολύ που βγήκε η σειρά και πιστεύω συνολικά θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα

σίγουρα δε μπορώ να καταλάβω τα διθυραμβικά σχόλια και τις βαθμολογίες κοντά στο 10. Τουλάχιστον ακόμα δε μου το δείχνει αυτό. 8-8,5 από εμένα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλό το 1ο επεισόδιο αλλά ακόμα είναι νωρίς για να την κρίνω. Να αναφέρω ότι δεν έχω παίξει το παιχνίδι. Ο Pascal μ'αρέσει πολύ σαν ηθοποιός και μετά το Narcos και το Mandalorian συνεχίζει δυναμικά εδώ.

Η Ramsey νορμάλ/καλή ηθοποιός αν και κακομούτσουνη η άτιμη. Σίγουρα δεν την επέλεξαν για την εμφάνιση της. Δεν έχω θέμα, κουβέντα να γίνεται αφού όπως είπα δεν έχω σχέση με το παιχνίδι. Και στην τελική το acting μετράει κυρίως. Η χημεία της με τον Pascal φάνηκε καλή.

Ίδωμεν.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 2
Δημοσ.

Το μεγάλο revelation θα μπορούσε να γίνει πιο ομαλά, ίσως με ένα flashback προς το τέλος του επεισοδίου. Κατά τ άλλα εξαιρετικος πιλότος, μακάρι η συνέχεια να είμαι ανάλογη. HBO always delivers

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσες σεζον λετε να ειναι εαν το πανε οπως με το παιχνιδι; Διαβαζω και κατι για Last of Us Part3 το 2026.

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Θα έχει 

Riley και Ashley σίγουρα αφού το δείχνει στο trailer. Λογικά θα το πάνε στο "let's be crazy together", η τι άλλο είχε πει η Riley, η μήπως η Ellie? Δεν θυμάμαι, καταπληκτική σκηνή πάντως, οποτε χαλαρά θα είναι μέσα στο show. Πάω στοίχημα ότι το dlc θα είναι ολόκληρο episode.

10 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Ποσες σεζον λετε να ειναι εαν το πανε οπως με το παιχνιδι; Διαβαζω και κατι για Last of Us Part3 το 2026.

Θα μπορούσαν να κάνουν το πρώτο game δυο, αλλα τελικά είναι μια. Χαλαρά στην δεύτερη season κάνουν το δεύτερο game και ευκαιρία κάποιος να διορθώσει τις παπαριές που έγραψε μεθυσμένος ο Drunkmann.

Εάν και το ego του τύπου είναι through the roof οποτε παίζει να μην αλλάξει τίποτα και τότε να δεις άπατο όταν μιλάμε για normies που έχουν πέσει με τα μούτρα στην σειρά. Τουλάχιστον δεν υπάρχει η Gross εδώ, ευτυχώς.

Aμα το αλλάξουν τότε το πάνε όσο θέλουν. Εάν δεν το αλλάξουν το show is dead. Anyways ας μην τρέχουμε, ας τελειώσει μια αυτή και βλέπουμε.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Riley και Ashley σίγουρα αφού το δείχνει στο trailer. Λογικά θα το πάνε στο "let's be crazy together", η τι άλλο είχε πει η Riley, η μήπως η Ellie? Δεν θυμάμαι, καταπληκτική σκηνή πάντως, οποτε χαλαρά θα είναι μέσα στο show. Πάω στοίχημα ότι το dlc θα είναι ολόκληρο episode.

Θα μπορούσαν να κάνουν το πρώτο game δυο, αλλα τελικά είναι μια. Χαλαρά στην δεύτερη season κάνουν το δεύτερο game και ευκαιρία κάποιος να διορθώσει τις παπαριές που έγραψε μεθυσμένος ο Drunkmann. Εάν και το ego του τύπου είναι through the roof οποτε παίζει να μην αλλάξει τίποτα και τότε να δεις άπατο όταν μιλάμε για normies που έχουν πέσει με τα μούτρα στην σειρά. Aμα το αλλάξουν τότε το πάνε όσο θέλουν. Εάν δεν το αλλάξουν το show is dead.

Πάντως προσωπικά χαίρομαι που τα γεγονότα του Part I έχουν μαζική αποδοχή από κριτικούς και χρήστες. Το πρώτο 20λεπτο ήταν όλα τα λεφτά. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι αν και από πλευράς lore δεν το βλέπω για περισσότερες από 2 season των 10 επεισοδίων max.

Επεξ/σία από Lotof
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό ειναι να αποφευχθει η λέξη "normies", που χαρακτηρίζει ξεκάθαρα τους μη μυημένους με το παιχνίδι και έχει ειρωνικό υπόβαθρο.

Θυμιζω πως εδω κριτικάρουμε τη σειρά και όχι το παιχνίδι και οτι ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει δηλωσει πως η σειρά απευθηνεται σε ολο το κοινό.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...