Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποσό εύκολο είναι να μετακομίσει ένας σημερινός 30αρης που έχει ζήσει όλη του την ζωή στην Αθηνά και να μείνει μονιμά στην επαρχία ? συγκεκριμένα στην σπαρτή πχ .
τι διάφορες υπάρχουν στην ποιότητα ζωής , σε δουλείες ? σε αγορά ?
σιγουρά είναι πιο χαλαροί οι ρυθμοί και διαφορετικό  το κλίμα.
Μπορεις να προσαρμοστείς όμως και να πεις κάνω οικογένεια φεύγοντας από το μέρος που εχεις συνηθίσει ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

ποσό εύκολο είναι να μετακομίσει ένας σημερινός 30αρης που έχει ζήσει όλη του την ζωή στην Αθηνά και να μείνει μονιμά στην επαρχία ? συγκεκριμένα στην σπαρτή πχ .
Μπορεις να προσαρμοστείς όμως και να πεις κάνω οικογένεια φεύγοντας από το μέρος που εχεις συνηθίσει ?

Αν πλέον ζεις στην απόλυτη μιζέρια στην Αθήνα, τότε να πας επαρχία. Θα σου κάνουν και κάνα προξενιό θα βρεις και νυφη παρθένα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

Η Σπάρτη συγκεκριμένα, παρότι όμορφη πόλη, είναι πολυ μικρή (16χιλ πληθυσμό), θα είναι μεγάλη αλλαγή για σένα. Αλλά όλα συνηθίζονται, οπουδήποτε ο άνθρωπος μπορεί να στρώσει μία όμορφη ζωή, αν έχει δουλειά, καλή παρέα και χόμπυ-ενδιαφέροντα

• Like 1
Δημοσ.

Τα πάντα είναι θέμα ανθρώπου, γούστων και τι εναλλακτικών έχει. Προσωπικά δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου να ζει στη Σπάρτη, όχι απλά επειδή είναι μικρή απλά επειδή όπως το βλέπω εγώ δεν έχει τίποτα μα τίποτα ιδιαίτερο που να μου αρέσει. Αν η ίδια πόλη ήταν πχ παραλιακή μπορεί θα είχα πιθανότατα άλλη άποψη. Ή αν ήταν μια "παραδοσιακή" πόλη με δάση ποταμάκια, πράσινο κλπ. Αλλά όπως την έχω δει (επειδή τυγχάνει να περνάω όποτε πηγαίνω στο χωριό μου) είναι στα μάτια μου εντελώς άχρωμη.

Βέβαια τώρα άλλος μπορεί να γουστάρει πχ την ευκολία να είναι όλα ανάμεσα σε 3 δρόμους πχ ή από την άλλη από το να έμενα στην Αθήνα στη Κυψέλη μάλλον καλύτερα στη Σπάρτη. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Η Σπάρτη είναι μέσα στις 5 χειρότερες πόλεις της Ελλάδας 

Και β Αθήνα είναι μακράν η χειρότερη, οπότε ανεβαίνει βιοτικό επίπεδο.

Δημοσ.

Η Σπάρτη λόγω της εντυπωσιακής ρυμοτομίας της, με τους ευθείς κάθετους δρόμους καταλαμβάνει έκταση 3Χ3 χιλιόμετρα. Μέτρα το και στο Google. Είναι καταθλιπτικά μικρή. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

συγκεκριμένα στην σπαρτή πχ .

θες να κάνεις τελικα συγκεκριμένο το πχ?

Η σπάρτη ειναι μια πόλη πολύ μακριά απο το "ωραια που θα ήταν να ζούσα εκει" και είναι η πιο ζεστη πόλη στην ελλάδα. Αν και εχω περάσει χειρότερα στο εξωτικό αγρίνιο απο άποψη ζέστης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

Δεν εχω μεινει μερες στην Σπαρτη αλλα εχω περασει αρκετες φορες και εχω κατσει μερικες ωρες.

Απο αυτα τα λιγα που ειδα ειναι απο τις χειροτερες πολεις που εχω επικεφθει. Τρομερα μικρη, χωρις κατι αξιολογο για διασκεδαση η ψυχαγωγια. Θυμαμαι ακομα 1-2 φορες που ετυχε να περασω και να κατσω μεσημεριανες ωρες, το σκηνικο μιλαμε ηταν walking dead. Δεν υπηρχε ψυχη. Νομιζω για καποιον που ζει σε μεγαλη πολη, ποσο μαλλον στην Αθηνα, το σοκ θα ειναι τεραστιο.

Απο εκει και περα εξαρταται και τι ζητας.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1
Δημοσ.

Εχω κανει φανταρος στη Σπαρτη. Θα μπορουσα να ζησω αν ειχα ενδιαφεροντα εκτος πολης, πχ χωραφια η κατι αλλο. Μεσα στην πολη οντως ειναι πολη μικρη, ουσιαστικα μια πλατεια και 2-3 μαγαζια στα γυρω στενα. Σαν κωμοπολη. Σαν νομος ομως η Λακωνια ειναι ομορφος, προς ολες τις κατευθυνσεις και εχει πολλα να κανεις και η Καλαματα-Τριπολη ειναι στη μια ωρα. 

Αλλα οτι και να πουμε ειναι περιττο, αφου οπως λες δεν εχεις ζησει επαρχια καθολου οποτε μπορει να σου αρεσει πολυ εως να βαρεθεις απο την πρωτη εβδομαδα, το ιδιο μπορει να παθαινες και σε οποιαδηποτε αλλη πολη

Δημοσ.

εξαρταται τι τυπος ανθρωπου εισαι; αν πηγαινεις μια εδω και μια εκει στην αθηνα για διασκεδαση, τη σπαρτη θα τη βαρεθεις γρηγορα. αν αραζεις σπιτι, θα τη βαρεθεις πιο αργα. 😀 οι αποστασεις ειναι μικρες για τα παντα. οι ρυθμοι ειναι αργοι. δουλειες πλην αγροτικων δεν υπαρχουν ιδιαιτερα, αλλα ολο και κατι θα βρεις. η αγορα ειναι σχετικα ακριβη και πολλοι πανε σε καλαματα ή τριπολη για ψωνια. αν εισαι φαν της φυσης, εχει παρα πολλες επιλογες στο νομο και στους περιξ. εχει καποια προβληματα σαν περιοχη, οπως ας πουμε εντονη παραβατικοτητα ρομα, αλλα ειναι σχετικα φυσιολογικη πολη για να κανεις οικογενεια. επισης η νοοτροπια του κοσμου ειναι λιγο χειροτερη απο αλλες περιοχες της πελοποννησου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάτε από το τι περιμένεις και το τι θες. Αν είσαι τύπος που θέλει μεγάλα σαλόνια τότε μπα... 

Για την Σπάρτη συγκεκριμένα δεν έχω ιδέα, όμως ως μαθητής μεγάλωσα σε μια μικρή νότια πόλη (Ιεράπετρα) στην οποία αν με ρώταγες θα γύρναγα αύριο για την ηρεμία και την ποιότητα ζωής που σου προφέρει όταν έχεις οικογένεια (οκ και τις Θάλασσες, αλλά είναι μέσα στην ποιότητα ζωής). Δεν έχω ανάγκη πλέον μεγάλα clubs ούτε 150 διαφορετικά μαγαζιά για να επιλέξω το που θα πάω την μια φορά την εβδομάδα που τα καταφέρνω (και αν). 

Έζησα στην Αθηνα και Ναι... έχεις να κάνεις άπειρα πράγματα αλλά από κάποια στιγμή και μετά κάνεις συγκεκριμένα 1-2-3-10 πράγματα. Απλά νιώθεις ότι έχεις την επιλογή να κάνεις τα πάντα αλλά καταλήγεις να μην τα κάνεις ή τα κάνεις ελάχιστες φορές. Τα πράγματα μάλιστα αλλάζουν όταν κάνεις οικογένεια και αρχίσεις να έχεις άλλες υποχρεώσεις.

Προσωπικά δεν την πάλευα που χρειαζόμουν 1 ώρα για να πάω στη δουλειά μου ή που αν είχα κάποιο ραντεβού με πελάτη κεντρικά (π.χ. Κολωνάκι) έπρεπε να υπολογίσω ότι θα χάσω σχεδόν όλο το πρωί. Για το αυτοκίνητο ας μην το συζητήσω καλύτερα. Κάποια φορά έφτασα στο σημείο μετά από 1.5 ώρα που έψαχνα να παρκάρω να αναρωτιέμαι αν θα με φτάσει η βενζίνη ή θα το αφήσω στη μέση του δρόμου... 

Τώρα ζω στο Ηράκλειο... την μικρή Αθήνα της Ελλάδας. Το θέμα με το αυτοκίνητο στο κέντρο είναι τα ίδια χάλια (είναι αυτονόητο πλέον ότι θα πληρώσεις parking, ειδικά εάν έχεις μεγάλο αμάξι). Στη δουλειά φτάνω σε 15-20 λεπτά συνήθως και άλλα τόσα να γυρίσω (ε το λες και διαφορά από την 1+ ώρα της Αθήνας) αλλά δεν συγκρίνονται με τα 3 λεπτά της Ιεράπετρας.... με τα πόδια... 

Πλέον με οικογένεια το τι κάνω στη "μεγάλη" πόλη; Πηγαίνω σε 5-6 συγκεκριμένα μαγαζιά και σε 5-10 περιοχές οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι λίγο εκτός πόλης.

Στην ουσία όμως... όπου και να πας, αν βρεις παρέα και ξέρεις να περνάς καλά με λίγα πράγματα δεν θα έχεις πρόβλημα. Στην επαρχία η ζωή είναι γενικά καλύτερη, πιο ήρεμη, λιγότερο άγχος και με πιο χαλαρούς ρυθμούς. Επίσης το να μην φοβάσαι να αφήσεις τα παιδιά σου να παίξουν έξω είναι μεγάλη υπόθεση. Επίσης εάν έχεις μικρά παιδιά το να έχεις εύκολα κάποιον παππού ή γιαγιά να σε βοηθήσουν, έστω και 1 ώρα κάποια στιγμή είναι μεγάλη υπόθεση (εμείς δεν έχουμε).

Θυμάμαι ακόμα την αντίδραση του μικρού μου όταν για πρώτη φορά τον αφήσαμε εντελώς free σε ένα τεράστιο για τα δεδομένα του χωράφι που έτρεχε και φώναζε όλο χαρά ότι έχει πολύ χώμα και ρώταγε αν όντως μπορεί να τρέξει μακριά μόνος του... Τότε σκέφτηκα ότι μεγαλώνουμε πλέον σε λάθος καθημερινότητα... 

Επεξ/σία από ZauZ
  • Like 2
Δημοσ.

Ως κοντοχωριανός με την Σπάρτη θα σου έλεγα να το σκεφτείς πολύ καλά.Πολύ κλειστή πόλη,χάλια ρυμοτομία,χάλια κλίμα.Ανετα την συγκρίνω με το τραγικό Αργος,μόνο που αυτό έχει θάλασσα και Αθήνα πιο κοντά.

Υπάρχει κάποιος λόγος ,πχ σπίτι-συγγενείς,που σκέφτεσαι την Σπάρτη;Αν όχι σκέψου Καλαμάτα,Ναύπλιο για κάτω απο το αυλάκι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...